Geriausi ir blogiausi „liquid lipsticks“. 1 dalis.

by - 23:37



Sveiki :) Šiandienos apžvalga kiek kitokia, labai išsami ir daugelio prašyta. Tai yra 11 skirtingų firmų skystų matinių lūpų dažų palyginimas tarpusavyje, tačiau įrašą dėl jo ilgio skeliu į dvi dalis : 
Pirma dalis - „Drugstore“, pigesni, prieinamų kainų produktai
Antra dalis - „High End“, šiek tiek brangesni produktai

Tikrai žinau, kad iš dabartinės gausybės skirtingų matinių dažų labai sunku atsirinkti tikrai kokybišką produktą, kuris pateisintų visus lūkesčius. Todėl darau šią apžvalgą apie savo turimus skystus matinius lūpų dažus su informacija vienoje vietoje, kad būtų lengviau susidaryti nuomonę ir padėtų apsispręsti ar pirkti ar ne :) Tai nėra spalvų apžvalga, bet spalvos tikrai bus paminėtos, nes manau ne vienai smalsu kaip vienokia ar kitokia spalva atrodo ant „lietuviškos odos“.

Visus lūpų dažus apžvelgsiu pagrindiniais aspektais, tuos kurie man atrodo svarbiausi aprašymo gale įvertinsiu žvaigždutėmis, kur  ☆☆☆☆☆ - siaubingai, ☆☆☆☆ - blogai,  ★★★★★ - puikiai ir t.t 
Tai yra :
  • Formulė (konsistencija, dengimasis)
  • Išsilaikymas 
  • Aplikatorius 
  • Neteplumas (nepersidavimas/atsparumas)
  • Komforto jausmas ant lūpų
Norėčiau pasakyti, kad tai yra mano asmeninė nuomonė, bet produktus vertintu labai objektyviai ir bandau rasti visus pliusus ir visus minusus. Taipogi nuotraukos ant lūpų idealios tikrai nebus, nes nebuvo naudotas joks lūpų pieštukas, o kai kurių lūpų dažų aplikatoriai neįtin preciziški.



Sleek Matte Me


Sleek Matte Me buvo patys pirmieji mano skysti matiniai lūpų dažai. Kai tik juos išbandžiau, tai buvo WOW, perėjus nuo įprastų lūpdažių prie tokio tipo mane labai žavėjo tiek išsilaikymas tiek neteplumas, tačiau dabar kai esu išbandžiusi pakankamai nemažai tokio tipo lūpų dažų, mano nuomonė apie juos tikrai nėra gera. Mano spalva „Birthday Suit“. Iš tiesų norisi pagirti pakuotę, labai minimalistiška, bet elegantiška, kažkuo traukianti. Pati formulė nei per skysta, nei per tiršta, greitai nudžiūnanti ir labai labai smarkiai sausinanti, traukianti. Kvapas nėra malonus, šiek tiek primena plasteliną. Iš tiesų jeigu nevalgant tai išsilaikymas tikrai gana geras, gali laikytis kokias 6 valandas. Tačiau valgant viskas labai pasikeičia - jis tiesiog pradeda netolygiai luptis, trupėti ir siaubingai atrodo. Aš tiesą sakant jo dėvėti negaliu, nes sausinimas, tempimas kelia per didelį diskomfortą.



Šepetėlis labai panašus į tolimiau aptariamo L.A Girl, toks pats tiesus ir kietas, tik šiek tiek ilgesnis. Gaila, bet dengiasi labai netolygiai, sunku išgauti tolygų sluoksnį, 


Bučkio testas. Kaip smarkiai lūpų dažai tepa ar netepa, galime įsitinkinti atliekant paprastą bučkio testą. Tai aišku nenusako viso laikotarpio, kaip lūpų dažai tepsis visą laiką, kol juos būsime užsitepę, tačiau leis susidaryti preliminarias išvadas.Su šiais lūpų dažais bučkio testas labai aiškus - tuščia. Kaip ir minėjau, jie išsilaiko ganėtinai ilgai, kol nepradedi valgyti :) 


  • Formulė  ★★☆☆☆
  • Išsilaikymas  ★★★☆☆
  • Aplikatorius  ★☆☆☆☆
  • Neteplumas ★★★★☆
  • Komforto jausmas ant lūpų  ★☆☆☆☆

L.A Girl Flat Finish Pigment Matte Lip Gloss


L.A Girl tikrai gan plačiai žinomi kaip vieni iš pigesnių skystų matinių dažų, jų kaina svyruoja tarp 4-8 eurų, priklauso iš kur perkant. Mano turima spalva yra „Dreamy“. Tik atidarius pakuotę jaučiasi nemalonus, cheminis kvapas, bet užtepus ant lūpų jis greitai dingsta. Formulė nei per skysta, nei per tiršta, labai panaši į Sleek Matte Me, užsitepus greitai nudžiūna. Šie lūpų dažai šiek tiek lipnūs, nors ir išdžiuvę suglaudus lūpas kartu jas sulipina. Taip pat jie yra super sausinantys, labai labai. Aš asmeniškai su jais negaliu išbūti nei valandos, nes lūpas taip išsausina, sutraukia, rodos net pradeda dilgčioti ir graužti. Brr, labai nemalonus jausmas. Išsilaikymas taip pat nėra geras, valgant pradeda netolygiai luptis, gumuliuotis, byrėti. 


Apie aplikatorių taip pat mano nuomonė nėra gera, jis labai kietas ir tiesus, dėl to labai sunku gražiai padažyti lūpas ties kupidono lanku.


Bučkio testas.  L.A Girl matiniai dažai iš tiesų nudžiuvę nėra linkę smarkiai visko tepti, tačiau net po bučkio matosi kaip netolygiai, gabaliukais žymė persiduoda, taip netolygiai, sluoksniais lūpų dažai ir dingsta nuo lūpų. 


  • Formulė  ★☆☆☆☆
  • Išsilaikymas  ★★☆☆☆
  • Aplikatorius  ★☆☆☆☆
  • Neteplumas ★★☆☆☆
  • Komforto jausmas ant lūpų  ★☆☆☆☆



Rimmel London Provocalips 16 Hour Kiss Proof Lip Colour


Man niekada nepatinka pradėti apie produktą šnekėti neigiamai, bet tai yra tiesiog siaubas! Šie Rimmel matiniai lūpų dažai yra šiek tiek kitoki, viena dalis - skysti lūpų dažai, antra dalis - skaidrus tirštas balzamas. Visų pirma kvapas labai sintetinis ir cheminis, stiprus. Pati dažų su spalva formulė yra labai skysta ir nepigmentuota, skaidri. Spalva - „Dare to pink“. Norint lygiai padengti reikia pasistengti, nes bandant užtepti daugiau, kad spalva būtų ryškesnė viskas pradeda gumuliuotis ir dar nelygiau dengtis. Jie džiūna pakankamai ilgai, kokias penkias minutes, bet nudžiuvę lieka labai lipnūs ir ne visai matiniai. Didžiausia katastrofa su jais yra jų nusivalymas - juos buvau užsitepusi tris kartus, daugiau ir nenoriu, jie beprotiškai sunkiai nusivalo. Lūpas tiesiogine prasme reikia trinti, šveisti, nei micelinis vanduo, nei aliejai paprastai jo nenuima, viskas pradeda aplinkui tepliotis, lūpų dažai kaip prilipę, tarsi ta lipni etiketė ant produkto, nuo kurios likę klijai niekaip nepasišalina. O „cheminis“ pojūtis ir jausmas, kad niekada jų nenusivalysi gerų jausmų taip pat neatneša..



Aplikatorius standartinis, dar vadinamas „pigiu“, kietas. Na bentjau dėl lenktumo aplikatorius yra patogesnis, nei prieš tai buvę tiesūs Sleek ir L.A Girl. Labai atsiprašau, bet bučinio testo nuotrauką pamiršau padaryti, nes po fotografavimo bėgte lėkiau jo nusivalyti. Tikrai niekam niekam nerekomenduoju. 

  • Formulė  ☆☆☆☆☆
  • Išsilaikymas  ★★☆☆☆
  • Aplikatorius  ★☆☆☆☆
  • Komforto jausmas ant lūpų  ☆☆☆☆☆

Colourpop Ultra Satin Lip


Colourpop Ultra Satin skysti lūpų dažai yra šiek tiek kitokie, jie nudžiūna iki beveik matinių ir tepa viską, ką tik paliečia lūpos. Tiesa, ne tiek daug kaip įprasti lūpų dažai ar blizgesys, bet tepa. Tačiau yra ir kita medalio pusė - absolučiai nesausina lūpų. Išsilaikymas nėra pats ilgiausias, priklausomai ką veikiant, ar valgant, ar bučiuojant, nes jie yra tikrai teplūs, tad greitai nusivalgo ir dingsta. Labai ryškaus kvapo neturi, tekstūra yra labai kreminė, minkšta ir švelni. Ši spalva vadinasi „Alyssa“. Apie visą turimą Colourpop produkciją esu parašiusi įrašą, tad plačiau informacijos galite rasti čia :)



Aplikatorius yra labai pūkuotas, šiek tiek plokštesnis ir švelnesnis už standartinį, nesmarkiai lenktas. Sakyčiau puiku, bet dėl to didelio pūkuotumo sunku išgauti lygią liniją ties lūpų kontūru.


Bučkio testas aiškus - iš tiesų Colourpop Satin formulės lūpų dažai yra patys tepliausi iš mano turimų tokio tipo lūpų dažų :) 


  • Formulė  ★★★★☆
  • Išsilaikymas  ★★☆☆☆
  • Aplikatorius  ★★★☆☆
  • Neteplumas ★☆☆☆☆
  • Komforto jausmas ant lūpų  ★★★★★

Colourpop Ultra Matte Lip


Kaip jau minėjau Colourpop įraše Ultra Matte formulės lūpų dažai nudžiūna visiškai matiniai, pakankamai sausina, dienos eigoje net kažkiek traukia lūpas, tačiau tai nė iš tolo neprilygsta Sleek ir L.A Girl sausinimui! Specifinio, stipraus kvapo nėra, yra šioks toks nežymus, bet visiškai neerzinantis ir ant lūpų nesijaučia. Spalva vadinasi „Mama“.



Colourpop Matte formulės aplikatorius taip pat pūkuotas, bet ne taip smarkiai kaip Satin formulės. Taip pat šiek tiek lenktas, ir suplokštintas. Šis aplikatorius leidžia preciziškiau padengti lūpų kontūrus.


Bučkio teste šiek tiek matosi nežymus persidavimas, tačiau patikinu, kad dienos eigoje jie tikrai yra neteplūs!

  • Formulė  ★★★★☆
  • Išsilaikymas  ★★★★★
  • Aplikatorius  ★★★★☆
  • Neteplumas ★★★★★
  • Komforto jausmas ant lūpų  ★★★☆☆

NYX Cosmetics Lip Lingerie Liquid Lipstick


NYX Lingerie lūpų dažai Lietuvoje atsidarius Nyx parduotuvėj tapo pakankamai perkami, tad susigundžiau ir aš. Na, deja, nusivyliau, nors tikėjausi daug. Mano spalva - „Lace Detail“. Formulė pakankamai kreminė, putų pavidalo, tokios man žada daug (antroje dalyje suprasite kodėl), tačiau ši man visai nepatiko. Ant lūpų nudžiūna greitai, tačiau sausina labai smarkiai, sutraukia lūpas, jos pradeda dilgčioti, jaučiasi graužimas. Labai ryškaus ar nemalonaus kvapo neturi. Dėl išsilaikymo pagirti taip pat nėra kaip - viskas lyg ir neblogai, kol su lūpomis nieko nelieti, tačiau jau po valandos nuo užsitepimo valgant ant lūpų nieko nebeliko.


Aplikatorius tiesus kaip ir Sleek bei L.A Girl, tik yra šiek tiek apvalesniu viršumi ir šiek tiek lankstesnis bei vos minkštesnis. 


Bučkio testas beveik tuščias, vos kažkas matosi, tačiau čia turi didelį panašumą su Sleek Matte me - išsilaiko pakankamai gerai, kol lūpos nieko neliečia. 



  • Formulė  ★★☆☆☆
  • Išsilaikymas  ★★★☆☆
  • Aplikatorius  ★★☆☆☆
  • Neteplumas ★★★★☆
  • Komforto jausmas ant lūpų  ★☆☆☆☆
Antrąją apžvalgos dalį rasite paspaudę čia : Geriausi ir blogiausi „liquid lipsticks“. 2 dalis.

You May Also Like

0 komentarai (-ų)