Įnoringiausia „pudra“ pasaulyje? / MAC Next to Nothing Face Colour apžvalga

by - 12:44



Šiandieninė apžvalga apie naujieną iš MAC - Next to Nothing skystą pudrą, na techniškai „face colour“, kas lietuviškai išsiverstų tiesiog į „veido spalva“. Kaip pavadinimas sufleruoja šis produktas yra labai minimalaus maskavimo ir panašesnis į veido kremą su spalva. Iš karto galiu pasakyti, kad jeigu norite užmaskuoti probleminę odą, spuogus, raudonį, pigmentines dėmes ir kitas problemas ši pudra tikrai ne jums ir siūlyčiau apžvalgos net netęsti skaityti. Aš neturiu labai didelių odos problemų, tad susidomėjau šia pudra - vasarai atrodo lengvas ir tobulas variantas. Beto, su mano į sausumą linkusia oda gan sudėtinga, kalbant apie MAC visos bandytos skystos pudros man netiko, bet kažkodėl galvojau, kad ši bus man ta vienintelė.


Pati pakuotė nieko naujo, standartinė MAC, matinio stiklo buteliukas su juodos spalvos dozatoriumi. Aš įsigijau spalvą Light Plus, kas yra antra pagal šviesumą spalva. Iš viso Next to Nothing, vadinkime pudros, yra 9 spalvos, tačiau Lietuvoje turime tik 6. Realiai vasarai būčiau pirkusi spalvą Medium, tačiau ji tuo metu buvo išparduota. Kadangi tai itin lengvas produktas spalvų pasirinkimas nėra didelis, nes dėl silpno maskavimo ji turėtų būti beveik nematoma ant veido, prisitaikyti ir susilieti su odos spalva.



Ši „pudra“ truputį kitokia tuo, kad ją rekomenduojama naudoti ir vieną, ir kaip pagrindą, bazę kitai pudrai, t.y vietoj makiažo primerio, kas tikrai labai neįprasta. Žadama, kad ji drėkina ir maitina odą, suteikia natūralaus švytėjimo, pagerina odos išvaizdą - iš karto mažiau matomos mimikos raukšlelės ir raukšles, odos tekstūra. Išlygina ir sušvelnina odą, yra be aliejų ir tinkama visiems odoms tipams. Nežinau kaip jums, bet man skamba tobulai ir aprašymas tikrai kabina išbandyti.

Tikėjausi, kad ši pudra bus pakankamai skysta ir tarsi vandens pagrindo, lengvutė, tačiau jos konsistencija mane nustebino - pakankamai tiršta, užtepus ant rankos nėra labai „bėganti“. Iš tokios konsistencijos atrodo mažiausiai galima būtų tikėtis visiškai minimalaus maskavimo, nes iš pažiūros atrodo pakankamai sunki. Ji nėra bekvapė, kvapas toks tipinis MAC, labai panašus į jų Pro Longwear maskuoklio. Jos maskavimas tikrai labai menkas, bet tai ir yra tai, kas žadama.


Ant rankos išsklaidžius pudrą (paskutinė nuotrauka, naudota blykstė, taip geriau matosi) tikrai visi sutiktų, kad atrodo gerai, oda spindi, viskas atrodo tolygu, lyg nebūtų prie ko prisikabinti. Labai gaila, bet bandant ant veido realybė kitokia. Tikrai negalvojau, kad ši pudra mane nuvils, tad pirmą kartą ją išbandžiau skubėdama į miestą. Viskas iš karto nuėjo plėmais, tačiau pasitelkiau į pagalbą kitą, man tinkamą pudrą aplikuoti ant viršaus, juk pagalvojau sakoma, kad galima taip daryti. Situacija truputį pagerėjo, tačiau vistiek neatrodė gerai. Kelis kart net vaikinas sakė „tau čia plėmas, ir čia plėmas“, jei jau vyras pastebi, tai akivaizdžiai kažkas ne taip.

Na, poto prasidėjo mano bandymai - šią pudrą bandžiau tepti su pirštais, su kabuki šepetėliu, su plokščiu šepetėliu, su skirtingom kempinėlėm. Naudojau skirtingus drėkinamuosius kremus, dengiau ją ir be jokio kremo po apačia, bandžiau su keliomis makiažo bazėmis. Vieni variantai buvo blogesni už kitus, kiti geresni, bet beveik kiekvieną kartą ją pradėjusi aplikuoti pradėdavau džiaugtis mintyse galvodama, kad va dabar jau tikrai bus gerai, pagaliau radau būdą, kaip ją priversti veikti, bet galutinis rezultatas netenkino.

Problemų su šia pudra man buvo daug, pirma, ji visiškai nesisluoksniuoja - bandant sluoksniuoti tas pirmas pudros sluoksnis nusiima. Taip pat pradėjus nuo vienos veido pusės, perėjus į kitą ir grįžus kažkiek pablendinti į pirmąją pusę pudra irgi nusiima. Kitas reikalas, jog visuomet atrodė, kad ji stovi ant veido, nesigeria. Paliečiant su pirštais pudra nueina gabaliukais, gumuliukais, nesvarbu ar liečiant ją užtepus po minutės ar po valandos (jei po tiek dar kažkas iš jos būna likę), taip man nėra pasitaikę niekada su jokia pudra! Svarbu paminėti, kad mano oda linkusi į sausumą ir ši pudra subėgo ir išryškino visas sausesnes vietas, nors net nežinojau, kad jų turiu, nes su kitomis pudromis šitaip nebūna, vienintelis Green Feel BB kremas darė su mano oda kažką panašaus. Taip pat ant manęs ji oksiduojasi.

Neįsivaizduoju ar yra kažkokia tikimybė, kad man pasitaikė blogas pudros leidimas, nes pažiūrėjau keletą Youtube video, paskaitinėjau Instagram, parašiau kelioms užsienietėms merginoms naudojančioms šią pudrą ir atsiliepimai buvo pakankamai neblogi, realiai tikrai niekur neskaičiau, kad kažkas susidūrė su tokia situacija kaip aš.


Sudėtis iš tiesų visai nebloga - pradžiai silikonas, vanduo, drėkiklis/tirpiklis, aliuminio druska, tirpiklis, glicerinas, vėl silikonai, E vitaminas, agurkų ekstraktas, saulėgražų ekstraktas, miežių išspaudų ekstraktas, keramidas, silikonas, minkštiklis, labai naudingas odai peptidas, minkštikliai, iš paskos sausinanti odą ir poras kemšanti druska, vėl tirpikliai ir minkštikliai, vienas saugus konservantas, vienas pavojingas ir įvairūs dažikliai. Netgi neitin daug vidutiniškai saugių ingredientų, pavojingas tik vienas - dabar be proto visur dedamas konservantas.

Pilna sudėtis :
Dimethicone, water, butylene glycol, aluminum starch octenylsuccinate peg/ppg-18/18 dimethicone,, glycerin, dimethicone crosspolymertocopheryl acetate, cucumis sativus (cucumber) fruit extract, helianthus annuus (sunflower) extract, seed cake hordeum vulgare (barley) extract, ceramide ng, dimethiconol, tribehenin, palmitoyl hexapeptide-12, c12-15 alkyl benzoatepolymethylsilsesquioxane, sodium chloride, peg-10phytosterol, propylene glycol dicaprate, chlorphenesin, phenoxyethanol [+/- mica, titanium dioxide (CI 77492), iron oxides (CI 77491), iron oxides (CI 77499)dimethicon,chromium oxide green (CI 77288)]

SaugūsVidutiniškai saugūsPavojingiNėra duomenų


MAC Next to Nothing Face Colour kiekis 35ml, truputį daugiau nei standartinis skystų pudrų kiekis (30ml), galiojimo laikas 24 mėnesiai nuo atidarymo, tikrai pakankamai ilgai. Pagaminta JAV.

MAC produkciją Lietuvoje galima įsigyti kai kuriose Douglas parduotuvėse ir internetu, tačiau kolkas douglas.lt šios pudros nėra. Kaina MAC salelėse 30,95eur.


Jeigu jūs kaip ir aš susigundėte ir nusipirkote labai būtų įdomu išgirsti Jūsų patirtį. Jeigu esate susidomėję, bet dar nepirkote tuomet labai siūlyčiau iš pradžių pasibandyti ant veido prieš perkant, kad nebūtų toks fail su šia „pudra“ kaip buvo man. Gaila, kad tai vėl dar viena MAC pudra, kuri man visiškai netiko. Dabar net įdomu ar ateis tokia diena, kai MAC išleis pudrą puikiai tinkančią man?

Besame ❤ 

You May Also Like

2 komentarai (-ų)

  1. Kaip keista, gal tikrai brokuota partija pasitaikė :) Turiu šį pagrindą, dabar kaip tik baiginėju jo apžvalgą ir didžiąja dalimi įspūdis pozityvumus :) Niekada nepaliko jokių plėmų, maskuoja labai minimaliai, bet patinka efektas, kurį suteikia :) Radau tik vieną rimtesnį trūkumą - dengiamas po kai kuriais veido kremais subėga į gumuliukus, tad paprastai dengiu ant nuogos odos :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gerai, kad jums yra tinkamų būdų, kad ji veiktų! Man jų neatsirado. Iš tiesų labai gaila, nes kažko tokio, kas žadama aprašyme man laaabai norėjosi. :)

      Panaikinti