Ilgai lauktas bestseleris / The Ordinary Colours - Coverage foundation skysta pudra

by - 13:17


Tai jau trečias mano įrašas apie DECIEM brand'ą The Ordinary. Prieš tai aptariau jų hialurono rūgštį ir makiažo bazę, ten šnekėjau daugiau apie patį gamintoją, o dabar dėmėsys laaabai ilgai lauktiems makiažo pagrindams. Kai tik paaiškėjo jog The Ordinary gamins makiažo pagrindus buvau viena iš tų 25 tūkstančių laukiančiųjų pranešimo el.pašte kada visgi jos atsiras. Mano nenuostabai jo negavau, kaip ir nesu gavusi kitų laiškų iš Deciem apie į prekybą grįžusius produktus. Džiaugiuosi, kad kažkokiu būdu pastebėjau tą pudrų išleidimą (greičiausiai per Instagram) ir nepaisant vis užlužinėjančios svetainės spėjau užsisakyti pabandymui abi jų išleistas skystų pudrų rūšis - Serum (6,70€) ir Coverage (6,90€)


Kol gavau savo siuntą praėjo faktiškai pilnas mėnuo, nes labai ilgai užtruko procesas iki išsiuntimo (nuo išsiuntimo atėjo per 4 dienas). Taip atsitiko todėl, kad Deciem neplanavo tokio užsakymų kiekio - laukiančiųjų sąrašas buvo 25 tūkstančiai, tačiau per trumpą laiką buvo nupirkta virš 250 tūkstančių makiažo pagrindų. Keistokas marketingas parduoti tokius kiekius, kokie dar nepagaminti, plius atsirado dozatorių trūkumas, bet Deciem visiems užsisakiusiems išsiuntė labai malonius paaiškinimo ir atsiprašymo laiškelius, tad nebuvo taip jau pikta ir laukti.

Kaip minėjau pirkau pabandymui vieną Serum versiją - kaip pavadinimas sufleruoja ji turėtų būti lengvesnė, o kitą Coverage - ji turėtų būti pilno maskavimo, pakankamai sunki. Deciem ir čia sufeilino - siuntoje radau dvi Coverage pudras. Džiugu, kad susisiekus gal per pusvalandį gavau ir atsiprašymą ir pažadą atsiųsti mano trūkstamą Serum pudrą, taip pat gavau pasiūlymus kaip geriau naudoti Coverage pudrą, kad sumažinti jos maskavimą.


Na, pagaliau apie pačias pudras. Abi ateina juodose dežutėse, o pati pudrų pakuotė skirtingai nuo stiklinės jų odos priežiūros pakuočių, plastmasinė. Labai gerai, kad pudros su dozatoriumi, tačiau jis vienas iš tų plastmasinių ir plonai dengtas guma, tad labai purvinasi ir nuo pirštų ir nuo pudros. Pakuotė minimalistinė, nieko labai įspūdingo, bet manau pagal kainą normalu, juk svarbiau kas viduje :) The Ordinary pudrų spalvos su labai išskirtiniu ir niekur iki tol nematytu žymėjimu : 1.0 - labai šviesi oda, 1.1 - truputį tamsesnė, 1.2 šviesi oda, 2.0 šviesi-vidutinio šviesumo oda, 2.1 vidutinio šviesumo oda ir taip palaipsniui kyla skaičiai. Taip pat šalia kiekvieno žymėjimo skaičiais seka raidės P, Y, N kas žymi rausvą (P-pink), gelsvą (Y-yellow) ar neutralų (N-neutral) odos toną. Maža to, The Ordinary siūlo dar tokias variacijas kaip NS, YG - S žymi sidarbą (silver), G - auksą (gold), tai į pudrą įmaišyti smulkūs to atspalvio pigmentai, kurie turėtų suteikti šiek tiek švytėjimo, dimencijos. Štai čia rasite The Ordinary siūlomą pudrų spalvų gidą - spalvų gidas. Iš viso tiek vienos tiek kitos formulės atspalvių yra net po 21, neabejoju, kad kiekvienas išsirinktų idealią sau spalvą.



Kaip jau matosi iš nuotraukų aš pasiemiau spalvas 1.2Y ir 1.2YG. Tiesą sakant bentjau Coverage formulės spalvos 1.2Y ir 1.2YG mažai kuo skiriasi. Iš esmės 1.2Y vos vos tamsesnė ir vos gelsvesnė, bet skirtumas tikrai nežymus. Kiek kartų bandžiau aplikuoti ant vienos veidos pusės vieną spalvą, ant kitos kitą skirtumo nepamačiau jokio, tad dėl tų aukso spalvos pigmentų 1.2YG formulėje turiu klaustuką, nes ir prie įvairaus apšvietimo žiūrint tikrai nieko tokio neįmatau. Šiaip ar taip su spalvom neprašoviau - abi puikiai tiko, bent prie mano prigimtinės, dar neįdegusios odos.




Pudros konsistencija pakankamai tiršta, net išspaudus ant rankos pudra ir stovi kaip žirnis, niekur nebėga, bet esu turėjusi ir tirštesnių pudrų. Neturi jokio kvapo (jokių kvapiklių ir kvepalų nėra ir sudėtyje). Nors konsistencija ir tiršta, bet mažas jos kiekis padengia pakankamai didelį plotą, labai lengvai ir greitai išsisklaido (dengiu su drėgna kempinėle), visam veidui sunaudoju nepilnai tris išspaudimus, kas yra tikrai normalus kiekis.  Deciem Coverage pudrą apibūdina kaip turinčią didelį maskavimą, tačiau ji pasidengia lygiai ir glotniai, neapkraudama veido ir nesuteikia to sunkaus pudros efekto, kuris dažnai sendina. Taip pat aprašyme kalbama apie The Ordinary išskirtinę „spreadability“ sistemą pudroje, kuri padeda pudrai atrodyti natūraliai ant odos, nesubėgti į raukšleles ir jų neišryškinti, išsilaikyti ant veido ilgiau.

Iš tiesų pritarčiau, pudra tokia natūraliai matinė, maskavimas vidutinis-pilnas, ji pakankamai sunki, bet man nesubėga nei į raukšleles, nei aplink nosį. Coverage pudra ant manęs nesioksiduoja - nepatamsėja, neišryškina jokių sausesnių vietų, kas man didžiulis pliusas. Paskutiniu metu kelios naujos mano bandytos pudros dengėsi ant manęs visiškais plėmais ir atrodė siaubingai, tad ši pudra tikrai buvo atgaiva - negaliu pasakyti realiai kažko blogo, ką žada aprašymas tą ir gauname. Apskritai aš nesu didelė fanė smarkiai maskuojančių pudrų, nes nėra tiek daug man ką ir maskuoti bei turiu sausėti linkusią odą ir dažnai tos stipresnio maskavimo pudros per daug ją apkrauna, labiau mėgstu gaivesnį, natūralesnį efektą, ypač kai dabar šiltėja orai. Tikrai nematau savęs naudojančios šią pudrą kasdieną, bet tai tik pasirinkimo reikalas. Siekiančioms tikrai gero maskavimo manau tai bus idealus variantas, ypač pagal kainą. Gaila, bet negaliu pakomentuoti dėl matiškumo aspekto, kadangi mano oda nesiriebaluoja. Pudra išsilaiko pakankamai gerai, priklausomai nuo veiklos - man pudra greičiausiai dingsta aplink lūpas nuo valgymo ir ties žandikauliais dėl veido lietimo ranka. Manau panaudojus makiažo bazę ir/arba fiksatorių ši pudra tikrai išsilaikytų ir visą naktį, proginiam makiažui. Ant mano veido kairėje pusėje spalva 1.2Y, dešinėje 1.2YG, skirtumo tikrai nėra.


Abiejų atspalvių pudrų sudėtis ant pakuotės įvardinta tokia pati ir galiu pasakyti, kad tikrai ilga ir iš pažiūros labai gera - didžioji dauguma ingredientų saugūs. Vanduo, kokosų alkanai - gaunami hidrinant kokosų aliejaus riebiąsias rugštis, gali pakimšti poras. Toliau įvairūs silikonai, daug įvairių minkštiklių, plevelių sudarytojai, glicerinas. emulsikliai, tirpikliai, ph reguliuojančios medžiagos. Sudėtyje yra E vitamino bei odos apsauginį sluoksnį atstatantis ingredientas, bet realiai nėra daug odai naudingų medžiagų. Sudėtyje tik viena pavojinga medžiaga, konservantas fenoksietanolis. Pakankamai nemažai ingredientų tikrai gali ir manau kimš poras, ypač toms, kurių oda linkusi kimštis. O šiaip labai puiku, kad sudėtyje nėra jokio alkoholio bei kvepalų.

Aqua (Water), Coconut Alkanes, Dimethicone, Isodecyl Neopentanoate, Caprylyl Methicone, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Glycerin, TrimethylsiloxysilicatePEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Caprylic/Capric TriglycerideDimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, Coco Caprylate/Caprate, Cetyl Diglyceryl Tris(Trimethylsiloxy)silylethyl Dimethicone, Sucrose Laurate, Dipropylene Glycol, Polysilicone-11Tocopherol, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Disteardimonium Hectorite, Hectorite, Dimethicone/ Bis-Isobutyl PPG-20 Crosspolymer, Dimethyl Isosorbide, Sodium Chloride, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Phenoxyethanol, Chlorphenesin. May Contain [+/-]: Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Tin Oxide, Aluminum Hydroxide, Bismuth Oxychloride (CI 77163), Mica, Triethoxycaprylylsilane


Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingiNėra duomenų



Coverage pudra nuo atidarymo galioja 12 mėnesių. Rašomas kiekis 30ml, tačiau aš dėl to smarkiai abejoju. Pudros buteliukas žymiai mažesnis už daugumą kitų mano turimų tokio pačio kiekio pudrų, o atsukus dozatorių matosi, kad pudros nėra įpilta iki pat galo. Kadangi pudrą naudojau, matuoti kiekį jau netikslu, bet manau gavusi Serum pudrą iš karto pamatuosiu jos kiekį ir informuosiu apie tai kitame įraše, kur apžvelgsiu ją. Pagaminta Kanadoje. Pudra yra veganiška bei netestuota ant gyvūnų. Kaina kaip minėjau pradžioje - 6,90€.

Dar vienas dalykas, kurį svarbu paminėti yra prieinamumas. Šią pudrą galima parsisiųsti iš DECIEM (TheOrdinary) svetainės, kur produkciją pristato kurjeriai ir nėra jokių muito ar kitų mokesčių. Taip pat galima pirkti iš UK puslapių beautybay.com ir cultbeauty.co.uk - jokių papildomų mokesčių taip pat nėra.


Manau beprotiškas susidomėjimas The Ordinary pudromis visiškai pateisinamas, mano įspūdžiai realiai net geresni nei tikėjausi kalbant apie Coverage pudrą. Kokią pudrą dabar galime įsigyti už 6,90€? Greičiausiai tik kažką iš Essence, Eveline ir kelių kitų pigios kosmetikos brand'ų. O tai tikrai labai puiki pudra, kuri sakyčiau net ne pagal kainą ir ji tikrai nusipelno viso to gaunamo dėmėsio. Vienintelis mano minimalus susirūpinimas tai kiekis ir nemažai poras kemšančių medžiagų sudėtyje. Kas mėgsta pilną maskavimą tikrai labai siūlyčiau išbandyti, kai tik turėsite tokią galimybę :) O aš dabar su nekantrumu laukiu Serum versijos.


Besame ❤

You May Also Like

4 komentarai (-ų)

  1. Labai ačiū už informatyvų įrašą! Galbūt galėtum pabandyti palyginti į ką ši pudra vis dėlto yra panaši? Koks būtų jos "vietinis" analogas? Gal primena šiek tiek MAC pro longwear?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kadangi mano oda į sausesnę pusę ant savęs iš mac nei prolongwear, nei studio fix, nei matchmaster nesu mėginusi. Kiek žinau iš "išprūsimo" pro longwear pasausina ir bėga į sausesnes vietas, ko šita pudra nedaro. Taip pat man atrodo The Ordinary kiek tirštesnė. Bet kalbant apie maskavimą ir užbaigimą galbūt ir panašiai atrodytų, na sunku lyginti, kai ant savęs nebandžiau :) O šiaip nors turiu nemažai pudrų sunku The Ordinary su kažkuria sulyginti, nes dauguma stipresnio maskavimo linkę sausinti arba konsistencija ne tokia :/

      Panaikinti
  2. Labas! Kaip manote ar tiktu fotosesijoms the ordinary serum ir coverage pudrytes bei revolution conceal and define maskuoklis? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei tik jums tiks, tai tikrai neblogas variantas jeigu reikia kažko pigaus :) O šiaip fotosesijoms viena iš geriausių yra MUFE HD :)

      Panaikinti