Lengvas būdas sutaisyti sudužusią kosmetiką

by - 15:24


Galbūt ne viena iš jūsų esate susidūrusi su tokia situacija, kai sudūžta kosmetikos priemonė? Stikliniai buteliukai, palečių veidrodžiai galbūt ir nebesutvarkomi, tačiau su presuotomis sausomis priemonėmis viskas labai paprasta. Galbūt kiek ir pagadins nuotaiką, bet per penkias minutes galima paprastai susitvarkyti su turbūt beveik kiekvienuose namuose randamais dalykais. Kai kam šis metodas tikrai bus žinomas ir girdėtas, kai kam galbūt naujiena, o kam niekada niekas nedūžta galbūt bus geras profilaktinis įrašas, suteikiantis naujų žinių :)


Štai mano dužena, Jouer Skinny Dip highlighteris (švytėjimo suteikianti priemonė),  specialiai įrašui tikrai nedaužytas, tiesiog kad jau taip gavosi pagalvojau visą procesą įamžinsiu ir aprašysiu. Šis metodas tiks bet kokiems sausiems produktams - šešėliams, skaistalams, bronzeriams, sausoms pudroms, kontūravimo priemonėms ir panašiai.

Reikės :
- Nedidelio indelio
- Izopropilio alkoholio (spirito)
- Metalinės arba plastikinės mentelės, tinka ir šaukštelio galas
- Popierinių rankšluosčių arba servetėlių
- Dužusio produkto dydį atitinkančio kieto pagrindo (galite išsipjauti iš storo kartono arba naudoti tą dydį atitinkantį kito produkto dugną ar panašiai)


Eiga labai paprasta - iš pradžių perpilame dužusį produktą į švarų indelį ir kiek įmanoma daugiau produkto iškrapštome su mentele, kad pakuotė liktų kuo tuštesnė, nebent norite švaistyti produktą veltui, tada galite ir nesistengti iškrapštyti :)



Visa tai padarius produkto pakuotę reikia kuo geriau išplauti, galite naudoti tik vandenį, galite panaudoti ir kažkokio valiklio, visiškai nesvarbu, tiesiog svarbiausia, kad viską išplautumėte ir poto gerai išvalyti, svarbu nusausinti.


Grįžus prie indelio į kurį supylėme produktą pasitelkus mentelę reikia viską kuo labiau susmulkinti, kad neliktų stambių produkto gabalų.


O tada jau galime siektis spirito :) Į indelį su produktu pilame labai nedidelį kiekį spirito, maždaug pusė mažo šaukštelio arba dar mažiau ir maišome su mentele. Pamaišius vėl pilame mažą kiekį ir vėl maišome. Taip reikia kartoti, kol išgauname tokią sulipusią, neperskystą tekstūrą. 


Kitas žingsnis visą tą košę perkelti į išvalytą ir sausą produkto pakuotę, ją galite dezinfekuoti su spiritu :) Su mentele viską sklaidome ir lyginame, kad pasidengtų kuo tolygiau per visą plotą. 


Išsklaidžius produktą vaizdas turėtų būti maždaug toks. Mano patarimas būtų kuo atidžiau ir gražiau stengtis išlyginti kraštus, tuomet galutinis produktas atrodys gražiau.


Toliau paimame tą dužusio produkto dydžio kietą pagrindą. Aš nieko identiško dydžio neradau, tad išsikirpau kvadratą iš storo kartono. Uždedam ant produkto vieną lapą popierinio rankšluosčio arba servetelės, ant jo pagrindą ir su ranka tą pagrindą spaudžiam, taip produktą presuojame ir lyginame, bei į servetėlę geriasi spiritas. Kuo smarkiau spaudžiame tuo labiau produktas susipresuos, tad reikia žiūrėti ir pagal produktą ir pagal norus, galbūt šėšelius, sausą pudrą spausti ne taip smarkiai, kad šepetėliu pasiimtų daugiau produkto.


Kartojam tą procesą kokius du ar tris kartus, vis keičiant švarią servetėlės vietą, kol ji nebelieka šlapia nuo spirito.


Galutinis rezultatas turėtų būti supresuotas, vientisas, pakankamai lygus produktas. Galbūt neatrodis taip kaip naujas, tačiau benaudojant tie netobulumai tikrai pradings. Supresavus produktą jį palikite atidarytą džiūti ir vėdintis bent dešimčiai valandų, geriausia parai, kad išgaruotų visi spirito likučiai. 


Galiu patikinti, kad po paros laiko nėra jokio spirito kvapo ar apskritai nemalonaus kvapo, produkto kokybė būna lygiai tokia pats kaip naujo (nesudužusio), spalva išlieka ta pati, dengimasis, pigmentacija taipogi :) Šį metodą taikau dužusiai kosmetikai ne pirmą kartą ir niekada nebuvo nepavykę, tad pavyks ir jums. Tikiuosi šis įrašas kažkam buvo naudingas ir ateityje pagelbės taisant sudužusią kosmetiką!

Jouer produkciją galima įsigyti iš cultbeauty.co.uk :)


Besame ❤

You May Also Like

6 komentarai (-ų)

  1. Tik klausimėlis, o kur gauni spirito?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Turiu pažinčių ligoninėj 😁

      Panaikinti
    2. Tai va tas būdas tampa ir netokiu paprastu, nes gero gryno spirito gaut sunku, tai merginos su salicilo ir panašiais lipdo, bet aš tada netikiu, kad savybių nekeičia :)

      Panaikinti
    3. Yra internetu jo pirkti tikrai kas negali gauti nors kažkiek iš gydymo įstaigų :) į Lenkiją daug kas važinėja iš ten galima atsivežti ar iš kitų šalių.

      Panaikinti
    4. Nesuprask klaidingai, aš jokiais būdais nesakau, kad šis būdas yra blogas, gi visas pasaulis tuo naudojasi, veikia! :). Sakau, tik, kad nėra toks paprastas, kad viens du ir susitaisei :). Į Lenkiją per 20 minučių nesulakstysi :).
      Tiesiog prieš kelis metus reikėjo spirito, tai atsimenu kryžiaus kelius :)

      Panaikinti
    5. Mano aplinkoje kažkaip turėti namuose spirito yra taip pat kaip turėti binto nenumatytiems atvejams :) net keista, kad kai kam taip jo sunku gauti. Gal geriausias variantas būtų pažįstamų, kaimynų ar giminių pasiteirauti. Jau to lašelio kosmetikai susitaisyt tikrai nėra gaila duoti :D

      Panaikinti