Must Have sausiaodėms - Cover Fx Illuminating Setting Spray makiažo fiksatorius

by - 14:31


COVER FX kompanija turbūt įžymiausia ir visiems labiausiai girdėta dėl intensyvaus spindesio suteikiančių lašiukų - Custom Enhancer Drops, pati jų niekaip neprisiruošiu įsigyti, bet nuo vasario pabaigos mano kosmetikos kampelį papildė spindėjimo suteikiantis Cover Fx makiažo fiksatorius. Mano oda linkusi į sausumą, todėl blizgėjimo man kontroliuoti nereikia, o deja, dauguma makiažo fiksatorių yra suteikiantys matiškumo ir mažinantys odos riebaląvimąsi. Kita dalis fiksatorių suteikia švytėjimo, tačiau sudėtyje turi alkoholio, kuris sausina odą. Mano norai tebuvo makiažo išsilaikymo pailginimas, gaivumo, švytėjimo suteikimas bei drėkinimas ar bent jau odos nesausinimas. Kaip manote, ar Cover Fx Illuminating Setting Spray pateisino lūkesčius? :)


Ant minimalistinės juodai baltos dėžutės surašytos fiksatoriaus savybės - jis be parabenų, be kvapiklių, glitimo, mineralinio aliejaus ir talko. Tai veganiškas, greitai džiūnantis, bealkoholinis fiksatorius, kuris iš karto užtvirtina makiažą ir prailgina jo išsilaikymą bei suteikia tobulą natūralų švytėjimą.


Prieš naudojimą rašoma gerai pakratyti buteliuką ir purkšti ant veido iš 20 - 25cm tolio. Aš tiesą sakant manau, kad purškiu kiek iš arčiau, nes jo purkštukas skleidžia labai lengvą dulksną ir laikant fiksatorių iš tolimesnio atstumo ant veido nusėda tik labai lengvas kiekis, maža dalis. Stengiantis suplakti produktą prieš naudojimą jausmas lyg plakant aerozolinius dažus, girdisi toks pats barškėjimas. Džiugus dalykas, kad šis fiksatorius beveik neturi kvapo, šioks toks tikrai yra, bet vos jaučiamas tik iš pradžių. Aišku galėtų kvepėti gaiviai ar kažkaip kitaip skaniai, bet kartais geriau jokio kvapo nei per intensyvus ir kuo mažiau dirbtinių kvepalų ant veido tuo geriau.


Šis fiksatorius man patinka tuo, kad galima pilnai reguliuoti kiek to švytėjimo ant veido norisi. Po vieno ar dviejų papurškimų praktiškai nieko nesimato, bet po trijų - keturių atsiranda toks gaivus, natūralus švytėjimas. Parodomoje nuotraukoje supurškiau gal apie 7 purškimus, nes nuotraukose tas švytėjimas taip gerai nesimato kaip gyvai. Tiek purškimų jau duoda faktiškai šlapios odos efektą, tarsi išsitepus odą highlighteriu, nes fiksatorius purškia dulksną kartu su miniatiūrinėmis švytinčiomis dalelėmis. Tiek mažiau tiek daugiau fiksatoriaus pagyvina makiažą ir oda tikrai atrodo gražiau. Man šis fiksatorius nesausina odos, o papurškus jausmas panašus kaip pasipurškus MAC fix plus, suteikia vėsumo ir gaivumo, drėkinimo. Aš iš tų žmonių. kurie tiesiog negali neliesti veido, o ir dažniau renkuosi lengvesnes, mažiau maskuojančias pudras ir dauguma iš jų nėra labai ilgai išliekančios, o nuo veido lietimo ta pudra nusitrina. Cover fx purškiklis tarsi užrakina makiažą, padaro apsauginę plėvelę, tad makiažas taip greitai nedingsta kaip jo nefiksuojant, bet šis fiksatorius man labiausiai patinka dėl to suteikiamo švytinčios odos efekto.


Sudėtis trumpa - vanduo, tirpiklis/drėkiklis, plevelės sudarytojas, plastifikatorius kondicionuojantis odą, kenksmingas konservantas fenoksietanolis, pigmentas žėrutis, minkštiklis, vidutiniškai saugus silikonas, saugus emulsiklis ir minkštiklis, dar vienas plevėles sudarytojas, natrio hidroksidas - vidutiniškai saugus, gali erzinti odą ir pabaigoje keli kosmetiniai dažikliai.

Iš tiesų man jau labai smarkiai atsibodo visų produktų sudėtyse matyti tą patį konservantą fenoksietanolį, tad jei turite žinių kur jo dar nėra prašau duokite man žinoti. Šiaip sudėtis yra nebloga, pagrinde saugūs ingredientai, kaip ir minėta nėra jokių parabenų, jokios rūšies alkoholio, druskų, mineralinio aliejaus ar kitų populiarių ne itin gerų sudedamųjų dalių, bet nėra ir jokių odai naudingų ekstraktų. Tačiau pagal sudėtį neturėtų sukelti sausinimo, alergijos ar didelio odos suerzinimo.

Water (Aqua, Eau), Butylene Glycol, Pvp, Ppg-3 Benzyl Ether Myristate, Phenoxyethanol, Mica, Caprylyl GlycolPEG-10 Dimethicone, Poloxamer 407, Ethylhexylglycerin, Methyl Methacrylate CrosspolymerSodium Hydroxide, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491)


Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingiNėra duomenų


Fiksatorius galioja pakankamai normalų laiką - 12 mėnesių nuo atidarymo. Mano turimas kiekis 120ml, dabar galima įsigyti ir kur kas mažesnį (30ml) kiekį, kurio pilnai užteks ilgam laikui, jei fiksatorių naudosite retai arba tai tiesiog puikus būdas pabandyti produktą ir pažiūrėti ar jis jums tinka ir patinka. Pagamintas Kanadoje. Saviškį fiksatorių pirkau iš oficialios svetainės coverfx.com, nes neišlaukiau kol jis atsiras beautybay.com, kur pardavinėjamas Cover Fx prekinis ženklas. Beautybay šis fiksatorius kainuoja 30ml - 9.50€, 120ml - 23.30€. Tai UK svetainė, kurioje siuntimas nemokamas nuo maždaug 17 eurų ir nėra jokių muito ar papildomų mokesčių. Kadangi šį fiksatorių siunčiausi iš Amerikos man jis atsiejo daugiau nei dvigubai nei jo kaina beautybay, tad už tokią kainą jo jau nekartočiau, bet tų 23€ jis tikrai vertas :)


Nuo vasario esant norui, kad ilgiau išsilaikytų makiažas ar pridėtų makiažui ekstra gaivumo ir švytėjimo naudoju vien tik šį fiksatorių. Žinoma taip pat naudoju ir labai mylimą MAC fix plus, bet jis makiažo nefiksuoja, o yra kaip vanduo su naudingais ekstraktais, tad jų paskirtys skirtingos. Labai mėgstu Cover Fx fiksatoriaus efektą, tai, kad jis yra bealkoholis ir sudėtis pakankamai saugi. Tiesa, vistiek rekomenduočiau nepersistengti tiek su šio, tiek su kitų fiksatorių naudojimu, nes nors uždėjus plevėlę ant odos ją ir apsaugome nuo aplinkos poveikio, bet kartu neduodame jai ir kvėpuoti (alkoholio turintys fiksatoriai dar ir sausina). Visoms sausiaodėms ar šiaip mėgstančioms gaivų, švytintį veidą aš tikrai jį rekomenduoju, nes puikių, nesausinančių ir nepažeidžiančių odos fiksatorių dar tikrai nėra daug, o šis nuostabus :)

,
Besame ❤

You May Also Like

2 komentarai (-ų)

  1. Sveiki. Labai aciu uz issamu straipsni. Labai domiuosi beautybay.com puslapiu,noreciau nemazai uzsisakyti,bet bijau pirkti daugiau del muito. Ar tikrai netaiko jokiu mokesciu i Lietuva? Ta prasme,nesvarbu uz kokia suma pirksi,nereikes muito moketi? Nes kiek zinau saugi suma dabar maz 22 eur.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki :) Jūsų minimi mokesčiai yra taikomi siunčiantis prekes iš šalių, kurios nėra Europos Sąjungoje, kaip pvz JAV ar Kinija. Beautybay yra UK puslapis, o ji yra ES. Jokių mokesčių nėra.

      Panaikinti