Must have makiažo bazė švytėjimui - MAC Strobe Cream (Goldlite) apžvalga

by - 23:17


Su MAC kosmetika man labai sunku surasti viduriuką ir apskritai apsispręsti ką manau apie visą kompaniją, nes dalimi priemonių taip nusiviliu, kad gailiuosi pirkusi, kita dalis lieka tokia meh - kaip ir nieko blogo, bet nieko ir labai gero, kartais tiesiog ir neprilimpa, o dar kita dalis - tai tos priemonės, kurios padaro didelį įspūdį ir greitai įsipaišo į makiažo rutiną. Viena iš tų gerųjų priemonių man yra MAC Strobe Cream, kurį naudoju jau gerus keturis mėnesius.

Kas tiksliai yra tas Strobe Cream turbūt sunkiai apibūdintų ir patys gamintojai. Tai daugiafunkcinė priemonė, kurios pavadinimas verčiasi į strobingo kremą (strobingas yra tam tikrų veido zonų šviesinimas specialiomis priemonėmis, kurios atspindi šviesą ir kuria švytėjimo efektą), tad jį galima naudoti kaip skystą highlighterį, tačiau MAC jį priskiria tiesiog prie veido kremų, o realybėje jis dažniausiai naudojamas kaip makiažo primeris, bazė, arba yra maišomas su skysta pudra natūraliam švytėjimui išgauti.


Anksčiau MAC turėjo tik vieną Strobe Cream, o berots praeitų metų pabaigoje išleido atnaujintą liniją su performuluota sudėtimi. Ankstesnis iki šiol vienintelis buvęs Strobe Cream įgijo Pinklite pavadinimą, o prie jo prisidėjo dar keturi - Peachlite, Silverlite, Redlite ir Goldlite. Atitinkamai kiekvienas turi skirtingą atspalvį - rožinį, persikinį, sidabrinį, raudoną ar auksinį. Visų spalvų demo nuotrauka iš pinterest, tikslaus autoriaus neradau. Mano turima spalva yra Goldlite.


Oficialus šio kremo aprašymas skamba taip : Itin greito poveikio odą puoselėjanti priemonė. Ypač veiksmingi augaliniai ekstraktai, didelė vitaminų ir žaliosios arbatos koncentracija suteikia papilkėjusiai, pavargusiai, suglebusiai odai gyvybingumo, šalina įtampą, drėkina, gaivina ir gražina odą. Blizgiosios dalelės ir antioksidantai skaistina bei šviesina. Ši priemonė sustiprina šviesos poveikį bet kurio tipo odai bet kokiomis apšvietimo sąlygomis nuo dienos šviesos iki prožektorių.

Paprastai tariant, tai veido kremas turintis savyje labai daug perlamutrinių mikro švytinčių dalelyčių, dėl to užsitepus oda iš karto atsigauna, nes jai būna suteikiamas spindėjimas. Prie to dar prisideda puiki produkto sudėtis (ją išnagrinėjau šiek tiek žemiau), bei greitas odos drėkinimas ir atgaivinimas. Mano oda linkusi į sausumą, tad tokio tipo produktams visada teikiu pirmenybę, nes drėkinimas ir sveikas odos švytėjimas makiaže man yra labai svarbūs dalykai. Riebiaodėms, kurių oda dienos eigoje ir taip pradeda blizgėti nuo riebaląvimosi greičiausiai šis produktas nepatiks ir netiks.


Kalbant apie pakuotę, kurią pilną matėte aukščiau, ji labai paprasta. Lyg balta, lyg turinti sidabro spalvos, tokia perlinė, su juodu atsukamu dangteliu apačioje. Pakuotė plastikinė ir iš tikrai storo ir kieto plastiko, todėl manau, kad artėjant kremui prie pabaigos bus sunku jį išspausti. O šiaip - kompaktiška, neužimanti daug vietos.


Pats kremas baltos spalvos, mano atveju su aukso spalvos dalelėmis (Goldlite). Jos suteikia tik švelnų atspalvį, todėl net nusipirkus, kad ir Redlite su raudonomis dalelėmis tikrai neliksit su ryškiu raudonu veidu, jos duoda tik švelnų perlamutrą.



Kremą išsklaidžius ant odos pasimato tas švytėjimas, kurį pilnai galima reguliuoti pagal užtepamą priemonės kiekį. Ant mano rankos naudota pakankamai daug produkto, tad švytėjimas pakankamai intensyvus - realiai dar didesnis nei nuotraukoje. Skirtingai nei kokie sausi highlighteriai ši priemonė spindi prie bet kokio apšvietimo ir neturi jokių didelių blizgučių. Aplikuojant ant veido kaip primerį, o poto tepant skystą pudrą, žinoma, tas spindėjimas lieka kur kas silpnesnis, ypač tepant stipriau maskuojančias pudras, tačiau veidas lieka skaistesnis, o tepant ploną pudros sluoksnį ar lengviau maskuojančią pudrą švytėjimas matosi pro ją. Norint intensyvesnio spindėjimo ar lengvesnės pudros, galima miksuoti pudrą kartu su kremu, ant veido atrodo nuostabiai. Pats kremas yra lengvos konsistencijos, labiau kaip losjonas, lengvai sklaidosi, nėra riebus, nepalieka lipnumo, greitai susigeria į odą. Ant odos atrodo pakankamai natūraliai lyginant su sausais highlighteriais, tad laisvai galima naudoti ir pečių, dekolte zonoje. Kvapas man yra svarbus aspektas ir Strobe Cream tikrai turi savotišką kvapą, bet pakankamai gaivų ir nelabai intensyvų, kartais tas kvapas tikrai pabosta, bet nėra erzinantis ar cheminis ir užtepus pudrą pranyksta.




Geriausias dalykas, kad ir sudėtis puiki! Sudėtyje įprasti minkštikliai ir drėkinantys odą ingredientai, yra tik vienas silikonas, lipidai, jojobos sėklų aliejus, vynuogių ekstraktas, žaliosios arbatos lapų ekstraktas, obuolių ekstraktas, šilkmedžio šaknų ekstraktas, baikalinių kalpokių šaknies ekstraktas, E vitaminas, hialurono rūgštis, vitaminas B5, keramidas - identiškas odai ingredientas, kuris drėkina, saugo odą, skatina atsinaujinimą, vitaminas B12. Sudėtis tikrai žaliuoja, gelsvi ingredientai vidutiniškai saugūs - dauguma dėl galimų priemaišų, sodium metabisulfite yra konservantas, antioksidantas (EU ribojamas), kvepalai - gali paerzinti odą. Sudėtyje neišvengta ir konservanto fenoksietanolio, kuris dedamas beveik visur. Iš esmės sudėtis puiki, priekyje karaliauja naudingi ingredientai, drėkikliai, antioksidantai, nėra jokių parabenų, blogojo alkoholio, naftos produktų. Neturėtų erzinti odos, man asmeniškai porų nekemša, tačiau galbūt kam jos tikrai linkę kimštis tai gali taip nutikti.

Water / Aqua / Eau, Dimethicone, Butylene Glycol, Cetyl Ricinoleate, Glyceryl Distearate, Trisiloxane, Glyceryl Stearate Se, Cholesterol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed OilSteareth-10, Cetyl Esters, Cetyl Alcohol, Silica, Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Morus Bombycis (Mulberry) Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Saccharomyces Lysate ExtractTocopheryl Acetate, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Ceramide Ng, Xanthan Gum, Sucrose, Glycerin, Cyanocobalamin, Tin Oxide, Caprylyl Glycol, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Hexylene Glycol, Polysorbate 80, Sodium Citrate, Sodium SulfiteSodium Metabisulfite, Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate Copolymer, Linoleic Acid, Isohexadecane, Citric AcidFragrance (Parfum), EDTA, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Red 4 (CI 14700).


Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingiNėra duomenų

Strobe Cream galiojimas ilgas - 24 mėnesiai nuo atidarymo. Kiekis taip pat nėra mažas, 50ml, standartinis pudrų ir bazių kiekis dažniausiai būna 30ml. Įsigyti galima fizinėse Douglas parduotuvėse, kur prekiaujama MAC, arba internetu douglas.lt. Šio kremo kaina 34,95€, tačiau jis tikrai vertas tiek mokėti :) Taip pat galima parsisiųsti kiek pigiau iš asos.com (25£) bei lookfantastic.com (34€), nėra muitų ar kitų papildomų  mokesčių.

Jau keturis mėnesius mano makiažas prasideda su MAC fix plus purškikliu (jį aptarusi esu čia) bei šiuo MAC Strobe Cream kremu. Visą dieną jaučiuosi gaiviai ir su sudrėkinta, sveiko švytėjimo turinčia oda. Man naudojasi taupiai, per tiek laiko sunaudojau mažiau nei trečdalį priemonės. Labai rekomenduoju sausai, brandžiai ir normaliai odai. Net pati galvoju, kad turiu nemažai makiažo bazių ir šiuo metu jis pakeitęs man visas, kad net pačiai keista kaip taip prilipo :) Ši priemonė man tikrai tapo MAC must have.


Kiti įrašai apie MAC kosmetiką :
MAC kosmetika : Ką verta pirkti? 1 dalis
MAC kosmetika : Ką verta pirkti? 2 dalis
MAC Fruity Juicy kolekcija / Delphic ir Baiana Bronze bronzerių apžvalga
Įnoringiausia „pudra“ pasaulyje? / MAC Next To Nothing Face Colour apžvalga
MAC Lip Scrubtious lūpų šveitiklis - Sweet Vanilla
Maskuokliai : NARS vs URBAN DECAY vs MAC


Besame ❤

You May Also Like

2 komentarai (-ų)

  1. Labai smalsu suzinoti, kuriomis MAC priemonemis nusivylete ir neverta pirkti, laukiam apzvalgos!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tokių tikrai buvo :D Tačiau dažniausiai jei išbandau ir nepatinka stengiuosi ilgai netempus perleisti kažkam kitam. Dėl to, tokios priemonės neužsistovi. O kai jų nebeturiu, negaliu ir įrašo daryti, nes neturiu savų nuotraukų :)

      Panaikinti