Kokių šepetėlių reikia akių makiažui?

by - 17:03


Prieš mėnesį rašiau įrašą apie šepetėlius reikalingus veido makiažui. Šiandien noriu pakalbėti apie šepetėlius, kurių pagrinde reikia akių makiažui, įtraukiant ir antakius. Kaip rašiau praeitame įraše taip pasikartosiu, kad šie įrašai skirti pradžiamokslėms, nežinančioms, kokio tipo šepetėlius kam reikia naudoti, tačiau vėl gi primenu, kad nėra jokių taisyklių kada kokį šepetėlį naudoti makiaže tol, kol tas šepetėlis jūsų norimą funkciją atlieką puikiai. Vis dėlto suprantu kaip kartais klaidu gali būti su tais šepetėliais, todėl pateikiu jums bendras gaires, savo patarimus apie pagrindinius šepetėlius naudojamus skirtingoms funkcijoms akių makiaže. Įraše minėti šepetėliai ir kur juos įsigyti bus surašyti įrašo gale.


Purūs, pakankamai ilgi, iš visų pusių vienodai apvalūs šepetėliai dažniausiai turi blending/crease angliškus pavadinimus, tai šepetėliai skirti šešėlių retušavimui, išsklaidymui, jie gali būti tiek iš natūralaus plauko, tiek sintetiniai. Didžioji dauguma makiažo specialistų sutiktų, kad viena iš didžiausių klaidų yra neišsklaidyti akių šešėliai, ryškios linijos, todėl tokio tipo šepetėlis yra būtinas darant akių makiažą. Didesni šepetėliai tą darbą atlieka puikiai per visą akies voką, o nuotraukoje matomi du mažesni skirti mažesnėms akims arba retušuoti sunkiau prieinamas vietas, išorinį ar vidinį akies kamputį.



Taip pat purūs, bet plokštesni šešėlių šepetėliai yra bene dažniausiai pasitaikantys ir daugumos laikomi universaliausiais. Ne taip lengvai kaip su prieš tai rodytais šepetėliais, bet su šiais taip pat galima išsklaidyti šešėlius, uždėti spalvą preciziškiau ant/virš voko linkio ar per visą voką. Aš galiu prisipažinti, kad tokio tipo šepetėlius naudoju labai retai, bet daugeliui tai vieni iš mėgstamiausių.



Tokio tipo šepetėliai vadinasi pencil brush, jie nedideli, siaurėjantys į viršų, gali būti tankesni ir truputį purūs, bet gali būti ir tvirti, nepurūs. Šie šepetėliai naudojami pieštuko technikai, t.y akių pieštuko išsklaidymui ant voko, taip pat šešėliuoti sunkiau prieinamas vietas, uždėti ir išsklaidyti šešėlio spalvą tik ten kur reikia. Taip pat šis pieštukas puikiai tinkamas uždėti šešėlį prie apatinių blakstienų linijos. Šių šepetėlių yra minkštų ir pakankamai purių ir kietesnių, ne tokių purių. Jeigu norite tik uždėti spalvą, siūlyčiau rinktis kietesnį, bet jeigu norite ir uždėti ir išsklaidyti rekomenduočiau tik minkštesnį ir puresnį šepetėlį. 



Plokšti šepetėliai man yra vieni iš einamiausių, nes su jais galima atlikti daug ką. Jie gali būti pailgesni ir siauresni, gali būti platesni, labiau kvadratiniai, mažesni ir didesni - viskas priklauso tik nuo jūsų poreikio. Šie šepetėliai puikiai tarnauja norint uždėti šešėlį ar makiažo bazę per visą voką, aš juos naudoju ir vietos po antakiu paryškinimui, mažesnius akių kamputyje. Taip pat jie gali pasitarnauti kaip šepetėliai maskuoti spuogeliams. 


Mažulyčiai plokšti tokio tipo šepetėliai atlieka visiškai tokias pačias funkcijas, tik dėti šešėlį ant viso voko su jais nelabai patogu, nes mažoki ir tai užima daug laiko. Dėl to pačiausi jie akies kamputyje, po antakiu, dar aprėminant antakius - jei naudojamas maskuoklis, su tokiais šepetėliais labai patogu išsklaidyti, esu naudojusi juos ir lūpų dažų aplikavimui.



Šiuos šepetėlius sumiksavau į krūvą, išties jie skirti akių pravedimui bei antakiams. Pats dešiniausias, siaurų, tiesių šerelių šepetėlis skirtas tik pravedimui. Antras iš dešinės, plačiausias kirstas šepetėlis yra šepetėlis antakiams iš Zoevos, tikrai daugelio mėgstamas, bet aš asmeniškai su juo nesusidraugavau. Kiti trys šepetėliai, kirsti įstrižai gali būti naudojami tiek antakiams tiek pravedimui. Pravedimui geriausia rinktis kuo plonesnį kirstą šepetėlį, taip bus kur kas patogiau nubrėžti dailią liniją. Kalbant apie antakius, reikėtų atkreipti dėmesį į savo antakių storį, didelius, vešlius antakius padažyti bus patogiau su platesniu, storesniu kirstu šepetėliu, jeigu antakiai siauri ar normalūs būtų geriau rinktis vidutinį ar ploną šepetėlį. 


Jeigu dažotės akių šešėliais labai retai mano nuomone užtektų tik keturių šepetėlių : didesnio, puraus šepetėlio šešėlių išsklaidymui, mažo puraus pieštuko formos šepetėlio (pencil brush), plokščio vidutinio dydžio šepetėlio ir kirsto šepetėlio akių pravedimui, kurį būtų taip pat galima naudoti ir antakiams. Žinoma, jeigu akis dažotės dažnai ir norite bandyti skirtingas technikas, spalvas, su tiek šepetėlių tikrai bus sunku išsiversti. Aš kiekvieno tipo šepetėlių turiu bent po du, kai kurių, dažniausiai asmeniškai naudojamų ir po penkis ir daugiau. O šiaip, pilnam akių makiažui pasidaryti tikrai užteks 8-10 kokybiškų, skirtingo tipo šepetėlių.


Minėti šepetėliai :

Morphe M441 Pro Firm Blending Crease Brush, 6-8€ (beautybay.comcultbeauty.co.ukmorphebrushes.com)

Morphe R40 Deluxe Pointed Blender Brush, 7-8€
(beautybay.comcocktailcosmetics.co.uk, morphebrushes.com)

Morphe G17 Round Blender Brush, 8-10€
(beautybay.comcultbeauty.co.ukmorphebrushes.com)

Sigma E35 Tapered Blending Brush, 15-17€
(beautybay.comfeelunique.comtopbeauty.lt)

Sigma E45 Small Tapered Blending Brush, 15-16€
(beautybay.comfeelunique.comcultbeauty.co.uk)

Zoeva 231 Luxe Petit Crease Brush, 10€
(beautybay.comcultbeauty.co.ukzoevacosmetics.com)

Zoeva 227 Soft Definer Brush, 10€
(beautybay.com, cultbeauty.co.ukzoevacosmetics.com)

Real Techniques Deluxe crease brush iš Real Techniques iš Your Picks Berlin Set rinkinio
(iherb.comlookfantastic.com)

Zoeva 230 Pencil Brush, 10€
(beautybay.comcultbeauty.co.ukzoevacosmetics.com)

Morphe M214 Oval Shadow Concealer Brush, 5€
(beautybay.com)

Zoeva 220 Luxe Grand Shader Brush, 10-13€
(beautybay.comcultbeauty.co.ukzoevacosmetics.com)

Maange šepetėliai iš ebay.com

Detailer šepetėlis iš Real Techniques Core Collection rinkinio (feelunique.com , lookfantastic.com)

Zoeva 238 Precise Shader Brush, 10€
(beautybay.com, cultbeauty.co.ukzoevacosmetics.com)

Sigma E10 Small Eye Liner Brush, 15€
(beautybay.comfeelunique.com)

Zoeva 322 Brow Line, 9€
(zoevacosmetics.combeautybay.comcultbeauty.co.uk)

Morphe R45 Angled Liner Brush, 5€
(beautybay.commorphebrushes.com)

Zoeva 317 Wing Liner Brush, 9€
(beautybay.comcultbeauty.co.ukzoevacosmetics.com)

Anastasia Beverly Hills 12 Large Synthetic Duo Brow Brush, 17€
(beautybay.comcultbeauty.co.uk)

Besame ❤

You May Also Like

2 komentarai (-ų)