Ar tobula sudėtis = tobulas produktas? MAC naujiena, Studio Waterweight maskuoklis

by - 10:00


Tai, kad į rinką atkeliaus šis MAC Studio Waterweight maskuoklis pamačiau jau gerokai seniau vieno iš žymiausių MAC vizažistų, Dominic Skinner, instagrame. Beje, jis dažnai pamėto visokių įdomybių ir naujienų. Mane užkabino, nes dievinu lengvesnius, drėkinančius, neapsunkinančius maskuoklius, tačiau MAC jau gan senai (gal tris metus ar ilgiau) turi pudrą tokiu pačiu pavadinimu. Jeigu skaitote mano apžvalgas ilgiau žinote, kad turiu turbūt vienas iš blogiausių patirčių su MAC skystomis pudromis, iš visų skirtų savo odos tipui nepakenčiau ir nepriverčiau veikti nei vienos. Tad kas liečia panašios konsistencijos priemones jau prisibijau ir pirkti ką nors iš jų, nors iš iki šiol siūlytos MAC šešių skirtingų maskuoklių pasiūlos su trimis visai susidraugavau, tad suteikiau šansą ir ketvirtui. 


Kas per daug juo nesidomėjo tai šiek tiek pavertėjausiu aprašymą, kurį kopijuoju iš užsienio svetainių, nes mūsų Douglas jis labai skurdus. Žodžiu teigiama, kad šis maskuoklis turi itin skystą formulę su vidutiniu-pilnu maskavimu ir satininiu užbaigimu. Kol jis švelniai panaikina netobulumus ir drėkinaPGA Moisture Fusion kompleksas ir sojų pupelių baltymai - proteinas apsaugo odą nuo išorinių elementų. Dar išvardijama krūva jo privalumų : ilgai išliekantis (8 valandas), suteikia greitą drėkinimą, paslepia tamsius paakius, dėmeles, sumažina poras ir raukšleles, nepakeičia savo spalvos, non-caking and streak-resistant (nežinau kaip sulietuvinti), be aliejaus, tinka visiems odos tipams, ypač normaliai ir sausai odai, patikrintas dermatologų bei non-acnegenic (nesukels aknės ar jos nepablogins).

Prie jo tikrųjų savybių ir mano patirties grįšiu vėliau, o dabar noriu pakalbėti apie pakuotę. Šis maskuoklis pasiima su pipete, kas yra gan reta maskuokliams. Prieš perkant mintyse tiesiog niršau, nes galvojau, kad jie vėl daro kažkokias nesąmones ir koks idiotas taip sugalvojo. Jau MAC Prolongwear maskuoklis su dozatoriumi dėl kurio daug priekaištavimų, nes sunku reguliuot norimą kiekį ir išsispaudžia perdaug, o čia irgi nei šis nei tas. Iš kitos pusės, maskuoklis gan skystas, tad pipetė turbūt buvo paprasčiausias būdas ir žinoma, labai patogu vizažistams.



Šviesiausios spalvos vis dar NC (gelsvo tono)/NW (rausvo tono) 15. Bent man tai tikrai trūksta kažko dar šviesesnio, o ypač atsižvelgiant į tai, kad MAC didelė globalinė kompanija. Aš įsigijau NC15 ir ji šiuo metu beveik atitinka mano odos spalvą, tad iššviesinimas labai minimalus, beto šio maskuoklio NC15 spalva truputį tamsesnė už jų Prolongwear maskuoklio NC15.

Deja, su MAC Waterweight maskuokliu iš karto susidraugauti nepavyko. Naudojant pirmus kelis kartus iš pipetės lašindavau tiesiai ant paakių ir tuo pačiu su pipetės galu paskirstydavau. Su drėgna kempinele išsisklaidydavo puikiai ir rezultatas būdavo wow (trečia foto iš mano koliažo) - viskas puikiai užmaskuota ir gražus ne matinis užbaigimas, tačiau...


Užfiksavus sausa pudra maskuoklis pradėdavo atsiskyrinėti, tarsi vietomis nusiimti, o blogiausia, kad ir po fiksavimo ir pakartotinų išsklaidymų jis tragiškai subėgdavo į raukšleles, nors pasak aprašymo jis to nedaro, o kaip tik raukšleles paslepia.


Tuomet pradėjau eksperimentuoti ir supratau, kad mano dedamas kiekis yra kur kas per didelis. Supratau, kad geriausia naudoti du - tris lašiukus ir juos su šepetėliu pasklaidyti palei norimą užmaskuoti vietą, nes mažas kiekis užmaskuoja daug. Taip pat, išsklaidžius maskuoklį būtina palaukti kol jis pradžius ir tik tuomet fiksuoti, nes kitaip viskas atsiskyrinėja, kaip minėjau anksčiau. Visgi, net ir stengiantis aplikuoti kuo geriausiai jis yra linkęs subėgti į raukšleles, bent man vistiek subėga daugiau nei kiti maskuokliai, tad šią problemą sprendžiu būtent tose vietose ant viršaus uždedama kito maskuoklio. 


Waterweight maskuoklis labai skystas, ką galima spręsti ir iš pavadinimo, lengvos konsistencijos, bet maskuoja stebinančiai gerai, maskavimas vidutinis link pilno. Deja, drėkinimo, lengvo vėsinimo ar gaivumo nėra, nors nesausina odos, bet tikėjausi kažko labiau drėkinančio. Taip pat aprašyme minimas ilgas, 8 valandų išsilaikymas, kas daugumai tikrai būtų nepakankamai ilgai. Po 8 valandų tikrai staigiai neišgaruoja nuo veido, tačiau kuo daugiau laiko jis ant veido tuo baisiau atrodo - vis labiau subėga ir pradeda atrodyti cakey, nors pagal aprašymą jis non-caking


Sudėtis verta pagyrų, nes tik du ingredientai iš viso būrio nėra visiškai saugūs. Sudėties pagrindas įvairiausi minkštikliai ir kondicionuojančios odą medžiagos. Penktas ingredientas yra depiliacijoje naudojama medžiaga, tad keistoka. Už jos yra hialurono rūgštis, ricinų aliejus, sojų pupelių baltymai, drėkinantis glicerinas, tik tuomet yra vanduo, toliau įvairios klampumo reguliavimo medžiagos, tirštikliai, tirpikliai, minkštikliai, drėkikliai, konservantai ir sudėtyje galintys būti dažikliai.

Hydrogenated Polyisobutene, Isodecyl Neopentanoate, Isododecane, Hydrogenated Didecene, Hydrogenated Polycyclopentadiene, Sodium Hyaluronate, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Glycine Soja (Soybean) Protein, Glycerin, Water, 1,2-Hexanediol, Silica, Hydrogenated Lecithin, Xanthan Gum, Calcium Chloride, Hydrogenated Styrene/Isoprene Copolymer, Disteardimonium Hectorite, Caprylyl Glycol, Butylene Glycol, Polyglutamic Acid, Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate [+/- Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Chromium Oxide Greens (CI 77288)].

Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingi

Maskuoklio kiekis 9ml, kas kaip maskuokliui tikrai yra daug. Pagamintas Italijoje, galiojimas po atidarymo nėra rašomas. Įsigyti yra douglas.lt (24.95€), lookfantastic.com (21.95€), asos.com (18.50£) - nemokamas siuntimas, nėra papildomų mokesčių. 

Kas ten sakė, kad profesionali kosmetika ne kasdienai? Šis maskuoklis labai gerai įrodo, kad tai netiesa. Sudėtis saugi ir beveik ideali, priemonė lengva ir neapsunkinanti, tačiau maskuojanti pakankamai gerai. Didžiausias minusas, kad bent man tai dar viena įnoringa MAC priemonė, prie kurios reikia taikytis ir išmokti tinkamai naudoti ir tai ji neveikia šimtu procentų taip kaip norėtųsi, ypač mokant tokią kainą. Tad mano nuomonė apie Waterweight maskuoklį tokia so-so, nesu nei labai nusivylusi nei labai patenkinta. Jei pasitaikys galimybė išbandykit gyvai ant veido, visgi kaip įrašo pradžioje minėjau dažnai skystos MAC priemonės netinka man, bet puikiai tinka kitiems.

Besame ❤

You May Also Like

5 komentarai (-ų)

  1. O kokius drėkinančius maskuoklius rekomenduotumėte? Nes man ir naudojant shape tape paakiai atrodo crusty ir sausi

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano mėgstamiausi Bourjois healthy mix ir city radiance bei Rimmel match perfection, bet jie visi lengvo-vidutinio maskavimo :)

      Panaikinti
    2. Tame ir problema, kad turbūt drėkinančio ir stipriai maskuojančio gero maskuoklio dar nieks nesukūrė 😄

      Panaikinti