Susivėlusių plaukų gelbėtojas - Dove Pure Care Dry Oil plaukų aliejus

by - 10:00


Su beveik visomis kosmetikos priemonėmis yra taip - arba renkamės, kad jos kažkuo padėtų ir būtų tarsi gydomosios arba renkamės jas tik dėl dekoratyvinių savybių. Su plaukų aliejais problema yra ne vien Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje - vos ne vienas iš šimto yra be silikonų, kvapiklių ar kitų plaukams nenaudingų medžiagų, tačiau tokio, dirbtinesnio, tipo aliejukų didesnė paklausa, nes dažnai būna, kad natūralesni nesuteikia norimo efekto. Dove Pure Care Dry Oil yra būtent vienas iš tų plaukų aliejų, kurį labiau priskirčiau prie dekoratyvinės skilties. 


Ant etiketės rašoma, kad aliejus yra maitinamasis ir skirtas visų tipų plaukams, su afrikinių makadamijos riešutų aliejumi. Prabangi dovana, dėl kurios plaukai taps nuostabiai elastingi. Neriebi, itin geromis maitinamosiomis savybėmis pasižyminti formulė iš karto atstato riebalų pusiausvyrą, suminkština plaukus ir suteikia jiems blizgesio. Dėl to jūsų plaukai tampa minkšti, švelnūs kaip šilkas ir neriebaluoti. 

Naudojimas : aliejaus kiekį, prilygstantį 3-4 dozatoriaus paspaudimams ištepkite ant delnų ir įtrinkite į švarius drėgnus plaukus nuo plaukų vidurio iki galiukų. Išdžiovinkite plaukus fenu arba leiskite jiems patiems išdžiūti. Gali būti naudojamas ir prieš plaunant plaukus kaip maitinamoji procedūra arba prieš šukuojantis, norint apsaugoti plaukus. Patekus į akis, nedelsiant praplaukite vandeniu.


Nors aliejukas pakuotėje ir atrodo aukso spalvos, išsispaudžia permatomas. Pirmas mano pastebėtas, tiksliau užuostas, dalykas - kvapas. Na, žinoma, nenatūralus, bet kvepia dieviškai, tarsi prabangiais, moteriškais vakariniais kvepalais, man kiek primena Dior J'adore kvepalų kvapą. Jis išlieka ir plaukuose užtepus priemonės. Aliejaus konsistencija vidutinio skystumo, slidi, silikoninė. Pavadinime minima, kad tai dry oil - sausas aliejus, nėra pats sausiausias iš mano bandytų, bet išdžiūna pakankamai greitai ir nebepalieka riebumo, slidumo. 

Mano plaukai labai linkę veltis, bet ir šukuoju juos retai. Normaliai išsišukuoju tik išsiplovus galvą ir šlapius, nes kitaip sausus išsišukuot labai sunku. Atradau, kad šis aliejus plaukams padeda išsišukuoti tiesiog puikiai - ant susivėlusios vietos pasklaidau aliejaus lašą ir per pora perbraukimų šepečiu to kaltūno nebelieka, kai įprastai tam iššukuoti reikdavo daug pastangų. Apskritai plaukuose jis veikia puikiai - glotnina, lygina plaukus, neleidžia pūstis, plaukai atrodo sveikesni, storesni, tačiau atminkite, kad tai dekoratyvinės savybės, laikinas efektas.


Kaip įrašo pradžioje minėjau, vieni produktai gydomieji - kiti dekoratyviniai. Šis aliejukas tikrai nepagerins tikrosios plaukų būklės. Visa tai puikiai matosi iš sudėties - iš 26 ingredientų, 11 yra saugių, 10 vidutinio saugumo ir 5 pavojingi. Visgi, džiugu, kad sudėtyje yra ir nemažai aliejų. Sudėtį sudaro silikonas, mineralinis aliejus (iš naftos), dar vienas silikonas, makadamijos riešutų, kokosųsaldžiųjų migdolųsaulėgrąžų sėklųgvinėjinių alyvpalmių bei granatų sėklų aliejai, kvepalai, keturios silikono pagrindo medžiagos, UV spindulių filtras, konservantas, kvapiklis, benzilo alkoholis - konservantas, tirpiklis, sausina odą, ilgainiui ardo kolageną, pažeidžia odos lipidinį barjerą, pavojingas UV spindulių filtras (sukelia kontaktinį dermatitą, trikdo endokrininę sistemą, toksiškas), daug pavojingų ir vidutiniškai saugių kvapiklių.

Cyclopentasiloxane, Paraffinum Liquidum (Mineral Oil), Dimethiconol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed oil, Elaeis Guineensis (Palm) Oil, Punica Granatum Seed Oil, Parfum (Fragrance), Phenyl Trimethicone, Amodimethicone, Cyclohexasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, BHT, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Coumarin, Geraniol, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool


Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingi

Aliejuko labai daug - 100ml, užteks labai ilgam. Galioja 12 mėnesių nuo atidarymo, pagamintas EU. Kaina apie 12€. Šis produktas man buvo atsiųstas nemokamai, tad ačiū, Dove! Kaip visose apžvalgose taip ir šioje mano išreikšta nuomonė yra objektyvi ir atvira.


Atminkite, kad silikonai, kurių šiame aliejuke nemažai, negydo, neduoda naudos, o sukuria tik laikiną sveikų plaukų efektą. Apie juos labai plačiai galite paskaityti mano įraše čia. Mano nuomone, dėl sudėties šis aliejukas nėra puikus pasirinkimas kasdienai ar kiekvienam plaukų plovimui. Asmeniškai, rinkčiausi jį tuomet kai norėčiau ekstra gražių plaukų - vakarui mieste, pasimatymui, šventėms ar kitoms progoms arba kai išsišukuoti plaukus sektųsi labai sunkiai. Kita vertus, jeigu jūs pratusios prie tokio tipo aliejukų tai jums gali būti ir atradimas, nes iš dekoratyvinės pusės šis Dove aliejukas tikrai veikia puikiai. 

Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)