Sausiaodžių svajonė - Bioderma Atoderm Sos Spray niežėjimą raminantis purškalas

by - 06:00


Kai tik pamačiau, kad Bioderma išleido šitą purškalą, iš karto ėmiau naršyti po internetines vaistines kur gi čia jį nugriebti. Tai ne šiaip sau koks purškiklis - Atoderm SOS Spray sukurtas specialiai labai labai sausai, sudirgusiai ar jautriai odai ir jo pagrindinė paskirtis yra nuraminti niežtinčią odą bei stiprinti apsauginį odos barjerą. Apie visą jo aprašymą ir galimybes išsamiai papasakosiu žemiau. Išties, kaip žmogui, turinčiam sausą tiek kūno tiek veido odą toks purškiklis pasirodė kažkas tobulo, nes kai nuo sausumo odą taip niežti, kad negali liautis kasytis, o nuo kasymo oda tampa pažeista ir ją dar labiau niežti ir degina - tai jau tampa didele problema. Toms, kas su sausa oda nesusiduria ar užtenka paprastų kremukų, šis produktas aktualus nebus, bet galbūt tokią problemą turi kas nors jūsų šeimoje? Šis purškiklis tinka ir vaikams ir net lėliukams :) 


Atoderm SOS Spray buvo sukurtas remiantis naujausiais moksliniais atradimais: 2 nauji biologiniai veiksniai buvo indentifikuoti kaip sukeliantys niežėjimą, o šis produktas biologiškai veikia ir į kitas odos niežėjimą sukeliančias priežastis ir bakterijas, todėl yra tinkamas malšinti tiek laikiną, tiek pastovų niežėjimą ir žada jį nuraminti vos per 60 sekundžių nuo užpurškimo. Aprašyme rašoma, kad nekemša porų, netepa drabužių, yra hipoalerginis, tinka kūnui ir veidui bei kaip minėjau tinka visoms amžiaus grupėms, išskyrus kūdikius ankstukus. 

Naudojimas labai lengvas - purkšti ant švarios odos 20cm atstumu, jei reikia, paskleisti ir palikti išdžiūti. Galima purkšti tiek kartų, kiek jaučiamas poreikis. 



Išties, naudojimo lengvesnio turbūt būti ir negali - purkštukas puikiai veikia ir aukštyn kojom ir flakonėlį pasukus šonu (360°), tad patogu ir itin greita pačiam užsipurkšti visas kūno vietas, ir nugarą, kurią kremu pačiam pasitepti dažnai sudėtinga. Purškia labai tolygia, smulkia dulksna, bet pakankamai stipriai. Pačią produkto konsistenciją paaiškinti kiek sunkoka, purškiant iš tų 20cm atstumo atrodo tarsi purkštų tirštesnį vandenį, bet papurškus produkto iš labai arti matosi tokia balkšva, tarsi skysto pienelio konsistencija, jie patys teigia, kad tai aliejaus emulsija vandenyje. 

Dažniausiai papurškus visuomet pasklaidau per odą ir iš pradžių turėjau problemų su papurškimo kiekiu, išmokti užsipurkšti sau tinkamą kiekį išmokau per kokias keturias dienas. Geriau purkšti po truputį ir pasklaidyti, nei užpurkšti per daug, nes tuomet visą odą palieka kaip šlapią, lipnią ir labai ilgai geriasi. Tiesa, net ir užpurškus tinkamą kiekį palieka odą šiek tiek lipnią, tad gali erzinti, jei lipnumo labai nemėgstat. 

Nežinau ar pastebėjot, bet Bioderma labai puikiai sužaidė su aprašymu - iš produkto galima tikėtis ar interpretuoti, jog jis pilnai panaikins odos niežtėjimą, bet jie vartoja tik tokius žodžius kaip : malšina, nuramina, sumažina norą kasytis. Tad apie niežėjimo panaikinimą iš esmės kalbos nėra, bet bent man, jei silpnai niežti odą tai suveikia puikiai. Jei niežti smarkiau, dažniausiai man šita problema būna su kojų blauzdomis - ne visiškai. Bet užpurškus visada beveik iš karto panaikina niežėjimą arba sumažina jį iki pačio minimumo, taip, kad nebeerzina. Kartais, po kokio pusvalandžio vėl norėdavosi kasytis, tuomet vėl purkšdavausi ir apmalšindavo. Tad produktas tikrai veikia ir atlieka žadamas funkcijas.


Sudėtis yra ideali - vienintelis vidutinio saugumo ingredientas yra E vitaminas, taip klasifikuojamas dėl galimų priemaišų. Bioderma aprašyme dar pasakoja apie naują Skin Relief technologiją (Amboros ekstraktas ir žaliosios arbatos ekstraktas), kuri kartu su dermatologiškai aktyviu raminančiu ingredientu - enoksolonu (GLYCYRRHETINIC ACID) biologiškai veikia į odos niežėjimo priežastis. Taip pat Skin Barrier therapy® apsaugo net ir sausiausią odą nuo bakterijos, kuri dar labiau sustiprina niežėjimą (tiesa, neradau informacijos, kurie ingredientai į šią formulė įeina, taip pat kaip ir jų sudėtyje esantis patentuotas natūralus D.A.F (dermatologų rekomenduojama formulė) kompleksas, kuris padidina odos tolerancijos slenkstį). 

Net jei nežinočiau, ką šis produktas turi daryti, pagal sudėtį matosi daug potencialio. Daug drėkiklių, medžiagų, kurios skatina odos atsinaujinimą, šviesina odą, pigmentines dėmes, saugo nuo UV spindulių žalos, gydo aknę, veikia prieuždegimiškai, raminančiai, gerina odos elastingumą, padeda išlaikyti odos drėgmę, stiprina apsaugines funkcijas, yra antioksidantų.

AQUA/WATER/EAU, GLYCERIN, DIPROPYLENE GLYCOL, ISOSTEARYL ISOSTEARATE, SUCROSE STEARATE, SQUALANE, MICROCRYSTALLINE CELLULOSE, PENTYLENE GLYCOL, GLYCYRRHETINIC ACID, DISODIUM EDTA, CELLULOSE GUM, D.A.F. (DERMATOLOGICAL ADVANCED FORMULATION), POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6, TAMBOURISSA TRICHOPHYLLA LEAF EXTRACT, TOCOPHEROL, LECITHIN, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, NIACINAMIDE, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT

SaugūsVidutiniškai saugūsPavojingi

(Vanduo, drėkinantis glicerinas, trys skirtingi tirpikliai, drėkikliai, rišikliai, emulsikliai. Už jų labai naudingas odai skvalenas, klampumo reguliavimo medžiaga, medžiaga, skatinanti odos atsinaujinimą, konservantas, celiuliozės guma,  klampumo reguliavimo medžiaga, Tambourissa Trichophylla augalo žievės ekstraktas, vitaminas E, lecitinas, saulėgrąžų sėklų aliejus, vitaminas B3, žaliosios arbatos arbatžolių ekstraktas, dar keli stiprūs drėkikliai, vienas iš jų dumblių ekstraktas)


Bioderma Atoderm SOS Spray pirkti yra du kiekiai : 50ml ir 200ml. Kaina svyruoja tarp 10-15€ be nuolaidų. Pirkti ieškokite vaistinėse, internetu šiuo metu radau tik eurovaistine.lt, aš pati pirkau Camelia vaistinėje. 

Tikiuosi, kad tokia ilga apžvalga neatsibodo, bet nenoriu ir nemoku rašyti neinformatyvių apžvalgų :) Manau, kad produktas revoliucinis, išties nieko panašaus iki šiol nebuvau mačiusi. O svarbiausia dalis ta, kad jis tikrai veikia ir yra puikios sudėties. Manau, labai praverstų ne tik sausai odai, bet ir turintiems psoriazę, egzemą ar kitas odos bėdas. Taip pat, mamoms, kurių vaikai nemėgsta ir nesileidžia būti tepami kremais šis produktas būtų gan smagus problemos sprendimas. Ir žinoma, tiems, kas tingi tepliotis kremais. Vienintelis minusas, kurį matau, yra lipnumas - o šiaip, tikraiii labai rekomenduoju!

Besame ❤

You May Also Like

4 komentarai (-ų)

  1. O purškiant kūną neapsipurškia labai aplinkiniai daiktai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nu nepasakyčiau, aš kartais ir ant lovos sedėdama pasipurškiu pvz kojas, tai nebent lengva dulksna nukrenta :) tikrai nieko neištepa ir nesušlapina, nebent baisiai šleivai purkšti :D

      Panaikinti
  2. Laba, o jeigu man galvą niežti? Galvoju pabandyti, tik gal plaukams nelabai ��?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinau, turbūt, kad nelabai, visgi veidui ir kūnui skirtingas priemones naudojam :) Bandykit šampūną geresnės sudėties atsitaikyt, jei nėra odos ligų.

      Panaikinti