Korėjietiška kosmetika : Benton Fermentation Essence apžvalga

by - 06:00


Benton Fermentation Essence naudoju jau virš 2,5 mėnesių, bet jaučiu, kad šią apžvalgą rašyti seksis sunkiai, nes dar nesu susidūrusi su tokia sudėtimi ar panašias produktais. Benton kompanija yra korėjietiška, o ši Fermentation Essence yra labai panaši į japoniškos kompanijos SK-II Facial Treatment Essence esenciją, kuri kainuoja net nuo 99$ iki 229$! Pagrindinė abiejų produktų sudedamoji dalis yra Galactomyces Ferment Filtrate arba kitaip, Pitera.

Tai mieliagrybių rūšis išgaunama fermentacijos būdu. Teigiama, kad šiame filtrate gausu odai naudingų vitaminų B1, B2 bei baltymų, aminorūgščių, mineralinių medžiagų ir organinių rūgščių, taip pat daug cheminių elementų, kaip folio rūgšties, kalcio, geležies, cinko, jodo, turi tam tikrų natūralaus drėkinimo faktoriaus komponentų (Natural Moisturizing Factor), kurie egzistuoja žmogaus odoje. Galactomyces filtratas pasižymi įspūdingu drėkinamuoju efektu ir gali padėti pagerinti odos tekstūrą, suvienodinti nelygią odos spalvą, kovoti su spuogus sukeliančiomis bakterijomis, mažinti poras, dėmeles ir raukšles, pagerinti bendrą odos būklę.


Be Galactomyces Ferment Filtrate sudėtis dar pilna įvairių kitų gėrių, kaip adenozino, kuris yra cheminis elementas, esantis DNR sudėtyje. Jo dėka mūsų organizme užgyja žaizdos, jis verčia kolagenines skaidulas išlaikyti tonusą ir dalyvauja naujų – jaunų ir sveikų – skaidulų gamyboje, padeda odai tapti stangria ir elastinga. Yra bifidobakterijų fermentas, kuris sulaiko drėgmę, ramina ir saugo odą. Vitaminai, augalų ekstraktai, hialurono rūgštis, jau pagarsėję keramidai ir peptidai. Pats aprašymas teigia, kad šių ingredientų derinys padeda įveikti odos glebnumą bei intensyviai drėkina, atstato streso pažeistą odą bei ją saugo, nuramina odos susierzinimą bei gerina bendrą odos būklę. Tinka visiems odos tipams.


Su esencijos konsistencija turbūt daug kas jau pažįstami - tai nei kremas, nei serumas, o skysta, pienelį primenanti emulsija, kuri pati iš savęs yra tarsi vandeninga, netaki. Dozuojasi, man veidui sočiai pakanka vieno išspaudimo. Išsisklaido labai lengvai, greitai susigeria, tik palieka minimalaus lipnumo. Man labai patinka, kad priemonė bekvapė ir nėra agresyvi. Beveik visus 2.5 mėnesio ją naudoju tik rytais, nes vakarui palieku tas priemones, kurių negaliu naudoti dienos metu - niacinamidą, retinolį, stipresnes rūgštis ir t.t. Kadangi naudoju ne tik šią esenciją, o daugiau priemonių, negaliu krauti laurų vien jai, bet odos būklė tikrai pagerėjo. Aišku, per šį laiką nepranyko jokios raukšlelės, nesumažėjo poros, retkarčiais iškyla spuogelių, bet sumažėjo paraudimų, dėmelių. Kaip sausiaodei dar didelis pliusas tas, kad esencija tikrai labai gerai drėkina odą. 


Apie sudėtį jau apšnekėjau, tad visus ingredientus galite paskaityti pačios. Kaip matot, ji beveik visa saugi :
Galactomyces filtratas, vanduo, drėkiklis, tirpiklis (gali minimaliai dirginti odą, šiek tiek kimšti poras), drėkikliai, bifidobakterijų fermentas, keramidas, aukštosios piliarožės šaknų ekstraktas, alijošiaus lapų ekstraktas, adenozinas, betainas, provitaminas B5, alantoinas, hialurono rūgštis, peptidas, zanthoxylum piperitum, pulsatilla koreana ekstraktai, barzdotųjų kedenių ekstraktas, adenozinas, argininas, emulsikliai, minkštiklis, lecitinas.

Galactomyces Ferment Filtrate, WaterButylene GlycolPentylene Glycol, Glycerin, 1,2-Hexanediol, Bifida Ferment Lysate, Ceramide NP, Althaea Rosea Root Extract,  Aloe Barbadensis Leaf Extract, Adenosine, Betaine, Panthenol, Allantoin, Sodium Hyaluronate, sh-Oligopeptid-1, Zanthoxylum Piperitum Fruit Extract, Pulsatilla Koreana Extract, Usnea Barbata (Lichen) Extract, Adenosine, Arginine, Xanthan Gum, Hydrogenated Lecithin, Polysorbate 20, Lecithin.

SaugūsVidutinio saugumo

Benton Fermentation Essence kiekis nemažas, 100ml. Kadangi jo reikia nedaug naudojasi lėtai. Per 2.5 mėn. sunaudojau priemonės iki užrašo ESSENCE. Buteliukas visas juodas ir nepersišviečia, todėl kiekį galima patikrint tik atsukus ir nuėmus dozatorių. Galioja TIK 6 mėnesius nuo atidarymo. Kadangi visiškai neturi  jokių konservantų, tikiu šia data, todėl greičiausiai pradėsiu naudoti ir vakarais, nes kitaip tokiais tempais nespėsiu sunaudoti. Pagamintas Korėjoje. Aš parsisiunčiau jį iš gerai žinomos JAV parduotuvės iherb.com. Ten jo kaina šiuo metu 20.94€, su kodu BES1709 bus bent 5% (kartais 10%) nuolaida. 


Man odos priežiūros produktuose labai svarbi kuo saugesnė ir naudingesnė odai sudėtis ir kaina, o šis produktas puikiai atitinka abi tas kategorijas. Naudodama jį nepastebėjau jokių minusų, patinka ir konsistencija, pakuotė, lengvumas ant veido, geras drėkinimas. Jei apie šį produktą girdėjot ir kirba nusipirkti, tai tikrai rekomenduočiau :)

Besame ❤

You May Also Like

3 komentarai (-ų)

  1. Sudėtis atrodo gera, reiks atsiminti šį produktą, ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti