Trys populiarieji EO Lab plaukų aliejai - kuris geriausias?

by - 06:00


Kol turiu jų visus tris, pagalvojau, kad metas pagaliau pakalbėti apie juos, deficitinius, mylimus, perkamus ir ne itin išvaizdžius EO Lab(oratorie) plaukų aliejus-fluidus. Pirmasis jų, Macadamia Spa, Eurokos pasirodė jau gal daugiau nei prieš pusantrų metų ir išpopuliarėjo taip greitai, kad rasti pirkti buvo sunku ir visos pasiimdavo iš parduotuvių paskutinį :) Linija plėtėsi ir dabar be pastarojo yra ir Karite Spa bei Argana Spa, kurie prekyboje dar pasirodo kaip jaunas mėnulis. 

Visi aliejai yra riebiojo alkoholio (kuris nekenkia ir nesausina) ir skirtingų aliejų, ekstraktų ir eterinių aliejų pagrindu. Visų sudėtis pasistengiau išnagrinėti, tai matysit išsamiai. Nei viename iš jų nėra silikonų, mineralinio aliejaus, parabenų ir visų konsistencija panaši, jie skystoki. Svarbiausia tai, kad šie fluidai gana natūralūs, bet neriebina ir nesulipdo plaukų, o įsigeria, glotnina. Mano plaukai gana ilgi, todėl aš naudoju nuo ausų iki plaukų galiukų, kokius keturis išspaudimus ant drėgnų plaukų ir poto dar tiek pat išdžiuvus plaukams. Jei taip tiesiai šviesiai, tai manau, kad jų populiarumą labiausiai ir lėmė poveikis ir sudėtis, dar prisideda gan nedidelė kaina, didelis kiekis, o kur dar sunkumas juos sumedžioti, kuris ir žadina norą juos gauti. 


Jei apie kiekvieną trumpai ir atskirai, tai Macadamia Spa plaukų aliejus skirtas ploniems ir lūžinėjantiems plaukams - maitina, atstato plaukų struktūrą, apsaugo nuo žalingo aplinkos poveikio. Šis aliejus man vis dar patinka labiausiai, galbūt dėl kvapo. Nors kvepia kiek parfumuotai, bet saldžiai, vaisiais. Visų šių aliejų probleminė sudėties vieta yra galas, kur pasipila krūva pridėtinių kvapiklių, bet labai labai stipraus ir ilgai juntamo kvapo neturi nei vienas iš šių aliejų.

Pilna sudėtis : riebusis alkoholis, makadamijos riešutų aliejus, japoninis svirmedžio ekstraktas, sodinių hamamelijų ekstraktas, minkštiklis ir tirpiklis, paprastasis kaštonas, tikrųjų imbierų ekstraktas, karčiavaisių citrinmedžių ir jazminų eteriniai aliejai, E vitaminas ir daaaaug kenksmingų kvapiklių.

Octyldododecanol, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Bio-Sophora Japonica Flower extract, Hamamelis virginiana extract, Isododecane and hydrogenated tetradecenylsuccinate / methylpentadecene, Aesculus Hippocastanus, Zingiber officinale extract, Citrus Aurantium Essential OilJasmine Essential OilTocopherol (Vitamin E), PerfumeLinaloolCitronellolLimoneneGeraniolEugenolCitral.

SaugūsVidutinio saugumoPavojingi


Argana Spa aliejus siūlomas labai pažeistiems ir dažytiems plaukams. Jis pagal aprašymą taip pat apsaugo nuo žalingo aplinkos poveikio, stiprina, apsaugo plaukus nuo išsausėjimo ir teikia žvilgesio. Iš visos trijulės šis aliejukas man pasirodė silpniausias ir mažiau patiko dėl daug stipresnio ir labiau sintetinio, įkyroko, tarsi old lady kvepalų kvapo. Bet kvapas individualus dalykas, gal kažkuriai daliai jis ir patiks.

O sudėtis tokia : riebusis alkoholis, argano aliejus, balinio ajero ekstraktas, avokado ekstraktas, minkštiklis ir tirpiklis, paprastasis kaštonas, Myristica Argentea ir ceiloninio cinamono eteriniai aliejai (neradau info dėl saugumo), E vitaminas ir tie patys kvapikliai.

Octyldodecanol, Argania Spinosa Kernel Oil, Acorus Calamus Extract, Extract Bio-Avocado, Isododecane and Hydrogenated Tetradecenylsuccinate / methylpentadecene, Zingiber officinale Extract, Myristica Argentea Essential Oil, Cinnamonum Verum Essential Oil, Tocopherol (Vitamin E)PerfumeLinaloolCitronellolLimoneneGeraniolEugenolCitral.

SaugūsVidutinio saugumoPavojingiNėra duomenų


Karite Spa skirtas plaukams, kurių šaknys riebios, o galiukai sausi. Neįsivaizduoju kodėl taip rašo, nes bent aš tokio tipo aliejų ant šaknų nenaudoju niekada, tik ant galų, kurie maždaug prasideda nuo ausų ilgio. Šis aliejus irgi žada maitinti, drėkinti, apsaugo nuo žalingo aplinkos poveikio, šilumos bei formavimo priemonių poveikio. Iš trijulės šis man nr. 2, kvapas irgi kvepališkas, bet lengvesnis nei Argana aliejaus.

Sudėtis : riebusis alkoholis, taukmedžio sviesto etilo esteriai, šalavijo ekstraktas, organiškas dviskiaučių ginkmedžių ekstraktas, minkštiklis ir tirpiklis, paprastasis kaštonas, tikrųjų imbierų ekstraktas, pelargonijos ir neišverčiamo rosewood eteriniai aliejai, E vitaminas ir daaaaug kenksmingų kvapiklių.

Octyldodecanol, Shea Butter Ethyl Esters, Salvia Officinalis extract, Organic Ginkgo Biloba extract, Isododecane and Hydrogenerated tetradecenyl/methylpentadence, Aesculus Hippocastanus, Zingiber officinale extract, Aniba rosaeodora essential Oil, Geranium essential Oil, Tocopherol (Vitamin E), Perfume, Linalool, Citronellol, Limonene, Geraniol, Eugenol, Citral.

SaugūsVidutiniškai saugūsPavojingi

Aliejų kiekis nemažas, po 100ml. Galioja 12mėn nuo atidarymo. O su įsigijimu žaidimas :) Dabar, rašant įrašą, Argana Spa aliejaus yra Eurokos el. parduotuvėje už 8.49€, ten pat yra įkeltas ir Karite Spa, tik laikinai išparduotas. Siūlyčiau dar ilgainiui užmesti akį į fizines ir internetinę Elevitos parduotuvę, membershop.lt - būna, kad įkelia. Aš pati tikrai kartočiau visus iš šių aliejų dėl priežasčių, kurias aprašiau antroje pastraipoje :) Tikuosi, kad EO Lab supranta, kokią aukso gyslą pasiekė su šiais aliejais ir jų prekyboje tik daugės, o ne mažės. Gal sulauksim ir naujos linijos?

Besame ❤




You May Also Like

4 komentarai (-ų)

  1. jeigu kada rasiu, būtinai išbandysių aliejų su makadamijom. Skamba įdomiai. Gal gali parekomenduoti gerą šampūną greitai besirebaluojančiams plaukams?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dar pati esu atradinėjimuose, bet prie to dar prisideda ir jautri galvos oda :( Kas man kiek ilgiau išlaiko nesiriebalavimą tai Tigi mėlyna šampūnų linija ir paprasčiausi Head&Shoulders. Bet abiejų sudėtys š 😔 ir ilgainiui man galvos odą labai pradeda niežtėt. Dabar bandau plautis su natūralesniais šampūnais, tai kas kokią antrą dienu turiu plauti, kartais sausą šampūną naudot. Šiaip Deciem Stemm linija man labai patiko, labai gera sudėtis, kai ilgą laiką naudojau bent su galvos oda problemų nebuvo :) dbr pagaliau vėl pardavime atsirado tai grįžau prie jo.

      Panaikinti
    2. Atsirado, bet vėl dingo :( Va kol prisiruošiau suformuoti užsakymą (vakar), šampūnų ir nebeliko... Na tikėkimės ir vėl atsiras :)

      Panaikinti
    3. Kaip gaila :( nepatikrinau komentarą rašydama, nes prieš pora dienų visko dar buvo. Gal greit išleis ir The Ordinary linija kažką tokio. Tik įtariu, kad bus brangiau nei dabartinėm kainom.

      Panaikinti