Jaunystės eleksyras - Sunday Riley LUNA Sleeping Night Oil, ar verta?

by - 06:00



Beveik visada prieš rašant naują įrašą žinau ką pasakysiu apie produktą ir mintys galvoje būna labai aiškios, o retkarčiais nutinka priešingai. Pasitaiko sunkių produktų apie kuriuos mintys būna dvejopos, neaiškios ar tiesiog nebūna užsifiksavę ryškūs įspūdžiai. Va toks, o gal tiksliau tokia, yra Sunday Riley LUNA - Sleeping Night Oil, bet neparašyti apie ją ir nepalikti jokio pėdsako bloge atrodo kažkaip neteisinga..

Kaip rašo ant buteliuko, Luna yra naujos kartos retinoido aliejus, kuris veikia per naktį. Sumažina poras, raukšles bei kovoja su pirmaisiais senėjimo požymiais, įskaitant mimikos raukšleles, nelygią tekstūrą, dėmeles, sausumą ir odos pilkumą. Suformuluota su blue tansy gėlių ir ramunėlių aliejais, kurie balansuoja, kad oda netaptų paraudusi ir jautri. Kliniškai įrodyta, kad Luna pagerina odos išvaizdą per keturias savaites, o pažangus retinolio esteris, sumaišytas su stipriomis augalinėmis medžiagomis, padaro šį produktą transformuojančiu, raminančiu naktiniu aliejumi.


Luna pas mane atkeliavo birželio gale, kai dariau didijį cultbeauty haul'ą. Priežastis net ne viena. Man labai labai patiko Sunday Riley Good Genes, bet jo nebuvo, tad norėjau išbandyti kitą jos produktą. O kažko su retinoliu irgi norėjau senai, bet nežinojau ką iš The Ordinary rinktis. Ir aliejus savo sausai odai labai mėgstu :) Tai taip viskas sulipo į krūvą ir lėmė mano pasirinkimą - Luna. Luna man skambus, labai gražus ir kiek mistiškas pavadinimas, o pats aliejus tą ir atspindi nes yra tamsiai mėlynas! Tas buvo neįprasta ir dėl to labai smagu naudoti, tik masažuojant aliejų į odą tas mėlynumas pradingsta, lieka minimalus atspalvis.  

A vitaminas, retinolis, yra plačiai žinomas kaip koks jaunystės eleksyras, nes mažina raukšles ir gerina odos išvaizdą, tačiau kita medalio pusė yra ta, kad jis dirgina, jautrina odą, gali sukelti lupimąsi ir pleiskanojimą. O kaip jau rašiau, Luna yra retinoido pagrindu. Skamba panašiai, bet retinoidas yra naujos kartos produktas, išvestas iš to paties retinolio. Jis kiek silpnesnis, bet turėdamas tas pačias gerąsias savybes, neturi blogųjų, nesukelia jokių blogų odos reakcijų. Bėda ta, kad tai dar sąlyginai naujovė ir kiek domėjausi, nėra ištirtas iki galo. Aš tikrai nesu didelė A vitamino formų žinovė, tad daugiau informacijos apie juos galite pasieškoti pačios :)


Luna yra aliejų ir retinoido mišinys, kuriame pats retinoidas yra šeštas ingredientas. Mėlynas aliejus ir yra aliejaus konsistencijos, riebokas, slidus, ilgokai geriasi. Dėl mažo kiekio ir didelės kainos iš pradžių naudojau po labai nedaug, bet pastebėjusi, kad lėtai naudojasi imiau naudoti beveik po pilną pipetę ant veido vakarais. Tiesiai nuo pipetės išspaudavau produkto ant skirtingų veido zonų ir išsklaidydavau :) Kadangi mėlynas ir buteliukas ir produktas, to likučio taip paprastai nepamatysi, todėl vieną naktį pipetei nebepaimant produkto ištiko lengvas šokas, nes rodos, nesenai buteliukas buvo beveik pilnas :D 

Luna man visiškai nesukėlė jokių nemalonių odos reakcijų, ant odos jautėsi tiesiog kaip aliejus. Nenaudojau ir jokių spf dienos metu. Deja, bet tas naudojimas matyt dar buvo per trumpas, gal nenuoseklus, nes kiekvieną naktį tikrai nebuvo naudojamas, o ir skaičiau, kad tik ilgalaikis retinoido naudojimas gali turėti poveikį. Sunday Riley rašo, kad Luna pagerina odą per keturias savaites, bet nėra aiškus naudojimo dažnis, galbūt reikia naudoti kasdien. Žinoma, kaip dauguma aliejų, taip ir šis man drėkino, maitino odą, po nakties ji švelnesnė, putlesnė, bet ties poromis ar juo labiau raukšlėmis tikrai nematau pokyčių, o kad jie atsirastų manau tikrai reikia išnaudoti daugiau negu 15ml produkto :)



Sudėtis mane tenkina, gal kiek nesinorėtų tų citrusinių aliejų ir dažiklių, bet kai jokių problemų su aliejumi neturėjau, o ir medžiagos ne pavojingos, o vidutiniškai saugios, tai nėra ir problemos. Man labai patinka įvairių aliejų miksai, juose daug puikių, naudingų odai medžiagų. Vien dauguma jų pasižymi prieuždegiminėmis savybėmis, ramina sudirgimą, paraudimą, uždegimą, gerina odos išvaizdą, užkerta kelią randų susiformavimui, sukuria apsauginį sluoksnį sulaikantį drėgmę, gerina odos apsaugines funkcijas.

Pilna sudėtis tokia : šalto spaudimo avokado, tikrųjų vynmedžių sėklų, gervuogių ir chia sėklų aliejai, tirpiklis, vitamino A forma (retinoidas). Toliau vėl daug aliejų : ramunėlių, blue tansy gėlių, bobramunių, cape chamomile, karčiavaisių citrinmedžių (neroli), apelsinų, ylang ylang, vetiverijų, saulėgrąžų aliejai, rozmarinų lapų ekstraktas bei du dažikliai.

Persea Gratissima (Extra Virgin, Cold Pressed Avocado) Oil, Vitis Vinifera (Organic, Cold Pressed Concord Grape) Seed Oil, Rubus Fruticosus (Cold Pressed Blackberry) Seed Oil, Salvia Hispanica (Cold Pressed Chia) Oil, Dimethyl Isosorbide (and) Hydroxypinacolone Retinoate, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Oil, Tanecetum annuum (Blue Tansy) oil, Anthemis nobilis (English Chamomile) oil, Eriocephalus punctulatus (Cape Chamomile) oil, Citrus Aurantium Amara (Neroli) Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Blood Orange) oil, Cananga Odorata Flower (Ylang Ylang) Oil, Vetivera zizanoides (Vetiver) oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (and) Rosmarinus officinalis (Rosemary) Leaf Extract, CI 61565 (Green 6), CI 60725 (Violet 2).

SaugūsVidutiniškai saugūsPavojingi


Visą Sunday Riley produkciją ir LUNA galima patogiai parsisiųsti iš cultbeauty.co.uk parduotuvės. Šiems produktams bus nemokamas siuntimas, siunčia per kurjerius, tad atkeliauja per kokią savaitę. Kaip minėjau, Luna kaina yra didelė, 15ml kainuoja 45£ (~51€), o 35ml - 85£. Pagaminta JAV ir galioja 12 mėnesių nuo atidarymo.

Ar verta, iš tiesų sunku pasakyti, nes priemonė neveikia taip greitai kaip už tokius pinigus norėtųsi. Luna toks produktas apie kurį negaliu pasakyt nei kažko labai blogo nei kažko labai gero. Pati kolkas kartoti nežadu, nebent kadanors vėliau :) Tikiuosi tokia neutrali apžvalga bent mažumėlę jums buvo naudinga. O jei kas bandėte ką nors iš Sunday Riley, kaip visada, nuomonės būtų įdomios komentaruose! 

Besame ❤








You May Also Like

3 komentarai (-ų)