Kodėl aš beveik nebeperku drugstore kosmetikos

by - 07:00


Turėjot pastebėti jog nuo 2017-ųjų iki dabar mano įrašai apie dekoratyvinę kosmetiką pasidarė kur kas retesni, nes a) nespėju sunaudoti to ką turiu, b) visko turiu ir nieko naujo nereikia/nesudomina, tad perku mažiau. Na, pastaruoju metu kiek pasipildžiau dėka cultbeauty krepšelių, tad įrašų jau padaugės. Bet net jei kažką perku, dažniausiai tai būna mid/high-end kosmetika. Bet.. kodėl..? Na, tuoj pabandysiu papasakoti :

  • Atspalvių pasirinkimas |
Jeigu kada vaikščiojot po parduotuves ir bandėt išsirinkti skystą pudrą iš 4 ar 6 atspalvių, kurių vienas per rožinis, kitas geltonas, bet į oranžinį, o likę labiau ispanėms nei lietuvėms tai I feel you. Kai toks mažas drugstore atspalvių pasirinkimas atrasti sau tinkamą spalvą kartais yra misija neįmanoma. Ar atsimenat kai Maybelline Fit Me maskuoklių būdavo tik dvi spalvos? Ir abi per tamsios? Ir taip su daugeliu drugstore firmų. Manau ši opi problema tikrai yra palietusi ne vien tik mane, bet man nerasti savo spalvos tiesiog nusibodo, ypač kai kitur yra tiek pasirinkimų! Man net perkant internetu lengviau atsitaikyti sau tinkančią pudros spalvą iš 35 skirtingų atspalvių nei gyvai renkantis iš vos 5.




  • Ingredientai |
Ne paslaptis nuo seno girdėta „high-end prekės brangesnės, nes jas gamina iš aukštesnės kokybės žaliavų“ arba tiesiog jos būna geresnės sudėties. Tai tikrai ne visuomet yra tiesa, tačiau kompanijos perka žaliavas iš skirtingų šalių ir tiekėjų, naudoja daugiau ar mažiau sintetinių, laboratorijose pagamintų medžiagų ar natūralių aliejų, ekstraktų. High-end priemonėse dažniau būna geresnės, įnovatyvesnės formulės, daugiau pigmento, naudojamos brangesnės technologijos jiems pagaminti, tuo tarpu drugstore priemonių formulės dažniau būna paprastesnės, daugiau sintetinės. Tą bent aš labiausiai pastebiu akių šešėlių paletėse, kontūravimo priemonėse, apskritai dažniau sausuose produktuose nei skystuose. Kitas dalykas dėl ingredientų - drugstore priemonės neretai neturi dėžučių ir jei mažos pakuotės ingredientų sąrašo išvis nėra arba jis ant mažulyčio vos įskaitomo lipduko, kurio parduotuvėje nelabai lupinėsi. Tad man kaip besidominčiai sudėtimis tą rūpimos priemonės sudėtį išsiaiškinti kartais nėra taip lengva, juo labiau kartais net ir internete jų nėra, tuo tarpu daugumos mid/high-end priemonių sudėtys būna išvardintos tiek el. parduotuvėse tiek matomai ant pakuočių. 

  • Išaugusios kainos |
Ar tik aš viena pastebėjau? Ypač nuo tada kai įsivedėm eurą atrodo drugstore kosmetikos kainos vis tik kilo ir kilo.. Ypač Lumene, L'Oreal, Maybelline, Maxfactor. Pvz., 15€ už L'Oreal lūpdažį, whaaat? Dar prisidėjus 5€ aš geriau pirksiu iš MACToo Faced ar net Anastasia Beverly Hills, pasirinkimo tikrai yra! Taip pat ką mokėti apie 20€ už vidutinės kokybės šešėlių paletes, kai prisidėjus vos keliais eurais daugiau jau galima įsigyti paletę iš Huda Beauty arba laiko ir daugelio vartotojų patikrintas ir pamiltas šešėlių paletes iš Morphe. Blakstienų tušų kainos tokios, kad kartais net ir nebeverta žiūrėti į drugstore pusę, ypač jei laikotės tos taisyklės tušą keisti kas 3-6mėn. Net dauguma mid/high-end tušų miniukų tiek laiko tarnaus, o jų kainos vos 10-12£. Žinoma, drugstore produktus vis dar galima nusipirkti pigiau ir tas kainos skirtumas yra, bet tikrai per keleta metų jis daug sumažėjo ir atrodo, kad mažėja toliau.


  • Kokybė + inovacijos |
Žinau tiek labai gerų drugstore priemonių, tiek labai blogų high-end ir atvirkščiai, bet su pastarąja grupe man atrodo prašauti yra sunkiau. Ne vien, kad priemonės dažniau tikėtina yra kokybiškesnės pačios iš savęs, bet ir dėl galybės atsiliepimų ten, kur jos parduodamos, pvz., sephora ar cultbeauty. Taip pat drugstore produktų pakuotės dažnai būna daug pigesnės, ypatingai ploni plastikiniai lūžtantys palečių, skaistalų, sausų pudrų įpakavimai, lengvesnės už plunksną tušų tubelės ir pan., kurios neprilygsta sunkesniems, storesnio plastiko mid/high-end įpakavimams su tauriujų metalų imitacijomis, gražiu ar įnovatyviu dizainu ar forma. Beveik visas įdomesnes naujienas taip pat galime išvysti high-end grupėje, kurios poto būna nukopijuotos drugstore prekinių ženklų, ale dupes ir vėluoja su visais trendais, naujienos pasirodo daug rečiau, nors ir suprantu, kad išleisti produktą trunka ilgai, bet pasidaro nebeįdomu, nes panašų produktą/spalvą jau turiu ar mačiau daug kur. 

Aš tikrai nesakau, kad dekoratyvinė drugstore kosmetika yra šūdas, turiu ir tų holy grail favoritų kaip Rimmel Match Perfection maskuoklis ar Bourjois Healthy Mix Serum pudra, tik norėjau jums aiškiai ir gana argumentuotai parašyti, kodėl tokių įrašų pas mane beveik nebeliko ir skirtingai nei daugelis blogerių, kurios rašo apie tuos produktus, aš negaunu PR iš nei vienos drugstore dekoratyvinės kosmetikos kompanijos, o didžiają dalį senesnių produktų jau esu bandžiusi. Todėl tikiuosi, kad mano pusę supratote, bent kažkiek :) Ką tikrai galiu rekomenduoti iš pigesnių ženklų, tai yra Colourpop - ypač nuostabūs jų šešėliai ir lūpų dažai, taip pat Wet n Wild, ji tikrai prieinamos kainos drugstore kompanija ir turi gerų perliukų, nors pastraipa apie kokybę ir inovacijas jiems labai tinka. Įdomu kokia jūsų pozicija šiuo klausimu? Ar vis dar mielai renkatės drugstore brandus?


♡ pamatyk viską pirma ⇢ sek instagram ir facebook
Besame ❤














You May Also Like

8 komentarai (-ų)

  1. Pritariu praktiškai viskam. Jeigu dalis žmonių nustotų pirkt šio masinio marketo prekes gal išvadas pasidarytų firmos :) Atspalvių pasirinkimas visiškai graudus, amerikiečiai sako, kad pas juos mažai, o kai pas mus keturis kart mažiau atveža tai kaip reaguot? Pudros jau gal gerus pora metų iš drugstore nepirkau, nes atsibodo poto prakišinėt visiem su "nepataikiau su spalva" �� Geras įrašas. Labai įdomu buvo ir pačiai dar apmastymų sukėlė :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinau kas turėtų atsitikt, kad visi imtų boikotuot drugstore, nes šiaip vis dar yra daug žmonių stojančią į tą pusę :D Ir viskas gerai, juk visi vienodų dalykų rinktis negali :) Dėl pudrų tai tikra teisybė! Džiaugiuosi, kad pritarei mano mintims :)

      Panaikinti
  2. Man dar vienas atbaidantis dalykas drugstore kosmetikoje yra pakuociu patvarumas. Na ne visu, bet kai perki daikta, kuri naudoji kokius 2 metus o pakuotes zinai, kad atlaikys vos kelis menesius, o paskui atrodys labai neestetiskai tai kazkaip ir susilaikai. Pvz. Wet&Wild akiu seseliai visai nice, bet pakuotes… Visiskas liudesys. Kita vertus dabar stengiuosi pirkti daug maziau visko, bet uztat galiu sau leisti pirkti brangesnius daiktus ir vis tiek isleidziu maziau nei pries 3 metus kai pirkdavau drugstore kosmetika dideliais kiekiais.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai taip! Apie pakuočių nekokybę rašiau trečioj pastraipoj jei netyčia praleidot :) Aš irgi atsimenu laikus kai drugstore kosmetikos kalnus pirkdavau :D

      Panaikinti
  3. Aš tai jaučiu nesu daug turėjusi kažkokios luxury kosmetikos, tai labai lygint negaliu, juo labiau, kad ir mėgstu visokias papiguškes iš Elevitos. Tačiau kartą rimta proga užsiprašiau UD šešėlių (šitie turbūt still Drugstore, tik brangūs?). Ir taip nuvylė, vien to nusivylimo užteko, kad nebežiūrėčiau į brangią kosmetiką. Dar į neviltį įvarė Lancome tušas ir E. Arden labai rekomenduota kreminė pudra (gerai, kad tik mėginys buvo). Tai beveik visa patirtis buvo nekokia, taip ir dažausi pagrinde "Gosh".

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Luxury tai jau daugiau vardiniai - Dior, Chanel, YSL, Guerlain, Giorgio Armani ir t.t. Va šitokių tai ir aš neypatingai bandžius ir nesu labai už, nes už vardą kaip reikiant kala. Bet šiaip nevertėtų nusivylus keliais produktais daugiau nebebandyt, visur visko pasitaiko, nors žinau kaip būna kai tiesiog netraukia ir tiek :) O UD paletės ir man nepatiko!

      Panaikinti
  4. Pritariu visiškai! Ypač dėl pakuočių-pvz nusipirkau nyx kompaktinę pudrą, spalva tiko, bet dangtelis nulūžo iš karto! Ir ką, dar kankinuosi, bet manau neilgai, keliaus šiukšlių dėžėn. O pvz mac kompaktinės įpakavimas laikosi jau du metus trinamas rankinėj kiekvieną dieną.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tie įpakavimai visoms žiūriu lūžta :D Man irgi ne kartą ir dangteliai lūžo ir plastikas įskilo, taip pat užrašai būna labai greitai nusitrina arba sidabro spalvos užpurškimas nueina dėmelėm. O MAC pakuotės tikrai dažniausiai kokybiškos, aš irgi turių jų kompaktinių pudrų, kur ne po vieną kartą numestos ir keliavę, bet vis dar puikios :)

      Panaikinti