Bioderma Sensibio Gel Moussant veido prausiklio apžvalga

by - 21:17



Sveiki! Šiandien rašau apie Bioderma naujieną - Sensibio gel moussant veido ir makiažo prausiklį jautriai odai. Ši priemonė nesenai atsirado pardavime ir akys sužibėjo iš susidomėjimo, kadangi šios linijos micelinis vanduo man labai patinka. 

Ką rašo gamintojas?

„Dermatologinis prausiklis ne tik švelniai prausia, bet ir ramina bei drėkina jautrią odą, taip pat pašalina makiažą. Raminamieji, intensyviai drėkinantys ingredientai greitai nuramina odą, mažina sudirgusios odos paraudimą. Patentuotas natūralus D.A.F.* kompleksas padidina odos atsparumą išorės dirgikliams. Prausiklio kreminės putos suteikia odai švelnumą ir komfortą.
Nedirgina akių. Nekemša porų, fizionologinis PH, bekvapis, be parabenų, bespalvis, be sulfatų, bemuilis, hipoalerginis.
D.A.F.- Dermatological Advanced Formulation“




Nežinau kaip būna jums, bet man perskaičius produktų etiketes visada sukirba mintis - kiek ištikrųjų ten rašo tiesos, juk būna, kad rašo labai gražiai ir daug, o pasirodo nieko ten tokio gero ir nėra. Iš tiesų po beveik savaitės šio prausiklio naudojimo  su etikete sutinku ne dėl visko.

Etiketėje rašoma, kad prausiklis odą drėkina. Mano oda yra sausa į normalią ir dar per visą laiką neatradau tokio prausiklio su kuriuo nusiprausus veidą visiškai netemptų odos. Ne išimtis ir šis. Jei iš aprašymo atrodo galima tikėtis vos ne didelio drėkinimo tarsi pabuvus su veido kauke ar šviežiai užsitepus drėkinamuoju kremu, tai to nėra. Veido odą šiek tiek tempia ir nusiprausus norisi pasitepti kremu.

Nedirgina akių? Dirgina ir graužia, jeigu į jas patenka. Jeigu stipriai užsimerkus atsargiais judesiais skirstyti tuomet į akis nepakliūna ir jų nesudirgina. :)

Bekvapis? Na deja, ne. Turi nežymų malonų kvapą beveik identišką sensibio miceliniam vandeniui.

Gamintojas taip pat rašo apie kremines putas ir lengvą putojimą, vėl gi - prieštarausiu. Šio prausiklio sudėtis yra gelinė,tačiau skystesnė nei įprastinių gelių ir putojimo visiškai neturi. UPDATE : Po mėnesio naudojimo vis dėl to galiu pasakyti, kad jis putoja, ypač naudojant kartu su konjac kempinėle. Jeigu imame nedidelį kiekį ir patrynę delnus prausiame veidą - beveik neputoja.




Yra ir dalykų su kuriais sutinku. Šis prausiklis tiesiog puikiai nuplauna makiažą. Tiek pudruotą veidą, tiek akių blakstienų tušą, antakių gelį, viskas pranyksta tiesiog kaip nebuvę. 
Prausiklis tikrai nekemša porų, yra bespalvis, neturi parabenų ir sulfatų, apskritai sudėtis labai šauni :

AQUA/WATER/EAU - vanduo 
SODIUM COCOAMPHOACETATE - ploviklis, sudaro putas. Gaunamas iš kokosų riebiųjų rūgščių, nedirginantis, nealergizuojantis
PROPANEDIOL - tirpiklis, drėkina odą
SODIUM LAUROYL SARCOSINATE -  sudaro putas, valiklis, klampumo reguliavimo medžiaga
CITRIC ACID -  rūgštis gaunama iš citrusinių vaisių, reguliuoja pH, šviesina odą
COCO-GLUCOSIDE - ploviklis, sudaro putas
GLYCERYL OLEATE minkštiklis gaunamas iš glicerino ir oleinės rūgšties
SODIUM CITRATE - antioksidantas, reguliuoja pH
PEG-90 GLYCERYL ISOSTEARATE - valiklis
MANNITOL - drėkiklis, rišamoji medžiaga, kvapų sugėriklis
XYLITOL - drėkiklis, kondicionuoja odą
LAURETH-2 PAM - emulsiklis, valiklis
RHAMNOSE - drėkiklis, kvapiklis
FRUCTOOLIGOSACCHARIDES - drėkiklis
TOCOPHEROL -  vitaminas E, antioksidantas, drėkiklis, kondicionuoja odą
HYDROGENATED PALM GLYCERIDES CITRATE - minšktiklis, kondicionuoja odą
LECITHINodai identiškas ingredientas, drėkiklis, minkštiklis, emulsiklis, skatina odos atsinaujinimą
ASCORBYL PALMITATE - vitamino C forma, antioksidantas, kvepalų ingredientas



Visiškai saugsVidutiniškai saugūsPavojingi


Visi ingredientai yra visiškai saugūs, didžioji dalis ir naudingi. Trys pažymėti pasvirusiu šriftu gali šiek tiek dirginti odą, bet didelių problemų tikrai nesukels. Tad sudėtis tikrai labai švelni ir saugi. Taip pat man labai patikęs dalykas -  pakuotė, tiek dėl moteriškos subtiliai rausvos spalvos, tiek dėl funkcionalumo - dozatoriaus. Naudojasi gan taupiai, dviejų išspaudimų užtenka nuprausti visam makiažui. Biodermos priemonių galima įsigyti vaistinėse, šio prausiklio kaina be nuolaidos - 12.49€. 

Apibendrinant, norėčiau pasakyti, kad produktas tikrai yra vertas pabandymo, ypač alergiškai, jautriai odai. Labai labai sausai odai vis dėl to labiau rekomenduočiau pabandyti Bioderma Atoderm, sausai odai skirtą prausiklį. Tačiau daugumai šis prausiklis turėtų patikti ir labai džiugu, kad atsiranda vis daugiau švelnios sudėties priemonių. :)



You May Also Like

0 komentarai (-ų)