Natura Siberica Frozen Berries šampūno ir kondicionieriaus apžvalga + Q&A

by - 06:00


Na, dabar populiariausia tema - eurovizija, bet gal kam nors bus aktualūs ir šampūnai. Nemažai priemonių apžvelgiu šviežiai, t.y tada, kai jau spėju susidaryti nuomonę, bet dar daugiau produktų pas mane užsistovi iki apžvalgos, o kartais ir išvis jos nebepadarau. Natura Siberica Frozen Berries šampūno ir balzamo duetą pradėjau naudoti dar sausio mėnesį, bet naudojau su pertraukomis. Kadangi pagaliau prisiruošiau atsakyti ir į kai kuriuos jūsų seniau užduotus man klausimus, pagalvojau, kad puiku bus juos įterpti pabaigoje, prie tokios ne pačios ilgiausios apžvalgos :)

     
Abi priemonės skirtos riebiems plaukams ir apibūdintos kaip vitamininės - sudėtyje esantis tekšių ekstraktas, papildytas vitaminais A, B1, B2 ir riebalų rūgštimis, maitina ir drėkina plaukus, sugrąžina žvilgesį. Spanguolių ekstraktas, papildytas taninais, vitaminais A ir E, gerina galvos odos būklę. Omega-6 atstato plaukų struktūrą, stiprina juos. Vitaminas PP padeda įsisavinti maksimalų maistingųjų medžiagų kiekį. 


Turiu sausą odą, bet viršūgalvis kažkodėl pas mane atvirkštinis ir plaukai riebaluojasi labai greitai. Visuomet ieškau šampūno, kuris būtų geros sudėties („Šaldytos uogos“ toks ir yra) ir kartu išlaikytų plaukus kuo ilgiau nesusiriebalavusius. Šis duetas riebiems plaukams, tad tikėjausi rečiau plauti galvą, bet su šiuo šampūnu galiu ištempti maximum dvi dienas, nes jau po pusantros paros plaukai nebeatrodo gerai. Kitavertus, šampūnas natūralus ir geros sudėties (bus išnagrinėta žemiau) ir kaip ir balzamas laaaabai skaniai kvepia ir yra šviesiai rožinės spalvos. Kvapas man pagal pavadinimą, primena uogas. Frozen Berries kondicionierius kaip kondicionierius, paminkština plaukus, jie nesielektrina, gerai šukuojasi, bet jo sudėtis yra prastesnė už šampūno, yra silikono.



Abiejuose produktuose tikrai yra daug įvairiausių uogų, gėlių ir augalų ekstraktų, vitaminų - šampūne tai didžioji dalis sudėties, paryškinta. Kaip konservantas įdėtas benzilo alkoholis, kuris sausina odą, bet jo kiekis turėtų būti minimalus. Kondicionieriaus sudėtis prastesnė, daug daugiau nesaugių konservantų, ribojamų EU medžiagų.

Šampūno sudėtis : vanduo, plovikliai ir putas darančios medžiagos, minkštikliai, niacinamidas - vitaminas B3, dumblių ekstraktas, spanguolių, tekšnių, aviečių uogų ekstraktai, bruknių sėklų aliejus, rožinės radiolos šaknų ekstraktas, žemųjų pušų spyglių ekstraktas, elninės šiurės ekstraktas, sibiro šermukšnių ekstraktas, sibirinio kadagio spyglių ekstraktas, sibirinės vakarutės ekstraktas, pušų ekstraktas, minkštiklis, druska, antistatikas, citrinos rūgštis, sintetinis mentolis, benzilo alkoholis, konservantai, kvepalai bei dažiklis.

AquaSodium Coco-SulfateLauryl GlucosideCocamidopropyl Betaine, Glyceryl LinoleateGlyceryl OleateGlyceryl LinolenateNiacinamideAlaria Esculenta ExtractVaccinium Macrocarpon Fruit ExtractRubus Chamaemorus Fruit ExtractRubus Idaeus Fruit ExtractVaccinium Vitis-Idaea Seed OilRhodiola Rosea Root ExtractPinus Pumila Needle ExtractCetraria Nivalis Extract, Sorbus Sibirica ExtractJuniperus Sibirica Needle ExtractHesperis Sibirica ExtractAgrostis Sibirica ExtractStearyl CitrateSodium ChlorideGuar Hydroxypropyltrimonium ChlorideCitric AcidL-MentholBenzyl AlcoholDehydroacetic Acid, Sodium BenzoatePotassium SorbateParfumCI 16035

Kondicionieriaus sudėtis : vanduo, minkštiklis, silikonas, dar vienas minkštiklis bei du antistatikai, kurie kondicionuoja plaukus (abu EU ribojami), emulsikliai, dar vienas kondicionierius (gali dirginti odą ir akis), E vitaminas, spanguolių, tekšnių, šiaurinių aviečių ekstraktai, bruknių sėklų aliejus, dar vienas silikonas, valiklis, citrinų rūgštis, sintetinis mentolis, benzilo alkoholis ir dar trys konservantai (taip pat ribojami EU, galimai toksiški), kvepalai ir dažiklis.

AquaCetearyl AlcoholCyclopentasiloxaneGlyceryl StearateBehentrimonium ChlorideCetrimonium ChlorideGlyceryl LinoleateGlyceryl OleateGlyceryl LinolenateTocopherolVaccinium Macrocarpon Fruit ExtractRubus Chamaemorus Fruit Extract, Rubus Arcticus Fruit ExtractVaccinium Vitis-Idaea Seed OilDimethiconolLauryl GlucosideCitric AcidL-Menthol, Benzyl AlcoholBenzoic AcidSorbic AcidCetrimonium BromideParfumCI 16035

SaugūsVidutiniškai saugūsPavojingi

Priemonės po 400ml, kaina tarp 8-5€. Pirkti ieškokite daugelyje supermarketų, internetu radau tik eurovaistine.lt. Kondicionierių ar balzamų tikrai galima rasti su geresnėmis sudėtimis, dar pastaruoju metu išpopuliarėjo tos greitos, nuplaunamos plaukų kaukės, tad Frozen Berries kondicionierius neatrodo labai vertas dėmesio. Šampūną verta pirkti dėl geros sudėties ir dėl labai skanaus kvapo, tačiau bent mano riebiems plaukams jis nedaro paslaugos, todėl antrą kartą aš nepirkčiau :) Vis dar ieškau kažko saugia sudėtimi ir geru poveikiu.

Q&A

Kaip atrodo tavo greita, no makeup makeup rutina? Paakių korektorius + lengvesnis maskuoklis tose vietose kur reikia, antakių pieštukas, blakstienų tušas, šiek tiek highlighterio ir lūpų balzamas.
Kiek tau metų? 24, tuoj bus 25.
Mėgstamiausia knyga? Paulo Coelho „Alchemikas“.
Kas jus motyvuoja labiausiai rašyti ir tęsti blogą? Dažniausiai - patys produktai. Ypač tie, kurie labai sužavi, tuomet labai smagu pasidžiaugti ir papasakoti, pasidalinti atradimais. Man patinka, kad turiu savo erdvę rašyti apie tai ir galbūt savo įrašais padėti kažkam apsispręsti dėl vienų ar kitų produktų įsigijimo, jų sudėčių, ypač tokių, kurie populiarūs užsienyje ir lietuvių atsiliepimų apie juos nelabai yra. Kaip ir daugelį blogerių motyvuoja ir komentarai, įrašų peržiūrų skaičius. Kadangi atšilus orams skaitote mažiau, tai ir įrašų yra ir bus kiek mažiau.
Ar perki kosmetiką, tik todėl, kad ją aprašytum bloge (nujauti, kad bus populiaru), nors šiaip nepirktum? Ne, deja, dar to neteko daryti, nes perku tik tai, ko reikia ar ko noriu pati, bet buvo daaaug kartų, kai norėjau įsigyti produktą apžvalgai, tačiau žinojau, kad po jos to produkto nenaudosiu dėl kokios nors priežasties. Tai visada susistabdau, nes negaliu pakęsti, kai produktai stovi nenaudojami ir nėra kur jų dėti, o ir švaistyti pinigų nenoriu. Bet jeigu turėčiau kokį neišsenkantį biudžetą, tai tikrai pirkčiau kiekvieną naujieną :D
Koks tavo išsilavinimas, specialybė?  Esu baigusi mados dizainą.
Mėgstamiausias filmas/serialas? Turiu labai daug mėgstamų filmų, tad vieno išskirti neišeina. Vieni mėgstamiausių yra : You've Got Mail, The Shawshank Redemption, Toy Story, The Ugly Truth, An Education, Harry Potter filmai. Serialai - Friends ir The Big Bang Theory.
Kokį telefoną naudoji? Samsung Galaxy S8
Kokiu fotoaparatu ir objektyvu (telefonu) darai nuotraukas? Taip pat su Samsung Galaxy S8, net neturiu fotoaparato :)
Kaip pradejai domėtis gaminių sudėtimis, kurį laiką jau tai darai, kokiais principais vadovaujiesi? Kai buvau maža ir dar nemokėjau skaityti, mane varė iš proto, kad aš nesuprantu kas kur parašyta. Kai pradėjau normaliai domėtis kosmetika atsirado panašus jausmas, nes norėjau suprasti kas ten įdėta, ką aš tepuosi ant savęs ir ką tepasi artimi žmonės. Taip ir atsirado noras išmokti skaityti produktų sudėtis, sužinoti dažniausius ingredientus. Dabar parduotuvėse paėmusi kūno/veido/plaukų produktą į rankas visuomet peržvelgiu sudėtį ir dažnai tenka padėti atgal į lentyną, nes sudėtis manęs netenkina. Nenoriu naudoti produktų su parabenais, naftos subproduktais, alkoholiais, tų, kurie yra toksiški, gali kenkti endokrininei sistemai, smarkiai erzinti odą ir t.t. Juk galime rinktis, tad kam naudoti tai, jei yra produktų su kur kas geresnėmis sudėtimis? :) Priminsiu, kad dekoratyvinėje kosmetikoje į sudėtis žiūriu atlaidžiau, nes dažnai noras išbandyti numuša sudėties svarbą, bet su saubingomis sudėtimis produktų neperku.
Kokios jūsų mėgstamiausios beauty guru Youtube? Kad net nežinau ar tokias turiu, nes dabar Youtube tų kanalų beveik nebežiūriu. Dažniausiai pažiūriu tik Kathleenlights video.
Mėgtamiausias makiažo pagrindas? Bourjois Healthy Mix Serum
Kažkada mačiau lyg tarp eilučių išsakytą mintį vinted, kad nelabai tiki blogerėmis rašančiomis apie pr, bet ar tai nera dviprasmiška? Jei rašai, kad tai, kad kaukę tau atsiuntė nekeičia nuomonės, tai kas verčia manyti, kad keičia kitų apžvalgininkų? Niekada taip nesakiau :) Sakiau, kad niekada nenorėčiau būti tokia blogere, kuri neturi aistros sekti ir išbandyti kosmetikos naujienas, o rašo tik vien apie kompanijų atsiųstus produktus. O jeigu įdomu dėl mano pačios pasitikėjimo kitomis blogerėmis, tai tikrai priklauso nuo pačios blogerės, o ne nuo to ar apžvalgai produktą pirko pati ar ne. Yra tokios, kurios patinka, kuriomis pasitikiu - jas ir skaitau, o tų, kas man neaktualu, nelimpa rašymo stilius ar dar kažkas tiesiog neskaitau ir tiek.
Ar teiki pirmenybę pigesnei (drugstore) ar brangesnei kosmetikai? Keista, bet plaukų, kūno ir veido priežiūros priemonėse dažniau nugali pigesni produktai, yra tikrai neblogų ir lietuviškų ir rusiškų su neblogomis sudėtimis, o kosmetika dažniausiai brangesnė, bet ne pati brangiausia. Iš kokių Chanel, Dior, Guerlain ir t.t nieko neturiu ir net bandyti kolkas netraukia.

Besame ❤

You May Also Like

4 komentarai (-ų)

  1. Dėkui už Q&A, buvo įdomu paskaityti :) Noriu paminėti, kad labai patinka Tavo blogas, nes iš visų LT blogerių kurias skaitau, man taviškiai principai/kosmetikos pasirinkimo kriterijai artimiausi. Pvz. natūralios kosmetikos šalininkės toleruoja alkoholį, "sunkius" aliejus ir pan., o kitos naudoja daug ir visko, mažai kreipdamos dėmesį į sudėtis, todėl man labai patinka Tavo subtilus išrankumas, ir, žinoma, apžvalgų išsamumas :) O dėl plaukų tai esu labai panašioje situacijoje - greitai riebaluojasi, vis ieškau kas geriau, tad labai lauksiu šampūnų apžvalgų-paieškų rezultatų, net jei ir "nelaiko ilgai", tuomet bent jau žinosim ko nepirkti :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip smagu! 🤗 ačiū labai už tokį komentarą, net nežinau ką ir bepakomentuoti :) dėl šampūnų - būtinai pasistengsiu, visi jie šiaip ar taip atsiras tuštučiuose 😊

      Panaikinti
  2. Aciu uz atsakymus, buvo idomu! Esu dvieju vaikuciu mama, todel tikrai lieka mazai laiko pasirupinti savimi - Tavo apzvalgos yra nuostabus pagalbininkas nepasiklysti produktu dziunglese, tavo deka esu atradusi nuostabiu produktu. Aciu, kad esi - nesustok! Labai patinka tustuciu postai, ir labai idomu, kodel nepasirinkai vieno ar kito produkto, todel noretusi siu apzvalgu daugiau - ko galbut nepirkti, vengti

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū jums, kad atrandat laiko ir noro skaityti! 🤗 Įdomi jūsų mintis, galbūt ir galėsiu padaryti kokį anti-haul įrašą :)

      Panaikinti