Apie lanoliną ir LANOLIPS 101 Ointment Fruities ‘Coconutter’ lūpų balzamą

by - 07:00


Ar žinote kas yra lanolinas? Tai yra iš avių vilnos išgaunamas riebalas ir jis žinomas ingredientas kosmetikos pramonėje, ypač lūpų balzamuose ir spenelių kremuose. Galbūt girdėtas Dr.Lipp Original Nipple Balm lūpoms yra geriausias to pavyzdys, bet pastaruoju metu nemažiau populiarus yra australiškas Lanolips 101 Ointment lūpų balzamas.

Lanolips kompanija kuria visus produktus lanolino pagrindu, o lūpų balzamų kokių tik nėra - originalus be priedų, su įvairiais atspalviais ar patinkančio kvapo/skonio : obuolių, braškių, persikų ar kokosų. Maniškis kokosinis ‘Coconutter’ dar papildytas vitaminu E ir kokosų aliejumi, o naudoti galima ne vien lūpoms, o ir kitoms problemiškoms vietoms - sausoms nagų odelėms, suskeldėjusiems kulnams, siūloma net tepti vabzdžių sugeltas vietas ir naudoti kitais sugalvojamais būdais, ale net panaudojamas 101 būdu, ką sufleruoja ir pavadinimas. 


Balzamas išspaudžiamoje tubėleje ir yra gelsvai žalsvas, bet aplikuojant persiduoda be spalvos. Turi lengvą, šiek tiek kokosinį kvapą. Aplikuoti galima tiek iš pačios tubelės, tiek pašildžius tarp pirštų, išties net išsispaudžia gana sunkiai, nes yra labai tirštas, o į tubelę vis patenka oro. Super tirštas, klampus, riebus, bet nelipnus balzamas labai ilgai išlieka ant lūpų ir kol jis ant jų tikrai gelbėja nuo sausumo, jas minkština ir apsaugo, priduoda švytėjimo. Tačiau balzamui dingus nuo lūpų, jausmas nemalonus, atrodo, kad jos jautresnės, išsausintos, ir kartu tokios minkštos, kad tampa lengvai pažeidžiamos.

Apskritai lanolinas yra gana kontraversiškas ingredientas, kaip ir kokie silikonai, SLS ar parafinas, yra tiek už tiek ir prieš. Lanolinas turi daug minkštinančių, drėgmę užlaikančių odoje savybių ir teigiama jog yra panašus į žmogaus odos išskiriamus riebalus, todėl gali padėti suskeldėjusioms, sausoms lūpoms ar odai. Tačiau apie jį sklando ir gana negatyvių dalykų - vis daugėja jam alergiškų žmonių, ypač nerekomenduojamas alergiškiems vilnai ar kailiui, nes gali stipriai sudirginti. Gyvūnų gynėjai piktinasi, kad norint išgauti daugiau lanolino ir kerpant avį arti odos jai gali būti nemalonu ar net skausminga, o žalių sudėčių mylėtojai baiminasi jog lanoline gali būti chemijos, kuria purškia avis apsaugoti nuo vabzdžių, likučių.


Sudėtį jau minėjau pradžioje - lanolinas, skonį suteikianti medžiaga, E vitaminas ir kokosų aliejus.
Lanolin*, Flavour*, Tocopherol Acetate* (Vit E), Cocos Nucifera (Coconut) Oil*. *Naturally Derived ★Produktų sudėtis ilgainiui gali būti keičiama. Prieš perkant ar įsigijus palyginkit ant savo produkto užrašytą sudėtį su maniške, kad kalbėtumėm apie tą patį. 

SaugūsVidutiniškai saugūsPavojingi


Balzamas galioja metus nuo atidarymo. Rašomas kiekis 10g, bet nebus labai daug, nes pati konsistencija atrodo gana sunki. Įsigyti rasite lookfantastic.com (9.45€) ir cultbeauty.co.uk (7.99£).

Na, ši priemonė tikrai ne veganiška ir mane pačią kiek atbaido ta mintis jog tepuosi avies riebalus. Lyg pati pusmetį neplaučiau galvos, poto tuos riebalus išgręžčiau, susipilčiau į indelį ir tepčiau ant lūpų. Kaip ir tikrai feh? Tad man nepatinka ir galutinis efektas ir morališkai sunku naudoti, kažkaip neetiška. O ar jūs naudojate priemones su lanolinu? :)

♡ pamatyk viską pirma ⇢ sek instagram ir facebook
Besame ❤




You May Also Like

2 komentarai (-ų)

  1. aš kaip tik dabar naudoju konkrečiai šį produktą. Klausimas jums - kam pirkote, jei žinojote, kad gaminys lanolino pagrindu, kuris, anot jūsų, sukelia nemalonų jausmą, kad tepi avies riebalus ir kad tai "neetiška"? Kažkaip nėra logikos pareiškimuose. Kadangi lanolinui alergiška nesu, šitas tepalas man labai tinka ir iš tiesų rytą patepus juo lūpas, užtenka laisvai gero jausmo iki po pietų. Paskui tepuosi dar nakčiai, ir rytą atsikeliu dar vissu geru jausmu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mano darbas visuomet buvo kuo objektyviau aprašyti produkto pliusus bei minusus ir galop pateikti savo asmeninę nuomonę, ką ir padariau. O balzamo pati aš nepirkau, atėjo dovanų su kažkuriuo cultbeauty goody bag'u - tai tarsi grožio dėžutės atitikmuo.

      Panaikinti