Apie Shea Moisture Jamaican Black Castor Oil Strengthen & Restore Shampoo šampūną

by - 06:00


Šampūnai gal ir nėra labai įdomi ir visus dominanti tema, bet papasakoti apie šį gavau ne vieną prašymą :) Nors Shea Moisture produktais Lietuvoje neprekiaujama, bet jie gana populiarūs Amerikoje ir UK, kur skaitydama atsiliepimus ir susigundžiau, o dar prisiminiau, kad man patiko anksčiau bandytas Jamaikos juodasis ricinų aliejus. Mano įsigytas Jamaican Black Castor Oil Strengthen & Restore Shampoo visose svetainėse vidutiniškai turi po 4.5 žvaigždutes iš 5, tad žmonėms, rodos, patinka. O mano istorija su šiuo šampūnu sakyčiau, kiek banguota, bet teigiama.


Man labai patiko trumpa ir jauki Shea Moisture kompanijos atsiradimo istorija, kurią matote nuotraukoje :) Angliškai gal visos suprantat, tai nevertėjausiu, nes mūsų kalba taip gražiai neskamba. O pats šampūnas yra be sulfatų ir žymimas kaip valantis - pašalina priemonių perteklių (buildup) ir maitina plaukus. Rašoma, kad tobulai tinka tiems, kas nuolat dažo, tiesina, garbanoja plaukus naudojant karštį, taip pat natūraliai garbanotiems, banguotiems plaukams. Iš esmės bent aš į nei vieną iš šių kategorijų nepatenku :D Tik kartais džiovinu plaukus ir ant karšto rėžimo, bet mano plaukai nėra labai pažeisti. O šiaip atrodo, kad šampūnas taikomas labiau tiems, kas turi afro amerikietiškus plaukus, bet čia tik mano išvedžiojimai.

Pagrindiniai šampūno veikėjai yra Jamaikos juodasis ricinų aliejus ir certifikuotas organiškas taukmedžių sviestas, kurie turėtų skatinti plaukų augimą ir sustiprinti plaukus,  dar akcentuojamas pipirmėčių aliejus, kuris turėtų stimuliuoti skalpą ir sukelti dilgčiojimą (bent man nesukelia) ir obuolių actas, kuriuo nuo seno moterys skalaudavosi plaukus, norint, kad jie žvilgėtų.


Tai tiek teorijos, o dabar prie įspūdžių :) Šampūnas tamsus, tad nesu tikra ar nepaliktų atspalvio ant šviesių plaukų. Labai skystas, o kadangi neturi jokios pompos kaip dozatoriaus nėra super patogu naudoti. Aš įsipilu į delną ir neištrynus rankose dedu ant galvos, kol jaučiu, kad jo pakankamai. Kaip jau minėjau jis be jokių SLS, tačiau putoja puikiai, tikrai neprasčiau negu sulfatiniai šampūnai. Tik iš pradžių man labai nepatiko kvapas, nes jis toks keistas.. Sunku apibūdinti, bet panašu į karamelės, obuolių acto ir Jamaikos juodojo ricinos aliejaus miksą, kuris kvepia truputį kitaip negu įprastas ricinos aliejus. Todėl gal net pora mėnesių šampūnas man žiauriai nelipo. O dabar, turint jį nuo liepos mėnesio gal jau prasigaravo arba pripratau prie kvapo, o gal ir abu, nes nebeerzina, bet nėra ir taip, kad tas kvapas labai patiktų.

Išplauna plaukus tikrai švariai, lengvai ir gerai. Su riebus skalpas - sausi galiukai susitvarko irgi gerai, nes plaukus, rodos pamaitina, būna švelnūs ir ne kaip šiaudai, bet per greitai irgi nesusiriebaluoja. Plaunu kas trečią dieną, kas man yra maksimumas, nes po to ant plaukų jau galima kept blynus. Jokio galvos niežtėjimo, pleiskanų ar kitokių problemų irgi nesukėlė :)   



Sudėtis saugi ir visai nebloga, tik labai keista, kad kvepalai jau ketvirtas ingredientas, kai dažniausiai jų sudėtyje būna mažiausiai ir jie lieka gale. Akcentuojamos aprašyme medžiagos irgi toliau negu galima tikėtis, prasideda tik nuo vidurio sudėties, jas paryškinau. Tad dėl to šioks toks nusivylimas.  Visa sudėtis : vanduo, PAM, valikliai, kvepalai, glicerinas, hidrolizuoti ryžių baltymai, vitaminas B5, kondicionuojanti medžiaga, antistatikai, taukmedžio sviestas, ricinos aliejus, mielių ekstraktas, lanksčiosios mauritijos vaisių aliejus, E vitamino forma, pipirinių mėtų lapų ekstraktas, alavijo lapų sultys, actas, drėkiklis, vitaminas B3, peptidas, rišiklis, dobilo ekstraktas, chelatorius, minkštiklis, karamelė.

Water, Decyl Glucoside, Sodium Lauroyl Lactylate, Fragrance (Parfum), Glycerin (Vegetable), Hydrolyzed Rice Protein, Panthenol, Hydrolyzed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Cocodimonium Hydroxypropyl Hydrolyzed Keratin, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Yeast Extract, Mauritia Flexuosa Fruit Oil, Tocopherol, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Vinegar, Butylene Glycol, Niacin, Acetyl Tetrapeptide-3, Dextran, Trifolium Pratense (Clover) Flower Extract, Caprylhydroxamic Acid, Caprylyl Glycol, Caramel.

SaugūsVidutiniškai saugūsPavojingi


506ml šampūnas galioja 12mėn nuo atidarymo. Parsisiųsti galima iš įvairių UK parduotuvių - lookfantastic.com (14.95€), asos.com (17.99€), feelunique.com (15.59€). 

Beje, šampūnas plaukų augimo man nepaskatino. Šiuo metu, gal, kad keičiasi sezonas kaip tik jie slenka dar labiau :) Nors šampūnas man ir patinka ir gerai veikia, bet nesukėlė kažkokio prisirišimo ar didelio susižavėjimo, kad pirkčiau antrą kartą ir negaliu net pati sau atsakyti kodėl. Visgi, kad pirkau nesigailiu, bet tvirtai rekomenduot kažkaip šiuo metu irgi negaliu, nebent nuomonė pasikeis, kai pilnai sunaudosiu :) 

Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)