Kosmetika Nida / Paakių kremo su hialurono rūgštimis apžvalga

by - 14:51


Nida kosmetika atsirado tarsi iš niekur. Numetę kelis mažus ir neinformatyvius straipsnelius internete Maxima taip pristatė naują lietuviškos kosmetikos liniją „Nida“, kurią sudaro 25 skirtingi gaminiai. Tai veido, kūno odos ir plaukų priežiūros priemonės pagamintos Lietuvoje, naudojant lietuviškus ingredientus ir natūralius ekstraktus – dilgėlių, miško bruknių, alavijų, agurkų, įvairių žolelių ekstraktus, hidrolizuotus kviečių baltymus, kviečių gemalų aliejų. Išsirinkusi pačią brangiausią jų asortimento priemonę, paakių kremą su hialurono rūgštimi (kurio kaina 3,49€) noriu pasidalinti įspūdžiais ir šiek tiek informacijos apie prekinį ženklą Nida :)

Iš pat pradžių noriu pasakyti, kad ne kartą užmačiau diskusijose daug dezinformacijos. Kai kurios merginos teigė, kad Nida yra tiesiog Biok kosmetika pakeitusi pavadinimą ir Biok daugiau nebebus. Tai tikrai neteisingos kalbos, nes Biok ir liks Biok, o Nida priklauso cosmoway.lt, kuri gamina jau geriau žinomus prekinius ženklus kaip Green Feel ir O'papa, nors trys iš šešių kosmetikos gamybos Cosmoway akcininkų yra buvę Biok laboratorijos darbuotojai, kas tikrai galėjo įtakoti tokias kalbas, tačiau Biok su Nida tik ties tuo ir susijusi. Plačiau galite apie tai paskaityti čia

Antras dalykas, užmačiau pakankamai daug neigiamų komentarų iš dar net produkcijos nebandžiusių žmonių. Visų tų komentarų esmė, kad kosmetika yra per pigi, kad būtų gera, kad sudėtys labai blogos, taip pat nemažai buvo tokių komentatorių, kurie teigė jog šių priemonių sudėtys yra gryna nafta. Galbūt tai ir hiperbolizavimas, bet nežinant ar neišmanant šnekėti tokius dalykus kiek kvaila, pavyzdžiui, šio kremo apie kurį tuoj paskaitysite apžvalgą sudėtyje nėra nei vieno naftos subprodukto.


Kaip jau minėjau, šios apžvalgos objektas - Nida paakių kremas su hialurono rūgštimis. Tiek pati dėžutė, tiek indelis kuriame yra produktas labai paprasti, net tokie jei galima pasakyt lietuviški, labai primena Margaritos kosmetikos pakuotes - paprastos, pigios, neišsiskiriančios. Ant kremo pakuotės yra gan ilgas aprašymas, kuriame akivaizdžiai  kalbama TIK apie dviejų skirtingų formulių hialurono rūgštis: „Paakių kremas net su dviejų hialorono rūgščių kombinacija, kuri turi efektyviai drėkinti bei saugoti odą nuo senėjimo proceso. Sudėtyje esanti didelės molekulinės masės hialurono rūgštis padeda apsaugoti paakių odą nuo drėgmės netekimo bei sukuria apsauginę plėvelę, tuo tarpu mažos molekulinės masės hialurono rūgštis efektyviai įsiskverbia į gilesnius odos sluoksnius, taip pagerindama odos elastingumą. Hialurono rūgštis yra itin artima natūraliai žmogaus odos struktūrai, tad oda ją ypač lengvai įsisavina kas leidžia pasiekti efektyvių rezultatų. Tinka visiems odos tipams. Naudojimas: reikiamą kiekį  priemonės švelniai užtepkite ant švarios paakių odos. Saugokitės, kad priemonės nepatektų į akis. Patikrinta dermatologų.“



Dar nepradėjus šnekėti apie patį kremą noriu trumpam grįžti prie pakuotės ir paminėti, kad visi jų kremai yra vienodose net 50ml pakuotėse, kaip ir šis paakių kremas. Priemonės paakiams dažniausiai būna 15ml, daugausiai 30ml pakuotėse, nes paakiai yra labai nedidelis odos plotas, reikalaujantis mažai produkto ir tuo pačiu labai delikati ir jautri vieta, tad priemonės turėtų būti sunaudojamos iki galiojimo pabaigos, kad nepasigauti kokios akių infekcijos. Šio kremo galiojimo laikas labai ilgas, dar beveik lygiai du metus. Minusas tas, kad produkto kiekis milžiniškas ir indas atviras, tad norint nenorint imant kremo į jį patenka bakterijos, šviesa, dėl ko gali paspartėti ir jo gedimas ir mažėti higieniškumas.

Kalbant (pagaliau!) apie patį kremą jis įprastos baltos spalvos, turi šiokį tokį kvapą, kuris man primena Nivea universalų kremą mėlynoje pakuotėje. Skirtingai nuo jo, Nida paakių kremas yra visiškai neriebus, o labai labai lengvas. Kadangi jis kurtas vandens pagrindu (sudėtis išnagrinėta žemiau), manau to vandens gal net gerokai padauginta, ilgiau trinant kremą į odą pradeda atrodyti, kad tepamas tiesiog vanduo, o panaudojus ne pagal paskirtį, o kaip rankų kremą sulaukiau efekto panašaus į rankų dezenfikacinį skystį - šiek tiek šaldantis, išsausinantis odą jausmas. Tepant aplink akis viskas lyg ir neblogai, kremo reikia vos vos, išsisklaido ir susigeria greitai, duoda lengvą vėsumą, nedirgina akių, tačiau kremukas labai labai lengvas ir maža drėkinimo, maitinimo.



Žiūrint į sudėtį tikrai galima pasakyti, kad šis Nida kremas stebuklų tikrai nepadaris. Noriu priminti, kad produktų sudėtys yra rašomos mažėjančia tvarka, t.y pirmo ingrediento sudėtyje bus daugiausia, o paskutinio mažiausia, tačiau mes nežinome tikslių visų ingredientų sudėtyse proporcijų. Gera žinia ta, kad raudonai žymėto konservanto fenoksietanolio (phenoxyethanol) kiekis pagal ES reikalavimus negali viršyti 1% sudėtyje, o realybėje šio konservanto sudėtyse yra apie 0.45-0.68%. Pavadinime ir aprašyme gamintojai kalba tik apie dvi hialurono rūgšties formulės, kurios sudėtyje yra dar toliau nei šis konservantas. Gal jau supratote, esmė ta, jog konservanto sudėtyje negali būti daugiau nei 1%, bet jo pagal sudėties išdėstymą yra daugiau nei abiejų hialurono rūgščių! Jų čia tik menkas lašelis sudėties pabaigoje.

Pilna išnagrinėta sudėtis yra tokia : vanduo, drėkinantis odą glicerinas, minkštiklis, odos apsauginį sluoksnį atstatantys kaprio/kaprilio trigliceridai, taukmedžių sviestas, izopropilpalmitatas - tirpiklis, drėkiklis (smarkiai kemša poras), riebusis alkoholis, migdolų aliejus, silikonas, konservantas fenoksietanolis, minkštiklis, dvi hialurono rūgšties formulės, vidutinio saugumo - galimai toksiškas plėvelę sudarantis ingredientas, citrinos rūgštis ir kvepalai.

Aqua, Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Caprylic/Capric Triglyceride, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Prunus Amygdalus Dulcis (Almond) Oil, Dimethicone, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate, Sodium Polyacrylate, Citric Acid, Parfum.

Realiai sudėtis tikrai nėra bloga, dauguma ingredientų yra visiškai saugūs, nėra jokių ingredientų iš naftos ar kenksmingų parabenų. Pačioje sudėties pradžioje po vandens einančios pirmos keturios medžiagos yra labai puikios ir jei būčiau nebandžiusi kremo, žiūrint į sudėtį tikrai tikėčiausi pakankamai riebaus, ilgą laiką maitinančio ir drėkinančio kremo, tačiau taip nėra. Liaudiškai tariant sakyčiau, kad kremas skiestas vandeniu, išties manau, kad vandens koncentracija sudėtyje gali būti per didelė.

Į galvą lenda žodžiai, kad šis Nida paakių kremas nieko blogo, bet ir nieko gero. Labai lengvas, tiktų tik nereikalaujantiems stipresnių kremų, natūraliai gražiems paakiams, maždaug toks bele, kad kažką ten užtepti. Nemanau, kad pati tęsiu jį naudoti, o ir neprilipo tas neatviras produkto pristatymas/vartotojo apgaulė akcentuojant kreme vien hialurono rūgštis, kurių čia beveik nėra.


Kokia jūsų nuomonė apie Nida kosmetiką, ar ką nors išbandėte?

Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)