Biocell veido kaukės su hialurono rūgštimi arba kaip mus apgaudinėja prekybininkai

by - 08:00


Nebus šis įrašas mano tipinis su begale nuotraukų ir informacijos. Tai pakankamai trumpa apžvalga - juk apie lakštines kaukes nėra ką tiek daug ir kalbėti ar parodyti. Lakštinių kaukių dabar pilna įvairiausių ir tikrai turiu nemažai savo mėgstamų, tačiau Biocell dar bandyti neteko. Tai pagrinde Euro vaistinėje prekiaujamos kaukės, kurių kaina palyginus nemaža - nuo 3,49 iki 7,39€ už vieną (kartais būna nuolaidų dvi už vienos kainą ar perkant dvi pigesnė kaukė dovanų). Pirkau kitų produktų ir nedaug trūkstant iki nemokamo siuntimo pagalvojau paimsiu pabandymui šias drėkinančias veido kaukes su hialuronu, nes mačiau, kad merginos jas perka, bet atsiliepimų nelabai ir girdėjau.


Apie kaukę ant pakuotės rašoma : „Sudėtyje esanti hialurono rūgštis efektyviai atkuria odos drėgmės balansą, maitina ją, sutraukia poras, išlaiko odą elastingą bei skaisčią. Hialurono rūgšties ir kitų sudedamųjų dalių kompleksinio veikimo dėka drėkinančios medžiagos gali būti pernešamos į gilesnį odos sluoksnį ir skatinti odos atsinaujinimą.“ Hialurono rūgštis tikrai daug kam žinoma ir girdėta, esanti mūsų organizme ir turinti savybę intensyviai drėkinti odą. Drėkinančios kaukės vienos iš mano mylimiausių, o su The Ordinary hialurono rūgštimi problemų neturiu, tad į aprašymą žiūrėjau labai teigiamai, kaip žiūrėtų ir dauguma potencialių pirkėjų - viskas skamba puikiai. Žinoma, prieš pirkdama produktą visada pasižiūriu į jo sudėtį, jei tik įmanoma, kad žinočiau ko tikėtis ir čia didžiam mano nusivylimui tikrai sudėtis neblizgėjo, bet apie tai truputį vėliau.

Kaukės naudojimas toks pat paprastas kaip ir visų lakštinių kaukių - naudoti ant švarios odos, užsidėjus kaukę laikyti apie 15-20min ir nuėmus ją likučius įmasažuoti į odą. Prieš naudojimą dar rekomenduojama atlikti alergijos testą. Išėmus iš pakuotės kaukė iš tiesų labai šlapia, turi švelnų kvapą, lyg kremo. Tikrai turėjau ir lengviau užsidedančių kaukių, ši pakankamai plona ir iš nelabai kokybiškos medžiagos, smarkiau patempiant plyšta kaip šlapias popierius, tad tas kiek nervino. Po tų 15-20 minučių nuėmus kaukę veidas jautėsi atvėsintas ir drėgnas, bet akivaizdaus sudrėkinimo ilgam nebuvo, tik toks tam kartui.


Peržiūrėjus sudėtį netgi sakyčiau mane sunervino, jeigu pavadinime ir aprašyme taip nebūtų akcentuojama hialurono rūgštis ir jos nauda tada neturėčiau tiek priekaištų. Ingredientų sudedamosios dalys iš esmės kosmetikoje rašomos mažėjimo tvarka, t.y pirmo ingrediento produkto sudėtyje bus daugiausia, o paskutinio mažiausia. Išimtys yra tos, kad 1 procentą ar mažiau sudarančios medžiagos gali būti rašomos atsitiktine tvarka. Tačiau šiuo atveju mes žinome nuo kada jos prasideda :) Iš pradžių sudėtyje vanduo, toliau butileno glikolis, žinomas kaip tirpiklis ir drėkiklis, saugo kaukę nuo išsausėjimo. Toliau sudėtyje glicerinas, jis tikrai naudingas ir drėkina odą. Ksantano derva naudojama kosmetikoje kaip rišiklis ir emulsiklis, saugi medžiaga. Ir viskas. Penktas kaukės ingredientas pavojingas konservantas fenoksietanolis - dabar jis labai dažnai naudojamas, tačiau pagal ES reikalavimus jo sudėtyje negali būti daugiau nei tas 1%, tad už jo esančios medžiagos taip pat sudėtyje užims tik 1% arba dar mažesnę dalį. Toliau sudėtyje seka saugus konservantas, du saugūs drėkikliai, minkštiklis/konservantas, emulsiklis ir tik tada seka tas kaukės stebuklas hialurono rūgštis (sodium hyaluronate). Po jos minkštikliai, kvapikliai, hidrogenizuotas ricinos aliejus, medaus ekstraktas, lašelis platinos, citrinos rūgštis.

Tad sudėtimi problema ta, kad kitų ingredientų, net kenksmingo konservanto sudėtyje yra tiek pat arba net daugiau nei taip gamintojų akcentuojamos hialurono rūgšties, tad kokią naudą iš to hialurono gaus oda? O gi praktiškai jokios.

Aqua, Butylene Glycol, Glycerin, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Saccharide Isomerate, Dipotassium Glycyrrhizate, Ethylhexylglycerin, PPG-26-Buteth-26, Sodium Hyaluronate, Disodium EDTAParfumPEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Honey Extract, Propylene Glycol, PlatinumPolysorbate 80, Citric Acid.

Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingiNėra duomenų

Tikrai tikiu, kad yra daug tokių žmonių, kurie nesidomi tuo ką naudoja ir sudėtis jiems nesvarbi. Tačiau tiems, kurie rūpi, labai siūlyčiau pramokti atskirti bent kažkiek ingredientų, nes aš jau šimtus kartų įsitikinau, kad gamintojų aprašymai dažnai neatitinka nei realybės nei sudėties. Čia tas pats kas su maistu, nesileiskime būti apgaudinėjami ir klaidinami žaviais aprašymais :)


Besame ❤

You May Also Like

4 komentarai (-ų)

  1. Ačiū už pastebėjimus dėl Biocell kaukės , tkrai pati nebučiau atkreipusi dėmesio :)
    Gal galite rekomenduoti gerą drekinančią kaukę . Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, labiausiai rekomenduočiau saugios sudėties ir gero efekto Hyaluron Shot ir Vitamin C Shot garnier kaukes :) Apžvalga čia - http://www.besameapzvalgos.lt/2019/03/garnier-naujiena-hyaluron-shot-fresh.html

      Panaikinti
  2. Eina sau, o aš galvojau, kad Biocell tai čia jau labai geros kaukės..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už informaciją. Nusipirkau Biocell, tik namie pradėjau skaityti sudėtį. Tikrai,niekur neradau koncentracijos. Turiu Avon serumą, kur ant flakono parašyta 1,5% pure hyaluronic acid, tai tikrai konsistencijos skirtumas didžiulis.

    AtsakytiPanaikinti