Apie Schaebens veido kaukes - braškės, alavijai ir arbatmedis

by - 20:08


Schaebens vokiškos veido kaukės atsirado Lietuvoje ne taip jau ir seniai - maždaug prieš pusmetį. Jos pakankamai greitai išpopuliarėjo ir yra prieinamos beveik kiekvienoje didesnėje parduotuvėje. Schaebens kaukių pasiūla išties yra plati, nuo įprastų molio kaukių iki kaukių su perlais ar šampanu. Šioje apžvalgoje noriu pasidalinti savo įspūdžiais apie tris naujausias Schaebens veido kaukes - braškinę, su alavijais ir kaukę nuo spuogų :) 




Braškinė šveičiamoji veido kaukė







Šią kaukę labiausiai norėjosi išbandyti dėl paprasčiausios priežasties - braškių. Visas aprašymas informaciniame lankstinuke nuskambėjo labai skaniai ir gaiviai. Pati kaukės konsistencija labai tiršta, švelni, turi lengvą rožinį atspalvį. Kadangi tai šveičiamoji kaukė, sudėtyje yra daug mažyčių šveičiamųjų dalelių, jos lengvos, smulkios ir neaštrios. Turi labai lengvą, nesintetinį braškių kvapą, primena braškinius šerbeto ledus, kvapas neerzinantis. Kaukė rekomenduojama visų tipų odai - mano oda sausa, man ši kaukė suveikė puikiai. Po 10 minučių nuplovus kaukę nuo veido, jis buvo švelnus, sudrėkintas ir gaivus. 




Veido ir kūno priežiūros priemonėse vienas iš svarbiausių dalykų man yra sudėtis, nes blogybių su dekoratyvine kosmetika man nepavyksta išvengti, tad kitų priemonių norisi natūralesnių ir sveikesnių. Šios kaukės sudėtis gana plati, pradžioje vanduo, turime ir alkoholio, gaunamo iš naftos, skamba baisiau nei yra ištikrųjų - tai saugus ingredientas, naudojamas kaip tirpiklis ir minkštiklis, vėliau seka įvairūs drėkikliai, emulsikliai, plastifikatoriai (nedidelė dalis gali kimšti poras), turime ir žadamų kivių bei braškių ekstraktų. Už jų slepiasi kvepalai ir mano nemėgstamas blogasis konservantas fenoksiatanolis.






Kaukė su alavijų ekstraktu



Kaukė su alavijų ekstraktu pristatoma kaip stipriai drėkinanti ir gaivinanti. Iš tiesų, sutinku. Jos konsistencija žymiai lengvesnė, skystesnė, gelsvos spalvos, tačiau ištrynus ji tampa permatoma. Mane nustebinęs dalykas yra kvapas - jis labai smarkiai primena skutimosi putų kvapą,  bet nėra per stiprus. Užtepus ant veido iš karto jautėsi drėkinimas, gaivumas, lengvas šaldymas. Kaukė po 10 minučių buvo beveik įsigėrusi į odą, o vietomis šiek tiek lipni, nuplovus veidą su vandeniu jo visiškai netempė ir nesinorėjo greičiau bėgti užsitepti drėkinamojo kremo.



Šios kaukės sudėtis man patinka labiau nei prieš tai buvusios. Nors šios sudėtis taip pat ilga, turime kiek natūralesnę sudėtį - gliceriną, žadėtą taukmedžio aliejų bei alaviją, taip pat sudėtyje yra ir saulėgražų, rozmarinų ir šaltalankių ekstrakto. Aišku, neapseita ir be alkoholio, antistatikų, tirpiklių, kvepalų ir vėlgi blogojo koncervanto fenoksiatanolio, bet manau čia gerieji ingredientai atsveria bloguosius, nes naudingi ekstraktai pakankamai aukštai sudėtyje.




Veido kaukė nuo spuogų



Kaukė nuo spuogų skirta probleminei odai, žada sumažinti riebalų perteklių, išvalyti odą ir pagelbėti dėl spuogų. Mano oda sausa, tad riebalų pertekliaus man mažinti nereikia, tad šią kaukę tepiau tik ant tų vietų, kuriose turėjau kažkokių bėrimų ar spuogelių. Tai baltos spalvos kaukė, labai tirštos konsistencijos, įtrinant į veidą tampa beveik bespalve. Vos pradarius šią kaukę pasijautė labai stiprus arbatmedžio aliejaus kvapas - įtin priminė vaistus. Po kaukės ypatingo poveikio nepastebėjau, nors peržvelgus ingredientus yra nemažai naudingų, antiseptinių medžiagų, manau probleminei, spuoguotai odai vertėtų pabandyti šią kaukę, jeigu tik patinka gan specifinis arbatmedžio aliejaus kvapas.



Šios kaukės sudėtis kiek kuklesnė negu prieš tai buvusių, tačiau pradžioje panašūs ingredientai kaip alkoholis, minkštikliai, rišikliai, turime ir argano bei taukmedžio aliejų, arbatmedžio, serenojinių palmių vaisių ekstrakto (šie abu ekstraktai pasižymi prieuždeginimės savybėmis), yra ir indinių sezamų sėklų ekstrakto. Pabaigoje ne tokie draugiški odai kvapikliai bei konservantas fenoksiatanolis, kuris lydi visas šias kaukes.


Džiugu, kad visos kaukės veganiškos, yra be kenksmingų parabenų, mineralinių aliejų ir be silikono. Taip pat man labai patinkantis dalykas apie jas yra tai, kad jos suskirstytos naudoti po du kartus, bet iš tiesų bent man vienos pusės užtenka dviems kartams, tad vieną kaukę išeina panaudoti keturis kartus. 




Šios kaukės man buvo atsiųstos išbandyti Schaebens atstovų Lietuvoje, tačiau jas įsigyti galima beveik visuose prekybos centruose ir parduotuvėse kaip Drogas ir Eurokos. Vienos kaukės kaina be akcijos yra 1,99 euro.

Tikiuosi apžvalga buvo naudinga, jeigu išbandėte kitas šios kompanijos kaukes parašykite savo įspūdžius komentaruose :)


Besame 





You May Also Like

1 komentarai (-ų)

  1. Kaukes naudoju jau senokai, nes mano oda itin riebi, tad labai padeda valyti odą. Tačiau apskritai probleminei odai tiesiog renkuosi gydomąją kosmetiką nuo spuogų - dar neatradau vienos kažkokios stebuklingos, tačiau tiesiog pasižiūriu sudėtį, kad būtų kuo natūralesnė, ir bandausi.. Mano kosmetologė minėjo, kad dar labai viskas priklauso ir nuo to, kokie tie spuogai ir pan., tad čia dar long story išsiaiškinti, ko tai mano odai reikia.. Na, bet kaukės tikrai nepakenks, manau - ypač kad labai malonu tokį mažą ritualą turėti kelis kartus per savaitę :)

    AtsakytiPanaikinti