The Balm Nude Tude šešėlių paletės apžvalga

by - 10:48


Šiandieninė apžvalga mažumėlę labiau „lietuviška“, jeigu galima taip išsireikšti. Tai The Balm - Nude Tude šešėlių paletė, kuri jau gan ilgą laiką prieinama lietuvaitėms įvairiuose internetiniuose lietuviškuose puslapiuose. The Balm tai amerikietiška kompanija, nuo 2004 metų lepinanti mus įvairiais produktais, puoštais retro tematika.






Nude tude paletės pakuotė yra kartoninė, bet labai kieta ir tvirta, standi, tuo pačiu ir kompaktiška, nes pakankamai plona. Ji užsidaro nematomu magnetu, turi pakankamai didelį veidrodį. Taip pat su palete gauname ir lygiai tokios pačios išvaizdos „įmautę“. Šioje paletėje 12 spalvų - iš jų teigčiau matines turime tik tris (Sexy, Serious, Sleek), keturias blizgias (Sophisticated, Snobby, Stand-offish, Seductive), vieną satininę (Sultry), bei tris, kurioms labiausiai tinka angliškas apibūdinimas frost, jos perlamutrinės (Sassy, Stubborn, Selfish).








Prie šešėlių paletės taip pat pridedamas mažytis šepetėlis, kuris visai neatitinka to, kuris parodytas ant šešėlių pakuotės, bet kažkodėl dar niekur nemačiau piktinimosi dėl tokios „melagingos reklamos“. Kaip tą šepetėlį su šešėliais naudoti aš nežinau, nes jis nėra kokybiškas, nelygiai kirptas. Viena pusė skirta pravedimui, arba antakiams, bet tokios produkcijos mes su šešėliais negauname, nors tam galima naudoti ir tamsesnes spalvas. Kita pusė - nepurus, įstrižai kirptas šepetėlis, kurio panaudojimo aš neįsivaizduoju. Kita vertus, tai ne pirma paletė, kurios tokie priedai, tiesą sakant, yra niekam tikę, daugumoje šešėlių palečių taip jau būna.





Kaip ir dažniausiai šešėlių swatch'ams daryti naudojau sintetinio plauko šepetėlį, kurį pertraukose išvaliau su Mac valikliu. 






Sassy - visiškai balta, mano minėta frost, perlamutrinė spalva. Geriausiai žiūrisi tik pačiame akies kamputyje, prie tam tikrų makiažų. 
Stubborn - šviesi rausva, su trupučiu persikinės spalvos, taip pat perlamutrinė spalva.
Selfish - pilka su šiek tiek rudumo perlamutrinė spalva, iš visų trijų perlamutrinių ji pati minkščiausia ir geriausios pigmentacijos.
Sophisticated - pakankamai tamsi, šalta, „purvinoka“ ruda, blizgi spalva
Sexy - tamsi bordo spalva, su šiek tiek rudo atspalvio, matinė. 
Serious - standartinė juoda matinė spalva
Snobby - šviesi, blizgi geltona spalva (prastai pigmentuota)
Stand-offish - blizgi šviesiai rožinė, pastelinė spalva, intensyvi, gerai pigmentuota
Sultry - vidutinio tamsumo neutrali - į šiltumą ruda spalva, satininė
Seductive - šilta, bronzinė, vidutinio tamsumo blizgi spalva
Silly - tamsi, šalto tono ruda spalva, su pavieniais aukso spalvos blizgučiais
Sleek - tamsi juodai ruda matinė spalva

Kaip matote, visos šešėlių spalvos prasideda iš vienos ir iš tos pačios S raidės, manau labai unikalu ir netgi žaisminga :) Kaip minėjau - swatchai daryti šepetėliu, visos spalvos imtos po kartą, mažiau pigmentuotos po du. Dengiasi labai lygiai. Su blizgiais ar perlamutriniais šešėliais byrėjimo problemos nėra, matiniai ir satininės formulės imant su plokščiu šepetėliu taip pat nebyra, tačiau jeigu imant su puriu - byrėjimo pakankamai nemažai. Taip pat blizgios ir perlamutrinės spalvos yra minkštesnės ir kremiškesnės, matiniai šešėliai šiek tiek sausoki. Pačios spalvos, žinoma, kiekvieno asmeninis reikalas, tačiau man asmeniškai paletė būtų šaunesnė pakeitus visas perlamutrines ir gelsvą blizgią spalvą kitais nude blizgiais ar matiniais šešėliais, nes tos spalvos man labai šaukia 90-uosius, ir su jais yra sunkoka išdirbti taip, kad neatrodytų pigiai. Visiškai visų spalvų ant akių aš neišbandžiau, tačiau tos, kurias bandžiau laikosi tikrai gerai visą dieną (su šešėlių pagrindu). 





Visų šešėlių sudėtis parašyta bendrai, gera žinia ta, kad nėra pigiosios šešėlių medžiagos - talko, kitos sudėties dalys įprastos šešėliams - silikonai, silikatai, sintetinis vaškas. Džiugu, kad paletė be parabenų, ftalatų, mineralinio aliejaus ir kitų blogybių. Dar labai šaunu, kad joje nėra visur taip plačiai naudojamo ir mano labai nėmėgstamo koncervanto fenoksiatanolio. Paletės galiojimas pakankamai normalus - 12 mėnesių. Taip pat The Balm kompanija ant gyvūnų netestuoja.

Šioje paletėje šešėliai tikrai pakankamai mažiukai, nors nėra atskleidžiamas vieno šešėlio svoris gramais, yra užrašytas bendras svoris - 11,08g. Kadangi paletėje 12 šešėlių vienas šešėlis apytiksliai sveria 0,92g. Palyginimui - MAC 1,3g, Makeup Geek 1,8g, Zoeva 1,5g, Morphe 1,6g, Tarte - 1,5g. Paletė pagaminta JAV. 

Šios paletės kaina, žinoma svyruoja, tačiau lietuvoje jos kaina maždaug 34-38 eurai. Jeigu naudosite didžiają dalį spalvų, tuomet sakyčiau, taip, verta. Bet jeigu bus naudojamos pusė spalvų, tuomet siūlyčiau pasižiūrėti į kitas The Balm paletes, ar pigesnes, bet puikios kokybės Zoeva ar Morphe paletes. Šios paletės kokybė gera, patys šešėliai pakankamai geri, tačiau manęs nenustebinę ir nėra įtin sužavėję. Jeigu šią paletę turite ar bandėte, man taip pat įdomi ir jūsų nuomonė :)

Keli lietuviški puslapiai, kuriuose galima įsigyti šią paletę :
topbeauty.lt (šiuo metu išparduota, galbūt papildys)
bjuti.lt
eoslietuvoje.com
dijora.lt


Besame 


You May Also Like

0 komentarai (-ų)