MAC kosmetika : ką verta pirkti? 1 dalis.

by - 13:57



MAC Cosmetics gerai žinoma kompanija tiek profesionalams tiek kosmetikos mylėtojams, įkurta dar 1984 metais ir iki šiol tikrai pakankamai populiari. Lietuvoje ji atsirado ne taip ir senai, prieš keletą metų. Neslėpsiu, anksčiau tikrai buvau labai susižavėjusi visa produkcija ir jeigu tik prisireikdavo kažkokios priemonės pirmiausia apsvarstydavau variantus iš MAC. Dabar jau taip nebėra, kadangi atsiranda vis naujų kompanijų ar naujų įvairių kompanijų produktų, tad asmeniškai man MAC liko šiek tiek šešėlyje, tačiau tikrai yra tokių produktų kuriuos jau pirkau arba pirksiu dar ne kartą. Šį įrašą dalinsiu į dvi dalis, tad šioje aptarsiu savo turimus lūpų dažus, lūpų pieštukus, akių priemones ir skaistalus.



LŪPŲ DAŽAI - Peach blossom, Velvet teddy, Honey love




Turbūt vieni iš populiariausių MAC produktų yra lūpų dažai. Jeigu esate buvę Mac stende turbūt matėte, koks didelis yra lūpų dažų spalvų pasirinkimas, o kur dar skirtingos formulės.. Šiandien, žinoma, aptarsiu tik tuos, kuriuos turiu. Matte - matinės formulės, įtin smarkiai pigmentuoti, kreminiai lūpų dažai. Dėl to kremiškumo nėra sausinantys, bet nėra ir super ilgai išsilaikantys ar labai matiniai (čia nereiktų maišyti su skystais matiniais lūpų dažais), šie lūpų dažai taip pat persiduoda ant kitų paviršių, tačiau turbūt ir nėra tokių įprastų lūpų dažų, kurie neteptų. Mano turimos spalvos pakankamai populiarios „nude“ -Velvet Teddy ir Honey Love. Kita formulė - Cremesheen, mano turima spalva - Peach Blossom. Šiai formulei geriausias apibūdinimas mano galva būtų vazelinas su spalva, labai lengvos, permatomos tekstūros lūpų dažai, turi blizgėjimo, ilgai neišsilaiko. Iš visos turimos pasiūlos labiausiai rekomenduočiau būtent matte ir satin formules (satin panaši į matte formulę, tik turi vos vos satininio blizgesio kaip ir pats pavadinimas atskleidžia, nėra visai matiniai, bet neturi ir matomų blizgučių), šios formulės iš visų MAC siūlomų išsilaiko ilgiausią laiką. Jeigu žinote konkrečią norimą spalvą ar jos kitur nerandate tai puikus variantas, tačiau Cremesheen formulės nerekomenduočiau, nes tokį patį efektą galima gauti ir iš pigesnių lūpdažių.







LŪPŲ PIEŠTUKAI - Boldly Bare, Whirl, Soar

Du iš savo trijų turimų MAC lūpų pieštukų buvau įtraukusi į savo 2016 metų favoritų įrašą. Mano turimos spalvos : Boldly Bare - šviesi, šilta persikinė spalva, Whirl - tamsesnė nude spalva, turinti rudumo, Soar - nugesinta aviečių rožinė spalva. Pieštukai mano kiekvieną kartą naudojama priemonė, nes jų pagalba aplikuoti lūpų dažus yra lengviau, o užpildžius visas lūpas galima manipuliuoti lūpų spalvą. MAC lūpų pieštukai yra vidutinio minkštumo, nėra kaip sviestukas, tad yra linkę sausinti lūpas, dėl to labai sausų lūpų savininkėms jų nesiūlyčiau. Pliusas, kad tai ilgai išliekantys pieštukai, bet už tokią kainą norėtųsi ir šiek tiek minkštesnių ir mažiau sausinančių, tad siūlyčiau pirkti tik tada, kai atrandate spalvą, kuri jums labai prie širdies ir kurią dažnai naudosite.








PRO LONGWEAR PAINT POT - Painterly





Šį produktą taip pat buvau įtraukusi į praėjusių metų mėgstamiausius. Tai MAC prolongwear paint pot, kreminis šešėlis indelyje, jo spalva - Painterly. Populiarus naudoti kaip šešėlių pagrindas, aš visada taip jį ir naudoju, kartais, jei nenoriu dažytis akių tiesiog užtepu jo vieno. Tai buvo vienintelis visus metus naudotas pagrindas, man su juo šešėliai nesubėga, išsilaiko tikrai ilgiau, o pagrindinis pliusas, kad yra smarkiai pigmentuotas ir su spalva dėl to paslepia kapiliarus, matomus pro ploną akių vokų odą. Nors šis produktas kreminis, tačiau išdžiūna ant vokų pakankamai greitai ir nesijudina, galima jo niekuo nefiksuoti. Painterly - tai nude spalva, su šiek tiek rausvo atspalvio. Paint pot turi įvairių spalvų, tad tikrai galima išsirinkti, tokio kokio norisi ar reikia. Didžiausias minusas indelis, nes produktui įpusėjus vis sunkiau jį paimti pirštu, tad vėliau tinkamiausia paėmimui naudoti tiesiog šepetėlį. Šį Paint pot turiu pakankamai ilgai, tačiau jis visai nepakitęs savo konsistencijos nuo pat nusipirkimo, toks pat švelnus, kreminis, nei kiek nepadžiūvęs. Geriausiai tiktų sausai ir normaliai akių vokų odai, nes įtin riebiems vokams jo vieno bus tikrai per mažai, kad šešėliai išsilaikytų visą dieną nesubėgę.




SKAISTALAI
SHEERTONE SHIMMER BLUSH - Springsheen

MAC tai viena iš mažumos kompanijų, kurios turi labai didelį skaistalų pasirinkimą. Mano pirmieji Mac skaistalai būtent šie, Springsheen. Tai ne per smarkiai pigmentuoti, švytėjimo turintys skaistalai, kurių spalva labai įdomi - ir persikinė, ir rausva, o prie tam tikro apšvietimo ar kampo pasirodo ir auksinės dalelės. Tai viena iš spalvų labai artima kultiniems Nars Orgasm skaistalams, jos bene identiškos. Nors skaistalai nėra smarkiai pigmentuoti tokie man patinka labiausiai, nes geriau po truputį užsidėti daugiau produkto, negu iš karto paimti per daug ir taisyti. Šiuos skaistalus taip pat minėjau savo 2016 mėgstamiausiuose, jie vieni iš ilgiausiai išsilaikančių skaistalų ant manęs ir tinka prie beveik bet kokio makiažo. Beje, nors ir nėra super pigmentuoti sakyčiau netgi per daug taupiai naudojasi ir nebyra, naudoju įtin dažnai ir turiu juos senokai, o beveik nesimato, kad naudoti išvis.








SKAISTALAI
MINERALIZE BLUSH - New Romance


Išbandžiusi įprastus, aukščiau aprašytus MAC skaistalus kilo noras išbandyti ir kitą jų skaistalų rūšį - mineralinius, keptus (baked) skaistalus. Tiesa sakant jų formulė visiškai skiriasi, šie yra dar silpniau pigmentuoti, lengvi, sausoki ir tokie miltiniai/pudriniai. Imant su šepetėliu reikia ne vieną kartą jį apsukti, kad produktas pasiimtų, o pačiame indelyje prisidaro labai daug to vadinamojo fallout, nubyrėjimo, nuo pačio šepetėlio taip pat nemažai nubyra. Šie skaistalai, deja, išsilaiko žymiai trumpiau nei įprasti ir šiek tiek sausina odą, o kaina jų yra didesnė nei už standartinius Mac skaistalus. Kalbant apie pačią spalva - New Romance, tai yra švelni šviesiai rožinė spalva, turi šiek tiek švytėjimo ir ant veido atrodo labai natūraliai. P.S prieš perkant Lietuvoje MAC produkciją labai siūlyčiau patikrinti pagaminimo datą pagal kodą ant pakuotės, maniškiai skaistalai buvo pirkti 2016m, o pagaminti 2014m, galioja 36mėn., tai realiai tuoj reikėtų su jais atsisveikinti.





PRO LONGWEAR FLUIDLINE - Dip down


Pro longwear fluidline tai gelinis akių pravedimas. Ši spalva Dipdown - ji tamsiai rudos, šokoladinės spalvos. Labai minkšta, švelni konsistencija, pravedimui pasidaryti reikia labai mažo kiekio. Dengiasi lygiai ir ryškiai, pigmentacija tikrai puiki. Turiu jį jau pakankamai ilgą laiką, lyg šiol neuždžiuvo. Man išsilaiko puikiai, tačiau aš neturiu riebių vokų problemos. Ši spalva labai tinka žalių, gintarinių ir rudų akių merginoms, nes paryškina akių spalvą. Taip pat man ji labai patinka kasdienai, nes nėra tokia įprasta ir ryški kaip juoda spalva.



You May Also Like

0 komentarai (-ų)