Konjac sponge kempinėlių skirtumai - pigi prieš brangią

by - 15:23


Konjac tai Azijoje augantis augalėlis, konkrečiau bulvė.. Žmonės dar kartais įvardina tai konjac augalo šaknimi. Kompanija pradininkė - „The konjac sponge company“ teigia, kad kempinėlės gaminamos konjac bulvės pluoštą sumaišius su tyru, pro vulkanines uolienas filtruotu vandeniu. Jau virš tūkstančio metų tiek pats augalas tiek kempinėlės plačiai naudojami Azijoje, ypatingai kūdikiams. Pastaruoju metu jos labai populiarios veidui prausti ir naudojamos sudrėkintos. Jas galima naudoti ir vienas ir kartu su veido prausikliu. Konjac kempinėlės turi neutralų ph, mineralų, antioksidantų, ekologiškos, biologiškai suyrančios, žodžiu vienas gėris :)

Konjac kempinėles naudoju dar tik apie pusmetį ir du kartus pirkau iš originalios šių kempinėlių kompanijos „The konjac sponge company“. Šios kompanijos kempinėlių kaina apie 11-15 eurų (nelygu, kur perkant). Pirmąjai kempinėlei suplyšus po keletos mėnesių, nusipirkau ir antrąją, tačiau pradėjau pastebėti ir kitų kompanijų konjac kempinėles, kurių kaina gerokai žemesnė. Ir susidomėjau ir kilo klausimas, juk abi kempinėlės gaminamos iš to pačio augalo, tai kuo jos gali skirtis?





Kairėje, mano turima brangesnė kempinėlė, jau minėtos kompanijos pradininkės. Kadangi šią kempinėlę naudoju jau kurį laiką, pakuotę esu išmetusi, todėl nuotrauka skolinta. Šią kempinėlę aš įsigijau iš TopBeauty.lt, ir jos kaina 12,90 euro. Tiesa, ši kempinėlė yra su rožiniu moliu, tačiau pačios kempinėlės struktūros tai nekeičia. Dešinėje - Superdrug kompanijos konjac kempinėlė, kurią įsigijau Drogas parduotuvėje už 1,95 euro.



Štai kaip abi konjac kempinėlės atrodo sausos. Pigesnė - balta, brangesnė rausva (ištiesų spalva jau kiek pakitusi). Sausos jos abi kaip akmuo ar uolienos, primena pemzas, lengvos, bet kietos, rausva įtin akyta, porėta.








Visas įdomumas prasideda sudrėkinant kempinėles. Su rausva visuomet elgdavausi itin paprastai - pakišdavau po tekančiu vandeniu, šiek tiek pamaigydavau ir per keliolika sekundžių ji jau tapdavo žymiai didesne ir minkšta. Superdrug baltos kempinėlės aprašyme teigiama, kad ją reikia pamerkti į vandenį ir palikti, kol suminkštės. Neklausiusi rekomendacijų aš padariau lygiai tą patį, ką su rausva kempinėlė, tačiau, tam, kad balta kempinėlė padidėtų ir suminkštėtų reikėjo praleisti geras penkias minutes. Kitą kartą bandžiau kempinėlę pamerkti stiklinėje, vistiek kol kempinėlė padidėjo užtruko ilgą laiką. Rausva kempinėlė sudrėkinus tampa didesnė, žymiai minkštesnė ir įtin porėta. Baltos kempinėlės paviršius taip pat pakankamai švelnus, bet pati kempinėlė ženkliai kietesnė už rausvą. Pirmam įspūdžiui vieną veido pusę valiau su viena kempinėlę, o kitą su kita.








Naudojant veidui ir pasijautė skirtumas, baltoji kempinėlė labai nemaloni, per kieta, galop nuo jos net kiek pradėjo skaudėti veido odą. Struktūra taip pat skyrėsi, ji visai neporėta, skirtingai nuo rausvos. Brangesnė šiuo atveju žymiai geresnė, minkštesnė, malonesnė rankose ir kur kas švelnesnė veidui. Čia pasitvirtino patarlė skūpus moka du kartus :) Nors kainos skirtumas ir didesnis nei 10 eurų vistiek mano patarimas būtų netraumuoti veido su pigiomis konjac kempinėlėmis, konkrečiau - mano minėta iš Superdrug, nes ir pirmą įspūdį apie konjac kempinėles susidarysite neteisingą. Jei ją naudojate ir esate nebandę originalios „the konjac sponge kompany“ kempinėlės, pabandykit, skirtumas bus akivaizdus. O jeigu radote puikių alternatyvų šiai kempinėlei, duokite žinote :)

Balta konjac kempinėlė „Superdrug“ 1,95euro, Drogas.

Rausva konjac kempinėlė „The konjac sponge company“ 12,90euro, www.topbeauty.lt

You May Also Like

4 komentarai (-ų)

  1. Esu bandžiusi abi (tik brangesnę kitokių spalvų). Ta balta yra visiškas š..., tačiau dėl tų kainų... Esu bandžiusi ir tarpinį varinatą - korėjietišką Missha, kurią turi tas pats Topbeauty.lt, nors aš pigiau siunčiausi iš Korėjos. Ir man ji, kainavusi apie 4 dolerius, buvo daug artimesnė tai iš "The Konjac Sponge", nei tai pigiai iš Drogo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už pasidalinimą, būtinai reikės pabandyti tą iš Missha :)

      Panaikinti
  2. O kokių pokyčių pastebėjai (jei išvis pastebėjai) naudodama konjac kempinėles?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Realiai tikrai nepastebėjau pokyčių, bet ir naudoju ne kasdieną, dažniausiai tik su prausikliu makiažui nuplauti. O šiaip ir oda mano nėra probleminė :)

      Panaikinti