Mario Badescu Facial Spray purškiklio apžvalga / Mac Fix+ analogas, ar ne?

by - 06:00


Ilgą laiką buvo smalsu pabandyti populiarią MAC Fix+ alternatyvą, žymujį Mario Badescu purškiklį (Facial Spray With Aloe Herbs And Rosewater), bet negaliu pakęsti rožių kvapo kosmetikoje, dėl to niekada jo ir nepirkau, žinojau, kad dėl kvapo nepatiks. Sausį Mario Badescu išleido dar vieną purškiklio rūšį - ši su levandomis, o aš visai jas mėgstu, tai supratau, kad pats metas išbandyt ir dabar jau jums pasakoju apie Facial Spray With Aloe, Chamomile And Lavender.


Dulksnos aprašymas kuklus, tiesiog apibūdinama kaip raminanti, drėkinanti, praturtinta C vitaminu ir tinkama visiems odos tipams. Visgi liaudis skelbia, kad tai MAC Fix+ analogas, tik už dvigubai ar net trigubai mažesnę kainą (priklauso nuo perkamo kiekio). Išties ir man šios abi dulksnos pasirodė panašios ir atlieka bene tą patį darbą vienodai - suintensyviną šešėlius ir highlighterį, atgaivina, nuima to vadinamo pudriškumo ir t.t, platų mano įrašą apie Fix+ ir jo savybes rasite čia, bet Mario Badescu man jo, deja, nepralenkė.

Man labai nepatiko Mario Badescu dulksnos purkštukas. Gali būti, kad tai priklauso nuo gamybos laidos, nes skundų internete apie purkštuką nelabai radau, bet maniškis tiesiog spjaudosi dideliais lašais, viską purškia nelygiai. Originalioje pakuotėje jo net negalėjau naudoti, teko persipilti į kitą. Taip pat, nors mėgstu levandas, bet šio purškiklio kvapas toks stiprus, kad kartais erzina. Kvepia smarkiau levandomis nei pačios levandos, o jų kvapas ir taip gana specifinis. Dar man šiek tiek užkliuvo ir sudėtis, o apie ją jau žemiau :)   


Sudėtis ilgoka ir įvairi - yra tiek drėkinančių, priešuždegiminių medžiagų, bet yra ir galimai toksiškų ir net kancerogeniškų. Sudėties pagrindas vanduo ir levandų vanduo, po jų propileno alkoholis (tirpiklis, drėkiklis iš naftos), emulsiklis, alavijo lapų sultys, levandų aliejaus nevertinu, nes vienur jis žymimas saugiu, kitur vidutiniškai saugiu, vaistinių ramunių žiedų ekstraktas, pūslėtųjų guveinių ekstraktas, vitamino C forma, vaistinių čiobrelių žiedų/lapų ekstraktas, sidabro citratas - galimai toksiškas (EU ribojamas), konservantai, UV spindulių absorbentas, trietanolaminas - stiprus šarmas, reguliuoja Ph, gali sukelti kontaktinį dermatitą ir yra galimai kancerogeniškas, klampumo reguliavimo medžiagos, citrinų rūgštis ir druska (sausina), ir pabaigoje violetinis dažiklis, kurio negalima naudoti akims, lūpoms. 

Tad sudėtis tikrai tokia vidutiniška ir nors yra puikių ingredientų, yra ir tokių, kurie kelia truputį nerimo. Kad ir C vitaminas, kurį naudojant reiktų naudoti ir apsaugą nuo saulės, o levandų aliejus gali sukelti fotoksinę reakciją, dėl kurios odoje gali atsirasti pigmentinių dėmių.

Aqua (Water, Eau), Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Water, Propylene Glycol, Polysorbate 20, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Fucus Vesiculosus Extract, Ethyl Ascorbic Acid, Thymus Vulgaris (Thyme) Leaf Extract, Silver Citrate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzophenone-4, Triethanolamine, Zeolite, Sodium Sulfate, Citric Acid, Sodium Chloride, CI 60730 (Violet 2).

SaugūsVidutiniškai saugūsPavojingiNeužtenka duomenų

Gal būtų verta pasižiūrėti kitus Mario Badescu purškiklių variantus, nors ir jų sudėtys nėra idealios. Bet visą purškiklių po 118ml trijulę beautybay.com galima nusipirkti už 17.95€, kai vienas 100ml MAC Fix+ kainuoja truputį virš 20€. Atskirai Facial Spray With Aloe, Chamomile And Lavender 118ml - 8.25€, o 236ml - 11.95€nuoroda. Pagaminta JAV, galioja 24mėn. nuo atidarymo :)


Na ką, tai gal pirmas levandinis produktas, kuris man nelabai patiko :D Bet būtų labai įdomu sužinoti jūsų nuomonę apie kitas Mario Badescu purškiklių rūšis, gal ši tiesiog prasčiausia? Purškikliai žymūs, tikiu, kad daugelis bandėte bent tą su rožių vandeniu :)

Besame ❤

You May Also Like

6 komentarai (-ų)

  1. Kaip liūdna, nusipirkau didelę bonkutę pasidomėjus tik geraisiais ingredientais, kadangi žaliasis su agurkais patiko, o kad tokių nesąmonių sudėty yra tai net mintis nekilo paskaityti, dabar gailiuos, kad turiu. Reikės nepamiršti lūpų sutraukt kaskart :))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai dėl violetinio dažiklio nieko baisiai baisaus, jis pačiame gale, o ir dulksna purškiasi beveik permatomai, ne kažin kiek jo ten :) Man iš visų prastesnių ingredientų šitas atrodo mažiausiai baisus :D Bet apskritai sudėtis tai keistoka. Man ir pačiai nelabai norisi jį naudot :/

      Panaikinti
  2. Sveika, o nesi bandžiusi naudoti hidrolatų makiažo suliejimui/veido atgaivinimui? Įdomu, ar iš jų nauda kažkokia yra, ar juos tik kaip tonikus verta naudot...

    P.S. Tavo blogas man vienas skaitomiausių. Keep on going ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, man neteko naudoti :) Bet hidrolatai tai moderniškai vadinami augalų vandenys. Pvz, rožių vandenį gal daugeliui vaikystėje teko gamintis kaip kvepalus. Tai nėra sunku ir pačiam pasidaryti ir pabandyt. Aš kvapams jautri ir man daugumos gėlių kvapai kosmetikoje nepatinka, tai kažkaip hidrolatai ir netraukia :)

      Panaikinti
  3. Turiu zalia su agurkais, labai nepatinka kvapas, nu fe toks, purskia tragiskai, kaip oro gaivikli ant veido purksciau ir galeciau sakyti, kad fix+ jis toli grazu nepralenkia.. :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip skirtingai! Daugumai su agurkais kaip tik patinka, bet va jūs irgi mano likimo :D Man šitas levandinis visai po įrašo į rankas nesiima.

      Panaikinti