Tarte Shape Tape - geriausias maskuoklis pasaulyje?

by - 16:41



Ne itin senai padariau apžvalgą apie manęs visai nesužavėjusią Tarte Tartelettę paletę, tačiau teigiau, kad visa Tarte produkcija nėra bloga, taip pat, kad labai greitai bandysiu naują jų produktą :) Štai ir atėjo tas metas, šiandieninė apžvalga skirta Tarte Shape Tape maskuokliui, kuris nuo pat jo atsiradimo yra itin populiarus ir beveik visą laiką išparduotas (na, bent jau šviesesnės spalvos). Neatsilaikiau ir aš tam bumui, kaip visuomet man labai įdomu ar tikrai produktas yra vertas visur girdimų pagyrų. Na, apie viską nuo pradžių :)





Maskuoklis ateina įpakuotas tamsiai violetinėje dėžutėje, ant kurios gauname daugiau informacijos apie patį produktą ir sudėtį. Pats maskuoklis yra storo plastiko pakuotėje, gan standartiškas su nusukamu viršumi ir aplikatoriumi. Toks didelis aplikatorius maskuokliui iš tiesų yra retenybė, bet tai man nesudaro nei pliuso nei minuso, galbūt reikia kiek įprasti, bet naudoti jį man patogu. Visas maskuoklio dizainas man patinka, kiek žaismingai atrodo aukso spalvos su violetinėmis detalėmis nusukamas viršus, vis gi neįprastas juodas ar sidabro spalvos. 

Maskuoklio talpa 10ml - tai yra dvigubai daugiau nei didžiosios dalies maskuoklių (pvz.: populiarių Nars ir Urban Decay maskuoklių talpos yra 6ml ir 5ml), tad čia kiekis yra labai didelis pliusas. Galiojimas, gaila, bet tik 6 mėnesiai.



Aš įsigijau spalvą fair neutral, kadangi skystus maskuoklius naudoju veido iššviesinimui, ypač paakiams, o tam reikia spalvos, keliais atspalviais šviesesnės už esamą veido spalvą. Pati maskuoklio formulė yra labai labai tiršta, kreminė, klampoka, jis tikrai ne iš skystų ar bėgančių maskuoklių. Tai labai smarkaus maskavimo ir stiprios pigmentacijos maskuoklis, tiesa sakant kiekvienai dienai man jis yra per sunkus. Nors jis itin tirštas, pigmentuotas ir pakankamai sunkus po akimis dienos bėgyje nepradeda atsiskyrinėti, sušokti ar panašiai, tiesa, dėl tokios formulės vis dėlto linkęs subėgti į akių raukšleles (matosi demo nuotraukoje). Man šis maskuoklis visiškai nesausina nei paakių, nei kitų vietų, jį užsitepus ir išsklaidžius, sakyčiau jaučiasi toks drėkinimas, gaivumo jausmas. Jokio korektoriaus ar kitokių priemonių prieš jį naudoti nė nereikia, nes užmaskuoja jis pilnai. Šio maskuoklio naudotas kiekis mano demo nuotraukoje yra daugiau nei pakankamas, jo buvo sočiai užmaskuoti visą tą vadinamajį trikampį palei akį, beveik iki smilkinio ir nuo jo iki nosies šonų (išsklaidžiau sudrėkinta kempinėle).



Dar vienas man svarbus dalykas - pati sudėtis ir kvapas. Kvapas, išties man yra vienas iš svarbiausių dalykų perkant kosmetiką ar kūno priežiūros priemones, nes nemėgstu cheminių ar per daug stiprių kvapų. Šis maskuoklis turi pakankamai stiprų bijūnų kvapą, primena net kvepalus. Na, gėlių kvapas taip pat nėra mano mėgstamiausias, o šio maskuoklio pakankamai stiprus, tad dar ir erzina. Žinoma, produktą išsklaidžius, pasidarius visą makiažą tas kvapas pranyksta, bet tepimo metu šiek tiek riečia nosį, tad jeigu labai nemėgstate bijūnų kvapo šis maskuoklis greičiausiai nebus jūsų favoritas.



Sudėtis gausi, vos telpa ant dėžutės. Nors čia akcentuojama, kad maskuoklis praturtintas tokiais ingredientais kaip saulėgrąžomis, bijūnais, saldymedžio šaknimi ir e vitaminu, sudėties pradžioje yra vieni silikonai, silikatai, tirštikliai ir emulsikliai, konservantai. Šalia jų net kelių rūšių kvapiosios medžiagos (dvi iš jų pavojingos, ribojamos Europos Sąjungoje). Ir tik nuo vidurio gausios sudėties pasirodo natūralesni ingredientai kaip alyvuogių aliejus, taukmedžio sviestas, mango sėklų sviestas, saulėgrąžų aliejus, pakalnučių, lelijų, magnolijų, bijūnų ekstraktas, bei minėta saldymedžio šaknis, kuri yra 5 ingredientas nuo pabaigos. Turbūt akivaizdu, kad kvapą sukelia ne patys gėlių ekstraktai, o kvapikliai, kurių koncentracija sudėtyje kur kas didesnė. „Gerieji“ ingredientai man atrodo tik dėl vaizdo, nes visos blogybės priekyje, reiškia ir jų kiekis sudėtyje žymiai didesnis.




Pats maskuoklis pagamintas Korėjoje, nors Tarte yra amerikiečių kompanija. 

Tarte yra cruelty free, netestuoja ant gyvūnų, tačiau jau apie tris metus priklauso japonų Kose kompanijai, kuri ant gyvūnų testuoja, todėl tarp pirkėjų yra kilę daug ginčų, nes perkant Tarte produkciją kartu remiamas ir ant gyvūnų testuojantis Kose brand'as

Kolkas vienintelis puslapis siunčiantis į Lietuvą Tarte kosmetiką yra oficiali svetainė - http://tartecosmetics.com. Šio maskuoklio kaina - 24 eurai. Tiesa, siuntimas yra mokamas, ir jis kainuoja nuo 16,87 euro, tačiau Tarte puslapis pakankamai dažnai daro nuolaidas ar nemokamo siuntimo dienas. 

Tikiuosi apžvalga buvo naudinga :) Jeigu norite pilno maskavimo, nebaugina gėlių kvapai ir gana nešventa sudėtis tuomet šis maskuoklis taps jums nepakeičiamas, tačiau jei tai jums ne prie širdies - šį maskuoklį apeičiau, tad viskas priklauso tik nuo asmeninio pasirinkimo.


Besame  

You May Also Like

2 komentarai (-ų)

  1. Sveiki,norejau paklausti ar siunciant is oficialaus tarte tinklapio taikomi kokie nors akcizai ar kiti muitines mokesciai (kaip pvz siunciant virs 22 eur is amerikos). Aciu

    AtsakytiPanaikinti