Kitoko karičio ir argano aliejus plaukams (Oil Treatment) / apžvalga

by - 11:30


Įkvėpti naudingų Afrikos išteklių, Kitoko kuria produkciją plaukams susiedami gamtą su mokslu - kiekvienas jų produktas yra unikalus botanikos mišinys, meistriškai parinktas chemikų. Šios kompanijos priemonės skirtos tiek profesionaliam naudojimui salonuose, tiek kiekvienam namuose. Šiandien mano apžvalgoje viena iš populiariausių Kitoko priemonių - karičio ir argano aliejus plaukams (oil treatment). 

Aliejus lietuviškoje etiketėje pristatomas kaip prabangus karičio ir argano aliejų mišinys, praturtintas vitaminas A ir E, turintis natūralų UV filtrą. Suteikia intensyvų maitinimą, sušvelnina ir stiprina plaukus, atstato blizgesį, elastingumą ir drėgmės pusiausvyrą. Tinka visų tipų plaukams. Pagooglinus, radau dar daugiau informacijos, kad šis aliejukas turėtų atgaivinti lūžinėjančius plaukus ir išsišakojusius galiukus, sutrumpinti džiūvimo laiką, neapsunkinti plaukų ir nepalikti riebumo pojūčio, taip pat minima, jog neblukina dažytų plaukų spalvos.



Pats aliejus pakankamai skystas, nėra labai riebus. Kas jau skaitote mano įrašus ilgesnį laiką turbūt mintinai žinote, jog esu jautri kvapams. Kitoko aliejukas tikrai turi stiprų kvapą, man jis labai labai primena vyriškus kvepalus, kiek rytietiško kvapo ir medienos mišinį, sakyčiau tarsi kvepia ambra, muskusu, santalais, įsimaišo ir kažkas saldaus. Žodžiu, kvapas pakankamai pikantiškas. Tai nėra tas kvapas, kuriuo kaip mergina noriu kvepėti, bet bent man džiugu, kad užtepus ant plaukų po keliolikos minučių jis jau beveik nejuntamas.


Aliejukas turi tarsi dozatorių, lašinasi lašiukais, bet esant reikalui tą dozatorių galima išimti. Realiai pakankamai patogu nepadauginti, nes kartais su tais plaukų aliejais būna, kad išsipila per daug. Nulupus lietuvišką etiketę slepiasi originali etiketė, kurioje rekomenduojama produkto naudoti kelis lašiukus. Man tiek neužtenka, aš vienam kartui sunaudoju po maždaug 10 lašiukų.

Mano plaukai turbūt kaip ir daugelio, šaknys riebaluojasi pakankamai greitai, bet plaukų galai sausi, tikrai turiu išsišakojusių galiukų problemą. Kitoko aliejuką tepu ant šlapių arba drėgnų plaukų, maždaug viduryje jų džiuvimo, stengiuosi tepti maždaug nuo smakro iki plaukų galiukų. Tikrai nepastebėjau, jog patepus plaukus šiuo aliejumi jie džiūtų greičiau, nei be jo. Bet aliejus tikrai bent kolkas neapsunkina plaukų, greitai įsigeria. Po panaudojimo iš karto jaučiasi, kad plaukai lygesni ir minkštesni, priduoda tarsi drėgmės, jie atrodo sveikesni ir pamaitinti, lengviau išsišukuoja ir ne taip smarkiai veliasi.


Kalbant apie sudėtį, sakyčiau gan tipiška daugumai plaukų aliejukų. Pradžioje du daugiausiai visur sutinkami silikonai. Realiai kaip ir nieko blogo, bet reikia turėti omenyje, kad silikonas ilgainiui kaupiasi ant plaukų, padengdamas juos plevėle ir gali apsunkinti plauką. Toliau - sviestmedžio sviestas, kiek keista, kad sudėtyje ne aliejus. Beje, pavadinime sviestmedžio sviestas įvardijamas kaip karičio aliejus (daugelyje Afrikos vietovių sviestmedis vadinamas karité, o Kitoko produkcija įkvėpta Afrikos, tad kaip ir logiška), toliau sudėtyje argano aliejus, E vitaminas, A vitaminas. Gaila, kad aliejuke įdėtas vienas iš nesaugiausių UV filtrų. Toliau sudėtyje kvepalai, dar viena E vitamino forma, nedraugiškas organizmui konservantas, citrinos rūgštis,  benzilo alkoholis, kuris sausina odą ir ardo kolageną, pabaigoje ir kvapai ir kvapų sugėrikliai. Iš 15 ingredientų 5 yra pavojingi ir nedraugiški, dar 5 vidutiniškai saugūs ir 5 saugūs ingredientai. Visko po truputį. Tikrai sudėties norėtųsi saugesnės ir draugiškesnės. Gerai, kad bent sviestmedžio sviestas ir argano aliejus yra pradžioje sudėties (po silikonų), tad jų koncentracija sudėtyje turėtų būti pakankamai normali.

Visa sudėtis : Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Argania Spinosa Kernel Oil, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Parfum (Fragrance), Tocopherol, BHT, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Coumarin, Limonene, Linalool.


Aliejuko galiojimo laikas 18 mėnesių, sakyčiau ilgokai. Šio buteliuko kiekis nedidelis, 10ml - puikiai tinka pabandymui, bet reikalui esant galima įsigyti ir didesnio kiekio pakuotėmis (10ml kaina 6,80€). Pagaminta Anglijoje. Kitoko Oil Treatment aliejų ir kitą Kitoko produkciją Lietuvoje galima įsigyti iš groziodraugas.lt.


Tai man būtų puikus aliejus plaukams, jeigu turėtų kiek švelnesnį kvapą ir draugiškesnę sudėtį. Trečdalis nesaugių ingredientų sudėtyje man jau yra per daug, kad kiekvieną kartą su malonumu naudočiau Kitoko aliejuką. Abejoju, ar jis sugebėtų atgaivinti lūžinėjančius plaukus, tačiau jis tikrai suteiks gražesnių, sveikesnių plaukų efektą, kol jį naudosite, dėl sudėtyje esančių silikonų. P.S jeigu dievinate ambros ir muskuso kvapą šis aliejukas jus turėtų labai maloniai nuteikti :)

Kitoko aliejukas buvo atsiųstas apžvalgos tikslais iš groziodraugas.lt, kaip visose apžvalgose taip ir šioje mano išreikšta nuomonė yra objektyvi ir atvira :)
Besame ❤ 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)