The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 apžvalga + viskas ką reikia žinoti apie hialurono rūgštį

by - 12:54



Galime pasveikinti The Ordinary laimėjus CEW Beauty Awards (tai tarsi Oskarai grožio industrijoje) apdovanojimą už geriausią naują prekinį ženklą! Manau kompanija tikrai to apdovanojimo verta :) Prieš tai rašiau apžvalgą apie The Ordinary High Spreadability Fluid Primer makiažo bazę (apžvalga čia), dabar atėjo eilė kitam jų produktui - Hyaluronic Acid 2% + B5, tai hialurono rūgštis su vitaminu B5 (pantoteno rūgštimi). Šį produktą naudoju kažkur pusantro - du mėnesius, tad manau jau pats tas laikas apžvalgai, nors žinoma kuo ilgiau naudojame tam tikrą odos priežiūros produkciją, tuo aiškesnis efektas, tačiau juk negaliu tempti pusė metų, kai daugelis nekantriai laukia The Ordinary apžvalgų ir daugiau informacijos :)


The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 yra vienas iš šio gamintojo bestselerių, greičiausiai todėl, kad net per daug odos priežiūra nesidomintiems žmonėms hialurono rūgštis tikrai girdėta ir turbūt naudota kaip vienas iš ingredientų veido kremuose ar serumuose. Apskritai hialurono rūgštis yra viena iš švelniausių, ji nenaikina negyvų odos ląstelių, nesukelia odos lupimosi ar sudirgimo, tad ji nieko blogo veidui nepridirbs (nors gali būti išimčių, apie kurias pakalbėsiu vėliau). Ją galima naudoti tiek ryte tiek vakare.

Hialurono rūgštis žinoma kaip intensyvus drėkiklis, turintis odą putlinančių savybių ir gyvuoja kiekvieno žmogaus organizme. Pavyzdžiui kūdikiai gimsta su itin didele hialurono koncentracija, todėl jų oda tokia švelni ir putli, tačiau metams bėgant ta koncentracija mažėja. Hialurono rūgšties yra ne tik žmogaus odoje, bet ir sąnarių skysčiuose ir akių gleivinėje. Turbūt jau girdėta, kad viena hialurono rūgšties molekulė geba išlaikyti apie 1000 vandens molekulių, tad ji veikia ir kaip magnetas ir kaip kempinė - pritraukia drėgmę į odą, ją sugeria ir tuomet paskirsto. 


The Ordinary hialurono rūgštis lygiai tokioje pačioje standartinėje pakuotėje kaip ir dauguma jų produkcijos. Tai matinio stiklo pakuotė su pipete. Su prieš tai aprašyta The Ordinary makiažo baze tokioje pačioje pakuotėje amžina problema, kad jis aplimpa aplink pipetę ir ant buteliuko viršaus, bet su hialurono rūgštimi šios problemos nėra, nes konsistencija ne tokia klampi ir žinoma ne silikoninė.


Tai bespalvis ir beveik bekvapis produktas, vidutinio tirštumo, truputį gelinis. Ant odos išsisklaido labai lengvai, bet palieka labai lipnų paviršių, nebūna malonu. Tačiau ant viršaus aplikuojant drėkinamajį kremą tas lipnumas pradingsta. Aš ją stengiausi naudoti ir rytais ir vakarais, bet kartais vakarais vietoj jos naudodavau ir kitą serumą. Pagrindinis šios rūgšties efektas yra drėkinimas, bet vos užsitepę tikrai nepajusite drėgmės pliūpsnio, o tik lipnumą ir tempimą, bent man taip yra su į sausumą linkusia oda. Tačiau kiekvieną kartą užtepus mano oda šį produktą sugeria žaibiškai ir praėjus tiek laiko tikrai jaučiasi švelnesnė, bet ar labiau sudrėkinta nei įprastai? Na, kad ne.. Manau tam reikia dar daugiau laiko, tačiau manau man įtakos padarė ir mano išgirtas Margaritos tonikas su glikolio rūgštimi, kuris ilgainiui vistiek sugebėjo pasausinti mano ir taip sausėti linkusią odą (bet vistiek aš jį vis dar dievinu).


Jeigu pirkdami The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 galvojate, kad perkate gryną hialurono rūgštį, tai taip tikrai nėra. Dažniausiai visos hialurono rūgštys yra su priemaišomis, nes gryna hialurono rūgštis gali padaryti ir meškos paslaugą - išsausinti odą. Kadangi hialurono rūgštis drėgmę traukia iš aplinkos, yra būtina ją maišyti su kitais ingredientais ar priemonėmis iš kurių ji tą drėgmę paimtų. 

Mūsų vadinama hialurono rūgštis ingredientų sąraše skamba kaip sodium hyaluronate ir tai iš tiesų yra hialurono rūgšties druska (natrio hialuronatas) , turintis mažesnes molekules už pačią hialurono rūgštį, nes jos molekulės yra per didelės, kad prasiskverbtų į odą, tad sedėtų ant jos su nuliu naudos. Hialurono rūgšties druska sugeba prasiskverbti į odą ir suteikia visą hialurono rūgšties naudą. Kita hialurono rūgšties forma sudėtyje - sodium hyaluronate crosspolymer, tai natrio hialuronato krospolimeras ir tai yra dar naudingesnė formulė, nes ją sudaro keliolika natrio hialuronatų. Sunku suvokti? Įsivaizduokite rubiko kubą - kiekvienas kvadratėlis yra vienas natrio hialuronatas, o jie sulipę kartu sudaro polimerą. Mokslininkų teigimu, taip odai dar naudingiau, nes ši hialurono rūgšties formulė į odos giliuosius sluoksnius skverbiasi ilgesnį laiką ir nuolat, galbūt chemikai tai galėtų paaiškinti geriau.

The Ordinary puslapyje apie šią rūgštį jie teigia, kad naudoja TRIS skirtingas hialurono rūgšties formules. Na, sudėtyje yra tik dvi (melaginga reklama?), tačiau aš kiek džiaugiuosi, kad tos trečios formos nėra. Tai turėtų būti mažiausios molekulinės masės forma, vadinama hydrolized sodium hyaluronate, tačiau kai kurie tyrimai rodo, kad ši versija didelėmis koncentracijomis gali sukelti odos uždegimą/nudeginimą.


Kalbant apie kitus ingredientus, sudėtyje dar yra vanduo, pavadinime minimas B5 vitaminas, naudingas odai dumblių estraktas, glicerinas, saugūs tirpikliai ir minkštikliai, hidrogenizuotas ricinos aliejus, Ph reguliuojanti medžiaga, citrinos rūgštis. Pabaigoje du konservantai - vienas saugus, kitas ne - mano nemėgstamas fenoksietanolis. Tikrai būtų geriau, jei jo nebūtų, bet iš esmės sudėtis puiki.


The Ordinary Hyaluronic Acid 2%  + B5 yra be alkoholio, veganiška ir netestuota ant gyvūnų. Kiekis standartinis - 30ml. Galiojimo laikas labai normalus, 12 mėnesių nuo atidarymo. Pagaminta Kanadoje.

Oficiali svetainė - deciem.com, galima eiti ir per theordinary.com (tas pats)

The Ordinary Hyaluronic Acid 2%  + B5 nuorodos :

Užsienio svetainėse, kur nėra muitų ar kitų mokesčių po Brexit :
asos.com (£6 ; nemokamas siuntimas nuo 30eur)
beautybay.com (6,64 ; nemokamas siuntimas nuo apie 17eur)
cultbeauty.co.uk (£5.90)

Lietuvoje :
douglas.lt (7.99€)
molecule.lt (6.90€)


Atrodo pateikiau tiek informacijos, kad net nebeatsimenu apie ką kalbėjau, o apie ką ne. Tikiuosi paminėjau visus svarbiausius dalykus tiek apie šią priemonę, tiek apskritai apie hialurono rūgštį. Kaina nedidelė. Rekomenduoju pabandyti visiems odos tipams, nes būtent šis The Ordinary produktas, kaip minėjau, nieko blogo jums nepridirbs, o veido priežiūra su natūralesnėmis priemonėmis jau toks dalykas, kad rezultatams reikia ilgesnio laiko.


Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)