Uoga Uoga levandinės naujienos ir Zero Waste politika

by - 15:34


Apie Uoga Uoga pristatymo turbūt nereikia - visiems žinomas lietuviškas brand'as. Nesu labai didelė natūralios kosmetikos megėja, bet karts nuo karto tikrai kažką pabandau. Šį kartą akį patraukė Uoga Uoga levandinės naujienos - kūno kremas ir dušo želė. Apskritai kosmetikos naujienos dažnai mane patraukia, bet čia dar buvo ir specifinis noras, dėl levandų. Tikrai ne visiems tas kvapas patinka, bet jau virš metų naudoju levandinį rankų prausiklį ir tas išlikęs kvapas nusiplovus rankas tikrai man malonus, tad kodėl nepabandžius kitų levandinių produktų?


Uoga UogaNebijok pilnaties (levandos tau padės)“ kremas pristatomas taip : Natūralus drėkinamasis kūno kremas su levandų aliejumi ir aviečių ekstraktu visų tipų odai. Šis kūno kremas yra ypatingos tekstūros. Jis nėra labai riebus, bet nėra ir labai skystas, efektyviai susigeria į odą, ją drėkindamas ir kartu maitindamas. Tokį efektą mums pavyko pasiekti, suderinus ekologiškus sviestmedžių, sezamų, alyvuogių ir saldžiųjų migdolų aliejus. Kremo sudėtyje rasite ir drėkinamosiomis savybėmis pasižyminčio alavijo sulčių. Efektyviai odą gražina ir aviečių sėklų aliejus, kuris yra puikus antioksidantas, padedantis odos ląstelėms atsinaujinti. Kremas kvepia levandomis, kurios, tikima, veikia raminamai ir atpalaiduojamai. Prie šio kremo puikiai tiks mūsų levandų kvapo dušo želė "Ei, pupa"!

Ne visada galima sutikti su priemonių aprašymais, bet apie šį produktą aprašyta labai taikliai! Tai pakankamai tirštos tekstūros kremas, labiau netgi pavadinčiau kūno sviestu. Nėra labai riebus, ant kūno pasiskirsto lengvai. Užsitepus iš karto jaučiasi drėkinimas, lengvas vėsumas, lengvas, atpalaiduojančiai nuteikiantis levandų kvapas. Jeigu oda labai labai sausa greičiausiai drėkinimo gali būti kiek mažoka, bet šiek tiek sausai odai jis turėtų turėtų padėti. Jau milijoną kartų minėjau, kad kvapams esu pakankamai jautri, šio kremo kvapas tikrai manęs neerzina, yra link silpnesnių, ne aitrus. Nuo įsigijimo kremą naudoju vakarais, po dušo, ir nežinau ar sutapimas, bet ypač kai pasitepu rankas, pečius miegu kaip kūdikis. Jeigu jums patinka levandų kvapas, tai tikrai šis kremas jums turėtų patikti, bet jei levandos erzina kremo įsigyti tikrai nesiūlyčiau.

Taip pat pakuotėje kremo 200 ml - pats tas, pakuotė su lengvai nusukamu dangteliu. Veido kremui man tokia pakuotė nelabai patinka, kaip daug kas sako nehigieniška, bet kūno kremui tai tikrai labai patogu - nereikia nei kratyt, nei išspaudinėt, iš karto atsidarai ir pakabini kiek nori :)


Kaip man yra tekę pastebėti Uoga Uoga kai kurias produktų sudedamąsias dalis įvardija ir lietuviškai, bet tik kai kurias ir manau, kad tokias gražesnes, naudingesnes. Tikrai naudinga skliausteliuose įvardinti ingredientus lietuvių kalba, tai žymiai daugiau aiškumo pirkėjams, bet jeigu jau versti, tai gal versti visus?

Lietuviškai išvardinti ingredientai tokie - vanduo, alavijų sultys, sezamų aliejus, alyvuogių aliejus, sviestmedžių aliejus, saldžiųjų migdolų aliejus, augalinis glicerinas, aviečių sėklų aliejus, aviečių ekstraktas, ksantano guma, levandų eterinis aliejus. Visi šie ingredientai kiekvienam suprantami, aliejai, ekstraktai yra labai puikūs ir naudingi, pasižymi odą maitinančiomis, raminančiomis, drėkinančiomis savybėmis. Ksantano guma naudojama kaip emulsiklis, rišiklis - yra nepavojinga, dažnai sutinkama ir maiste.

Lietuviškai neįvardinti ingredientai : Cetearyl Glucoside - tai cetearilo gliukozidas iš alkoholio ir gliukozės, saugus, drėgmę sulaikantis ingredientas. Cetyl Alcohol - riebusis alkoholis, gali kiek erzinti odą ir kimšti poras, bet odos nesausins, naudojamas kaip minkštiklis, reguliuoja klampumą. Benzyl Alcohol - jau blogesnis alkoholis, naudojamas kaip konservantas, jis yra pavojingas ir sausinantis odą, ribojamas Europoje. Dehydroacetic Acid - saugus konservantas, naudojamas ir maiste. Geraniol, Limonene ir Linalool - visi pakankamai kenksmingi kvapikliai, galintys dirginti odą, bet jie visi įeina į eterinių aliejų sudėtį, tad jų kiekis sudėtyje turėtų būti labai menkas. Viskas neblogai, bet sudėtyje benzilo alkoholio tikrai galėtų ir nebūti.


Antroji mano įsigyta priemonė - Uoga UogaEi pupa! (Prabusk ir eik į ofisiuką!)“ dušo želė. Nelabai esu užtikrinta dėl tokio pavadinimo, nes ir patys gamintojai teigia, kad levandos turi raminančių, atpalaiduojančių savybių, tad pagal tai sprendžiant ši dušo želė tikrai neturėtų padėti prabusti, o priešingai - migdyti. Uoga Uoga apie dušo želę rašo taip : Dušo želėje esantis prausiklis yra toks švelnus, kad nenuodija nei jūsų, nei žuvų jūroje! Nepagailėjome alyvuogių aliejaus, kad nusiprausę su "Ei, pupa!" pajustumėte, jog oda ne tik nuprausta, bet ir efektyviai pamaitinta. Taip pat visai netaupėme ir aviečių aliejaus, kuris yra nuostabus antioksidantas ir vitamino E šaltinis, o tai labai svarbu, norint, kad oda būtų sveika ir švytėtų. Priemonė maloniai kvepia levandomis.

Jei yra tekę bandyti kitas Uoga Uoga dušo želės ar šampūnus turbūt jau žinote, kad visi tie produktai yra labai skysti, tad ne išimtis ir ši dušo želė. Labai skysta, beveik neputoja, žinoma kvepia levandomis, bet kur kas stipriau nei kūno kremas. Karštame duše šios dušo želės net negaliu naudoti, nes nuo karščio tas kvapas dar labiau suintensyvėja ir riečia nosį, atrodo nebebūna kuo kvėpuoti, visur tik aitrios levandos. Vėsiame duše situacija būna geresnė, bet vistiek bent man kvapas truputį per stiprus. Aprašyme kalbama apie odos pamaitinimą, tačiau taip nevyksta, gaila, bet ši dušo želė man sausina odą, manau dėl sudėtyje esančio alkoholio.


Abi priemonės turi spalvą, dušo želė tarsi šviesiai alyvinės spalvos, kremas kiek švelnesnės spalvos, labiau rausvas. Pasak Uoga Uoga abiejose produktuose naudojo avietes spalvai išgauti, dirbtinių dažiklių šiuose produktuose nėra, tačiau dušo želėje naudotas dar ir dažiklis iš geležies oksido (saugus).


Kalbant apie dušo želės sudėtį identiška situacija, kai kas įvardinta lietuviškai, kai kas ne. Lietuviškai įvardinti : vanduo, alyvuogių aliejus, aviečių sėklų aliejus, alavijų ekstraktas, aviečių ekstraktas, ksantano guma, citrinų rūgštis, levandų eterinis aliejus.

Lietuviškai neįvardinta : Sodium Lauryl Glucose Carboxylate - saugus valiklis.  Lauryl Glucoside - taip pat saugus valiklis, Cocoamidopropyl Betaine - ne itin saugus valiklis, putų sudaromoji medžiaga, Benzyl Alcohol - blogasis alkoholis, naudojamas kaip konservantas, jis yra pavojingas ir sausinantis odą, ribojamas Europoje. Dehydroacetic Acid -  saugus konservantas, naudojamas ir maiste. Alcohol - blogas ingredientas, labai sausina odą, ardo odos apsauginį sluoksnį, CI 77491 - saugus dažiklis gaunamas iš geležies oksido, Geraniol, Limonene, Linalool - visi pakankamai kenksmingi kvapikliai, galintys dirginti odą, bet jie visi įeina į eterinių aliejų sudėtį, tad kaip ir kreme taip ir čia jų kiekis sudėtyje turėtų būti labai menkas.


Dalykas, kuris man labai patinka - išnaudotų produktų pakuotes galima gražinti į Uoga Uoga saleles. Tai vadinama Zero Waste politika, Uoga Uoga skatina rūšiuoti atliekas ir naudoti pakuotes kelis kartus. Atneštos pakuotės yra sutvarkomos, dezinfekuojamos ir vėliau naudojamos iš naujo. Už 3 atneštas bet kokias Uoga Uoga pakuotes suteikiama 50 procentų nuolaida vienam produktui :) Puiku, ar ne? Nunešusi savo 6 tuščias pakuotes gavau po 50 procentų nuolaidą levandinėms naujienoms.


Nebijok pilnaties kūno kremo kaina 9,95 eur, nuoroda
Dušo želės Ei pupakaina 5,95 eur, nuoroda

Dievinančioms levandų kvapą šie produktai tikrai turėtų būti jei ne namuose, tai bent norų sąraše, pabandyti verta. Kūno kremas nuostabus - maloniai nuteikiantis, drėkinantis, patogus naudoti. Dėl dušo želės negaliu pasidžiaugti, man ji nelabai patiko, ir dėl konsistensijos, ir dėl per stipraus kvapo, ir dėl odos sausinimo. Jeigu išbandėte šias Uoga Uoga naujienas pasidalinkite įspūdžiais, o jei ne, tikiuosi apžvalga padėjo jums apsispręsti ar išbandyti ar ne :)

Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)