Catrice HD prieš Rihannos Fenty Beauty Pro Filt'r pudrą : Analogai?!

by - 10:00


Turbūt vienas iš populiariausių ir iš karto apkalbamų produktų naujoje Rihannos kosmetikos linijoje Fenty Beauty buvo makiažo pagrindas Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation (34$), kurį galima rinktis net iš 40 skirtingų spalvų! Pati žiūrėjau pirmuosius atsiliepimus ir dėka vienos šaunios youtuberės Stephanie Nicole video sužinojau, kad galimai Catrice HD Liquid Coverage skysta pudra (7.25 €) yra kažkas panašaus į Fenty Beauty, pasak jos kai kurie ingredientai sutampa ir abi jos pagamintos Italijoje, greičiausiai ir tame pačiame fabrike. Ne visada turiu laiko ir noro sužiūrėti jos valandos trukmės įrašus, bet šįkart džiaugiuosi, kad tai padariau (video čia).

Neplanavau pirkti Fenty Beauty makiažo pagrindo, nes kaip skelbiama, jis matinis, o aš su savo sausa oda tokių nemėgstu. Vis gi beperkant kitus Fenty Beauty produktus gavau galimybę įsidėti į krepšelį pudros mėginėlį, kuris (laimei) gana dosnus - 6ml ir net turi dozatorių. Tada pagalvojau, kad būtinai turiu padaryt šių pudrų palyginimą!



Noriu pradėti realiai nuo svarbiausios dalies - sudėties. Visus sutampančius ingredientus paryškinau, kaip matote, Fenty Beauty pudros sudėtyje yra viskas, kas yra Catrice pudros sudėtyje! Pirmi 9 ingredientai vienodi ir jų tokia pati eilės tvarka abejose pudrose. Už jų Fenty Beauty pudroje įsimaišo konservantas phenoxyethanol, kuris yra ir Catrice pudroje, tik kiek žemiau. Jį praleidus seka kiti 4 vienodi, ta pačia tvarka esantys ingredientai. Po jų viskas pradeda kiek maišytis, eilės abejose pudrose neatitikančias, bet esančias sudėties dalis ir paryškinau ir pabraukiau. Be viso to, kas yra Catrice sudėtyje, Fenty Beauty pudroje dar yra įdėta biosacharido guma, kuri veikia kaip drėkiklis, ananaso, papajos ekstraktai ir įdomaus augalo, guaranos, sėklų ekstraktai, už jų keli konservantai.

Kadangi ir taip išsiplėčiau su sudėtimis, labai jų nenagrinėsiu, sudėtys vidutiniškos, yra ne itin saugių ingredientų, kvepalų, gali kimšti poras, jei jos linkę kimštis, yra nemažai silikonų, gana aukštai sudėtyse sausinanti odą druska.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation
Water, Dimethicone, Talc, PEG-10 Dimethicone, Trimethylsiloxysilicate, Polypropylene, Isododecane, Cetyl PEG / PPG-10 / 1 Dimethicone, Nylon-12, HDI / Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Sodium Chloride, Hydrogen Dimethicone, Glycerin, Magnesium Sulfate, Disteardimonium Hectorite, Methicone, Ethylhexylglycerin, Silica, Aluminum Hydroxide, Propylene Carbonate, Dehydroacetic Acid, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Parfum (Fragrance), CI 77491 (Iron Oxides), CI 77492 (Iron Oxides), CI 77499 (Iron Oxides), CI 77891 (Titanium Dioxide)

Fenty Beauty Pro Filt'r Soft Matte Longwear Foundation
WaterDimethiconeTalcPEG-10 DimethiconeTrimethylsiloxysilicate,  
PolypropyleneIsododecaneCetyl PEG / PPG-10 / 1 DimethiconeNylon-12HDI / Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Phenoxyethanol, Sodium Chloride, Hydrogen Dimethicone, Glycerin, Magnesium Sulfate, Sodium Dehydroacetate, Disteardimonium Hectorite, Aluminum Hydroxide, Methicone, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Propylene Carbonate, Ethylhexylglycerin, Parfum/Fragrance, Silica, Biosaccharide Gum-4, Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Paullinia Cupana Seed Extract, Potassium Sorbate, Sorbic AcidTitanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI77499).



Žinoma, nėra aiškios kiekvieno ingrediento procentuotės, ar jos pudrose vienodos ar ne. Vis dėl to mažyčių skirtumų tarp pudrų yra. Catrice pudra yra skystesnės formulės, turbūt joje daugiau vandens, o Fenty Beauty pudra ne tokia „bėganti“. Nors abejose pudrų sudėtyse yra kvepalų, Fenty Beauty pudra beveik neturi jokio kvapo, tuo tarpu Catrice pudra man kvepia kaip kūdikių pudra ar Pampers servetėlės ir tas kvapas pakankamai stiprus.

Nepaisant to, kitais aspektais man jos kaip vienodos pudros. Abi tikrai matinės, be galo greitai nudžiūna, nudžiuvę prilietus nepersiduoda, netepa. Vidutinio maskavimo, gerai sluoksniuojasi, dengiant antrą sluoksnį viską paslepia pilnai. Aš abi dengiu tik drėgna kempinėle, tad man išsisklaido lygiai ir greitai. Lygiai taip pat nudžiuvę abi patamsėja, tad atsargiai rinkitės reikiamą spalvą (pas mane Catrice 030 Sand Beige, o Fenty Beauty 210), matysite skirtumus nuotraukose tarp „šlapia“ ir „išdžiuvusi“. Taip pat abi pudros pagamintos Italijoje ir galioja 12 mėnesių nuo atidarymo.





Mišriai ir ypač riebiai odai jos tiktų kur kas labiau. Mano oda iš sausesnių ir man jos abi sausiną odą, jokiu būdu nėra drėkinančios. Linkę paryškinti pasausėjimus ir poras, tad vienintelis būdas, kad šios pudros man gražiai atrodytų ant odos yra prieš jas gerai sudrėkinti odą, tepti aliejaus, naudoti drėkinančią bazę. Abi nepalieka to baisaus pudrinio, miltuoto vaizdo iš arti, bet vistiek kiek suteikia tą kaukės, stipresnio maskavimo, porcelianinio veido matinį efektą, kaip labai retai matines pudras naudojančiai merginai man tas tikrai matosi. Tačiau abi pudros yra tikrai lengvesnės ir mažiau maskuojančios nei legendinės Estee Lauder Double Wear ar MAC Studio Fix. Kadangi man netinka matinis vaizdas visada labai drėkinu odą, naudoju švytėjimo suteikiantį primerį, highlighterį, tada vaizdas kiek pagerėja, nors visumoje vistiek lieka matinis. Iš arti man nelabai, bet iš tolo atrodo nepriekaištingai, jei tik mėgstat tą vaškinį efektą. Mano nuotraukose vienoje veido pusėje Catrice pudra, o kitoje Fenty. Ar galite atskirti kur kuri? Nemanau, nebent netyčia atspėtumėt :)


Liūdniausia, kad Catrice HD Liquid Coverage pudra teturi tik 4 skirtingus atspalvius :( Labai labai mažai ir kiekvienai rasti tinkamą atspalvį faktiškai neįmanoma. Fenty Beauty Pro Filt'r Soft Matte Longwear pudra čia tikrai pralenkia net ir daugelį kitų brand'ų su savo 40 skirtingų atspalvių. Kainos skirtumas taip pat ryškus 34$ prieš 7.25 €, nors su nuolaidomis Catrice pudrą galima įsigyti ir pigiau. Kadangi sudėtys beveik identiškos, vaizdas ir pojūtis ant veido abiejų pudrų vienodas drąsiai galima teigt, kad tai analogai. Jeigu jums patinka tikrai matinės pudros ar norit sužinot kokia ta populiarioji Fenty Beauty pudra tikrai pirkit Catrice, jei tik rasit spalvą. Catrice pudra tikrai neprastesnė, bet dėl jos tiek ūžesio nebuvo, nes jos nesukūrė Rihanna. Tik atminkit, kad Fenty pudra tirštesnė ir Pampers servetėlėmis nekvepia.

Catrice pudrą galima įsigyti kai kuriuose Droguose ir Eurokos, bei Eurokos internetinėje svetainėje, nuoroda.

Fenty Beauty produktus įsigyti galima daugelio šalių Sephorose, jei keliaujate, turėtų būti Ispanijoje, Prancūzijoje, Danijoje ir kitose šalyse, bei Harvey Nichols parduotuvėse Airijoje ir UK (platesnis sąrašas čia). Oficiali Fenty Beauty svetainė siunčia ir tiesiogiai į Lietuvą, bet siuntimo kainos gan didelės. Kitas variantas ieškoti tarpininkių ir siųstis iš JAV.

Ar esate nustebę dėl tokių sutapimų? Aš tikrai nesitikėjau, kad Fenty Beauty pudra atitiks Catrice :)

Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)