MAC Lipglass - geriausi lūpų blizgiai?

by - 06:00


Nežinau ar dėl to, kad karšta, ar tiesiog atėjo toks laikotarpis kai man taip nusibodo tie skysti matiniai lūpų dažai! Net keista iš savęs tą girdėti, nes jų pas mane krūvos ir 90% besidažant visuomet naudojau juos, nes patogu, nes ilgai išsilaiko ir nieko netepa. Bet va jau norėjosi kažko lengvesnio ir švytinčio :) Ilgai nesukau galvos, užsukau į MAC ir konsultatei sakau - noriu lūpų blizgio, nude ar švelniai rožinio, tik kad nebūtų vieni blizgučiai, bet paprasto, neblizgančio irgi nenoriu. Galvojo galvojo, keleta paswatchino ir sako mes neturim tokių. Nu okei galvoju. Išėjau nieko nepirkusi ir supratau, kad reikės pačiai pasidaryt namų darbus ir susirasti norimą spalvą interneto platybėse.


O čia, pasirodo irgi nelengva :D Jei apie įprastus MAC lūpdažius galima rasti begalę informacijos, tai apie blizgius jos beveik nėra. Youtube arba limituoto leidimo kolekcijos, arba parodo tik vieną kitą, keli informatyvesni video buvo tik ant tamsaus gymio merginų, tad žinojau, kad ant manęs tie blizgiai tikrai taip neatrodys. Google informacijos irgi ne per daugiausiai, spalvos visur atrodė irgi pakankamai skirtingai, juk tai priklauso nuo odos spalvos, lūpų pigmentacijos, galop tiesiog nuo apšvietimo. Long story short, įsidemėjau kelias spalvas, o nuėjus pirkti vėl problemos - spalvos testerio nėra, užslėptas, konsultantė spalvos pavadinimo teiravosi kelis kartus, lyg vieną iš populiariausių spalvų pirmą kart girdėtų. BET per kančias į žvaigždes ir du patikę blizgiai mano rankose!


Jau galite matyti, kad išsirinkau spalvas Spite ir Oyster Girl. Kaip ir jų lūpdažiai, taip ir blizgiai turi skirtingas kategorijas, manieji yra tradiciniai Lipglass, prieš metus atnaujinti, keitėsi pakuotė, dėl pačios formulės nieko nežinau, nes ankstesnių jų blizgių neteko bandyti, tai mano pirmieji. Pakuotės neaukštos, bet platokos, plastikinės, permatomos. Ant šonų juodai parašyta MAC Lipglass, bet tas užrašas labai lengvai trinasi, kas mane net truputį suerzino.


Aplikatoriai tokie standartiniai due-foot, bet pūkuoti ir minkšti. Bentjau maniškių spalvų formulė man pasirodė labai įdomi. Aplikuojant prie lūpų jie tarsi prilimpa, bet patys nėra nei klampūs nei lipnūs :D Žinau, kad skamba keistokai, bet aplikavus ant lūpų nesijaučia tokie nesilaikantys, bėgantys ar slankiojantys ir slidūs kaip kai kurie kiti blizgiai. Man labiausiai patinka, kad nelipdo lūpų viena su kita ir absolučiai nesubėga ir neišryškina lūpų raukšlelių, jeigu lūpos nušveistos ir ne tragiškai sausos. Jei yra sausokos, tuomet šiek tiek subėga.


Oyster Girl spalva apibūdinama kaip freshwater pink, ir jos spalva labai įdomi. Kiek permatoma, t.y persimato pačių lūpų spalva, ne tokia stipri kaip Spite, duochrome, kiek perlamutrinė. Blizgis yra pakankamai blizgus ir kartu labai reflektyvus, duodantis stiklinį, šlapią efektą. Tie blizgučiai labai mažiukai ir matosi tik iš arti, bet priduoda toookio gražaus švytėjimo ir dimencijos lūpoms. 

Spite spalva daugiau nude nei rožinė, pats MAC ją apibūdina kaip muted plum-taupe brown, kas verstųsi į prigesintą slyvinę-pilkai rudą, bet tai skamba gana pavojingai. Man ji tiesiog tamsesnė nude, kiek į rudumą. Spite blizgis stiprios pigmentacijos, visoms lūpoms suteikia vienodą spalvą ir pačių lūpų spalvos neperleidžia. Turi vos vos mažyčių blizgučių, kurių beveik nesimato. Irgi suteikia stiklinį šlapią efektą.



Abiejų blizgių sudėtis pateikta vienoda. Sudėtys beveik saugios, nustebino, tai, kad yra įvairiausių aliejų. Pilna sudėtis : minkštiklis, jojobos/ simondsijų aliejus, riebusis alkoholis, karnaubo vaškas, E vitamino forma, kokosų aliejus, puošniųjų atalių (babassu) aliejus, abrikosų branduolių aliejus, plėvelę sudaranti medžiaga, absorbentas, tūrį didinančios medžiagos, pigmentai, dažikliai ir plėvelę sudarančios medžiagos, tirštikliai, minkštiklis, vanilinas ir konservantas fenoksietanolis.

HYDROGENATED POLYISOBUTENE, SIMMONDSIA CHINESIS (JOJOBA) SEED OIL, OCTYLDODECANOL, COPERNICIA CERIFERA (CARNAUBA) WAX/COPERNICIA CERIFERA CERACIRE DE CARNAUBA, TOCOPHERYL ACETATE, COCOS NUCIEFERA (COCONUT) OIL, ORBIGNYA OLEIFERA (BABASSU) SEED OIL, PRUNUS ARMENIACA (APRICOT) KERNEL OIL, ACRYLATES COPOLYMER, ALUMINA, ALUMINUM CALCIUM SODIUM SILICATE, CALCIUM ALUMINUM BOROSILICATE, CALCIUM SODIUM BOROSILICATE, SILICA, SYNTHETIC FLUORPHLOGOPITE, TIN OXIDE, POLYETHYLENE TEREPHTHALATE, PROPYLENE CARBONATE, DISTEADIMONIUM HECTORITE, ETHYLHEXYL HYDROXYSTEARATE, VANILLIN, PHENOXYETHANOL 

Toliau išvardinti dažikliai, švytėjimą suteikiančios medžiagos, kurie kaip suprantu yra tokie patys ant visų blizgių, nepaisant jų spalvos. Jų sudėtyje gali būti, o gali ir nebūti, gali būti tik kai kurie ar keli ir skirtingais kiekiais.

[+/- MICA, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), IRON OXIDES (CI 77491), IRON OXIDES (CI 77492), IRON OXIDES (CI 77499), BISMOTH OXYCHLORIDE (CI 77163), BLUE 1 LAKE (CI 42090), BRONZE POWDER (CI 77400), CARMINE (CI 75470), COPPER POWDER (CI 77400), RED 6 (CI 15850), (CI 17200), YELLOW 5 (CI 19140), YELLOW 5 LAKE (CI 19140), YELLOW 6 LAKE (CI 15985)]




3.1ml blizgio kaina mūsų douglas.lt 19.49€, taip pat galima parsisiųsti iš asos.com (15.50£). Šių blizgių kai kurios spalvos yra ir travel, mini dydžio pakuotėse. Galiojimo, deja, nebepasakysiu, nes neužsirašiau, o dėžutes jau išmečiau :(

Blizgius įsigijau prieš kiek daugiau nei pusantro mėnesio ir tuomet parašiau beveik visą įrašą, trūko tik nuotraukų. Po tiek laiko galiu pasakyti, kad man pačiai labiau prilipo Oyster Girl spalva, nes yra kur kas labiau fool-proof, paprasčiau pasidažyti be jokio veidrodėlio ir ant lūpų atrodo natūraliau. Žinoma, spalva yra skonio reikalas. Abiejų lūpų blizgių formulė man patiko, ir jei ieškot blizgesio - šiuos tikrai galiu rekomenduoti! Belieka tik sukti galvą, kurią spalvą pasirinkti.. :D


 Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)