Solidu BALANCE. kietasis šampūnas / ar verta?

by - 06:00


Sugalvojau jau pakalbėti apie vieną iš savo Black Friday pirkinių - lietuvišką, kompanijos Solidu kietą plaukų šampūną. Į akiratį jų produktai man pateko nuo pat pirmųjų reklamų instagram, bet mėginti vis neprisiruošiau, atrodo juk dėl patogumo mums tiek daug kompanijų paprastus muilus pakeitė skystais, o dabar vėl grįžtam atgal. Visos panašias priemones gaminančios kompanijos remiasi ekologija, atsakingu vartojimu, zero waste ir ypač pakuotėms be plastiko, kas yra gerai, bet man niekad neatrodė taip baisu vienas tuščias šampūno butelis per kelis mėnesius, palyginus su kasdien išmetamomis plastikinėmis pakuotėmis nuo maisto produktų ir visokių buities dalykų, bet čia jau kita tema. Tai aš ir pirkau ne dėl to, man pasirodė tiesiog įdomu - siurprizas ar ne, bet man plaukų kietuoju šampūnu dar nei karto neteko plauti.


Gražios pakuotės traukia akį ir čia galima pagirti dizainą, tiek išorinės pakuotės tiek šampūnai atrodo naujai, šiuolaikiškai ir švariai. O aš iš keturių Solidu šampūnų rūšių įsigijau du, bet iš pradžių nusprendžiau pabandyti skirtą riebiems plaukams - Balance, kurį šiandien ir apžvelgsiu. Jis skirtas tiems, kurių galvos oda labai greitai susiriebaluoja, nes dėka mangų sviesto ir ypatingo eterinių aliejų mišinio šampūnas turėtų padėti subalansuoti galvos odos riebalų gamybą ir plaukus reikės plauti rečiau. O to turint riebius plaukus tikrai manau nori dauguma :)

Balance šampūnas yra su rozmarinų, mėtų, kedrų, pelargonijų ir citrinų eteriniais aliejais, tai galit įsivaizduot kaip jis kvepia. Prausiant galvą kvapas manęs nenervina, bet šiaip pasiskirsto net po visą vonios patalpą, kvapas stiprus, nemanau, kad visiems patiks. Naudoti šampūną nepasirodė sunku - įprastai susišlapinus plaukus šiek tiek pašlapinu šampūną ir braukiu per plaukų šaknis. Kai prisidaro pakankamai putų tuomet padedu šampūną ir masažuoju plaukus rankomis kaip ir įprastai. Išties putojimu buvau nustebinta, nes visuomet atrodo, kad natūralesnės sudėties šampūnai putoja silpniau, bet šitas užputoja greitai ir gausiai. O labiausiai nustebino tai, kad tikėjausi jog bus nepatogu ir ilgai truks, bet pasirodė priešingai - šiuo šampūnu plaukus bent man išsiplauti net paprasčiau ir greičiau nei skystu.


Galvą išplauna ne tai, kad puikiai, bet rodos net ir agresyviai - pašalina visus riebalus ir nešvarumus, kad plaukai net girgžda, atrodo sausesni. Ant galų visuomet naudoju įprastinius kondicionierius, tad situaciją pataiso. Nemeluosiu, po plovimo su šiuo šampūnu galvos oda man jaučiasi kiek sudirginta ir labai švari, padaro plaukus puresnius, tik kolkas vistiek turiu plauti galvą kas antrą-trečią dieną kaip ir iki šiol. Nors atrodo, kad šampūnas potencialo mažinti galvos riebalavimąsi turi, nes plaukai sekančio plovimo metu kaip ir atrodo silpniau riebaluoti, o šampūną naudoju dar tik truputį virš dviejų savaičių, gal 6 ar 7 kartus. Kam įdomu, tai po tiek plovimų šampūno dydis šiek tiek pamažėjo, pažemėjo, bet laikau jį sausai, tad ištyžęs nepasidarė.


Atnaujinimas : šampūną jau sunaudojau ir jo užteko 17-ai kartų, kai Solidu teigia jog turėtų užtekti bent 40-50 naudojimų. Plaukų riebaląvimuisi įtakos taip ir nepadarė, ploviau kas antrą dieną. Štai su jumis instagram dalinausi likučiu :



Į sudėtį prieš perkant nelabai gilinausi, nes nors šampūnai kritę į akį, tai buvo labiau impulsyvus pirkinys. Tad išnagrinėjusi jaučiuosi dvejopai, nes tikėjausi žalesnės sudėties. O šiame šampūne keturi plovikliai-valikliai, jie sudaro putas, minkštiklis, konservantas, vėl minkštiklis, rozmarinų aliejus, mangų branduolių sviestas, kedrų eterinis aliejus, žėrutis, minkštiklis, vitaminas B5, ryžių proteinas, kvapikliai (vienas galimai toksiškas ir ribojamas EU), žalios spalvos dažiklis, pelargonijų ir mėtų eteriniai aliejai, konservantai, citrinų ir apelsinų eteriniai aliejai, vėl kvapiklis, mentolis, kvapiklis, pieno rūgštis, kvapiklis.

Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Lauryl SulfoacetateDisodium Laureth SulfosuccinateCocamidopropyl BetaineCetearyl AlcoholBehentrimonium Methosulfate, Cetyl AlcoholRosmarinus Officinalis (Rosemary) OilMangifera Indica (Mango) Seed Butter, Cedrus Atlantica (Cedarwood) eterinis aliejusMicaCoco-CaprylatePanthenol, Hydrolyzed Rice ProteinLimoneneCitronellol, C.I.: 77288Pelargonium Graveolens (Geranium)Mentha Arvensis (Mint)Phenoxyethanol, EthylhexylglycerinCitrus Limonum (Lemon)Citrus Sinensis (Orange) Peel OilGeraniolMentholLinaloolLactic AcidCitral. 


SaugūsVidutiniškai saugūsPavojingi

65-70g šampūno galios apie du metus, kadangi atspausdinta data tai galiojimas skirsis nuo gamybos datos. Įsigyti galima oficialioje svetainėje soliducosmetics.com, taip pat ir klipshop.lt. Kaina - 9.99€, taip pat matau, kad galite įsigyti pabandymui mažiuką 15g už 3.99€.

Kaina tokia viduriukiška, šampūnų tikrai galima įsigyti kur kas pigiau, bet yra kalnai ir daug brangesnių. Išbandyti tikrai smagu, įdomu ir neįprasta, nors jei anksčiau bandėt ar naudojat kietus šampūnus gal tokių jausmų ir nesukels. Mano įspūdžiai kolkas dvejopi, nors sąrašų nedariau, bet bent Solidu Balance šampūnas nors ir patinka, yra kažkokių kabliukų, turi tiek pliusų tiek minusų. Na, šiuo metu naudojasi noriai, o tas ir yra svarbiausia. O jūs ar jau bandėt?


★ sužinok apie naujus įrašus pirma ⇢ sek instagram ir facebook
Besame ❤

You May Also Like

6 komentarai (-ų)

  1. Pati idėja kietų šampūnų visiškai nebloga. Išskyrus tai, kad toks šampūnas turėdamas kontaktą ilgesnį laiką su vandeniu, tiesiog virsta šlamštu. Antra - visos šiame, konkrečiame šampūne naudojamos sudėtinės medžiagos - su jokia ekologija nieko bendro neturi. Totali chemija. Juokinga kuomet gamintojai, ir kas svarbiausia vartotojai, skaitydami šių cheminių medžiagų formules - be jokios sąžinės graužaties, jas vadina ekologiškomis. Pridursiu, kad tiek gamintojai, tiek vartotojai dažnai žino, kokios medžiagos gali būti vadinamos ekologiškomis, tačiau nuolat apgaudinėja save ir kitus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, iš kitos pusės, bet koks muilas jį sausai laikant tarnaus ilgesnį laiką. Vistiek gerai, kad tiek pats šampūnas tiek popierinė dėžutė biodegraduoja, o dėžutė dar iš perdirbto popieriaus :) Dėl ekologiškumo - juo tik remiasi dėl būtent tų dalykų. Atkreipkit dėmesį, kad niekur nemini, jog patys šampūnai yra ekologiški ar natūralūs, nėra ženklinimų, sertifikatų.

      Panaikinti
    2. ''Totali chemija'' lol, ir kas cia blogo? absoliuciai viskas susideda is cheminiu junginiu, net pats vanduo yra ''chemija''

      Panaikinti
  2. pati idėją yra ekologija gamtos atžvilgiu, kad naudojant produktą visas jis dingsta ir nepalieka plastikinių pakuočių. O jei žiūrėt iš chemijos pusės, tai visi elementai yra kažkokie cheminiai junginiai, tai ką vadiname eko irgi susideda ir cheminiu elementų. skystuose šampūnuose nieko geresnio nerasime.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labutis. Man labai patinka kietieji sampunai. Labai patiko solidu produkcija tik labai brangi. Neseniai pabandžiau nauja kietaji šampūną EDNIM jis yra kurkas pigesnis, o kokybe net ir geresnis. Labai patiko ednim kietasis šampūnas. Jei kam idomu apie ji galite susipažinti čia: https://www.ednim.lt

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man EDNIM produkcija primena perpardavinėjimą iš Aliexpress kietų šampūnų: https://www.aliexpress.com/item/4001149057432.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.8aa11bf0Fj7qxe&algo_pvid=1941ed8a-7851-4583-a1cf-ffbcd078ab2a&algo_exp_id=1941ed8a-7851-4583-a1cf-ffbcd078ab2a-15

      Panaikinti