Mano atrastos geriausios priemonės sausai odai - veidui ir kūnui + konkursas

by - 19:12


Mano šiandieninis įrašas galbūt nėra toks džiuginantis, tačiau labai svarbus. Pati gan ilgą laiką vargau su labai sausa oda, ypač veido, nuolat būdavo sausi ploteliai ir pleiskanojimas, kūno niežėjimas, kol atradau puikius produktus ir šią problemą pilnai išsigydžiau. Dabar turiu visiškai normalią odą, bet ji linkusi į sausumą, dėl to mano veido ir kūno priežiūros rutina liko stabili, su geriausiais mano atrastais produktais, jūsų patogumui, lengvai randamais Lietuvoje. Kad ir jums būtų smagiau ir įdomiau, paruošiau konkursą laimėti įvairių nepilno dydžio produktų (pagrinde La Roche Posay), bei įvairių mėginėlių - La Roche Posay, Bioderma, Avene, Babe, Eucerin, Australian Body Care ir kitų. Konkurso sąlygas rasite įrašo apačioje :)

Realiai turint bet kokį odos tipą yra labai svarbu drėkinti ir maitinti odą. Daugelis nežino ko ieškoti kremuose, vieniems svarbu kvapas, pati pakuotė, prekinis ženklas, kiti renkasi bet ką, pigiausį variantą. Su odos priežiūra labai svarbu yra tai, ar jūs siekiate trumpalaikio pseudo efekto, ar ištiesų norite tikrų, gerų rezultatų. Svarbiausi dalykai realiai yra sudėtis ir tai, kaip produktas veikia būtent ant jūsų kūno ar veido.

Du mano smarkiai mėgiami kūno losjonai yra iš Physiogel. Kairėje - Daily Moisture Therapy, dešinėje - Calming Relief. Pakuotės skiriasi tik užrašu ir spalviniu elementu, tarp kitko naudojant ant kūno skirtumų tarp jų nematau. Abu yra skysti, vos tirštesni už pienelį, bekvapiai, lengvi, bet tuo pačiu puikiai drėkinantys ir greitai susigeriantys.  Aš šiuos produktus vadinu fenomenaliais, nes juose nėra visiškai nieko, kas jums pakenktų, sudėtys tiesiog nuostabios, o efektas ilgalaikis.


Neaiškius skirtumus tarp jų atspinti sudėtis, kuri yra labai puiki tiek viename tiek kitame, tačiau šiek tiek skirtinga. Pirmi keturi ingredientai yra tokie patys - vanduo, kaprio trigliceridai, kurių labai reikia ieškoti odos priežiūros priemonėse, nes tai yra stebuklingas ingredientas, kuris ir sulaiko drėgmę odoje ir atstato pažeistą odos barjerą. Glicerinas atsakingas už lastelių atsinaujimą, yra puikus drėkiklis, kaip ir ketvirtas ingredientas. Vėliau Daily Moisture Therapy kreme seka kokosų, gvinėjinių alyvpalvių aliejus, taukmedžio sviestas, alyvuogių aliejus, įvairūs kiti minkštikliai ir drėkikliai, dauguma jų identiški odai. Calming Relief kreme iš augalinių ingredientų turime tik taukmedžio sviestą, visa kita minkštikliai ir drėkikliai, kurie taip pat yra lygiai taip pat puikūs. 

Physiogel priemones galima rasti visose vaistinėse, konkrečiai šių losjonų kaina gali svyruoti net nuo 15 iki 25 eurų.



Kremai veidui yra labai svarbi dalis, juos atsitaikyti sau būna bene sunkiausia. Iš tiesų man labai patinka beveik visi Physiogel kremai, bet man labiausiai prilipęs ir N kartų perkamas yra Daily Moisture Therapy creme. Jį galima naudoti tiek veidui, tiek kūnui. Tai tikrai riebus kremas, bet jis labai intensyviai ir drėkina ir maitina. Kita alternatyva La Roche Posay Lipikar Baume Ap+, šiuo metu pilno dydžio produkto neturiu, bet jis labai panašus į Physiogel, taip pat labai riebus ir maitinantis bei drėkinantis. Be šių kremų aš pati nei dienos, o šis Physiogel kremas yra tas vienintelis, kuris išgelbėjo mano sausą ir pleiskanojančią odą :)


Labai detaliai į sudėtis nesileisiu, nes jums ir taip greičiausiai teks skaityti kilometro ilgio įrašą. Physiogel kremas neturi nei vieno prasto ingrediento, sudėtis gan panaši į prieš tai minėtų losjonų. La Roche Posay kremas turi silikono, dėl to dažniau renkuosi jį rytais, ypač prieš makiažą, man  tik nelabai patinka, kad jame yra iš naftos gaunamo mineralinio aliejaus, tačiau jame yra niacinamido, kuris labai naudingas odai.

Šiuos produktus taip pat galima rasti vaistinėse. Physiogel (150ml) kremo kaina 14-19 eurų, La Roche Posay (200ml) taip pat 14-19 eurų.



Kūno ir veido priežiūroje labai svarbu ir prausiklių pasirinkimas. Veido prausiklių kiekvieną dieną aš nenaudoju, naudoju tik tuomet, kai reikia nusiplauti makiažą. Du patys geriausi prausikliai, kurie ir nesausina odos ir puikiai nuplauna makiažą yra Bioderma Sensibio Gel Moussant bei Lumene Basic Blue Cleansing Gel. Apie šį Biodermos prausiklį esu parašiusi pilną apžvalgą, ją paskaityti galite čia. Tai puikus prausiklis su labai gera sudėtimi, kuris nedirgina ir nesausina odos. Lumene prausiklis mano naudojamas metai iš metų, turi nuostabų, neįkyrų rugiagėlių kvapą. Jis taip pat nesausina odos, turi glicerino, ricinos aliejaus, rugiagėlių ekstrakto. Biodermos prausiklį galima įsigyti vaistinėse, jo kaina 9-14 eurų. Lumene prausiklį galima rasti visur, kur prekiaujama Lumene produktais, jo kainos tiksliai nepamenu, manau iki 5 eurų.




Kalbant apie kūno prausiklius, taip pat sausai odai siūlyčiau ieškoti kažko su naudingesne, švelnesne sudėtimi, nenaudoti populiarių prausiklių kaip Dove ar Palmolive, nes skirtumą tikrai pamatysite. Mano rekomendacijos - Babe Hydra Calm Body Wash bei La Roche Posay Lipikar Syndet Ap+ prausikliai. Abu beveik neturi jokio kvapo, yra hipoalerginiai, be dažiklių, konservantų. Sudėtys ganėtinai puikios, abu turi naudingų aliejų. Jie abu padeda atkurti odos lipidinį barjerą, drėkina ir minkština odą. Man šios dvi priemonės jau tapo nepakeičiamos, nes po jų net nebereikia taip dažnai naudoti drėkinamųjų kremų. Šias priemones taip pat galima įsigyti vaistinėse, Babe prausiklio kaina apie 12 eurų. La Roche Posay kaina apie 18 eurų.






Bioderma Sensibio micelinis vanduo turbūt jau daugumos numylėtinis. Nepakeičiamas ir man, naudoju tiek ryte tiek vakare. Drąsiai tiks ne vien sausai odai, o ir kitiems odos tipams. Ir makiažą nuvalo puikiai ir atgaivina veido odą. Jo sudėtis nėra visiškai ideali, tačiau tai geriausios sudėties micelinis vanduo, kurį man teko naudoti. 500ml kaina vaistinėse 12-17 eurų.


Dar vienas mano itin mėgiamas produktas - terminis vanduo. Šiuo metu naudoju La Roche Posay kompanijos terminį vandenį, jis yra praturtintas mineralais ir mikroelementais (kalciu, cinku, selenu) ir dėl savo slėginės pakuotės visuomet išlieka vėsus, sušils nebent ilgam palikus saulės apšviestoje vietoje. Tai ideali priemonė greitam atsigaivinimui, tiek veidui tiek kūnui, ypač vasarą, kai karšta. Pati dulksna lengva, nepurškia viena srove. Iš karto drėkina, atgaivina, ramina ir vėsina odą. Tinka naudoti ir prieš ar po makiažo. Šio terminio vandens kaina vaistinėse apie 8 eurus.


Norėčiau paminėti ir pigesnes veikiančias priemones sausai odai. Kartais būna, kad norime sutaupyti, kartais norime atrasti kažką iš įprastos parduotuvės dėl patogumo įsigyti ir dėl begalės kitų priežasčių. Tai šie Garnier kremai, jie tikrai iš tolo nėra tokie geri kaip minėti Physiogel kremai, tačiau iš supermarketų pasiūlos šie kremai vieni iš geriausiai veikiančių ant mano odos, tačiau jų sudėtis kur kas prastesnė nei minėtų iš Physiogel.


Šie kremai yra sunkesnės konsistencijos, žymiai tirštesni ir riebesni. Juos panaudojus tikrai kuriam laikui pranyksta odos sausumas, niežėjimas ar tempimas, tik panaudoti reikia kokias penkias dienas, kad viskas susitvarkytų. Tiesiai šviesiai sakau, kad sudėtys nežiba, žalioje pakuotėje esančiame kreme  pagrindinė sudėtis - vanduo, iš naftos gaunami mineraliniai aliejai, glicerinas, gvinėjinių alyvpalmių aliejus, alkoholis, nenaudingi minkštikliai, silikonas, kvepalai, parabenas, alyvuogių aliejus, negeras konservantas. Persikinėje pakuotėje esantis kremas kiek geresnės sudėties - vanduo, glicerinas, mineraliniai aliejai, alkoholis, silikonai, taukmedžių sviestas, avokadų, migdolų aliejus, kiek saugesni minkštikliai, bet yra ir kvepalų ir blogas konservantas. Labai patariu skaityti prieš perkant tokių priemonių sudėtis ir pasidomėti ingredientais, nes tai tikrai vieni iš kremų su nekalčiausiomis sudėtimis iš supermarketų.




Dar keli mano patarimai sausiaodėms :
1. Jeigu oda labai sausa ir būnate namuose nebijokite tepti ir tepti kremu. Jeigu pasitepus po kiek laiko vėl pradedat jausti nemalonų tempimą tepkite vėl, ir taip kartokite, kol problema susitvarkys.
2. Venkite labai karšto dušo ir neplaukite veido labai karštu vandeniu.
3. Išlipę iš dušo ar nusiprausę veidą veido kremu/serumais pasitepkite kaip įmanoma greičiau.

Štai ir viskas! O dabar konkursas :) Noriu jums padovanoti daug įvairių mažesnio dydžio produktų bei mėginėlių, skirtų ne vien sausai odai, tai priemonių miksas, įvairiems odoms tipams, tad galėsite viską išbandyti pati ar pasidalinti su draugėmis ar mama.

Dalyvauti konkurse galite paspaudę šią nuorodą - KONKURSAS
Konkurso taisyklės labai paprastos :
1. Atsidarius nuorodai įrašykite savo vardą bei pavardę ir elektroninio pašto adresą ARBA prisijunkite su facebook ar instagram.
2. Jūs turite būti palaikinę besame apžvalgos facebook puslapį (tikrinu, jeigu nebūsite pamėgę puslapio, konkurse nedalyvausite).
3. (Pasirinktinai) Jeigu norite turėti daugiau šansų laimėti galite taip pat sekti besame apžvalgos instagram puslapį.

Visos nuorodos į facebook ir instagram taip pat bus konkurso nuorodos puslapyje.
Konkursas vyks iki balandžio 19d., su laimėtoja susisieksiu el. paštu ar kita platforma su kuria registruositės į konkursą :)



Sėkmės, Besame  

You May Also Like

0 komentarai (-ų)