Atradimas - Margarita Anti Acne valomasis tonikas su aviečių ekstraktu ir glikolio rūgštimi

by - 23:46


Bevaikščiodama po pirmas Maximos grožio mugės dienas, šalia visų Margaritos priemonių pamačiau lyg tol nematytą prekę - Anti Acne valomajį toniką su aviečių ekstraktu. Kas be ko, sudomino ir niekur nematytas produktas ir avietės - jos mano mėgstamiausios uogos. Pradėjusi skaityti etiketę dar labiau užsinorėjau, nes aprašyme taip pat akcentuojama ir glikolio rūgštis. Toniką su glikolio rūgštimi jau senai noriu išbandyti (ilgą laiką gundžiausi Pixi glow toniku), tačiau vis susilaikydavau jo nenusipirkusi. Nors Margaritos toniko pavadinime skamba anti acne, aprašymas rekomenduoja riebiai, mišriai ir spuogų pažeistai odai, o aš šių problemų neturiu ir mano oda linkusi į sausumą - tiesiog pasiemiau pabandyti ir tikrai šiuo produktu nenusivyliau.


Pakuotė visiškai on point, jaučiasi taiklus orientavimasis į jaunesnę pirkėjų grupę, žaismingas netolygus anti acne užrašas, šone slepiasi gan grafiško dizaino avietė, itin šviesi, švelni lyg žalsvoka etiketė taip pat šaukia gaivumu ir natūralumu.

Ant etiketės rašoma :
Valomasis tonikas su aviečių ekstraktu ir glikolio rūgštimi. Produktas skirtas mišriai ir riebiai, spuogų pažeistai veido, kaklo ir nugaros odai. Tonikas padeda užtikrinti odos švarą: pašalina negyvas ląsteles, sutraukia poras, reguliuoja sebumo išsiskyrimą ir suteikia odai matinį efektą. Patikrinta dermatologų.
Naudojimas: sudrėkinkite medvilninį diskelį ir švelniai nuvalykite veidą, kaklą, nugarą ryte ir vakare. Jeigu oda ypač jautri, rekomenduojama pradžioje išbandyti ant mažo odos plotelio ir naudoti tik vieną kartą per dieną.  Vengti, kad nepatektų į akis. Dėl tonike esančios glikolio rūgšties rekomenduojama vengti tiesioginių saulės spindulių. Nenaudoti vaikams iki 3 metų amžiaus.



Glikolio rūgštis labai įžymi tuo, kad ji gerina odos elastingumą ir stangrumą, mažina raukšles ir hiperpigmentaciją, šalina negyvos odos ląsteles, reguliuoja drėgmę, kiek išvalo užsikimšusias poras, stimuliuoja odos atsinaujinimo procesus, lygina, skaistina odą. Etiketėje rašoma, kad dėl glikolio rūgšties rekomenduojama vengti tiesioginių saulės spindulių - taip yra todėl, kad kai kuriuose šaltiniuose teigiama, jog dėl to gali atsirasti pigmentinės dėmės. Kiek man žinoma, jei glikolio rūgšties koncentracija sudėtyje yra 5-10 procentų, tiek negali išprovokuoti pigmentinių dėmių, nes ta koncentracija yra per maža. Kadangi ant etiketės procentuotė nerašoma, aš susisiekiau su Margaritos atstovais, bet gavau atsakymą, kad tai yra konfidenciali receptūros informacija ir jie to atskleisti negali. Iš bendro suvokimo manau, kad glikolio rūgštis neturėtų viršyti kokių 12 procentų, nes tai yra plataus vartojimo produktas, randamas prekybos centruose ir prieinamas kiekvienam. Jeigu kažkam yra baimė dėl pigmentinių dėmių - visada galima naudoti produktus su glikolio rūgštimi vakare, prieš miegą ir naudoti SPF apsaugą nuo saulės.

Pats tonikas labai panašus tiesiog į micelinį vandenį, skystas, kaip vanduo, žodžiu vaizdas toks pats. Turi labai skanų miško aviečių kvapą, kuris bent man yra labai malonus, ne per daug stiprus, ne per sintetinis. Jeigu būna likę makiažo likučių lengvai juos pašalina. Pati jį naudoju kiekvieną dieną, vakare. Tik pradėjus naudoti gal keturias dienas tikrai buvo lengvas graužimo jausmas, ypač jautresnėse veido vietose ir ten, kur turėjau pabėrimų. Vėliau viskas susitvarkė ir dabar jausmas toks lyg valant veidą avietėmis kvepiančiu vandeniu. Man, kaip sausiaodei šis tonikas tikrai kiek pasausina odą tuo metu, kai ją valau, bet vėliau pasitepu drėkinamuoju kremu ir problema baigiasi. Kažkokio odos išsausėjimo naudojant šį toniką nepastebėjau, bet per pakankamai trumpą laiką pastebėjau, kad ryte oda atrodo gaivesnė, lygesnė, tarsi labiau įtempta, stangresnė.


Sudėtyje iš karto po pirmo ingrediento - vandens, yra glikolio rūgštis. Labai puiku, kad sudėtyje ir yra tai kas žadama, o ne įvairiausi kiti ingredientai ir glikolio rūgštis nukišta kažkur per vidurį ar išvis gale, kaip neretai būna. Po glikolio rūgšties seka glicerinas, kuris drėkina odą. Sudėtyje taip pat yra nepaminėtas etiketėje greipfrutų ekstraktas - jis turi tonizuojančių ir sutraukiamųjų savybių, bet jautrią odą gali dirginti. Aviečių lapų ekstraktas yra puikus antioksidantas. Sudėtyje yra ir hidrogenizuoto ricinos aliejaus, keli saugūs konservantai, organinio alkoholio, pH reguliuojančių medžiagų. Tikrai daugiau nei keli ingredientai sudėtyje gali dirginti pažeistą ar labai jautrią odą (ta pati glikolio rūgštis ar greipfrutų ekstraktas), bet manau tie ingredientai tikrai reikalingi. Džiugu, kad nėra jokių pavojingų medžiagų, blogų konservantų, ypač mano nemėgstamo fenoksietanolio, jokių parabenų. Manau  sudėtis būtų dar tobulesnė, jei būtų daugiau antioksidantų, raminančių odą ekstraktų, bet pakankamai gerai ir taip kaip yra. :)

Pilna sudėtis :

Aqua - vanduo
Glycolic Acid - glikolio rūgštis, stipriu antioksidaciniu, priešuždegiminiu poveikiu pasižyminti veiklioji medžiaga, kuri skatina kolageno sintezę, reguliuoja drėgmės balansą, stimuliuoja odos atsinaujinimo procesus, stiprina imunitetą bei suteikia odai elastingumo. mažina raukšles, padidėjusią pigmentaciją. Tai hidroacetinė rūgštis išgaunama iš cukrinių runkelių, cukranendrių, ananasų, kantelopių ir pan. Pasižymi aktyviomis prasiskverbimo į odą savybėmis. Dermatologijoje naudojama odos tekstūros ir bendros išvaizdos pagerinimui.
Glycerin - glicerinas, pritraukia į odą drėgmę
Betaine – klampumo reguliatorius, ingredientas saugus
Citrus Grandis Fruit Extract -  greipfrutų vaisiaus ekstraktas
Rubus Idaeus Leaf Extract - paprastųjų aviečių lapų ekstraktas, antioksidantas, kondicionuoja odą
Propylene Glycol - organinis alkoholis, iš naftos :( plačiai naudojamas kosmetikoje. Propileno glikolis yra naudojamas: kaip tirpiklis, drėkiklis, klampumo reguliavimo medžiaga įvairiose kosmetinėse priemonėse, skirtose odai ir plaukams. Propileno glikolio poveikis odai ir sveikatai: ingredientas yra saugus naudojimui kosmetikoje, bet didelės dozės gali būti toksiškos vidiniam vartojimui. Didesni kiekiai kosmetikoje gali dirginti jautrią odą bei erzinti akis. Ingrediento nerekomenduojama naudoti pažeistai odai. (informacija iš kosmetikosdnr)
Potassium Alum -  dezodorantas, pasižymi sutraukiamuoju poveikiu, nekenksmingas
Sodium Benzoate - saugus konservantas
Potassium Sorbate - saugus konservantas
Disodium EDTA - etilendiamino-tetraacetato rūgšties druska.  Dinatrio EDTA yra naudojamas: kaip konservantas, chelatorius ir stabilizatorius. Tai gana dažnas ingredientas prausikliuose, nes stiprina putojimą ir prausiamąsias savybes. Ingredientas saugo odą ir plaukus nuo neigiamo kieto vandens poveikio, nes susijungdamas su vandenyje esančiais metalo jonais juos neutralizuoja. Įvardinamas kaip saugus naudojimui, nedirginantis ir nesukeliantis alergijų, gali skatinti kitų medžiagų patekimą į odą (info iš kosmetikosdnr)
Sodium Hydroxide - odos pH reguliatorius, gali kiek erzinti oda
PEG-40 Hydrogenated Castor Oil - polietileno glikolio ir ricinos aliejaus darinys. Nerekomenduojama naudoti pažeistai odai
Parfum - kvepalai



Buteliukas 150ml - ne per daugiausiai, bet manau pats tas. Galiojimo laikas nenupieštas laikotarpiu nuo atidarymo, o išspausdinta konkreti data - manoji 2018.09, tad galioja beveik pusantrų metų. Kaip ir visi Margaritos gaminiai, taip ir šis tonikas yra labai nebrangus. Pilna kaina kiek virš 4 eurų, su akcija jis man kainavo kiek daugiau nei 2 eurus, tad tikrai puiki kaina.


Tikrai esu labai susižavėjusi šiuo toniku, aviečių kvapas kas kart maloniai nuteikia, o poveikis man labai patinka, tikiuosi taip patiks ir toliau :) Labai rekomenduoju išbandyti visoms, išskyrus turinčias labai jautrią odą, džiugu, kad tai labai prieinamas parduotuvėse produktas su tikrai nedidele kaina! Tikiuosi Margarita naujienomis stebins ir toliau, nes šis Anti Acne valomasis tonikas tikrai bravo :)

Besame ❤

You May Also Like

2 komentarai (-ų)

  1. Matyt, BIOK pakeitė toniko sudėtį, vakar nusipirkau toniką su identiška pakuote ir pavadinimu, bet jis buvo su salicilio rūgštimi. Kiap supnratu, jos mažas procentas, nes yra daugmaž ingridientų sąrašo gale.
    Pradėjau naudoti, nedirgina, oda tikrai matinė. Žiūrėsim, ar perdaug nesausins :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gali būti, bet lyg ir seniau esu mačiusi variantą ir su salicilio rūgštimi, nors galiu ir kažką maišyti 🤔 Bet jei ir atnaujino sudėtį tikrai nieko blogo, riebesnei odai salicilio rūgštis dažniausiai labai tinka ir padeda :)

      Panaikinti