Kokių šepetėlių reikia veido makiažui?

by - 00:54


Šis įrašas yra skirtas mano skaitytojoms pradedančioms domėtis kosmetika ar šiaip atsitiktinai į įrašą užklydusiems skaitytojams, kurie tiesiog nerado aiškios informacijos ar nelabai gilinosi, bet žinoti norėtų ir apskritai tiems, kuriems įdomu. Kadangi makiažo šepetėlių yra begalės skirtingų dydžių, formų, šerelių, besirenkant galima lengvai pasimesti koks šepetėlis kam skirtas, o nusipirkus ne pavienius šepetėlius, o jau sukomplektuotą šepetėlių rinkinį poto iškyla klausimų kam kurį šepetėlį reikia naudoti. Noriu pasakyti, kad yra tikrai labai universalių šepetėlių ir jeigu ant šepetėlio rašo, kad pavyzdžiui, jis yra skirtas veido fiksavimui sausa pudra - nereiškia, kad to šepetėlio negalima naudoti niekam kitam, nes tikrai galima. Iš asmeninės pusės sakyčiau net gi nėra jokių taisyklių kada kokį šepetėlį naudoti makiaže tol, kol tas šepetėlis jūsų norimą funkciją atlieką puikiai. Vis dėlto suprantu kaip kartais klaidu gali būti su tais šepetėliais, todėl pateikiu jums bendras gaires, savo patarimus apie šepetėlius naudojamus skirtingoms makiažo funkcijoms - šiame įraše jie visi veidui. Visi įraše minėti šepetėliai ir kur juos įsigyti bus surašyti įrašo gale.

Skystos pudros - makiažo pagrindo šepetėliai


Visų pirma, mano didžiausia rekomendacija būtų naudoti kempinėles makiažo pagrindo ir kitų skystų priemonių aplikavimui, tačiau jeigu norisi šepetėlio populiariausi yra du tipai. Mano labiausiai rekomenduojami yra kabuki tipo šepetėliai - jie iš visų pusių labai tankūs, apvalaini, dažnai tokie tankūs, kad lygiagrečiai prispaudus ranką prie šepetėlio šerelių viršaus jie nepajuda iš vietos. Rekomenduočiau rinktis iš palietimo minkščiausiais ir tankiausiais šereliais, nes tokie neturėtų palikti dryžių ant veido. Kitas tipas - plokščių šerelių šepetėliai, kurie atrodo kaip tiesiog teptukai. Man asmeniškai toks tipas niekada nepatiko ir nerekomenduočiau, nes dažniausiai jie palieka dryžius, gražiai viską išblendinti užima daug laiko.


Šepetėliai sausai (biriai ar kompaktinei) pudrai


Jeigu norite dengti sausa pudra visą veidą, mano pagrindinė rekomendacija būtų kuo didesnis, tankesnis ir kuo švelnesnis šepetėlis. Gali būti ir apvalus iš visų pusių ir šiek tiek labiau suplotas, nėra labai svarbu. Turiu ir 5€ šepetėlį Marionnaud iš Drogo ir 50€ šepetėlį iš MAC, realiai abu tą sausą pudrą uždeda vienodai gerai, tad nemanau, kad tai tas šepetėlis, kuris turėtų reikalauti didelių investicijų.


Šepetėliai maskuoklio užtvirtinimui sausa pudra


Jeigu norite maskuoklio išsklaidymui naudoti ne kempinėlę, o šepetėlius, du iš nuotraukoje esančių šoninių RT (Real Techniques) šepetėlių būtų tam tinkami, nes yra pakankamai nedideli ir sintetiniai. Kalbant apie maskuoklio užtvirtinimą sausa pudra tokiose vietose kaip paakiai, tai dideli, viso veido fiksavimui skirti šepetėliai tam nelabai tinka, nes jie tiesiog per dideli ir yra nepatogu. Tam geriausiai tinka ne itin dideli, purūs, į viršų siaurėjantys šepetėliai. Šie šepetėliai taip pat tinka ir preciziškam veido kontūravimui


Šepetėliai bronzeriui / skaistalams / kontūravimui


Šepetėlių šiems produktams tikrai yra begalės skirtingų, visų tipų net gi neturiu. Asmeniškai, bronzeriui visuomet naudoju didelį, purų šepetelį, ne visai apvalų iš visų pusių, bet kiek suplotą (juos taip pat galima naudoti ir sausai pudrai). Su tokiais dideliais šepetėliais greičiausiai ir paprasčiausiai viskas išsisklaido.


Bent skruostų kontūravimui tikrai reikia atidumo ir preciziškumo, todėl tam tinkami mažesni šepetėliai. Jie gali būti tankūs ir horizontaliai lygiai kirpti kaip pirmas šepetėlis nuotraukoje, gali būti puresni ir kirpti įstrižai kaip antras ar nedideli ir siaurėjantys į viršų. Viskas priklauso tik nuo to, kuris labiau limpa ir kuris labiau jums prilips benaudojant, nes iš esmės su jais visais galima kontūruoti ir išgauti gerą rezultatą.


Dar vienas tipas yra duo fiber šepetėliai, tai šepetėliai sukurti iš dviejų skirtingų ilgių šerelių ir jie paima mažai produkto, tad ir aplikuojant neišeina padauginti. Populiariausi jie naudoti skaistalams ir bronzeriui, nes su tokio tipo šepetėliais dengtos priemonės ant odos atrodo natūraliausiai ir lengviausiai.



Šepetėliai highlighteriui - spindėjimo suteikiančiai priemonei


Šepetėlių highlighteriams vėl gi yra nemažai įvairių. Dažnai populiarūs yra vėduoklės tipo šepetėliai, kaip dešiniausias nuotraukoje. Jų taip pat yra ir didesnių ir mažesnių ir tankesnių ir visai plonyčių. Pas mane esantis yra labai siauras ir plonas, todėl nerekomenduočiau būtent plonų, nes gražiai neaplikuos, o paliks tiesiog liniją. Viduryje yra šepetėliai panašūs į jau rodytus maskuoklio fiksavimo šepetėlius, siaurėjantys į viršų, tik jie kur kas mažesni ir nėra tokie tankūs. Dėl siaurėjančios viršūnės labai patogu highlighterį aplikuoti būtent ten, kur reikia. Sekančio tipo šepetėlių, kaip pats kairiausias nėra labai daug, mano turimas yra ABH highlighteriui skirtas šepetėlis. Skirtingai nei prieš tai aprašyti šepetėliai jo viršūnė ne siaurėja, o platėja, primena tankią ir apvalainą vėduoklę. Prie šios formos reikia priprasti, bet nežinau ar pats šepetėlis yra toks geras, ar tik forma kalta, nes highlighterį jis uždeda tikrai labai gražiai.


Po tiek informacijos viskas gali atrodyti dar painiau, tačiau neišsigąskite, tiek šepetėlių turėti tikrai nereikia! Pradedančioms ar besidažančioms nedaug siūlyčiau turėti tris pagrindinius veido šepetėlius : didelį purų šepetėlį - jį galima naudoti biriai pudrai, bronzeriui, lengvai užtepti skaistalų; ne itin didelį purų siaurėjantį į viršų šepetėlį - jis puikiai tiks ir maskuoklio užtvirtinimui po paakiais ir kontūravimui, bei dar mažesnį šepetelį uždėti highlighteriui. Žinoma, jeigu skystiems produktams (skystai pudrai, maskuokliui ir kitiems) nenorite naudoti kempinėlės, tada dar reikės kelių papildomų šepetėlių. Vienintelė problema, kad taip multitaskinant šepetėliais juos reikės nuolat plauti, nes aplikuojant tamsesnius produktus (pvz.: bronzerį) dalis produkto liks šepetėlyje ir kitą kartą norint veidą padažyti su šviesia kompaktine pudra bronzerio likučiai gali persiduoti. O šiaip labai noriu priminti, kad su šepetėliais kaip ir su kosmetika - ne visiems tinka tas pats, todėl siūlyčiau eksperimentuoti ir aklai nesekti šepetėlių užrašų, nes dažnai jie gali atlikti ne vieną funkciją. :)


Minėti šepetėliai :

Skystos pudros
Buffing šepetėlis iš Real Techniques Core Collection rinkinio (feelunique.com , lookfantastic.com)
Buffing ir Stippling šepetėliai iš Real Techniques iš Your Picks Berlin Set rinkinio (iherb.comlookfantastic.com)

Sausos (birios / kompaktinės) pudros :
Morphe M527 (beautybay.com)
Morphe M551 (morphebrushes.combeautybay.com)
MAC 150 (douglas.ltlookfantastic.com)
Marionnaud (Drogas)

Maskuoklio užtvirtinimui :
Countour Brush šepetėlis iš Real Techniques Core Collection rinkinio (feelunique.com , lookfantastic.com)
Countour Brush šepetėlis iš Real Techniques iš Your Picks Berlin Set rinkinio (iherb.comlookfantastic.com)
Zoeva 105 (zoevacosmetics.combeautybay.comcultbeauty.co.uk)
Morphe M438 (beautybay.commorphebrushes.com)

Šepetėliai bronzeriui / skaistalams / kontūravimui :
Morphe M527 (beautybay.com)
Morphe M551 (morphebrushes.combeautybay.com)
MAC 150 (douglas.lt, lookfantastic.com)
Zoeva 109 (zoevacosmetics.combeautybay.com, cultbeauty.co.uk)
Zoeva 127 (beautybay.comzoevacosmetics.comcultbeauty.co.uk)
Morphe M528 (morphebrushes.com)

Duo fiber šepetėliai :
Morphe M406 (beautybay.com)
Sigma F55 (beautybay.com, sigmabeauty.com)

Highlighterio šepetėliai :
Morphe M501 (beautybay.com)
Morphe R36 (beautybay.com)
ABH A23 (beautybay.comcultbeauty.co.uk)

Besame ❤

You May Also Like

6 komentarai (-ų)

  1. o tas šepetėlis iš Marionnaud geras?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man geras, jau daug metų turiu :) švelnus, purus, tik tiek, kad apvalainas tai išeina naudoti tik sausai pudrai ant viso veido.

      Panaikinti
  2. Aaa, nenustokit rasyti! Siandien atradau sias apzvalgas ir skaitau straipsnis po straipsnio!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gal bandei makiažo pagrindui RT Expert Face brush? :) Niekur neberandu RT buffing brush, gal žinai kur dar galima jų rasti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nebandžiau, bet buffing brush šepetėlis tikrai dar yra, rinkinys dabar pervadintas į Flawless Base Set :) Yra mūsų Douglas.

      Panaikinti