Prabangiausias aliejus už žemą kainą - The Ordinary 100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil (marulos aliejus)

by - 15:29


Argano, jojobos, kokosų, makadamijų riešutų aliejai dažniausiai girdimi ir visur dominuojantys, bet ar teko girdėti apie marulos - afrikinio kietrio aliejų? Nežinau kaip jūs, bet aš tarsi buvau po akmeniu ir nieko apie tokį aliejų negirdėjau arba bent jau neužfiksavau, kol nepradėjau domėtis The Ordinary produkcija. 100% Cold-Pressed Virgin Marula Oil (100% grynas pirmo šalto spaudimo marulos aliejus) vienas iš pačių perkamiausių The Ordinary aliejų, tikrai ilgą laiką buvęs išparduotas prieš pusantro mėnesio vėl grįžo į rinką ir tai pamačiusi jų internetinėje parduotuvėje iš karto įsidėjau į krepšelį ir paspaudžiau „pirkti“.


Marulos aliejus išgaunamas iš marulos medžių vaisių kauliukų branduolių. Aliejui spausti naudojami tik rankiniai hidrauliniai presai, kadangi temperatūra spaudimo metu prese nepakyla ir žaliava nėra kaitinama, aliejus beveik neturi kvapo. Marulos aliejus dažnai įvardijamas kaip labai prabangus dėl pakankamai sunkaus išgavimo bei labai vertingų kosmetinių savybių - jame gausu įvairių riebiųjų rūgščių, e ir c vitamino, teigiama, kad marulos aliejus turi 60% daugiau antioksidantų nei argano aliejus. 

Rodos šio aliejaus galimybės beveik beribės! Jis drėkina, maitina, minkština, apsaugo nuo drėgmės praradimo ir ramina odąatgaivina sausus, lūžinėjančius plaukus, drėkina galvos odą, atkuria sveiką blizgesį, suminkština šerpetojančias lūpas, stiprina jungiamąjį audinį, todėl yra rekomenduojama kaip profilaktinė priemonė nuo strijų, pagerina odos apsaugines funkcijas, užkerta kelią pirmalaikiam senėjimui. Taip pat saugo nuo žalingo saulės spindulių ir atmosferos poveikio odai, veiksmingai kovoja prieš laisvuosius radikalus, lygina smulkias raukšleles ir mažina paraudimus, o reguliariai naudojamas padeda išsaugoti prigimtinį odos drėgnumą ir hidro-lipidų balansą. Išties marulos aliejus tikrai labai įvairiapusiškai naudingas ir tinkamas tiek odai tiek plaukams.


Visi The Ordinary aliejai yra tamsiai ruduose stikliniuose buteliukuose (apsaugo nuo UV spindulių) su pipetėmis. Tuo pačiu metu naudojant ne vieną, o kelis šios kompanijos aliejus truputį erzina, kad labai dažnai susimaišo, tad reikia skaityti užrašus arba dėti į skirtingas vietas. Aliejus yra beveik bespalvis, turi vos vos geltonumo ir neturi jokio kvapo. Prieš pusantro mėnesio jį gavusi nusprendžiau įtraukti į savo kasdienę veido priežiūros rutiną, gal savaitę panaudojau tik vakarais, o vėliau pradėjau naudoti ir rytais. Reikėjo išmokti kokį kiekį naudoti, nes padauginus tikrai labai nemalonu ilgą laiką vaikščioti riebaluotu veidu, nes įsigėrimas užtrukdavo. Atradau, kad veidui man geriausia naudoti tris - keturis lašiukus ir tepti būtinai dar ant drėgno veido (visuomet jį naudoju po toniko), tuomet lengviausiai išsisklaido ir būna pats tas viduriukas, nei per daug nei per mažai, susigeria greitai, neturi lipnumo.

Naudojau kartais ir ant plaukų galiukų, tad susinaudojo pakankamai greitai - po pusantro mėnesio man jo liko tik koks ketvirtadalis. Net nežinau ar pusantro mėnesio laiko yra pakankamai įvertinti tokiam produktui, nes manau aiškesnis efektas turėtų pasireikšti naudojant ilgesnį laiką, galbūt kokį pusmetį. Galiu pasakyti, kad jaučiu jog veido oda tikrai kur kas labiau pamaitinta, putlesnė, labiau švytinti, manoji linkusi į sausumą, tad paskutiniu metu net nusiplovus vandeniu jos nebetempia, taip pat puikiai atstato suskilinėjusias lūpas, gausiai užtepus ir palikus per naktį.



Jo sudėtis tokia, kokia ir turi būti - vien tik marulos aliejus, nėra jokių priedų.
Galiojimą rašo 12 mėnesių nuo atidarymo, kiekis 30 ml. Kaina tikrai nėra didelė, pavyzdžiui, toks pat vienodo kiekio marulos aliejus iš kitos kompanijos kainuoja net 72$!

The Ordinary Marulos aliejų įsigyti galima :
beautybay.com, kaina 9.60€, nemokamas siuntimas nuo 17€
lookfantastic.com, kaina 9.95€, nemokamas siuntimas
cultbeauty.co.uk, kaina 8.10£, nemokamas siuntimas nuo 40£ arba su kodu cbwelcome


Kolkas man tai pati mylimiausia odos priežiūros priemonė iš The Ordinary, tikrai sunaudojusi kartosiu ir vėl. Dėl visų anksčiau išvardintų savybių šis aliejus puikiai tinka ir masažams, kūdikiams, veidui, kūnui, plaukams ir net gi nagams. Tikrai labai universali ir natūrali priemonė, kurią siūlyčiau pabandyti daugumai, ypač sausiaodėms, nors jis rekomenduojamas visiems odoms tipams.

Kitos The Ordinary apžvalgos :
The Ordinary Colours - Serum foundation skystos pudros apžvalga
Ilgai lauktas bestseleris / The Ordinary Colours - Coverage foundation skysta pudra
The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 apžvalga + viskas ką reikia žinoti apie hialurono rūgštį
The Ordinary makiažo bazė High Spreadability Fluid Primer / Mano įspūdžiai

Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)