Maybelline Super Stay Matte Ink skysti matiniai lūpų dažai / 05 Loyalist

by - 22:27


Apžvelgus vieną iš didžiausių L'Oréal Paris naujienų Lietuvoje - Paradise Extatic tušą, skubu apžvelgti ir kitą naujieną, tai Maybelline Super Stay Matte Ink skysti matiniai lūpų dažai. Vieną dieną pakilojusi ir pabandžiusi ant rankos vis dėl to nusprendžiau apseiti, bet sekančią dieną grįžusi pamačiau, kad šviesiausios 05 Loyalist spalvos likęs paskutinis vienetas, tad nusprendžiau pagriebti, nes iš galvos neišėjo Gigi Hadid lūpų spalva Met Gala renginyje, su šiuo lūpdažiu atrodė fantastiškai.



Lūpų dažų pakuotė kampuota, kaip ilgas stačiakampis. Kiekvienos pakuotės spalva maždaug atitinka pačių dažų spalvą, kadangi 05 Loyalist yra šviesi nude dėl to ir pakuotė tokios spalvos - raudonų lūpų dažų pakuotė raudona, violetinių violetinė ir taip toliau. Aplikatoriaus šepetėlis visiškai netipinis skystiems matiniams lūpų dažams, identiškas kažkuriems L'Oréal lūpų blizgiams - tiesus, į viršų siaurėjantis, lašo formos aplikatorius su įdubimu viduryje, kuriame susilaiko produkto perteklius. Galbūt reikia kiek priprasti, bet aplikatorius patogus ir švelnus.


05 Loyalist spalva yra tikrai šviesi persikinė nude su trupučiu rausvumo. Spalva kiekvienam yra labai asmeninis ir subtilus reikalas, bet šviesių nude man niekada negana ir bent man ši spalva laaabai graži, pats viduriukas tarp persikinės ir rausvos spalvos, neturi jokio rudumo. Šie lūpų dažai tikrai turi gana stiprų kvapą, deja, nelabai randu žodžiu jį apibūdinti, bet nėra nei vaisinis nei kažkoks saldus, greičiau cheminis, jaučiasi ne vien tik aplikuojant, bet ir kurį laiką poto. Formulė nėra labai skysta, bet švelni ir lengva, aplikuojasi ant lūpų lengvai, nepalieka dryžių, dengiasi pakankamai lygiai, tačiau nepasakyčiau, kad nudžiūna jie super matiniai, labiau satininiai.


Būtų viskas tvarkoje, bet man didžiulis minusas tai, kad jie užtepti džiūna labai ilgai... Turiu įprotį pasidažius lūpas jas suglausti, bet su šiais lūpų dažais to negalima daryti net kokias geras 15 minučių, nes viskas susigadins - pradeda atsilupinėti, lūpų dažų gabaliukai nuo vienos lūpos prilimpa prie kitos palikdami tuščius plotus be lūpų dažų. Net leidus lūpų dažams gerai nudžiūti jie lieka labai lipnūs ir nors suglaudus lūpas nudžiuvus lūpų dažams jie lieka savo vietoje, bet labai sulipdo lūpas! Lyg turėtų savyje kažkokių klijų, tas vaizdas kol lūpos atlimpa viena nuo kitos kaip iš sulėtinto filmo ir žinoma lipdo ne tik vieną lūpą su kita, bet lūpos lips ir prie visų kitų paviršių, prie kurių prisilies. Galbūt kai kam tai nieko tokio, bet mane asmeniškai labai erzina. Išsilaikymas taip pat šiaip sau, po valgio iš karto apsitrina, dingsta nuo vidinių pusių. Nevalgant, negeriant, nesibučiuojant ir vengiant visų kitų veiklų su lūpomis išsilaikymo laikas pailgėja. Dėl tos lipnios formulės nuvalyti nėra labai lengva net ir likučius, geriausia naudoti aliejaus pagrindo valiklį ar patį aliejų. Dienos eigoje man lūpas tikrai sausina, tiesiog nesijaučiu gerai, atrodo lyg jos būtų šiek tiek suvaržytos, uždėta kažkokia kaukė ar būtų padengtos guma, lyg būtų apsunkę.


Kalbant apie sudėtį, ant pačių lūpų dažų jos nėra, todėl tokiose situacijose geriausia sudėčių ieškoti gamintojo puslapyje, ką aš ir padariau. Pradžioje net penkios silikono pagrindo medžiagos, įprasti saugūs emulsikliai, minkštikliai, plevelės sudarytojai, yra populiarusis raudonuojantis konservantas fenoksietanolis, vidutiniškai saugus kvapiklis, iš naftos išgaunamas parafinas, EU ribojamas konservantas benzyl benzoate, pavojingas, sausinantis ir daug bėdų pridarantis benzilo alkoholis, dar vienas vidutiniškai saugus EU ribojamas kvapiklis ir kvepalai. Taip pat dar pateikiami ir dažikliai, kurie gali būti sudėtyje. Na, sudėtis tokia šiaip sau, realiai lūpoms nieko naudingo.

DIMETHICONE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, ISODODECANE, NYLON-611/DIMETHICONE COPOLYMER, DIMETHICONE CROSSPOLYMER, C30-45 ALKYLDIMETHYLSILYL POLYPROPYLSILSESQUIOXANE, LAUROYL LYSINE, ALUMINA,SILICA SILYLATE, DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE, PHENOXYETHANOL, CAPRYLYL GLYCOL, LIMONENE, ALUMINUM HYDROXIDE, PARAFFIN, BENZYL BENZOATE, BENZYL ALCOHOL, CITRONELLOL, PARFUM / FRAGRANCE, [+/- MAY CONTAIN :  CI 45410 / RED 28 LAKE, CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE, CI 15850 / RED 7
CI 77491, CI 77492, CI 77499 / IRON OXIDES, CI 45380 / RED 22 LAKE, CI 15985 / YELLOW 6 LAKE, CI 19140 / YELLOW 5 LAKE, CI 42090 / BLUE 1 LAKE, CI 15850 / RED 6, CI 17200 / RED 33 LAKE,MICA]


Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingi

Kiekis - 5ml, kaina - 8,99€, su nuolaidomis kiek pigiau. Įsigyti tikrai yra Droguose, daugumoje Eurokos, galbūt jau ir kitose parduotuvėse, kuriose yra Maybelline stendai.

Vienintelis dalykas apie šiuos lūpų dažus, kuris man patiko yra tik spalva. Kaip supratote iš apžvalgos visa formulė ir jausmas ant lūpų man tikrai nepatiko - nėra visiškai matiniai, labai ilgai džiūna, ilgą laiką negalima suglausti lūpų, lipnumas, prastokas išsilaikymas.. Jeigu labai knieti, pabandykit, bet aš nerekomenduoju.
Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)