Viskas ką reikia žinoti apie MAC Prep + Prime Fix+

by - 10:00



Jei ne pats populiariausias, tai bent vienas iš pačių populiariausių MAC produktų yra Fix+. Tai visiems kosmetikos mylėtojams pažįstamas, senas, bet geras, jau lyg ir dešimtmetį pasaulio rinkoje skaičiuojantis produktas. Mano kosmetikos kolekcijoje jis taip pat senokai, esu sunaudojusi gal keturias pilno dydžio pakuotes. Kadangi tai žymus ir mano mylimas produktas beveik nuo pirmo purkštelėjimo noriu pasidalinti savo atsiliepimais ir suteikti apie jį platesnės informacijos, nes labai dažnai matau merginas pasimetusias -  kam jis reikalingas, ką jis daro, ar jis fiksuoja makiažą?


Mano nuotraukose matote keturis mini - travel (kelioninio) dydžio MAC Fix+, jie visi iš limituoto leidimų kolekcijų, kaip ir kitas vaisiais puoštas pilno dydžio produktas. Standartinis Fix+ yra baltoje permatomoje pakuotėje ir turi lengvą ir malonų kvapą. Maniškiai iš limituotų leidimų yra kitokių kvapų - atskirai rožių, kokosų bei levandų. Užsienyje jau atsirado šių kvapų pilni dydžiai, bet ar Lietuvoje juos gausime nežinau.

MAC Fix+ minėjau savo 2017 mėgstamiausiųjų makiažo bazių kategorijoje, išties tai labai universalus produktas, tačiau didžiausia klaida, kurią padaro žmonės pirkdami šį produktą, nes lieka nepatenkinti, yra tikėjimasis, kad jis išlaikys makiažą ilgiau. Tai nėra makiažo fiksatorius! Nesvarbu ką kur apie tai perskaitėt ar išgirdot, žinokit, kad jis makiažo jums neužfiksuos. Didžioji dauguma makiažo fiksatorių yra sukurti alkoholio ir plėveles sudarančių medžiagų pagalba, čia nėra nei vieno nei kito. Visuomet sakau, kad paprasčiausia į MAC Fix+ žiūrėti kaip į vandenį su vitaminais, tad pačios pagalvokit, kaip tokia priemonė gali fiksuoti?


Pagrindinė Fix+ supergalia yra didžiulis drėkinimas ir atgaivinimas. Vien dėl to manau, kad daug žmonių prie šio produkto prisiriša, nes tas užpurškimas sukelia labai malonius jausmus - skanus kvapas, vėsumas ir gaivuma ramina ir tuo pačiu pažadina odai suteikdamas drėkinimo bombą, todėl jį labai mėgstu naudoti prieš makiažą. Iš esmės jis ir priduoda veidui skaistumo, gaivumo, lengvo švytėjimo. Karštomis vasaros dienomis ar žiemai, kai oda linkusi sausėti, tai puikus produktas atgaivinti veidui. 

Vienas iš labiausiai paplitusių įsitikinimų yra tas, kad pasidažius ir papurškus juo jis nuiima pudriškumą, miltiškumą, cakey atrodymą nuo veido. Tame yra tiesos, bet jis panaikina tik dalį tos problemos - jeigu makiažas atrodo prastai ir jo padauginta, blogai pasidengė pudra ar kabinasi į išsausėjimus ir panašios bėdos nesitikėkit, kad papurškus Fix+ staiga viskas ims ir susitvarkys, nes taip tikrai nebus. Tačiau lengvą pudriškumą panaikinti gali, taip pat purškiant po makiažo jis kiek padeda suliedamas viską į vieną visumą. Beje, jo purškiklis yra vienas iš smarkesnių lyginant su kitais purškikliais, geriausia purkšti bent iš 30cm atstumo, nes purškia ne pačia lengviausia dulksna.

Be akivaizdžių panaudojimų purkšti jį ant viso veido su ar be makiažo yra dar daug jo panaudojimo būdų :
- Šešėliams suintensyvinti. Papurkšti ant šepetėlio prieš imant arba paėmus blizgų šešėlį ar birius šešėlius, tuomet spalva bus intensyvesnė, turės metališkumo, labiau prilips prie odos.
- Highlighteriui suintensyvinti. Toks pats naudojimo būdas kaip ir su šešėliais.
- Atgaivinti apdžiuvusius produktus. Ar tai kreminiai šešėliai, gelinis pravedimas ar dar kažkas, įpurškus šiek tiek Fix+ jie atsigaus ir iš karto taps beveik kaip nauji.
- Sudrėkinti makiažo kempinėlę. Aš tai darau labai dažnai, dažniausiai tuomet kai ji nepakankamai drėgna ar tuomet, kai noriu, jog skystas produktas lengviau išsisklaidytų - padeda.
- Pamažinti kai kurių produktų pigmentaciją. Galvosit, kas to nori? Bet išties, papurškus šepetėlį Fix+ ir dengiant skysta pudra ji duos mažiau maskavimo, o imant matinius (standartinius, ne skystus) lūpų dažus šepetėliu ir ant jo papurškus purškiklio duos kur kas lengvesnį, tarsi stained lūpų efektą.



Standartinio MAC Fix+ sudėtį sudaro vanduo, drėkinantis odą glicerinas, kitas tirpiklis-drėkiklis, agurkų ekstraktas (drėkina, kondicionuoja odą, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis), ramunėlių ekstraktas ir žaliosios arbatos ekstraktai (pasižymi priešuždegiminėmis, antibakterinėmis savybėmis, gydo, ramina odą), E vitaminas, kofeinas (abu antioksidantai), provitaminas B5 ir argininas taip pat naudingi odai, pasižymi gydomosiomis savybėmis, o toliau hidrogenizuotas ricinos aliejus, kvepalai, šiek tiek konservantų.

Water, Glycerin, Butylene Glycol, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Chamomilla Recutita (Matricaria) Extract, Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Caffeine, Panthenol, Arginine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PPG-26-Buteth-26, Fragrance, Disodium EDTA, Phenoxyethanol

Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingi

Kitų MAC Fix+ kvapų sudėties pagrindas išlieka tas pats, tačiau, pavyzdžiui, kokosiniame dar yra įdėta kokosų bei dviejų skirtingų dumblių ekstrakto, o rožių kvapo Fix+ yra rožių vandens.

Pilno dydžio kiekis 100ml, mažiukų (travel size) 30ml. 100ml mūsų Douglas.lt kaina 20.95€, mini dydžio šiuo metu pirkti nėra. Visų tipų Fix+ parsisiųsti galima ir iš UK puslapių asos.com (19£) bei lookfantastic.com (21€), nėra jokių muitų ar papildomų mokesčių. Galiojimas ilgas, 24mėn. nuo atidarymo, maniškiai visi pagaminti JAV.


Pastaraisiais metais atsirado kelios populiaros MAC Fix+ alternatyvos, kaip Mario Badescu ar Pixi purškikliai, galbūt ir pati ateityje išbandysiu juos, tačiau kolkas lieku ištikima Fix+ dėl visų iš anksčiau minėtų priežasčių ir vos ne beribių jo panaudojimo būdų. Tik dar kartą pasikartosiu, kad jis makiažo nefiksuoja ir ilgiau išsilaikyti nepadeda. Jei ieškote tikro makiažo fiksatoriaus, tuomet pasižiūrėkite į SkindinaviaCover Fx ar Urban Decay  makiažo fiksatorius. 

Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)