Maybelline naujiena - kokosinis Total Temptation blakstienų tušas / Geriau už L'Oréal Lash Paradise?!

by - 10:00



Apie Maybelline naujieną, Total Temptation blakstienų tušą dar nemačiau nei vienos apžvalgos. Neabejoju, kad jų yra, tačiau tos apžvalgos pačios į akiratį nepatenka, o ieškot neieškau. Kažkodėl niekas nepakvaišo (bent kolkas) taip smarkiai kaip dėl kokio L'Oréal Lash Paradise, nors ir abiejų tušų šepetėliai yra sąlyginai panašūs. O aš nebūčiau aš jei nenorėčiau išbandyt vos ne kiekvienos naujienos grožio sferoje, tad šiandien visas dėmėsys šiam tušui!


Kompanija savo tušą pristato gan reklamiškai ir pompastiškai : „Mėgaukitės labiausiai viliojančiomis blakstienomis, padažytomis su Maybelline New York Lash Temptation blakstienų tušu! Purus minkštų šėrelių šepetėlis leidžia dažyti blakstienas atskirais sluoksniais. Tušo sudėtyje yra kokosų ekstrakto, padedančio švelniai ir lygiai nudažyti blakstienas nepadengiant jų per storu sluoksniu. Kokosai suteikia tušui malonų jausmingą aromatą, o koralų spalvos pakuotė per daug vilioja, kad jai atsispirtum.“

Tušo pakuotė išties nelabai matyta, lyg trapecija, nes nuo apačios į viršų siaurėja ir tušo dugnas apvalus, tačiau viršuje jau kirstas. Pats pakuotės dizainas man irgi visai gražus, gana šviesios ir pastelinės koralinės - persikinės spalvos, kuri matinė. Taip pat pakuotė gan didelė ir platoka, tik, kad labai lengva



Tušų šepetėliai su natūraliais šereliais, o ypač tokio tipo  - trumpais, netvarkingais, tankiais yra patys mano mėgstamiausi. Išties, kai atsidariau Maybelline Total Temptation tušą pirmą kartą puoliau šepetėlį lyginti su Lancôme Monsieur Big ir šepetėliai nėra identiški, bet tikrai labai panašūs. L'Oréal Lash Paradise tušo šepetėlis taip pat kiek panašus, tik storesnis ir lengvos smėlio laikrodžio formos, kai Maybelline tušo šepetėlis tiesiog minimaliai siaurėjantis į viršų. Visų trijų tušų šepetėliai beveik vienodo ilgio, tik nuotraukoje atrodo ne visai taip, nes vieni arčiau kameros, o kiti toliau.


Kolkas man šis tušas labai patinka, galbūt todėl, kad nebuvo jokių lūkesčių? Šepetėlis minkštas, gerai pagauna ir nudažo kiekvieną blakstieną, suteikia juodą spalvą, pariečia. Duoda ir apimties ir ilgio, dedant vieną sluoksnį blakstienų visiškai nesuklampina, tačiau dedant antrą klampumas atsiranda, tad aš dedu tik vieną. Tušo formulė kolkas auksinis viduriukas - nei per skysta nei per sausa, nėra tiršta ar klampi. Sakau kolkas, nes abu prieš tai minėti Lancôme ir L'Oréal iš pradžių irgi tokie buvo, bet dabar ant tiek klampūs ir kabina daug košės, kad beveik nebeįmanoma naudoti. Kaip ir apžvelgiant kiekvieną tušą dar noriu pridurti, kad mano blakstienos nėra nei labai ilgios nei tankios, todėl efektas ant įspūdingesnių blakstienų būtų dar geresnis. 

Per visą dieną tušas išsilaiko idealiai. Nors realiai jis nėra atsparus vandeniui, bet pakliuvus vandens nenubėga, o jei ašarosit ar verksit tai jis turėtų laisvai atlaikyt ir tai. Vieną dieną pasidažius šiuo tušu verksnojau tris kartus ir nors paakių maskuoklis nusiplovė, bet tušas atlaikė idealiai - jokių nubėgimų, tepliojimų, išties pažiūrėjus į veidrodį labai nustebau. Žodžiu, net jeigu ryt būtų ir mano vestuvės drąsiai dažyčiausi šiuo tušu. Mažas minusėlis man, kad tušas labai lengvas ir dažantis trūksta to svorio, atrodo lyg laikytum rankoje orą, tad kartais sunku pilnai sukontroliuoti, būna, kad sudrebėjus ar paslydus rankai išsitepu ten kur nereikia. Tiesa, aprašyme minima, kad kokosai suteikia tušui malonų jausmingą aromatą ir išties yra toks tropinis, bet kartu ir muiliškas lengvas kvapas, kas tikrai faina, nes nėra to tušams įprasto, cheminio kvapo.


Kalbant apie sudėtį išties ieškojau panašumų su prieš tai minėtais tušais, bet sudėtys nėra labai panašios. Maybelline tuše yra 35 ingredientai (be dažiklių), iš jų 15 sutampa su L'Oréal Lash Paradise tušu ir 14 su Lancôme Monsieur Big. Tai nėra labai didelis skaičius, nes pagrindinės sudedamosios dalys tušuose dažnai yra vienodos. 

Sudėtis realiai tokia so-so, bent man akių nedirgina, bet visko gali būti. Yra 10 ne itin saugių ingredientų, jei pridėti dažiklius, tuomet net 14. Tas pats L'Oréal Lash Paradise iš viso turi tik 7 tokius ingredientus, tad kas be ko jo sudėtis saugesnė. 

Vanduo, sintetinis bičių vaškas, parafinas (iš naftos), plevelės sudarytojas, ryžių sėlenų vaškas, minkštikliai, vid. saugumo emulsiklis, propileno glikolis - vid. saugumo, iš naftos, gali erzinti akis. Toliau daug įvairių minkštiklių, pleveles sudarančios medžiagos, rišikliai, konservantas, yra kvepalų, SLS, hidrogenizuoto ricinos aliejaus, glicerino, įdėtas konservantas tetrasodium EDTA - toksiškas akims. Įdomu tai, kad tušo aprašyme akcentuojamas kokosų riešuto ekstraktas yra tik priešpaskutinis ingredientas, kurio sudėtyje jau bus labai labai mažai.

Aqua / Water / Eau, Synthetic Beeswax, Paraffin, Styrene / Acrylates / Ammonium Methacrylate Copolymer, Oryza Sativa Cera / Rice Bran Wax, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Cetyl Alcohol, Ceteareth-33, Propylene Glycol, Stearic Acid, VP / VA Copolymer, Palmitic Acid, Tribehenin, Aminomethyl Propanediol, Phenoxyethanol, Glyceryl Stearate, Isohexadecane, Polybutene, Caprylyl Glycol, Polyquaternium-11, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Benzoic Acid, Laureth-21, Butylene Glycol, Parfum / Fragrance, Myristic Acid, Sodium Laureth Sulfate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glycerin, Tetrasodium EDTA, Sodium Dehydroacetate, Potassium Sorbate, Silica, Cocos Nucifera Fruit Extract / Coconut Fruit Extract, Xanthan Gum

May Contain (Dažikliai): CI 77491, CI 77492, CI 77499 / Iron Oxides, CI 77266 / Black 2, CI 77007 / Ultramarines, CI 77891 / Titanium Dioxide, Mica, CI 75470 / Carmine, CI 77288 / Chromium Oxide Greens, CI 77742 / Manganese Violet, CI 77510 / Ferric Ferrocyanide.

Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingi


Bent Lietuvoje, Droge, yra tik viena šio tušo rūšis, tiesiog juodas - black. Amerikoje šio tušo spalvų yra daugiau. Tušo kiekis stebinančiai didelis, net 8.6ml, kai, pavyzdžiui, L'Oréal Lash Paradise vos 6,4ml. Galiojimas, kaip ir daugumos tušų, 6 mėnesiai nuo atidarymo. Įsigyti kolkas mačiau tik Droge, bet palaipsniui turėtų atsirasti ir visur kitur. Kaina 11.99€, iki sausio 21d. su Drogo kortele kaina 10.19€.


Bentjau man Maybelline Total Temptation tušas patinka labiau nei L'Oréal Lash Paradise. Žinoma, yra visokių niuansų, beto Maybelline tušas dar šviežias. Kolkas neaišku ar formulė liks tokia pati ar laikui bėgant sutirštės, o manau, kad taip gali nutikti. Bet bent kolkas šį tušą tikrai planuoju naudoti ir toliau. Kas mane labiausiai nervina, tai sudėtis, tad labai palinkėčiau visiems brendams 2018-aisiais labiau kreipti dėmėsį į savo produktų gamybą ir nedėti ten beleko, juk kuo saugiau tuo geriau :) Beje, jeigu norite paskaityti įrašus apie kitus šiame įraše minėtus tušus, tai rasite juos paspaudę čia.

 Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)