Uoga Uoga „Eik tu sau! Koks didelis!“ gigantiško lūpų balzamo apžvalga

by - 10:00


Man atrodo, kad Rasos vienaragių rankų kremas ir šis Uoga Uoga lūpų balzamas buvo vienos iš pačių populiariausių kalėdinių dovanų! Ar gavote kurią nors iš jų? Lūpų balzamai bent man - būtinybė, nes sausą odą lydi ir sausos lūpos, tad buvau labai suintriguota, kai pamačiau Uoga Uoga naujieną, šį neįprasto dydžio, tikrai gigantišką lūpų balzamą. Visus metus naudojau tik vieną ir tą patį lūpų balzamą iš Best Damn Beauty, kurį dievinu. Vieną laikau prie visų odos priežiūros priemonių, o kitą ant naktinio staliuko, nes su sausomis lūpomis negaliu užmigt (žinau žinau, first world problems), kadangi vieną pabaigiau, reikėjo pakaitos, tad buvo puiki proga išbandyti kažką naujo.


Uoga Uoga balzamą etikėteje apibūdina trumpai, tačiau jų internetinėje svetainėje jis pristatomas plačiau : „Jis didelis, galingas, daugiafunkcinis ir visiškai natūralios sudėties! Tinka ne tik lūpoms, bet ir visam kūnui, ypatingai sausoms vietoms – rankoms, alkūnėms, keliams, pėdoms. Dar jis yra kietos konsistencijos, tepamas ant kūno sušyla ir efektyviai maitina visas sausėjančias vietas. Dėl savo kietos konsistencijos jis puikiai tinka vežtis į keliones rankiniame bagaže ir pasitepti viską, ką tik reikia. Ekologiški kokosų, sviestmedžio, migdolų, sezamų ir saulėgrąžų aliejai čia suderinti taip, kad maitintų ir apsaugotų net ir labiausiai sausėjančią odą. Sudėtyje rasite ir bičių vaško, kuris odai naudingas dėl savo apsauginių savybių. Kvapas – jaukus ir šiltas.“


Balzamas tikrai didelis, iš pažiūros atrodo labiau kaip kokio kremo ar dezodoranto pakuotė. Dėl tokio didelio dydžio tikrai sunku pasidažyt tik lūpas, neužėjus už jų kraštų, ypač tam pas ką siauresnės lūpos, nebent bandyti dažyti iš balzamo šono, ne iš viršaus. Aš mėgstu terliotis ir balzamą naudoju beveik tik namie, tad man tas užėjimas už lūpų linijos didelės problemos nesudaro. Visą balzamo kiekį išsukau ir rodau nuotraukoje, jo tikrai be galo daug. Balzamas turi tokį kvapą, kurį pavadinčiau „nuo peršalimo“ ar „žvakė nuo uodų“ , man kvepia medumi ir citrinomis, kvapas jaučiasi ir užtepus ant lūpų, ypač tas citrusas, bet nėra per stiprus. Kartais tas kvapas mane erzina, kartais neerzina, kas kartą vis kitaip.

Dėl naudojimo ne tik ant lūpų, bet ir ant kūno net nežinau.. Naudot manau galima, bet pagal ingredientus balzamas gali kimšti poras ir man kiek nesmagu būtų teptis pėdas, o poto lūpas. Bet čia kiekvieno pasirinkimas. Šis balzamas yra aliejų ir bičių vaško pagrindu, tad ant lūpų ir persiduoda taip kiek aliejiškai. Kadangi kietokas, balzamo ant lūpų persiduoda nelabai daug ir ant lūpų jaučiasi lengvai. Blizgių, riebaluotų lūpų nepalieka, bet tas aliejaus pagrindas tikrai jaučiasi, lūpos lieka slidžios, bet bent man patinka, nes balzamas pakankamai gerai drėkina ir saugo lūpas, beto taip greitai nenusivalo valgant ar geriant. Naudojasi labai taupiai, atrodo vis mozoju, mozoju tas lūpas, bet beveik jokio sunaudojimo dar taip ir nesimato.



Dalį sudėties Uoga Uoga išverčia į lietuvių kalbą, tad galite matyti, kad balzamą sudaro įvairūs natūralūs aliejai, bičių vaškas bei eteriniai aliejai. Žali, saugūs ingredientai tikrai minkština, drėkina, sukuria apsauginį sluoksnį. Tačiau įdėti eteriniai aliejai ne itin geri, gali alergizuoti, mažinti atsparumą UV spinduliams ir kitaip neigiamai veikti, tad yra ribojami Europoje. Į jų sudėtį įeina ir sudėtyje pažymimami keturi kvapikliai, kurie taip pat nėra saugūs, gali erzinti, dirginti, alergizuoti.

Sesamum Indicum Seed Oil (sezamų aliejus)*, Cera Alba (bičių vaškas), Prunus Amygdalus Dulcis Oil (saldžiųjų migdolų aliejus)*, Cocos Nucifera Oil (kokosų aliejus)*, Helianthus Anuus Seed Oil (saulėgrąžų aliejus)*, Butyrospermum Parkii Butter (sviestmedžių aliejus)*, Citrus Grandis Peel Oil (greipfrutų eterinis aliejus)*, Lavandula Angustifolia Flower Oil (levandų eterinis aliejus)*, Citral**, Geraniol**, Limonene**, Linalool**. 

*Išauginta ekologiniame ūkyje. **Įeina į eterinių aliejų sudėtį. 

Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingi


Maniškis balzamas galioja beveik metus, tad kiekvienas balzamas galios skirtingai, priklausomai nuo to, kada jį įsigysite. Rašomas kiekis - 40ml, kaip matėte, pagal visą išsuktą balzamą jo tikrai daug, tad jei ne tas galiojimas turbūt jo užtektų ir amžiams. Kaina 7.95€, įsigyti galima uogauoga.lt ir jų salelėse.


Šis balzamas atrodo labai gera idėja tiems, kas tuos mažiukus balzamus kažkur nukiša, pameta ar šiaip neranda rankinėje reikiamu metu. Šį, pagal dydį tikrai būtų sunku pamesti. Patogu, kad balzamas išsisuka, tad galima bet kada greitai ir gan higieniškai pasitepti, nes kitas maniškis, kurį minėjau aukščiau yra induke, tad jį reikia kabinti su pirštais. Džiugus kiekis, naudosis labai ilgai. Visgi, nors rašoma natūralus, aš sudėtyje minusų matau, gal kas sakytų, kad tų nesaugių medžiagų sudėtyje tik lašelis, bet nors greipfrutų eterinis aliejus ir kvapikliai pabaigoje tas citrusas labai jaučiasi. O dėl pačio dydžio, turbūt jau priklauso nuo žmogaus, vienam pliusas, kitam minusas, o šiaip balzamas fainas ir gan gerai drėkinantis :)

Besame ❤ 

You May Also Like

0 komentarai (-ų)