Egzotika indelyje - Garnier Fructis Papaya Hair Food plaukų kaukė/balzamas

by - 06:00


Na, didžioji naujiena, Garnier Fructis Hair Food plaukų kaukės jau nuo gegužės pradžios daugelio blogerių buvo aptartos skersai ir išilgai, tad aš smarkiai atsilieku :D Tačiau aš siuntinio iš gamintojų negavau, o nusipirkau kaukę pati, kai tik atsirado mano vietinėje Maximoje, kas įvyko gana nesenai. Pabaigiau savo L'Oréal​ Botanicals linijos Coriander kaukę, kuri man net labai patiko ir nors turiu dar ir kitokią iš jų, susigundžiau Garnier kauke, nes iš esmės kompanijos artimos (Garnier priklauso L'Oréal​) ir abi linijos seka panašias istorijas - be silikono, parabenų ir dirbtinių dažiklių, 98% natūralios kilmės medžiagos. Ir dar vegan!


Aš nusipirkau Papaya Repairing kaukę, be papajos Maximoje tebuvo Macadamia, o šiaip Lietuvoje atsirado keturios, be šių dar su bananais ir goji uogomis. Užsienyje mačiau ir tokią kaukę su avokadais, tik kažkodėl iki mūsų ji neatėjo :( Rašo, kad visos šios kaukės yra trejopo naudojimo : kaip plaukų kaukė, kondicionierius arba nenuplaunamas balzamas. Kas įdomiausia, tai, kad JAV lygiai tos pačios kaukės jau vadinamos vienos minutės kaukėmis, nors naudoti irgi galima visaip :) O konkrečiai papajinė kaukė turėtų padėti išpainioti susivėlusius plaukus, užpildyti suskilinėjusius galiukus ir atkurti plaukus.


Kaukė tikrai nėra tiršta, nesunki ir beveik balta. Nuotraukoje jau mano panaudota, o ir dėl apšvietimo turbūt ne itin matosi. Labiausiai man patinkantis dalykas apie ją - kvapas! Turbūt niekada nevalgiau pačios papajos, tai nelabai galiu sulyginti kvapą, bet spėju, kad kvepia panašiai kaip ji. Saldžiai, gaiviai ir egzotiškai, labai labai yummy!

Kalbant apie poveikį, kaip plaukų kaukė man ji riebina plaukų šaknis. Visas kaukes laikau nuo šaknų iki galiukų bent pusvalandį ar valandą ir nors išsiplovus ją efektas patinka - plaukai lygesni, švelnūs, gyvybingesni ir skaniai kvepia, tačiau pradeda riebaluotis jau po pusės paros, kai įprastai ištempiu bent pusantros. Kaip nuplaunamas kondicionierius veikia labai panašiai, tik jau netepu ant šaknų, todėl neriebaluoja, bet paminkština, švelnina plauką, plaukai lengviau išsišukuoja ir tas kaukės kvapas spėja įsigerti bent porai valandų. O kaip nenuplaunamas balzamas visai nieko, dedant nedidelį kiekį tikrai nesudaro problemų, tik įpratus naudoti aliejus juos ir norisi naudoti, nes jie stipresni.


Kaukės sudėtis iš pažiūros beveik saugi, bet visgi yra 9 medžiagos, kurios gali erzinti, dirginti, kelios smarkiai poras kemšančios medžiagos, gale yra visi populiarieji nesaugūs kvapikliai. Nepaisant to, sudėtyje yra ir puikių minkštiklių, pačios papajos ekstrakto, kokosų, saulėgrąžų ir sojos aliejaus. 

Pilna sudėtis : vanduo, cetearilo alkoholis veikia kaip minkštiklis-emulsiklis, gali šiek tiek dirginti odą, nes čia jo didelis kiekis. Toliau naudingas glicerinas, už jo minkštiklis, kuris irgi gali minimaliai erzinti odą ir kemša poras, PAM, ir tuomet jau pasirodo pats papajos ekstraktas, agrastinio lapainio vaisių ekstraktas, sojų aliejus, pH reguliuojanti medžiaga - galimai toksiška, gali erzinti. Saulėgrąžų sėklų aliejus, minkštiklis ir kokosų aliejus, antistatikai ir minkštikliai, pH reguliuojančios medžiagos, salicilo rūgštis, karamelė ir žinoma visi blogieji kvapikliai :)

AQUA / WATER / EAU, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERIN, ISOPROPYL MYRISTATE, STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE, CARICA PAPAYA FRUIT EXTRACT / PAPAYA FRUIT EXTRACT, PHYLLANTHUS EMBLICA FRUIT EXTRACT, GLYCINE SOJA OIL / SOYBEAN OIL, SODIUM HYDROXIDE, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL / SUNFLOWER SEED OIL, COCO-CAPRYLATE/CAPRATE, COCOS NUCIFERA OIL / COCONUT OIL, HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CAPRYLYL GLYCOL, CITRIC ACID, TARTARIC ACID, CETYL ESTERS, POTASSIUM SORBATE, SALICYLIC ACID, CARAMEL, LINALOOL, GERANIOL, LIMONENE, PARFUM / FRAGRANCE

SaugūsVidutinio saugumoPavojingi


Kaukės kiekis nemažas, 390ml, galioja 12 mėnesių nuo atidarymo. Kaina visur apie 9 eurus, su nuolaidomis 6-7€. Kaip už tokį kiekį kaina tikrai gan nebloga, pavyzdžiui, įžangoje aptartos L'Oréal​ kaukės kiekis mažesnis, o kaina didesnė, tačiau bent kolkas ji man ir patiko labiau. Gal truputį prastesnė sudėtis, tačiau efektas buvo stipresnis, nors kvapų kovoje Garnier Papaya kaukė tikrai laimi :)

Nepasakyčiau, kad tai pati nuostabiausia kaukė/kondicionierius/nenuplaunamas balzamas kokią turėjau, nes efektas galėtų būti ir geresnis, stipresnis, bet tikrai ir ne blogiausia. Nepatinka, kad smarkiai riebina plaukus, bet čia individualu, gal puikiai padėtų labai sausiems plaukams. Todėl aš ją naudosiu tik kaip kondicionierių. Visgi, sudėtis nėra bloga, nors tikrai yra tiek geresnių tiek blogesnių, bet už tokią kainą bent vieną kaukę išbandyti man atrodo verta, o bent šios kvapas nuostabus - kas bent man ir yra pagrindinė priežastis dėl ko ją rekomenduočiau :)

Besame ❤
   

You May Also Like

2 komentarai (-ų)

  1. Aš naudoju su bananais, plaukus riebina. Patinka tik indelis, kaukei yra kur tobulėti. Esu nusivylus, nes prasčiausia kaukė iš šiuo metu turimų😐

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėl to aš ir naudoju tik kaip kondicionierių :) ne ant šaknų. O bananinę ir aš dar nusipirkau, tai mažiau patinka už papajos. Bet pagrinde tik dėl kvapo :D

      Panaikinti