Essence naujiena - Fresh & Fit Awake Make Up skysta pudra

by - 12:00


Išties, viena iš Essence pudrų buvo mano pirmoji pudra apskritai :) Ar dar yra tokių jūsų, ar pradėjot nuo kitokių brand'ų? Atsimenu laiką, kai visą mano kosmetikos krepšelį sudarė 80% Essence kosmetika ir labai mylėjau viską ką naudojau. Na, dabar jau jos pas mane gerokai mažiau, turiu tik keletą produktų, bet kartais tikrai prie jos grįžtu. Essence be sezoninių, limituoto leidimo kolekcijų tų naujų produktų neišleidžia taip jau dažnai, tad jau kai atsiranda tokių produktų stenduose akys visada už jų užkliūna. Taip su Essence Fresh & Fit Awake Make Up skysta pudra ir nužingsniavau prie kasos.


Pudros pakuotė man atrodo gražiausia ir normaliausia turbūt per visą Essence pudrų istoriją! Pagaliau vietoj plastikinių išspaudžiamų tubelių turime stiklą. Taip, taip, pakuotė stiklinė, ir ką ten peza kompanijos užkeldamos pudrų kainas „nes stiklinė pakuotė kainuoja daug“? Čia puikus įrodymas, kad ir stikle įpakuota pudra gali būti pigi. Stiklinė pakuotė pudrose šiaip man nėra prioritetas, nes numetus gali dužti, tad galėtų būti ir skaidrus plastikas, bet stiklas visgi priduoda kažką tokio. Pudra akivaizdžiai su dozatoriumi, tik man nepatinka jo skaidrus ir plastmasinis uždengtukas, viską kiek supigina.

Apie pačią Fresh&Fit pudrą visomis kalbomis parašyta nelabai daug ir tiek lietuviškas lipdukas, tiek angliškas aprašymas kiek skiriasi. Lietuviškai rašoma : „Makiažo pagrindas spindinčiai išvaizdai be kaukės efekto. Vitaminų kompleksu ir spanguolių vandeniu praturtinta formulė, lengva kaip plunksna tekstūra, su šviesą atspindinčiais pigmentais“. Angliškas aprašymas žada kvėpuojančią pudros tekstūrą, kuri suteiks odai spindesio, papildyta vitaminais b3, e, b5 ir spanguolių vandeniu, vidutinis - pilnas maskavimas be jokio kaukės efekto! Errrr, aprašymuose teisybės yra, bet kai kai kam tikrai prieštaraučiau.


Visų pirma, tai pudros tekstūra jokia ne lengva, priešingai. Sunki, tiršta, klampi, lipni, rieboka. Tikrai ne skysta ar lengva ko galima tikėtis iš fresh tipo pudrų :) Įprastai nemėgstu tokios tekstūros pudrų, bet ji išsisklaido ant odos lengvai ir veido neapkrauna. Jos maskavimas lengvas, geriausiu atveju vidutinis pudrą sluoksniuojant - čia vienoms bus pliusas, kitoms minusas. Pilno maskavimo vien ja išgauti neišeina, pilnai nepaslepia apgamų ar didelio raudonio. 

Kol nenudžiūvusi ant veido Essence Fresh&Fit pudra atrodo itin gaiviai ir švytinčiai, bet po penkių minučių, kai apdžiūna, virsta tiesiog satinine, to gaivumo tiek nebelieka :) Vienas iš labiausiai man nepatinkančių dalykų joje yra tai, kad ji kaip ir nesigeria, kuriam laikui palieka lipnumą ant veido ir tam nepadeda jokios sausos pudros, o tas lipnumas dingsta tik po kelių valandų. Nors tai gali priklausyti ir nuo pačios odos, nes kažkodėl pudrą išsklaidžius ant rankos to lipnumo man nebūna. Pudra linkusi šiek tiek subėgti į raukšleles ir gan lengvai persiduoda ant kitų paviršių. Išsilaiko taip vidutiniškai, bet man visos lengvesnės pudros labai ilgai nelaiko, dienos eigoje tiesiog pasitrina, o ši dar lengvai persiduoda. Priminsiu, kad mano oda yra sausi/normali.

Didelė problema tokiose firmose su pudrų atspalviais, šios pudros tėra tik trys - 10, 20 ir 30. Maniškė 10 ir nėra tamsi, bet tikrai ir ne super šviesi. Beveik identiškai atitinka Bourjois Healthy Mix 52 atspalvį, neutralaus link gelsvo tono, matysite nuotraukose.


Neišgavau aš jos tikrojo efekto nuotraukose, atrodo kaip tiesiog matinė, bet nėra tokia. Pudra dar turi įdomų kvapą, kuris pirmus kartus pudrą naudojant mane kiek erzino, o dabar kažkaip nebelabai, galbūt pripratau? Kvapas toks gaiviai vaisinis, nesaldus, bet bent man nėra skanus. Bourjois Healthy Mix pudros kvepia į panašią temą, bet daug skaniau. 

Visgi, geriausias dalykas tas, kad ši pudra nesioksiduoja, nepakeičia spalvos - netamsėja, neatrodo pudriškai, cakey, sausai, nesikabina prie išsausėjimų. Realybėje atrodo tiesiog labai odiškai, natūraliai. 


Sudėtis ilga :D Labai įdomus ingredientų miksas, nes kaip matysit yra ir puikių ir labai prastų ingredientų. Daug vitaminų (paryškinti), bet realiai kai kuriuos naudojant yra būtina naudoti spf (ši pudra jo neturi), A vitaminas netinka nėščioms. Sudėties pagrindas prastokas, aukštai alkoholis, talkas. Labai keista, kad nesausina odos, bentjau kolkas :) Neturėtų kimšti porų. 

Pilna sudėtis : vanduo, silikonas, tirpiklis, denatūruotas alkoholis (sausina, dirgina, pažeidžia odos apsauginį sluoksnį), talkas, tirpiklis (iš naftos), įvairūs tirpikliai, minkštikliai, klampumo reguliavimo medžiagos, E vitamino formavitaminas B5 ir A (negalima naudoti nėščioms), saulėgrąžų sėklų aliejus, dar viena E vitamino forma, krakmolas, niacinamidas - vitaminas B3, druska, spanguolių vanduo, bičių vaškas, keli konservantai, pigmentas, lecitinas, vitaminas C, citrinos rūgštis, konservantas, kvepalai ir dažikliai.

AQUA (WATER), CYCLOPENTASILOXANE, ISODODECANE, ALCOHOL DENAT., TALC, PROPYLENE GLYCOL, POLYGLYCERYL-4 ISOSTEARATE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, HEXYL LAURATE, CYCLOHEXASILOXANE, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, TOCOPHERYL ACETATE, PANTHENOL, RETINYL PALMITATE, HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, TOCOPHEROL, TAPIOCA STARCH, NIACINAMIDE, SODIUM CHLORIDE, VACCINIUM MACROCARPON (CRANBERRY) FRUIT WATER, CERA ALBA (BEESWAX), DISODIUM EDTA, XANTHAN GUM, MICA, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE, LECITHIN, ASCORBYL PALMITATE, ALUMINUM/MAGNESIUM HYDROXIDE STEARATE, CITRIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE)

SaugūsVidutiniškai saugūsPavojingi

Kiekis įprastas - 30ml. Pagaminta Italijoje, galioja 12 mėnesių nuo atidarymo. Essence Fresh&Fit kreminę pudrą galima rasti pirkti Eurokos ir Drogo parduotuvėse. Be nuolaidų kainuoja 5.59€.


Iš esmės pudra man visai nieko, ypač turint galvoje jos kainą, bet iš pigesnių pudrų pasirinkimo ji nebūtų mano mylimiausia. Vienais aspektais ji patinka, kitais ne, ir gaunasi toks vidinis kivirčas :) Pudros labai asmeniškas dalykas, nes vienoms gali tikti, kitoms ne, ir su tuo susidūriau jau labai daug kartų. Mane, pavyzdžiui, erzina šios pudros klampi ir tiršta tekstūra bei paliekamas lipnumas ir nesigėrimas, keistoka sudėtis, bet patinka efektas ant veido, nesunkus maskavimas. Jums gali būti ir kitaip :) 

Besame ❤

You May Also Like

3 komentarai (-ų)

  1. Sveiki, labai patinka Jūsų blogai! Gal būtų galima blogą apie iš pigiausių pudrų Jums geriausia, ir atvirkščiai iš daugiau kainuojančių, kuri Jums geriausia!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nežinau ar yra kategoriškai būtent viena geriausia pudra :) Jos keičiasi pagal sezonus, pagal norą, pagal maskavimą ar efektą! Galit paskaityti įrašą apie mano TOP 5 pudras : http://www.besameapzvalgos.lt/2017/12/top-5-skystos-pudros-sausai-odai.html (jeigu nerodo aktyvios nuorodos, tai nusikopijuokit) :) Arba šiaip nuėjusi į kategorijas galite pasirinkti "skystos pudros" arba paieškoje ieškoti ir rodis visus įrašus :)

      Panaikinti
  2. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti