„Geriausia metų kolaboracija“ ir „metų šešėlių paletė“ - Morphe x Jaclyn Hill

by - 10:00



Taip, taip, antraštė nemeluoja, išties kosmetikos mylėtojai taip nubalsavo ir tiesos yra - tai vienas iš ryškiausių ir žinomiausių praėjusių metų bendradarbiavimų. Nežinau ar dar turėčiau pasakoti apie Morphe ar apie Jaclyn Hill, tad jei yra tokių, kas nelabai ką žino, pažiūrėkit pačios Jaclyn pristatymo video apie tai. Paletė buvo išleista birželį ir žinoma be perstojo išparduota, kadangi nesu pačios J. Hill fanė tai paletės įsigyti tuo metu ir neplanavau, bet lapkritį pamačiau galimybę ją įsigyti su nuolaida ir tada jau net ir nesistengiau atsispirti nuo įsigijimo.


Morphe x Jaclyn Hill iš kitų Morphe palečių išsiskiria tuo, kad ji balta ir kartoninė (kitos Morphe paletės juodos ir iš plastiko) bei tuo, kad ji brangesnė už įprastas jų paletes. Paletė įpakuota į taip pat baltą popierinę dėžutę, kai atidariau jos vidų pati paletė dar buvo apvyniota apsaugine plėvele, bet dėl įpakavimo turbūt reikėjo pagalvoti geriau, nes dėl transportavimo tiek dėžutės, tiek paletės kraštai apsidaužė ir įsispaudė, tad atidarius buvo šiek tiek apmaudu.


Noriu įspėti, kad ši paletė yra atnaujinta nuo pirminio leidimo. Pirkėjos skundėsi dėl teplumo, tad paletės išorė pakeista į blizgią ir slidžią, kad geriau valytųsi, tad ji tikrai mažiau tepli. Taip pat, šešėlių spalvų pavadinimai atspausdinti paletės galinėje pusėje. Iš pradžių to nebuvo, šešėlių spalvų pavadinimai buvo tiesiog analogiškai išdėstyti ant paprasto lapo. Tačiau pats paletės vidus išliko nepakeistas, tai paprasčiausias šviesiai pilkas popierius, kuris tikrai labai lengvai purvinasi ir neišsivalo, tad bent man už tokią kainą (man gavosi 38€, pilna kaina 45€) norėtųsi kažko tvarkingiau. Paletę fotografavau dar nenaudotą, tad vidus atrodo labai gražiai, bet vos po dviejų mėnesių naudojimo atrodo purvinai ir netvarkingai. P.S apie paletės pakeitimus galite pasižiūrėti Jaclyn video čia.




Paletėje yra 35 spalvos. Iš pažiūros - didelis pasirinkimas, paletėje pagrinde matinės ir blizgios spalvos, kelios yra satininės ir duochrome. Ryškiai vyrauja šilti tonai, šaltesnės spalvos beveik visos tamsios, tik link paskutinių eilių. Yra ketvertukas ryškių spalvų (violetinė, mėlyna, turkio, žalia), kai kam jos ne į temą, bet man atrodo, kad tai puiki idėja, nes atskiros tokių ryškių spalvų paletės niekada nepirkčiau, o kartais paeksperimentuoti norisi. Ir tiesą sakant jas naudojau labai daug, tikrai matėt instagram stories, jeigu sekate.






Na, kaip jums spalvos iš arčiau? Aš turiu šiek tiek priekaištų. Šviesių, kasdienių spalvų yra mažai. Šviesios rudos spalvos iš pirmos, antros eilės bene visos ant voko atrodo vienodai, tarp jų tik viena šaltesnė spalva. Šviesesnės blizgios spalvos bent man kiek per rožinės, trūksta balkšvos matinės spalvos (pirmos dvi iššviesinimo spalvos paletėje blizgios). Buvo daug dienų kai atsidarydavau paletę norėdama gana paprasto, kasdienio makiažo ir atrodo nėra kuo dažytis. Bet, iš kitos pusės, mane ši paletė įkvėpia vakariniam, smokey eye makiažui, norisi dažytis daugiau, tamsiau, nes realiai iš tų šviesių spalvų man nelabai yra su kuo dirbti, kad ir kiek bandžiau kažką kitaip, naudojant vien tik šią paletę, rezultatas vis gaudavosi panašus.


Kalbant apie šešėlių kokybę, tikrai ne visos spalvos pigmentuotos vienodai. Matinės, šviesesnės - puikiai, jos minkštos ir švelnios, dauguma raudonų atspalvių įspūdingos pigmentacijos, tamsesnės spalvos, ypač paskutinė eilė, mažiau pigmentuotos, dengiasi netolygiai (patchy). Blizgios spalvos, kaip ir visų šešėlių, geriau dengiasi pirštu, suteikia tą metališką efektą, bet daugumą spalvų lyginant su mano naudotais kitų firmų geriausiais šešėliais jos kiek sausokos, trūksta drėgmės, šlapesnio efekto. Tačiau jos vistiek tikrai labai geros, stipriai pigmentuotos, yra keletas spalvų, kurios man laaabai patinka. Net ir prasčiau pigmentuotos, tamsesnės spalvos ant akių vokų naudojant bazę išsisklaido pakankamai gerai, nors su kai kuriomis vargo tikrai buvo. O pirmos trys eilės ir keli rudi atspalviai iš paskutinių eilių blendinasi be priekaištų

Byrėjimo tikrai yra, ypač nuo tamsesnių ir blizgių spalvų, bet nėra jis tragiškas, labiau vidutinis. Vis dėlto kuriant intensyvesnį akių makiažą tikrai geriau iš pradžių dažytis akis, nes šešėlių gali pabyrėti paakiuose. Rodau jums savo darytus swatchus, kadangi tokie niūkūs orai sunku su fotografavimu, tad jei ką labai domina dar pagooglinkit, payoutubinkit ir peržvelkit kitų swatchus, tačiau turėkit omenyje, kad realiai spalvos taip pigmentuotai kaip Jaclyn video ar BeautyBay rodomos be jokios bazės nesidengia. Aš fotografavau eilėmis, viena eilė suskirstyta į du stulpelius - pirmame stulpelyje swatchai su pirštais, antrame daryti su šepetėliu (dengta po vieną perbraukimą)



Kalbant apie sudėtį, ji tikrai skiriasi nuo kitų Morphe palečių, pavyzdžiui ir nuo mano turimos Morphe 35O. Ją sudaro talkas, žėrutis, baltasis molis, silikonas, minkštikliai, tirpikliai, drėkikliai, konservantas fenoksietanolis, dar vienas minkštiklis-konservantas. Sudėtyje taip pat dar gali būti rišiklių, minkštiklių ir įvairiausių saugių ir vidutinio saugumo dažiklių.

Talc, Mica, Kaolin, Dimethicone, Tridecyl Trimellitate, Phenyl Trimethicone, Ethylhexyl Palmitate, Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Capryl Glycol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.
May Contain: Isononyl Isononanoate, Isostearyl Isostearate, Nylon-12, Polymethylsilsesquioxane, Magnesium Stearate, Silica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxide Black (CI 77499), Iron Oxide Yellow (CI 77492), Iron Oxide Red (CI 77491), Hydrated Chromium Oxide Green (CI 77289), Ultramarine Blue (CI 77007), Ferric Ferrocyanide (CI 77510), Chromium Oxide Greens (CI 77288), Manganese Violet (CI 77742), FD & C Red 40 AI Lake (CI 16035), FD & C Yellow 5 AI Lake (CI 19140), FD & C Blue 1 AI Lake (CI 42090).

Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingi

Kaip minėjau, sudėtis skiriasi nuo kitų Morphe palečių. Tačiau, bent mano akimis, kokybė nėra kažkuo ypatingai geresnė, net sakyčiau, kad tamsesnės spalvos man dengiasi lygiau iš jų 35O paletės, bet iš esmės kokybė labai panaši, tad jei turite kitų Morphe palečių žinosite ko tikėtis. 

Paletė pagaminta Kinijoje. Bendras šešėlių kiekis 56.2g, tad vienas šešėlis yra maždaug 1.6g, (palyginimui - MAC 1,3g, Makeup Geek 1,8g, Zoeva 1,5g). Galiojimo laikas - 12 mėnesių nuo atidarymo. Įsigyti galima beautybay.com, jokių muitų ar kitokių mokesčių nėra. Kaina šiuo metu - 45.40€


Kaina didesnė nei kitų Morphe palečių, nors sudėtis ir geresnė, bet kokybėje didelio skirtumo nėra. Tačiau, žiūrint į visumą, Jaclyn Hill x Morphe paletės šešėlių kokybė tikrai labai gera, o geriau pagalvojus, už 35 pilno, didelio dydžio šešėlius tie 45€ nėra jau taip ir daug. Morphe 35O paletė man patiko beveik be galo ir aš vis dėlto manau, kad ji kiek universalesnė, nors ir ten daug tamsių spalvų. Jaclyn Hill paletė patiks šiltų atspalvių megėjoms, kurioms labiau patinka vakariniai makiažai. Jeigu klaustumėt ar verta, sakyčiau taip, nes ryškesnių makiažų su ja galima susikurti tikrai be galo daug, o kažkokias trūkstamas spalvas lengvai galima inkorporuoti ir iš kitų šešėlių palečių. Tad ši paletė man turi ir pliusų ir minusų, bet šiaip tikrai sėkmingas pirkinys :) Ar bandėte ją? O gal ji yra jūsų norų sąraše?


Besame ❤


You May Also Like

0 komentarai (-ų)