Youtuberių „must have“ - Tatcha Luminous Dewy Skin Mist veido dulksna, ar tikrai verta?

by - 10:00


Tatcha Luminous Dewy Skin Mist veido dulksną liaupsino bene kiekviena JAV youtuberė, tad atėjus tam tikram laikui pagaliau pribrendau išbandyti, taip pat kaip ir buvo su instagram žymiuoju Farsáli vienaragių serumu, mane labai traukia bandyti išliaupsintas kosmetikos priemones, nes paprasčiausiai žmogiškai smalsu dėl ko tas pamišimas dėl tam tikrų produktų ir ar jie tikrai pasiteisina, ypač pagal kainą.

Pabandymui aš vėl įsigijau travel size, mažesnio dydžio versiją. Kai kurie žmonės nemėgsta produktų miniukų, nes nors jie ir pigesni, bet skaičiuojant pagal kiekį kartais gaunasi permoka, bet aš manau, kad tai puikus būdas išbandyti produktą. Jei patinka, valio - galima investuoti į pilno dydžio versiją, o jei nepatinka, mažesnį kiekį lengviau pabaigti iki galo arba ne taip skauda širdį kažkam atiduoti, nei patirti nuostolį nusipirkus pilno dydžio produktą :) Gal pagavot kampą?


Ir pilno ir mini dydžio Tatcha dulksnos įpakavimai nesiskiria. Dulksna pastelinės, šviesiai alyvinės spalvos pakuotėje su gradient efektu - nuo viršaus į apačią šviesėja, su aukso spalvos detalėmis. Pakuotė plastikinė, bet iš storo plastiko, bendras vaizdas geras, švelnus ir malonus akiai.

Apie šią dulksną prirašyta tiek daug, kad net nežinau nuo ko pradėti! Rašoma, kad sudėtyje yra daug augalų aliejų ir drėkinančių medžiagų, kurios suteikia odai švytėjimo. Raudonųjų dumblių ir hialurono rūgšties kompleksas suteikia labai efektyvią odos hidrataciją, veikdamas kaip drėgmės magnetas, minimos anti-aging savybės bei jaunatviško spindesio atkūrimas. Dulksna yra pienelio emulsijos ir ją galima naudoti tiek su tiek be makiažo, taip pat joje nėra didelio kiekio sausinančio odą alkoholio ir kvepalų, kurie dažnai būna kitose dulksnose. Rekomenduojama ant veido purkšti 1-2 kartus iš maždaug 15 cm nuotolio.


Išties dulksna skirtingai nuo daugelio yra panaši į pienelį, balkšva ir kiek tirštesnė už vandenį. Purkštukas purškia dulksną taip smulkiai ir silpnai, kad ją reikia laikyti mažiau nei per sprindį nuo veido (kaip ir aprašymas mini 15cm), nes tik tuomet dulksna patenka ir jaučiasi ant veido. Tačiau dėl jos lengvumo ji nusėda tarsi koks rūkas ir iš to 1 ar 2 purškimų niekas nepasijaučia, aš purškiu kokius penkis, tada bent jaučiasi drėgnokas veidas. Tačiau ši dulksna nesuteikia daug vėsumo, gaivumo jausmo, greičiausiai dėl jos smulkios dulksnos. Turi labai žolelinį kvapą, nėra labai intensyvus, bet tikrai jaučiamas.

Mano lūkesčiai šiam produktui tikrai buvo dideli, tad šiek tiek nusivyliau, kai po pirmo naudojimo nepamačiau jokio rezultato/pokyčio, beje, naudojau ją TIK pasidarius makiažą. Antrą, trečią kartą bandžiau - irgi nieko.. Pradėjau bandyti purkšti tik ant vienos veido pusės, kitą uždengus, galvoju gal tada jau pamatysiu skirtumą tarp dviejų pusių, nes juk ši dulksna turi suteikti švytėjimo ir šiaip pagerinti vaizdą. Na, vis žiūrinėjau į veidrodį ir nešiojausi prie skirtingų apšvietimų, bet vistiek - nieko! Dar nebūtų taip pikta, jei ji suteiktų bent gerą vėsinimą ir gaivinimą (ką man daro MAC Fix+), bet ji ir to nedaro. Išties, taip ir likau kiek nesusipratusi.


Kalbant apie sudėtį, pasidaro įdomybės. Greičiausiai, didelę kainą galima pateisinti įvairiausiais girdėtais ir negirdėtais, paprastesniais ir prabangesniais ingredientais. Už sudėtį tikrai didžiulis pliusas ir niekas negali nuneigti to, kad sudėtis odai išties labai naudinga ir manau šią dulksną pastoviai naudojant ant nuogos odos kaip dar vieną priemonę odos priežiūros rutinoje galima būtų sulaukti gerų rezultatų. Paskaitykit visus gėrius pačios :

Vanduo, drėkinantis odą glicerinas, iš alyvuogių išgautas skvalenas, silikonas, tirpiklis - padeda kitoms medžiagoms patekti į odą, japoninių kamelijų sėklų aliejus - turintis A, B, D, E vitaminų ir  Omega 3, 6 ir 9. Japoninių ryžių ekstraktas, turi A, B2, B12 ir E vitaminųdumblių ekstraktas, šilko ekstraktaspaprastųjų saldymedžių ekstraktas - antioksidantas, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, ramina, šviesina odą, ryžių sėlenų ekstraktas, žaliosios arbatos lapų ekstraktas, islandijos kerpenos ekstraktasženšenio šaknies ekstraktas, bičių medaus sekretasZizyphus Jujuba vaisiaus ekstraktas, paprastųjų čiobrelių ekstraktasbaikalinių kalpokių šaknies ekstraktas, tuomet prasideda minkštikliai, emulsikliai, kvepalai (teigiama, kad natūralus), hialurono rūgštis, alkoholis ir konservantas.

Water, Glycerin, Squalane (Olive Origin), Cyclopentasiloxane, Propanediol, Triethylhexanoin, Camellia Japonica Seed Oil Inositol (Rice Extract), Algae Extract, Sericin (Silk Extract), Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Oryza Sativa (Rice) Germ OilCamellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Chondrus Crispus (Red Algae) Extract, Panax Ginseng Root Extract, Royal Jelly Extract, Zizyphus Jujuba Fruit Extract, Thymus Serpillum (Thyme) Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Polyglyceryl-2 Diisostearate, PPG-5-ceteth-10 Phosphate, Trideceth-12, Sodium Lauroyl Lactylate, Sorbitan Stearate, Ethylhexylglycerin, Behenyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Fragrance (Natural), Sodium Hyaluronate, Alcohol, Phenoxyethanol.

Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingi


Su mielu noru būčiau toliau naudojusi šią Tatcha Luminous Dewy Skin Mist kaip priedą prie savo ryto ar vakaro odos priežiūros rutinos, deja, išbandinėjant dulksną vien tik po makiažo, ji man jau pasibaigė, o tam neprireikė net mėnesio, konkrečiai, naudojosi gal 20 dienų, bet tikrai ne kasdien. Na, bet jos ir kiekis labai mažiukas, vos 12ml. Šio mažiuko kaina 20$, pilnas dydis (kuris, realiai irgi nėra didelis) - 40 ml, jo kaina net 48$. Bent patikimos UK/Europos parduotuvės kolkas šiuo prekiniu ženklu neprekiauja. Oficiali svetainė tatcha.com siunčia ir į Lietuvą, tačiau siuntimo kainos aukštos, tad norint pirkti protingiausia ieškotis tarpininkų.

Na, youtube, rodos, apie šį produktą sklando legendos, bet nežinau ar jis vertas viso to. Vis dėlto, skaitinėjant pirkėjų atsiliepimus internetinėse parduotuvėse jie pakankamai teigiami, pvz., Sephoroje jis įvertintas 4 žvaigždutėmis iš 5. Tikrai maniau, kad įsimylėsiu, bet dulksna mano lūkesčių nepateisino. Sprendžiant iš sudėties galbūt tai būtų puikus produktas odos priežiūroje, bet už tokį kiekio ir kainos santykį aš jo nebekartosiu :) 

Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)