Green Feel's Cosmetics BB MATT veido kremo apžvalga

by - 13:40


Green Feel tai lietuviška kosmetikos kompanija, kurios produkcija pagrinde įvairūs kremai, prausikliai, šampūnai ir kitos odos priežiūros priemonės labai prieinamomis kainomis. Pakankamai nesenai atsiradęs šios kompanijos BB MATT veido kremas patraukė daugelio dėmesį ir dėl to greičiausiai kalta Maxima grožio mugė siūlanti Green Feel produkciją su 40 procentų nuolaida (BB kremo kaina su šia nuolaida 3,59€).


Man labai patinka, kad kremas yra ne vienas pats, o su dėžute, visuomet tai būna kažkas ekstra ir dėžutėje galima rasti daugiau informacijos, taip profesionaliau. Pati dėžutė nude, kūno spalvos ir tikrai graži ir skoninga. Būtų dar geriau jei gamintojai būtų labiau pasistengę ir dėl pačios kremo pakuotės, nes ši labai paprasta - balta, su dozatoriumi ir užklijuotu lipduku. Kremo pakuotėje pakankamai nemažai - 50ml, standartinis kiekis dažniausiai būna 30ml. Taip pat mane kiek nustebinęs dalykas, galiojimo laikas - iki 03/19, net du metus.



Gamintojai žada, kad BB kremas atliks ir dieninio kremo funkcijas ir švelniai maskuos odos netobulumus, papilkėjimą, mažins blizgesį. Teigiama, kad dėžutės viduje dar daugiau vizažistės patarimų kaip naudoti BB kremą, tad dėžutę teko išlankstyti.


Dėžutės viduje sakyčiau daugiau informacijos, nei patarimų -  kremą rekomenduojama tepti rankomis, teigiama, kad kremas turi SPF 15 apsaugą nuo saulės, taip pat užtikrinama, kad papildomų kremų prieš šį nereikia, akcentuojamas priemonės lengvumas ir siūloma naudoti net ir vyrams. Cosmoway, Green Feel gamintojo svetainėje teigiama, kad produktų „sudėties mes nebijome jums išversti iš sudėtingos nomenklatūrinės į mums visiems suprantamą lietuvių kalbą (neskubėkite išmesti veido kremo dėžučių, nes šią informaciją rasite būtent jų viduje)“ , tačiau šio BB kremo dežutės viduje šios informacijos pasigedau.



Aš pirkau spalvą Light, nes Medium spalvos pirkti neradau - Green Feel kolkas siūlo tik dvi šio BB kremo spalvas. Light spalva akivaizdžiai nėra man tinkama, ji labai šviesi ir turi rausvą atspalvį. Džiugu, kad BB kremas su dozatoriumi, tačiau išsispaudžia gan sunkiai ir nedidelis kiekis vienu paspaudimu. Kai pirmą kartą norėjau išspausti kremo, reikėjo spaudyti gal dešimt kartų, kol kažkas pasirodė. Aš jau maniau, kad dozatorius bus sugedęs, tad turėkite omenyje, kad iš pradžių gali reikti nemažai paspaudyti.


Tai konsistencijos prasme pats sunkiausias mano matytas BB kremas, labai tirštas, klampus, kiek lipnus. Kvapas labai juntamas, aitrus, citrinos rūgšties ir kažko saldaus miksas. Pats įdomumas prasidėjo dengiant veidą, bandžiau ir rankomis ir drėgna kempinėle, ir šepetėliu. Bandžiau ir be drėkinamojo kremo ir su, nei vienas būdas man nesuveikė. Mano problema su šiuo kremu buvo ta, kad jis toks tirštas ir klampus, jog niekaip nenorėjo sklaidytis nei vienu būdu. Dengėsi laaabai netolygiai, nesigėrė į odą, tiesiog stovėjo ant jos. Mano oda šiuo metu normali, linkusi į sausumą, ir BB kremas kai kuriose vietose iš karto pradėjo atrodyti cakey, ėmė atsiskyrinėti, subėgo, išryškino mini spuogelius ir kiekvieną plaukelį :( Maskavimas labai lengvas, jo praktiškai nėra, priduoda tik nedaug spalvos. Man net nemalonu rodyti tokias nuotraukas, nes atrodo labai neestetiškai, o ir veidrodyje vaizdas buvo siaubingas.


Sudėtis labai ilga, kadangi pačiai buvo įdomu pasistengiau išnagrinėti ją visą, kadangi visų ingredientų nežinau į pagalbą pasitelkiau ewg.org duomenų bazę. Iš viso BB kreme net 48 ingredientai, iš jų 33 vadinamieji saugūs ingredientai, tačiau naudingų ingredientų nėra tiek ir daug. Na, sudėtyje yra visi ant pakuotės minėti gėriai - avokadų aliejus, hialurono rugštis, kofeinas, kolagenas, tačiau net trys iš jų šiek tiek žemiau sudėtyje nei norėtųsi, prieš juos daug silikonų, alkoholio mišinių ir net mano nemėgstamas pavojingas konservantas fenoksiatanolis, reiškia ir jų koncentracija kreme didesnė, nei naudingų ingredientų. Sudėties pabaigoje dar įdėti vitaminai e ir c. Šiame kreme ypatingai daug kvapiklių, net 6 skirtingi ir dauguma iš jų gan kenksmingi ingredientai. Taip pat nemažai ingredientų yra linkę kimšti poras, yra erzinantys odą. Realiai vien pagal sudėtį nerekomenduočiau rinktis šio BB kremo kiekvienai dienai.


Kas netingi skaityti ir kam įdomu, pilna išnagrinėta sudėtis :
Aqua vanduo
Cyclopentasiloxane silikonas
Propylene Glycol organinis alkoholis, gaminamas iš naftos. Teigiama, kad nelabai saugus.
Titanium Dioxide tai dažiklis + apsauga nuo UV spinduliu. Nekenksmingas.
Phenyl Trimethicone  kondicionuoja odą, saugus.
Mica žėrutis, saugus.
Glycerin glicerinas, labai naudingas, drėkina odą.
Glyceryl  stearate minkštiklis, truputį gali kimšti poras, saugus.
Hydrogenated polydecene minkštiklis, tirštiklis, saugus.
Persea Gratissima (Avocado) Oil avokadų aliejus, drekina, minkština odą, gali šiek tiek kimšti poras.
PEG-12 dimethicone poliesterio ir silikono junginys, nelabai saugus.
PEG/PPG-18/18 dimethicone vėl silikonai, nelabai saugūs.
Cetearyl alcohol alkoholių mišinys, saugus, bet gali kimšti poras.
Tapioca starch polymethylsilsesquioxane klampumo reguliavimo medžiaga, rišiklis, sudaro plėvelę, kondicionuoja odą, saugus.
CI 77492 dažiklis, saugus.
Dimethicone silikonas.
Isopropyl myristate minkštiklis, drėkiklis, gali erzinti odą, kemša poras
Phenoxyethanol pavojingas konservantas
Ceteareth-20 vidutinio saugumo, emulsiklis, skatina kitų medžiagų patekimą į odą
Soluble collagen tirpus kolagenas, saugus, drėkiklis, antistatikas
Sodium Hyaluronate hialurono rūgštis, identiškas odai drėkiklis, naudingas ir saugus
Hydroxystearic acid valiklis, emulsiklis, saugus
Sodium polyacrylate vidutinio saugumo, galimai toksiškas, tirštiklis, sudaro plėvelę ant odos, fiksuoja plaukus, emulsiklis
Caffeine antioksidantas, kvapiklis, kondicionuoja odą
Ceteareth-12 skatina kitų medžiagų patekimą į odą, vidutiniškai saugus
Cetyl Palmitate  minkštiklis, saugus
Sodium stearoyl glutamate emulsiklis, valiklis, plaukų balzamas, kondicionuoja odą ir plaukus
Ethylhexylglycerin minkštiklis, konservantas, saugus
Dimethiconol silikono polimeras, minštiklis, drėgmę palaikanti medžiaga, saugus
Chlorphenesin konservantas, saugus
Xanthan gum emulsiklis, rišiklis, klampumo reguliavimo medžiaga, saugus
Hectorite molio mineralas, saugus
Cellulose absorbentas, klampumo reguliavimo medžiaga, saugus
Parfum kvepalai, nelabai saugus
Citronellol galimai toksiškas kvepalų ingredientas, kvapų sugėriklis (EU ribojamas)
Geraniol kvapiklis, vidutinio saugumo, galimai toksiškas, erzina odą
Hexyl cinnamal gali kimšti poras, erzinti oda, vidutinio saugumo kvepalų ingredientas (EU ribojamas)
Limonene  kvapiklis, tirpiklis, gali dirginti odą, vidutiniškai saugus
Linalool žalingas kvepalų ingredientas, nesaugus
Tocopherol e vitaminas, vidutinio saugumo
Lecithin naudingas, odai identiškas ingredientas, drėkiklis, skatina odos atsinaujinimą
Ascorbyl palmitate vitamino c forma, gali kimšti poras
Glyceryn Oleate minkštiklis, saugus
Citric acid citrinos rūgštis,saugus
Silica mineralas, absorbentas, saugus
Sodium chloride druska, kemša poras, sausina odą ir plaukus
Cl 58000 dažiklis vidutinio saugumo, galimai toksiškas 
CI 77499 dažiklis saugus

Aš labai džiaugiuosi, jei yra tokių, kurioms šis kremas suveikė tinkamai, nes aš labai nusivyliau. Nesitikėjau kažko stebuklingo, bet tikrai tikėjausi, kad jis bentjau atrodys ant odos normaliai, bus žymiai lengvesnės tekstūros ir paslėps trūkumus, o ne juos išryškins. Juk kam reikia tokio BB beauty balm kremo, su kuriuo oda atrodo baisiau nei be jo? Citrinų mylėtojoms kvapas galbūt ir turėtų patikti, bet jautresnius žmones jis tikrai erzins, juolab, kad kvapiklių daug ir jie nesaugūs, o sudėtis, kaip siūloma kiekvienos dienos naudojimui vietoj drėkinamo kremo, man irgi neatrodo itin tinkama. Jeigu bandėte šį kremą visada galite pasidalinti savo nuomone komentaruose, galbūt jums jis labiau patiko nei man? :)

Besame ❤ 

You May Also Like

9 komentarai (-ų)

  1. Puiki apžvalga! Aš turiu nusipirkusi šį kremą, bet kažkaip vis dar neišbandžiau, kol turiu gausybę kitų. Bet po apžvalgos tai man regis jis dar labai ilgai lauks savo eilės. Na, bent gerai, kad ilga galioja.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū :) Pabandyk kada, įdomūs tavo įspūdžiai, bet tikiu, kad nebelabai norisi :D

      Panaikinti
  2. Pritariu kiekvienam žodžiui, tiesiog visiškai netikęs produktas! Aš taip pat juo nusivyliau :( Dengiasi netolygiai, labai sunkiai (nesu bandžiusi dar tokios priemonės, kuri taip sunkiai sklaidytųsi ir įsigertų į odą), lieka dryžiai, kremas išryškina poras, išsausėjimus, atrodo itin nenatūraliai ir negražiai :(

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai ačiū už apžvalga, jau buvau nusiteikusi įsigyt, bet teks rinktis kitą. Svarstau apie https://www.douglas.lt/katalogas/matis-r-ponse-teint-bb-cream-spf-15/ šį iš douglas, gal jau bandėt ir galit pakomentuoti? Taip pat dėl skaistalų niekaip neišsirenku tokių, kurie išsilaikytų visą dieną ir nepradingtų nesubėgtų į raukšleles, gal ką patartumėt?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, ne, nesu bandžiusi šio BB kremo. Bet galite nueiti gyvai bent ant rankos pasižiūrėti konsistenciją, kvapą, iš to galite kažkiek nuspręsti ar patiks. O dėl skaistalų mano visada patys mylimiausi yra MAC, tiek įprastiniai tiek mineralize formulės, svarbu tik spalvą limpančią išsirinkti, kad naudojant džiugintų kas kart :) Mano mėgstamiausi jau pora metų MAC Mineralize spalva New Romance.

      Panaikinti
  4. as vakar labai norejau pirkti, nes atrodo naturalesnis produktas. be to maximoje nuolaida 40 procentu. taciau kazkas sulaike. siandien radau jusu apzvalga. tad vel nuejus i maxima truputi issispaudziau tos priemones. tepesi labai gerai. lengvai pasiskirste. kvapas vis tas pats intensyvus citrinu. tik, kad nemaskuoja jis nieko. pranyksta kazkur viskas. tai tiesiog kremas su spalva, o ne joks bb kremas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jis tik atrodo natūralesnis, bet iš sudėties toks nėra, aukštai ir silikonai, daug kvepalų, gali kimšti poras, erzinti odą, nėra daug naudingų odai medžiagų. Bet taip, čia toks labiau pirminis BB kremo variantas, kaip buvo 10 metų prieš,nes dabartiniai BB kremai jau kaip lengvesnės pudros. Bet čia ir gamintojas neslepia maskavimo, rašo, kad švelniai pamaskuos :) O Maximoje jau priemonių testerių atsirado ar pabandėt naują prekę ir nepirkot?

      Panaikinti
    2. buna kartais meginuku. taip esu bandziusi garnier bb krema maximoje. si karta pasielgiau ne labai graziai. pabandziau ir nepirkau.

      Panaikinti