Kai kitų favoritas tau niekam tikęs... Pixi Glow Tonic tonikas

by - 06:00


Nežinau ar dar yra žinomesnis tonikas nei Pixi Glow - tikrai kultinis, populiarus, bene visų išliaupsintas ir internetinėse parduotuvėse turintis mažiausiai 4.5 žvaigždutes iš tūkstančių atsiliepimų tonikas. Po vasaros atradimo, Margaritos toniko su ta pačia glikolio rūgštimi (kuris visgi linkęs sausinti odą), nusprendžiau išbandyti ir Pixi įžymybę ir nerizikuodama nusipirkau mažesnę (100ml) travel versiją.

Pixi Glow Tonic, kaip ir kiti tonikai su glikolio rūgštimi žada šalinti negyvas odos ląsteles taip skaistindamas odą, mažinti poras, o įdėti papildomi ingredientai kaip alavijas, hamamelijų vanduo, kaštonų sėklų ir ženšenio ekstraktai ramina ir drėkina, suteikia švytėjimo, stangrina, energizuoja odą. 

Glikolio rūgštis bene pati populiariausia iš AHA rūgščių tarpo, dar įžymi tuo jog mažina raukšles ir hiperpigmentaciją ir stimuliuoja odos atsinaujinimo procesus. Deja, nauji tyrimai parodė, kad glikolio rūgštis sukelia odos ląstelių mirtį taip pat kaip hipoksija. Tarp kitko, žinojot, kad net pats įžymiosios Deciem kompanijos įkūrėjas Brandon'as nenaudoja ant savo odos rūgščių? :)  


Grįžtant prie Pixi - bene visų jų produktų pakuotėmis galima žavėtis ir šio toniko pakuotė kažkokia žaisminga ir romantiškai mergaitiška gerąja prasme. Buteliukas sukurtas taip, kad net be uždengtuko apvertus toniką jis neišsipiltų, kas man labai patiko! Gaila, kad negaliu to pasakyti apie patį toniką. KVAPAS yra kažkas baisaus. Skaitinėjau prieš pirkdama atsiliepimus ir taip atmestinai merginos rašė - ai kvepia ramunėlėmis, šiek tiek gėlių kvapo, juodąja arbata, kažkur buvau skaičiusi, kad jis išvis gaivaus kvapo. Hell no. Maniškis pradarius taip dvokė, kad benaudojant man pradėjo ir galvą skaudėt ir kvepavimo takus erzinti, nei kiek neperdedu :) Kvapas kaip seno močiutės megstinio sulieto keliolika prasčiausios kokybės bobutiškų kvepalų ir marinuoto gerą laiką drėgnoj palėpėj. Bent pora savaičių laikant neuždarytą toniką kvapas šiek tiek prasigaravo, bet naudodama vistiek raukau nosį.

Net ir neliečiant temos apie kvapą, tonikas man nepatiko. Rašau tekstą sunaudojusi jau beveik visą buteliuką ir iš pradžių atrodė visai nieko, bet visgi man ir šis tonikas sausino odą, tad darau prielaidą, kad glikolio rūgštis mano odai apskritai nelabai patinka. O po minėtų tyrimų irgi susimasčiau, kad galbūt jos išvis geriau nenaudoti. Bėrimų nesumažėjo, gal net padaugėjo, oda nepaskaistėjo, po bent 90ml išnaudoto toniko efektas nulinis.


Sudėtis, kuri parašyta Pixi oficialioje svetainėje ir visose kitose prekybos vietose neatitinka tos, kuri ant toniko buteliuko. Tad atkreipkite dėmesį, jei esat vienos iš tų, kurios pasinagrinėja sudėtį. Po vandens, iš karto eina glikolio rūgštis, kuri šiame tonike yra 5% stiprumo. Už jos drėkiklis-tirpiklis iš naftos, glicerinas, pH reguliuojanti medžiaga (galimai toksiška), alavijų lapų sultys, hamamelijų vanduo, kaštonų sėklų ekstraktas, tirpiklis, fruktozė, gliukozė, sacharozė, šlapalas, rišiklis, amino rūgštis, drėkikliai, antioksidantai, antistatikai, ženšenio šaknies ekstraktas, konservantai, biotinas,  provitaminas B5, emulsiklis, hidrogenizuotas ricinos aliejus,
konservantas fenoksietanolis, kvepalai, karamelė ir dažiklis.

AquaGlycolic Acid, Butylene Glycol, Glycerin, Sodium Hydroxide, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Hexylene GlycolFructose, GlucoseSucrose, Urea, Dextrin, Alanine, Glutamic Acid, Hexyl Nicotinate, Panax Ginseng Root Extract, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Biotin, PanthenolPPG-26-buteth-26PEG-40 hydrogenated castor oil, Phenoxyethanol, Fragrance, Caramel, Red 4 (CI 14700).

Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingi

Maniškis tonikas 100ml, pilnas dydis - 250ml.  Įsigyti yra begalėse vietų. Aš pati pirkau jį iherb.com (12.20€), yra ir pilnas dydis (23.60€) - su kodu BES1709 dar gausite 5-10% bet kurioms prekėms iš iherb. Pixi Glow Tonic taip pat yra pirkti ir cultbeauty.co.uk (18£), asos.com (24.32€), lookfantastic.com (23.50€). 


Man tonikas nepatiko, bet pagal internetinius atsiliepimus jis turbūt nepatinka tik vienam žmogui iš dešimties. Tad ar būsite didžioji dalis statistikos ar mažoji turbūt sužinosite tik toniką išbandę pačios. Aš laukiu nesulaukiu kol jį užbaigsiu ir be gailesčio mesiu į šiukšliadėžę, deja. 

Besame ❤

You May Also Like

0 komentarai (-ų)