The Ordinary serumai : Buffet prieš Matrixyl 10% + HA

by - 06:00


Su The Ordinary produkcija tikrai pažįstami jau bene visi, o aš vis dar paieškose ir bandymuose mėginu atrasti šios kompanijos perliukus savo odai. Išnaudojusi po buteliuką bene pačių populiariausių jų prekių - Buffet ir Matrixyl 10% + HA noriu jums abu palyginti, nes pačiai buvo sunkoka suprasti, kuris gi čia geresnis ir kurį apsimokiau pirkti.

Tiek Buffet tiek Matrixyl 10% + HA iš esmės yra peptidų serumai. Tie peptidai paprastai tariant yra amino rūgščių junginiai, labai panašūs į baltymus. Ir jų yra labai daug rūšių ir skirtingi jie daro skirtingus dalykus - vieni stimuliuoja kolageno gamybą, kiti pagreitina odos atstatymą, sumažina randus, raukšles, treti šiaip apsaugo odos ląsteles nuo žalos, o yra ir tokių, kurie atpalaiduoja veido mimikos raumenų spazmus ir veikia panašiai kaip botoksas, tik neparalyžiuodami.

Apie peptidų naudą apstu internetinės literatūros visomis kalbomis, tad pagooglinę galite rasti apie juos kur kas plačiau. Tiesa, kaip ir apie daugelį dalykų, taip ir apie juos galime rasti kontraversiškos informacijos. Antai, dermatologė L. Baumann teigia, kad anti-aging kosmetika ir peptidai yra pinigų švaistymas, nes jų molekulės per didelės, kad prasiskverbtų į gilesnius odos sluoksnius ir dažnai jei toks peptidų serumas ant odos būna tepamas pirmas, jis tik sėdės ant odos ir gali blokuoti kitų priemonių prasiskverbimą į gilesnius sluoksnius. Labai norėčiau būti kokia mokslininkė ir pati tirti visas tas molekules, deja, nesu, todėl ir nežinau kaip tie peptidai iš tikrųjų veikia. 


Ant abiejų priemonių dėžučių išvardinti jose esantys peptidų kompleksai - Buffet yra keturi (Matrixyl 3000, Matrixyl Synthe’6, Relistase, Argirelox) plius hialuronas, amino rūgštys, probiotikai, o Matrixyl 10% + HA turi tik vieną peptidų kompleksą ir hialurono rūgštį. Į Buffet sudėtį įeina ir Matrixyl esantis peptidų kompleksas, tiesa, daugelis The Ordinary fanatikų tiki, kad Matrixyl priemonė labiau koncentruota. Man pačiai šiuos serumus paprasčiausia suprasti taip, lyg Buffet būtų multivitaminų sultys, kur įdėta visko daug, bet mažesnėmis koncentracijomis, o Matrixyl serumas tarsi vienos rūšies sultys, pvz obuolių. Abu turi obuolių sulčių, bet viename jų daugiau kitur mažiau. Tikiuosi supratote?

Abu serumai skirti kovoti prieš senėjimo požymius, Matrixyl 10% + HA mažina ir daro prevenciją prieš raukšles bei smulkias linijas, o Buffet apima beveik viską vienu metu : drėkina odą, mažina ir ir daro prevenciją prieš dinamines raukšleles, raukšles ir smulkias linijas bei gerina odos tekstūrą. 


Abu serumai yra vienodai permatomi ir bent man beveik bekvapiai. Skysti, bet ne per skysti, kiek geliniai, ant odos pasidengia gerai ir lengvai, tik abu palieka lipnumą. Iš labai daugelio girdėjau, kad abi priemonės, ypač Buffet skatina veido plaukelių augimą (greičiausiai dėl sudėtyje esančio hidrogenizuoto ricinos aliejaus) ir daug kas juos naudoja net kaip serumus plaukams - galvos odai. Aš sakyčiau, kad ir man plaukelių augimą pagreitino, kas man nelabai patiko. Sunaudojusi abiejų po buteliuką nematau kažkokių skirtumų veido odoje, viskas tas pats, oda vis dar sausa ir turiu visas raukšleles, kurias ir turėjau, ir net nelabai tikiu, kad tokie serumai turi galios sumažinti raukšleles, galbūt labiau skirti jų prevencijai. 


Abiejų sudėtys tikrai pakankamai saugios. Buffet sudėtį sudaro vanduo, drėkinantis glicerinas, probiotikas, įvairūs peptidai, kelios skirtingos hialurono rūgšties formulės, drėkikliai ir amino rūgštys, antioksidantai, cukrus, fruktozė, gliukozė ir maltozė, šlapalas, kelios rūgštys, drėkikliai, druska, natrio hidroksidas (vid. saugumo) pH reguliuojanti medžiaga, ji gali būti toksiška, dar daugiau drėkiklių, minkštiklių, emulsiklių, hidrogenuotas ricinos aliejus, konservantai, dar keli minkštikliai - drėkikliai.


Aqua (Water), Glycerin, Lactococcus Ferment Lysate, Acetyl Hexapeptide-8, Pentapeptide-18, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide-38, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Acetylarginyltryptophyl Diphenylglycine, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Sodium Hyaluronate, Allantoin, Glycine, Alanine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Histidine, Phenylalanine, Arginine, Aspartic Acid, Trehalose, Fructose, Glucose, Maltose, Urea, Sodium PCA, PCA, Sodium Lactate, Citric Acid, Hydroxypropyl Cyclodextrin, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Acacia Senegal Gum, Xanthan Gum, Carbomer, Polysorbate 20, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Ethoxydiglycol, Sodium Benzoate, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.


Matrixyl sudėtis kuklesnė : vanduo, drėkinantis glicerinas, drėkiklis-tirpiklis, 3-ių peptidų kompleksas, hialurono rūgštis, emulsikliai, hidrogenizuotas ricinos aliejus, pH ir emulsiją reguliuojančios medžiagos, tirpikliai, konservantai.

Aqua (Water), Glycerin, Butylene Glycol, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide-38, Sodium Hyaluronate, Hydroxypropyl Cyclodextrin, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polyacrylate Crosspolymer-6, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Carbomer, Polysorbate 20, Ethoxydiglycol, Phenoxyethanol, Chlorphenesin.

SaugūsVidutiniškai saugūsPavojingi


Abiejų priemonių po 30ml, galioja 12 mėnesių nuo atidarymo. Jų kainos vienos iš didžiausių The Ordinary produkcijoje, tačiau vistiek retą tokios sudėties serumą galima įsigyti tokia kaina. Pirkti juos galima begalėse vietų. Oficialioje The Ordinary svetainėje - Buffet (14.80€), Matrixyl 10% + HA (11.50€), nemokamas siuntimas per kurjerius perkant virš 25€.

Taip pat įsigyti galima tokiuose UK puslapiuose kaip (kainas pasitikrinkit, nes laikui bėgant gali keistis ir nebeatitikti nuo mano išvardintų apžvalgos rašymo metu :
beautybay.com, Buffet (17.95€), Matrixyl 10% + HA (12.90€), nemokamas siuntimas nuo ~17€
feelunique.com, Buffet (15.24€), Matrixyl 10% + HA (10.87€), nemokamas siuntimas nuo ~40€
asos.comBuffet (13£),  Matrixyl 10% + HA (9£), nemokamas siuntimas nuo 30€
lookfantastic.com, šiu metu abu išparduoti
cultbeauty.co.uk - Buffet (14.30£), Matrixyl 10% + HA (9.60£), nemokamas siuntimas nuo 40£
molekule.lt (Lietuvoje) - Buffet (15.80€), Matrixyl 10% + HA (12.50€)


Daug žmonių apie šias priemones atsiliepia puikiai, kai kurie teigia, kad tai magiškos priemonės, o rezultatus mato vos po dviejų mėnesių naudojimo. Aš du buteliukus sunaudojau per keturis mėnesius ir rezultatų nematau, galbūt naudoti reikia kur kas ilgesnį laiką, o galbūt tų aiškių rezultatų net ir nebus. Tačiau kaip minėjau, serumų sudėtys yra gana saugios ir pagal ingredientus odai naudingos, man patinka, kad nėra jokių silikonų ir alkoholio, konsistencijos malonios, gali erzinti lipnumas, bet man dedant ant viršaus kitus produktus jis dingsta, kainos prieinamos, bandyt tikrai galima abu. Nei vienas nėra blogesnis už kitą, nors Buffet kiek turtingesnis sudėtimi ir turėtų apimti daugiau problemų vienu metu, bet šiaip man vienodai patinka abu. Nors ir kolkas nebuvo efektų, bet vis dar dedu į juos viltis ir dar bent pora buteliukų norėčiau išnaudoti, nors galbūt daugelis nepamatę skirtumų serumus mestų į šoną. Galbūt jūs bandėte? Kokie įspūdžiai? 

Besame ❤

You May Also Like

7 komentarai (-ų)

  1. O geras, apie plaukelių augimo skatinimą negirdėjau. Naudojau abu, stebuklo nepamačiau bet va kai baigiasi jaučiu kaip trūksta. Drėkina vis tik gerai,plius kaina padori

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gerai labai, kad nors drėkina jums! Man tai kaip ir nesijaučia to.. apskritai oda žiauriai išsausėjusi, nors apsikrovus drėkinamaisiais serumais, aliejais ir kremais 😑

      Panaikinti
  2. Buffeto neturėjau, bet Matrixylo gal jau trečią buteliuką naudoju. Aš tiesiog jį įpratau tept rytais - visus kitus mano turimus serumus rekomenduoja tept nakčiai, o šis, panašu, tinka ir dienai, todėl paskutinį buteliuką būtent ir nusipirkau kad turėčiau ką tept rytais. Akivaizdžių pokyčių nematau (tepu ir paakius), bet gal be jo būtų blogiau? :D Dėl lipnumo, tai Matrixylas dar nieko, kiti produktai (Niacinamidas ir Alpha Arbutinas) lipnesni, dėl to savo lipnumo (ir kažkiek dėl Phenoxyetanolio) man The Ordinary darosi nelabai, greičiausiai ateity ieškosiu kitų serumų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pamiršau paminėti, kad Matrixylą pasirinkau, nes stengiuos vengt poras kemšančių elementų veido kosmetikoje, o Buffet'as nors ir nedaug, bet jų turi. Dėl plaukelių tai ir aš nustebau, nebuvau šito girdėjus. Plaukeliai išties auga, negi dėl jo :/ Ir ačiū už išsamią, gražią apžvalgą!

      Panaikinti
    2. Na lipnumas užknisa, bet aš dažniausiai dar kokias keturias priemones dėdavau, jei labai limpa kokiu purškikliu ar terminiu vandeniu papurškus veidą lieka geriau - o po aliejaus ir kremo man lipnumas nebesijaučia. Aš taip pat neintensyviai ieškausi ir kažko kito, bet nieko ypatingo nerandu, pabandžiau daug kieno mylimą Biodermos Hydrabio serumą, tai nelabai man jis patiko, o ir šiaip daug serumų turi dar prastesnes sudėtis ir dažniausiai didesnes kainas 😕
      O dėl plaukelių, yra FB Deciem grupė tarptautinė, tai ten ši tema jau tūkstančių žmonių aptarta, deja, daugumai skatina jų augimą 😣

      Panaikinti
  3. Na sia tema kalbeta matau seniau,bet parasysiu... Kadangi nusipirkau Ordinary seruma tai vis dar ieskau atsiliepimu... Naudoju dar labai trumpai, bet odos man nesudrekina, po patepimo, praejus keletui minuciu sioks toks tempimas vistiek lieka, nzn kaip bus toliau panaudojus, bet kuo toliau tuo labiau isitikinu, kad visos priemones, tik eilinis marketingo triukas, net ir info vis atrandu, kad net brangiausi kremai nepades nuo esamu rauksliu. Oda drekinti reikia, su tuo sutinku, bet ta gali atlikti ir nebrangios priemones,net radau rusiskuose saituose, kad sausai odai labai tinka medetku tepalas, kuris kainuoja eura su virs, nusipirkau, bet jis tik vakarui, nes yra siek tiek riebokas, taciau oda tikrai labai suminkstina, bet gi paskaicius atsiliepimus pirkau seruma ir nesunaudojus tepalo, padejau ji i sona, bet manau grisiu vos tik sunaudosiu seruma 😆 Galbut tikrai veiksmingi masazai, veido manksta, tik tam reikia laiko ir kantrybes turet, ko turim tikrai ne visi :-) Manau reikia nustoti svaistyti pinigus, nusipirkt geriau kokiu pagrindiniu vitaminu, gal jie pades pristabtyt tolesni rauksliu atsiradima... Kaip bebutu neisliksim jaunos ir grazios visa gyvenima, manau reikia su tuo susitaikyt ir pinigus isleist naudingesniems dalykams :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, šie serumai patys iš savęs nėra raukšlių naikintojai, peptidai juose tik odai duoda signalus, pvz gaminti daugiau kolageno, o daugiau kolageno - putlesnė, tvirtesnė oda. Šiaip bent mano nuomone raukšlėms didžiausią įtaką padaro genetika ir odos tipas, bet odos priežiūra vistiek turi būti. Kremų pagrindinė paskirtis drėkinimas ar maitinimas, tad visgi efektyvesni yra serumai. Vistiek yra pravartu naudoti kažkokį drėkinantį, gal su hialuronu, o gal su vitaminu c, pieno rūgštimi ar šiaip kokį patinkantį serumą, nebent jus visiškai tenkina odos būklė papildomos priemonės atrodo nenaudingos, tuomet tikrai jų nepirkite, bet pvz man serumai, geliai ar kremai yra maloni odos priežiūros rutina ir kai kuriuos panaudojusi tikrai matau skirtumą :) O konkrečiai dėl raukšlių juk yra ir moksliškai pagrįsta, kad retinolis yra vienas iš veiksmingiausių produktų (pati dar nebandžiau) - pastaraisiais metais ir bakuchiolis, natūrali alternatyva atsirado, ketinu mėginti šiemet. Aišku, manau juos reikia panaudoti bent keletą mėnesių, kad pasimatytų kažkoks rezultatas. Raukšles sumažinti be užpildų yra sunku, bet kol jų dar nelabai yra tai aš už gerus serumus! :)

      Panaikinti