Paula's Choice SKIN RECOVERY Daily Moisturizing Lotion veido kremas su SPF 30

by - 07:00



Šiandien labai noriu papasakoti apie patį produktą, o ne pasakoti apie SPF ir ką jis daro, nes šia tema informacijos tikrai yra. Gilintis ar jo reikia ar nereikia irgi atrodo kvaila, nes visuomet yra grupės už ir prieš. O aš tokia, stoviu per vidurį. Mano šeimoje apsauga nuo saulės būdavo naudojama tik pirmas kelias dienas nuo ryto iki vakaro svylant prie jūros ar važiuojant degintis prie ežerų, bet patys tėvai ją naudodavo labai retai. Ir per tiek metų beveik niekad nenaudojus spf ir vasaromis nuskrundant iki kai kam pavydėtino lygio, jų oda atrodo puikiai. Tad pačiai blaškantis tarp "visada būtina naudoti spf'' ir ''truputį saulės yra gerai'' ką daryti taip ir neaišku. Visgi, beveik prieš metus pas mane atsirado Paula's Choice veido kremas SKIN RECOVERY Daily Moisturizing Lotion SPF 30.


Šiek tiek panaudotas jis taip ir stovėjo, tad susiskubau bent kažkiek panaudoti tik dabar, kai teorinis galiojimas jau eina link pabaigos. Tai yra veido kremas su SPF30, kurį suteikia natūralūs mineralai - titano dioksidas ir cinko oksidas. Su cheminiais UV filtrais kaip octocrylene, homosalate, octinoxate ir t.t kremo baisiai nenorėjau. Tai išties natūralesnės alternatyvos teko gerokai paieškoti. Rašo, jog Paula's Choice kremas ne vien apsaugo nuo UVA ir UVB spindulių, bet žada drėkinimą, vizualiai jaunesnę ir lygesnę odą ir toks švelnus, kad turėtų tikti ir jautriausiai odai, taip pat veikti puikiai ir po makiažu.

Kremas lengvas, gana skystas ir dėl SPF labai baltas, reikia šiek tiek daugiau laiko jį lygiai išsitepti ir įtrinti, nes kitaip veidas liks pabalintas, kaip su šydu. Visiškai neriebus, išsklaidžius greitai susigeria, labai faina, kad nepalieka lipnumo ar blizgesio. Nors ant pakuotės yra užrašas Normal • Dry, kaip suprantu, normaliai ir sausai odai, bet man su tokiu odos tipu vien šito kremo iki pilnos laimės nepakaktų, nors ir padrėkina ir minkština odą, bet greitai susigeria ir yra iš lengvesnių, o aš pripratusi prie riebesnių veido kremų. Bet šiuo atveju tas yra gerai, nes dažnu atveju SPF kremai būna per riebūs ir per sunkūs :)  


Sudėtis nebloga, bet išties kreme yra visko. Ir labai natūralių ekstraktų ir itin odai naudingų medžiagų kaip hialurono rūgštis, Q10, peptidai, antioksidantai, bet yra ir silikonų, vidutiniškai saugių drėkiklių. Pilna sudėtis :
Active Ingredients: Titanium Dioxide 3.85%, Zinc Oxide 3.12% (mineral sunscreens).
Other Ingredients: WaterC12-15 Alkyl BenzoateIsononyl IsononanoatePrunus Armeniaca Kernel Oil , CyclopentasiloxaneGlyceryl Stearate, PEG-100 StearateButylene Glycol, Pentylene GlycolCetearyl AlcoholDimethiconeGlycine Soja SterolsVP/Eicosene CopolymerAvena Sativa Kernel ExtractGlycerinSodium HyaluronateAllantoinTocopheryl AcetateHydrogenated LecithinTetrahexyldecyl AscorbateSuperoxide DismutaseUbiquinone, Ceramide NGMethiconePalmitoyl Hexapeptide-12PEG-10 DimethiconeCucumis Sativus Fruit Extract Caprylic/Capric TriglycerideTribeheninPEG-10 PhytosterolSorbitan StearatePolyhydroxystearic AcidAlumina, Polysorbate 20Aluminum StearateXanthan GumCaprylyl GlycolDisodium EDTA, Ethylhexylglycerin, PhenoxyethanolChlorphenesin. (aktyvūs - mineraliniai UV filtrai, kiti - vanduo, minkštikliai - kondicionuojančios medžiagos, abrikosų kauliukų aliejus, keli silikonai, įvairūs minkštikliai ir drėkikliai, klampumo reguliavimo medžiaga, avižų branduolių ekstraktas, glicerinas, hialurono rūgštis, alantoinas, E vitaminas, lecitinas, vitaminas C, antioksidantai, Koenzimas Q10, keramidas, peptidas, silikonai, agurkų ekstraktas, drėkikliai ir minkštikliai, emulsikliai,konservantai).

SaugūsVidutiniškai saugūsPavojingi


Kiekis 60ml, teorinis galiojimas yra 12mėn. nuo atidarymo. Kas jau pažystamas su Paula's Choice produkcija, tai žinot jog įsigyti nėra labai lengva. Į Lietuvą tiesiogiai galima siųstis iš skincity.com arba europinės paulaschoice-eu.com oficialios svetainės, tačiau siuntimo kainos apie 8€ ir pačio kremo kainos užkeltos. Tai labiausiai rekomenduoju šios firmos produkciją siųstis per tarpininkus iš JAV, o šis kremas paulaschoice.com dabar kainuoja $23.20, tai daugiau nei trečdaliu pigiau nei EU svetainėse. 



Kremas visai malonus ir ši kompanija gamina ypač teigiamų atsiliepimų sulaukiančius produktus. Tik tai mano pirmas SPF kremas per daug metų, tai gaila, bet neturiu su kuo palyginti. Nežinau ir kiek ištikrųjų jis apsaugo nuo saulės poveikio, tik tiek, kad teoriškai apsaugoti turi. Bet jei atšilus orams ieškote kremo su SPF, šiuo plačiau pasidomėti galit, man pasirodė tikrai neblogas :)

★ pamatyk viską pirma ⇢ sek instagram ir facebook
Besame ❤



You May Also Like

5 komentarai (-ų)

  1. Kokios grazios foto! :) Aciu uz apzvalga kaip tik ieskojau ko nors naujo, praeitais metais naudojau Iwostin krema, bet nepatiko. Galbut reikes parsisiusti kaip jusu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū! :) Jei traukia Paula's Choice, tai tikrai pasižiūrinėkit. Beje, šis nėra vienintelis jų SPF kremas, o kiti taip pat gana gerai vertinami :)

      Panaikinti
  2. Pritarčiau Tau, aš irgi nesu išprotėjus dėl SPF. Nemanau, kad lietui lyjant, ar būnant ofise 9-17 reiktų naudoti SPF. Dekoratyvinis efektas dėl saulės filtrų suprastėja gerokai, todėl jei reiktų rinktis, aš jau geriau pabūsiu šešėlyje :) Taigi pagrinde naudoju tada kai planuoju būt lauke, savaitgaliais, atostogų metu ir pan. Ir renkuosi max SPF30, nes nemanau kad verta daugiau....
    Pilnai pritariu ir dėl mineralinių filtrų. Cheminiai dažnai būna toksiški, kancerogeniški, jau nekalbant apie žalą koraliniams rifams ir kitiems vandenų organizmams. Tad klausimas, kas dar renkasi cheminius filtrus :/
    Pas Paula's Choice žiūriu dar CALM Redness Relief SPF30 panašus...Kiti jų miner. SPF kremai turi poras kemšančių ingredientų, keista pasiūla iš Paula's Choice :/ Kas man nepatinka, kad Paula's Choice SPF kremai turi nemažai silikonų, aš asmeniškai renkuosi produktus be silikonų, nes turiu riebią odą (toks mano įsitikinimas).
    Dar yra toks svarstytinas dalykas kaip fiziniai filtrai nano ir ne-nano dalelėmis (būna kaip supratau dar tarpinis variantas-skaldytomis dalelėmis), yra įvairių nuomonių internete. Aišku, gamintojai teigia, kad saugu naudoti nano, bet taip mano toli gražu ne visi :) Įdomu tai, kad amerikoje gamintojai neprivalo nurodyti sudėtyje INCI ar tai nano ar ne-nano, tuo tarpu Europoje toks reikalavimas yra! Beje, Paula's Choice naudojami filtrai yra nano pavidalu(info galima pamatyti EU puslapyje). Šiuo metu mano naudojamas-testuojamas SPF produktas yra bareMinerals Complexion Rescue Tinted Moisturizer SPF30. Nusivyliau sužinojus, kad visgi maniškyje naudojamos nano dalelės. Bet kaip nors sunaudosiu :) Surasti produktą su mineral. SPF filtrais be silikonų ir be nano dalelių (ir gražiai gulantį, nesirutuliojantį ir pan.) misija beveik neįmanoma :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, dar ir mane apšvietei :) dėl cheminių filtrų žinau, bet didžioji dalis žmonių ingredientais nesidomi ir nesigaudo, todėl ir perka, bet dėl tų nano dalelių tai kažkaip nelabai girdėjau 🤔 net va dabar rašau apie IT Cosmetics CC kremą su SPF50, tai UK puslapiuose nerandu jokios info ar nano ar nenano. Prie Uoga uoga SPF irgi nieko neparašyta. Labai gaila, kad taip sunku rast geros sudėties ir gerai veikiantį SPF.

      Panaikinti
    2. Dabar pasiskaičiau papildomai, tai patikslinu: "In the EU, ‘non-nano’ is defined as when “the primary particle size is greater than 100nm”, and as of July 2013, if nanotechnology is used in the manufacturing process, it has to say so on the packaging."
      Taigi jei IT Cosmetics ar Uoga Uoga neparašė, gali būti kad naudoja non-nano, arba pamiršo parašyt :) Šiaip nano, sako, yra blogai jei įkvepi. Ir dabar jau skaitau paskutiniąją info - kadangi tų dalelių gali pasitaikyti visokių net ir tuose non-nano produktuose, tai "EWG strongly discourages the use of loose powder makeup or spray sunscreens using titanium dioxide or zinc oxide of any particle size." Čia vat jau ir man naujiena buvo :) Taigi fiziniai filtrai geriau tebūna tik kremuose :)
      Nuojauta kuždėtų, kad IT Cosmetics su SPF50 naudoja nano, nes kitaip "sunkiai" gulėtų tas kremas jei SPF50 :/

      Panaikinti