Mano mylimiausia kompaktinė pudra ❤ MAC Studio Careblend Pressed

by - 00:28


Viena ausimi nugirdau, kad mano mylimiausia MAC Studio Careblend Pressed presuota pudra greitu laiku bus išimama iš prekybos. Visiškai nežinau ar tame yra tiesos ar ne, gal tai ir tik gandai, bet kadangi maniškė jau prie pabaigos visgi suskubau įsigyti naują. Douglas.lt internetinėje parduotuvėje nuo pat tada kai į prekybą įkėlė ir MAC priemones šios pudros nebuvo ir nėra, tad ją galima įsigyti tik gyvai MAC salelėse, kalbant apie Lietuvą.


Presuotos pudros pakuotė tokia pati kaip ir beveik visų kitų MAC sausų pudrų, tiesiog juoda, plastmasinė, apvali pakuotė, su apvaliai išdėstytu pavadinimo užrašu ant viršaus. Viduje yra nedidukas veidrodis ir taip pat kempinėlė pudrai aplikuoti. Pakuotei priekaištų neturiu, paprasta, bet tvirta bei kokybiška. Labai daug kartų man ši pudra buvo kritusi, bet nei pati pudra, nei pakuotė nepasižeidė.




Abi mano spalvos yra Light Plus. Light Plus tai antra spalva pagal šviesumą, ji nėra nei per gelsva nei per rausva, labiau neutrali, bet ji labai lengvutė ir praktiškai neturi jokio maskavimo, tad galima sakyti nesimato ant odos. Viso veido aš beveik niekad nefiksuoju, dedu sausą pudrą tik ten kur dėjau maskuoklį, o su maskuokliu iššviesinu standartines vietas : paakius, ties nosies, kaktos, smakro viduriu. Viską fiksuoju būtent su šia pudra ir ne per didžiausiu šepetėliu - ji viską užfiksuoja pasakiškai, bet niekada neapkrauna veido, pernelyg neužmatizuoja, o suteikia tokį satininį - natūralų lengvą matinį efektą ir šiek tiek sublurina poras. Niekada nesubėga ir neišryškina sausesnių odos vietų, kadangi jos nesimato ant odos nėra jokio pudriškumo, nepalieka miltuoto veido vaizdo. Ji labai švelni, minkšta, kreminė, pigmentuota, negaliu sugalvot visiškai nei vieno neigiamo dalyko. Taip pat jos sudėtis išties gera, sudėtyje yra daug įvairių odą kondicionuojančių medžiagų ir aliejų, todėl ši sausa pudra ideali mano likimo merginoms - sausos ir normalios odos savininkėms. Mišriai ir riebiai odai ji nebus geriausias variantas, nes riebalavimosi tikrai visiškai nesustabdys.


Ant rankos naudotas sunkus swatch'as (imta kelis kartus pirštu po daug pudros), nes kitaip ant odos visiškai nieko nesimato.


Sudėtis, kaip minėjau tikrai gera. Nėra nei vieno pavojingo ingrediento, jokių kvepalų ir kvapiklių, net populiaraus konservanto fenoksietanolio. Pilna sudėtis : talkas, boro nitridas, tirštiklis, emulsiklis, silikonas, kita silikono pagrindo medžiaga, hidrinti kokosų gliceridai - kondicionuoja odą, E vitaminas, leticinas (odai identiškas ingredientas,drėkiklis, minkštiklis, emulsiklis, skatina odos atsinaujinimą), safloros sėklų aliejus, baltosios putonės sėklų aliejus, alyvuogių aliejus, taukmedžių sviesto ekstraktas - visi keturi naudingi odai, ją drėkina, kondicionuoja, minkština. Toliau mineralas, antioksidantas, vidutinio saugumo chelatorius, du saugūs konservantai. Taip pat parašyta sudėtyje +- yra pagrinde įvairiausių dažiklių, kai kurie saugūs, kai kurie vidutiniškai saugūs.

Talc, Boron nitride, HDI/Trimethylol Hexyllactone CrosspolymerZinc Stearate, DimethiconeCaprylyl MethiconeHydrogenated coco-glyceridesTocopherol, LecithinCarthamus Tinctorius (Safflower) Seed OilLimnanthes Alba (Meadowfoam) Seed OilOlea Europaea (Olive) Oil UnsaponifiablesButyrospermum Parkii (Shea Butter) Extract, SilicaPentaerythrityl Tetra-di-t-butyl Hydroxyhydrocinnamate, Tetrasodium EDTAChlorphenesin, Potassium Sorbate.

[+/- Mica, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491), Iron Oxides (CI 77492), Iron Oxides (CI 77499), Carmine (CI 75470), Chromium Oxide Greens (CI 77288), Ferric Ammonium Ferrocyanide (CI 77510), Ferric Ferrocyanide (CI 77510), Manganese Violet (CI 77742), Red 6 Lake (CI 158501), Red 7 Lake (CI 15850), Red 30 Lake (CI 73360), Ultramarines (CI 77007), Yellow 5 Lake (CI 19140), Zinc Oxide (CI 77947)]


Visiškai saugūsVidutiniškai saugūsPavojingiNėra duomenų


Studio Careblend Pressed pudros kiekis 10g - tikrai ilgam, aš saviškę naudoju jau tikrai kokių pusantrų metų. Abi mano pudros pagamintos Italijoje (viena pirkta Lietuvoje, kita užsienyje). Įsigyti galima Douglas, kur yra MAC salelės, kaina - 26,95€.

Labai norėčiau tikėtis, kad ši pudra niekada nedings iš prekybos, nes nežinau ar rasčiau kitą tokią gerą ir puikiai tinkančią. Keista, kad bent mano žiniomis ji nėra labai populiari, MAC konsultantės sausai odai siūlo mineralinę pudra, kuri man visiškai neprilygsta Studio Careblend, apskritai dar neradau nieko už ją geresnio. Manau galima jos susikrauti ir dešimt sluoksnių ant odos ir veidas vis dar bus gražus ir neatrodys cakey ir per daug pridažytas. Jeigu ieškot lengvos, nesausinančios, beveik nepridedančios papildomo maskavimo sausos pudros, kuri užfiksuos makiažą būtinai žvilgtelkit į Studio Careblend :)

Besame ❤

You May Also Like

2 komentarai (-ų)

  1. Sveiki, ar vis dar parduodama ši pudra?
    Kokią naudojat šiuo metu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, nebe, jau senokai ją išemė iš prekybos 🎈 Šiuo metu galima sakyti nebenaudoju jokių sausų pudrų :)

      Panaikinti