Kaip lengvai ir greitai valau makiažo šepetėlius?

by - 10:00


Dar gruodžio pradžioje instagram stories uždaviau visiškai eksprontišką klausimą, ar būtų įdomus įrašas kaip greitai ir lengvai plaunu makiažo šepetėlius? Nors šia tema tikrai galima rasti daug visokeriopos info, nes būdų plauti šepetėlius gal ir ne šimtai, bet tikrai daug, visgi 87% balsavusių šis įrašas pasirodė įdomus, tad dabar jau imkit mane ir skaitykit.

Tiesa sakant, su šepetėlių plovimu kankinausi tikrai gana ilgai. Nekęsdavau plauti šepetėlių, tad laukdavau kol visi tapdavo purvini, o poto tekdavo pusantros valandos praleisti prie kriauklės juos plaunant, ko pasekoje man velniškai išsausėdavo rankos, pradėdavo skaudėt nugarą ir šiaip būdavo žiauriai nuobodu ir neįdomu. Tad pradėjau ieškoti kitų alternatyvų, lengvesnių ir paprastesnių būdų šepetėliams išvalyti.


Šauniausias viso to pagalbininkas tapo MAC šepetėlių valiklis. Jis puikus tuo, kad valant juo nereikia vandens, nereikia šepetėlių perplauti vandeniu, nereikia valandos praleisti prie kriauklės, jis nesmirda, viskas vyksta greičiau ir paprasčiau. Beje, šis valiklis kartu šepetėlius ir dezenfikuoja, ko nepadaro dauguma įprastų ploviklių. Jo kiekis gana didelis - 235ml, reikia tikrai labai mažai, bet aišku kiek laiko jis jums tarnaus priklausys nuo to kaip dažnai ir kokio purvinumo šepetėlius valysite. 


Viena iš pagrindinių rekomendacijų - nelaukti kol susipurvins visi šepetėliai, nes tada labai sunku prisiversti tiek išvalyti. Pas mane čia jau irgi buvo susikaupę nemažai, bet kartais pasiemu ir išsivalau, kad ir kokius penkis šepetėlius. Žodžiu, kuo daugiau švaresnių šepetėlių - tuo geriau. 

Aš visuomet atrenku nešvarius šepetėlius nuo švarių ir sudedu į kitą indą. Tuomet pasiruošiu popierinių rankšluosčių, visada naudoju tokius, kurie storesni ir neplyštantys. Imu keturis popierinio rankšluosčio lapus (juos sudedu vienas ant kito), po lapą neplėšau, tiesiog sulankstau. Į sau patogų indelį (aš jau keli metai naudoju tą patį tiesiog nuo kažkokio jogurto) įsipilu valiklio, bet nedaug, maždaug centimetrą gylio. Ir tada einu sau patogiai atsisėdu ir bežiūrėdama filmą, serialą, youtube ar dar kažką pradedu valyti. Į valiklį kelioms sekundėms reikia pamerkti patį šepetėlio viršų, tik pačias šerelių viršūnes ir tuomet sukamaisiais judesiais jį valyti į popierinį rankšluostį.



Voila! Šepetėlis dezinfikuotas ir švarus kaip naujas. Taip pat valant šiuo būdu šepetėliai išdžiūsta per kelias sekundes, tad galima vėl naudoti beveik iš karto ir iš karto laikyti stačiai, padėti į šepetėlių laikymo indą. Visus pirmose foto matytus šepetėlius (išskyrus 6) šiuo budu neskubant išvaliau per 10 minučių ir sunaudojau tik tą vieną centimetrą valiklio.


Su labai purvinas arba dideliais šepetėliais kartais reikia kartoti veiksmą, t.y pavalyti į popierinį rankšluostį, vėl pamerkti į valiklį, tada vėl valyti. Jei šepetėlis labai purvinas arba naudojau jį su skystais produktais (pudromis, maskuokliais, bazėmis ir t.t) dažniausiai visuomet plaunu daug maž tuo senuoju būdu kriauklėje, tik truputį palengvintu. 


Geriausių priemonių, kurios tiktų plauti šlapiuoju būdu taip pat ieškojau ilgai. Plaudavau ir nepatikusiais šampūnais, pirkau specialius šampūnus šepetėliams plauti, eksperimentavau su muilais. Po tų įvairiausių bandymų jau gal pora metų esu apsistojusi ties natūraliu alyvuogių aliejaus muilu ir mėlynu muilu iš Fa, abu man jie puikiai išplauna tiek šepetėlius tiek kempinėles.


Ir beveik nereikia erzinti rankų, nes sušlapintą šepetėlį trinu tik į muilą, pakišu po tekančiu vandeniu ir vėl į muilą, tik tada kai pamatau, kad šepetėlis jau švarus padedu muilą ir šepetėlį gerai išplaunu po vandeniu. Į delną šepetėlio nebetrinu. Jei šepetėliai mažiukai, pavyzdžiui akių, jų po vieną neplaunu, visuomet imu į ranką kokius tris ar keturis vienu metu ir plaunu, taip greičiau. Išplautus šepetėlius pavalau į sausą rankšluostį, nusausinu. Taip pat, primenu, kad šepetėlį plaunant reikia laikyti šereliais žemyn ir jokiu būdu nesumesti visų šepetėlių po bėgančiu vandeniu, nes vandens gali patekti į šepetėlio vidų. Tuomet šerelius, kotelį laikantys klijai gali pradėti atsiklijuoti ir šepetėlis pradės šertis.


6 šepetėliai plauti šlapiuoju būdu tai ne 60. Kaip minėjau, šiuo būdu valau tik purviniausius, dažniausiai su kreminiais produktais naudotus šepetėlius, bet karts nuo karto praplaunu ir kitus, labiausiai naudojamus šepetėlius, nes tas gilesnis valymas irgi yra reikalingas. Džiūvimui šepetėlius suguldau tiesiog ant rankšluosčio, kartais tiesiai, kartais padariau nedidelį nuolydį, kad šereliai būtų žemiau. 


Kolkas tokia mano šepetėlių plovimo rutina man laaabai patinka, nes yra greita, paprasta ir svarbiausia, neužknisanti. Jeigu kankinatės su šepetėlių plovimu būtinai pabandykit greitą valymą su MAC valikliu ir pamatysit kaip viskas pasidarys lengviau. Šį valiklį naudoju jau ne vienus metus ir išnaudojusi esu jau gal apie dešimt pakuočių, tai vienas iš tų produktų, kurį turiu turėti visą laiką :) Tikiuosi toks įrašas jums pravertė ir kažką galėsite prisitaikyti savo šepetėlių plovime.

 Besame ❤


You May Also Like

1 komentarai (-ų)

  1. aš tai valyti šepetėliams naudoju natūralų muilą iš čia https://www.madebylithuanians.com/grozis-ir-sveikata/higienos-priemones, nes nuo visų kitų priemonių, skirtų ale specialiai valyti mane beria. pabandykit

    AtsakytiPanaikinti